On sene önceki konumun gelişmesi 😁

Merhabalar kızlar! On sene önce çok kötü biten bir ilişkim yüzünden burda bi konu açmıştım))) aklıma geldi o günler. Şimdi o hikayenin devamını yazayım diye karar verdim.
Benden çirkin bir şekilde ayrılarak annesinin seçtiği kızla evlenmişti, o kız da beni aşağılayıcı ve incitici çok şey sölemeşti o zaman. Çok acı çektim o zamanlar. Çok üzülmüştüm. Sonra geçti herşey unuttum gitti. Ama bunların hepsi olurken beddua etmiştim. O kız tıp okuyordu. Bende mezun olunca hiçbir zaman çok çaba göstemesine rağmen doktor falan olamasın, hiçbiri şekilde bu büyük hayalini gerçekleştiremesin diye beddua etmiştim içtenlikle. Allahın adaleti ne zaman tecelli eder diye ağlıyordum o zamanlar. Neysee yıllar geçti aradan ve geçenlerde öğrendim ki o kız gerçekten de doktor olmasına az kalmışken ikinci çocuğunun ağır bir otizm olduğunu ve herşeyi bırakıp çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldığını, ve başka şehre taşınmak zorunda kaldığını, kocası ise İstanbulda kalmak zorunda, para kazanmak için, kızının özel eğitim masraflarını karşılamak için. Çocuk için üzüldüm çünkü hiçbir suçu yok. Ama o ikisi o zamanlar o kadar havalı, kibirli, kendini beğenmiş ve acımasızca bir halleri vardı. Ve ben aklımın ucundan bile bu şekilde o kız hayaline kavuşamayacağını düşünmemişim. Sadece kavuşmasın diye beddua etmiştim.
O adamda bana birilerinin çocuğu engelli
doğmuş galiba karısı gençken onunla bununla gezmiş yani kötü bir geçmişi var galiba demişti. Annemin seçtiği kızla evlencem çünkü böyle bir evlilikte bereket var Allahın rızası var sense böylesin şöylesin diye her şey için beni suçlayarak hatta şiddet göstermişti bana. Bu kızda bunları öğrenmesine rağmen “iyi kızlardan erkekler gitmez” diyerek, sen bizi kıskanıyorsun demişti😁
Yani galiba gerçekten mazlumun ahı indirir şahı!
Bide bir kaç sene önce o adamı durakta gördüm, o da beni gördü, ama ben onu tanıyamadım, dedim ki çok tanıdık geliyor bu kim acaba diye 🤣 otobüse binip eve gidince anladım kim olduğunu o kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
Siz ne yaptınız bu 10 yılda?

O zaman çok gençtim ve çok üzülmüştüm. Adama da ettiğim beddualar tuttu. Bir ömür kalbi acıyarak hiçbir zaman tam mutlu olmayarak yaşama gibi 😉
Ayrıyeytten onların çocuğu bu şekilde hasta olmasına sanki benim suçum varmış gibi yazıyorsunuz.
Benim aklımın ucundan bile geçmemişti böyle olcağı.
İnsanlar ayrılabilir senden ayrıldı diye ayılıp bayılıp beddua etmeye gerek var mı adam yakasını kurtarmış belli ki , senden ayrıldı diye neden mutsuz olsun.
Kadın da tıp okumuş kültürlü biri belli ki.
Şimdi de bir melek annesi.
Sen nesin acaba 😀

Eski konularına baktım, adam geri döner bi ihtimal diye şikayet etmediği çok açık.
Tabiii canım onu anladım aslında ama bakalım kendi nasıl bir cevapla gelecek diye bekledim😂
Kızı aramasının nedeni de terketsin de adam bana dönsün diyeydi ama işte o da olmamış bedduanın bazı yerlerinde şebeke kesilmiş

Yaptığınız yoruma çok üzüldüm birilerinin mesleğini eline almayıp, çocuğuyla uğraşacak olmasına sevinmişsiniz. Bu arada o kadın çocuğu biraz daha büyüdüğünde üniversiteyi bitirir doktorluğa başlar haberiniz olsun. Üniversitesi'ni dondurmuştur, devam eder yani. Çocuğun otizmli olmasına sevinmiş gibisiniz, sizin çocuğunuzun da olabilir, belki bu yaştan sonra başınıza bir şey gelebilir. Bu hiç sevinilecek bir şey değil bence. Ama eski sevgilinize bireysel bir şey olsa oh deseniz anlardım ama o kadın ve çocuğa sevinmeniz hiç hoş değil bence. Benim eski eşin babası öldü, çok sevmesem de çok üzülmüştüm, kötü olmuştum. Siz insanların acılarıyla mutlu olmaya çalışıyorsunuz çok garip.

Son yazılanları okudum da korkunç birisiniz gerçekten. On yıl boyunca onlar mutlu ve mutsuz hayatlarını bir şekilde yaşamışlar, siz takılı plak gibi kalmışsınız.

Benim anlamadığım şey kızın ne suçu vardı? Neden bedduayı ayrıldığın sevgiline etmedin?! Ben söyleyeyim mi neden sevgiline etmediğini? “ÇÜNKÜ KIZ İŞİNİ KAYBEDERSE SANA DÖNMESİNİ BEKLİYORDUN!”

Yazık…

Merhabalar kızlar! On sene önce çok kötü biten bir ilişkim yüzünden burda bi konu açmıştım))) aklıma geldi o günler. Şimdi o hikayenin devamını yazayım diye karar verdim.
Benden çirkin bir şekilde ayrılarak annesinin seçtiği kızla evlenmişti, o kız da beni aşağılayıcı ve incitici çok şey sölemeşti o zaman. Çok acı çektim o zamanlar. Çok üzülmüştüm. Sonra geçti herşey unuttum gitti. Ama bunların hepsi olurken beddua etmiştim. O kız tıp okuyordu. Bende mezun olunca hiçbir zaman çok çaba göstemesine rağmen doktor falan olamasın, hiçbiri şekilde bu büyük hayalini gerçekleştiremesin diye beddua etmiştim içtenlikle. Allahın adaleti ne zaman tecelli eder diye ağlıyordum o zamanlar. Neysee yıllar geçti aradan ve geçenlerde öğrendim ki o kız gerçekten de doktor olmasına az kalmışken ikinci çocuğunun ağır bir otizm olduğunu ve herşeyi bırakıp çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldığını, ve başka şehre taşınmak zorunda kaldığını, kocası ise İstanbulda kalmak zorunda, para kazanmak için, kızının özel eğitim masraflarını karşılamak için. Çocuk için üzüldüm çünkü hiçbir suçu yok. Ama o ikisi o zamanlar o kadar havalı, kibirli, kendini beğenmiş ve acımasızca bir halleri vardı. Ve ben aklımın ucundan bile bu şekilde o kız hayaline kavuşamayacağını düşünmemişim. Sadece kavuşmasın diye beddua etmiştim.
O adamda bana birilerinin çocuğu engelli
doğmuş galiba karısı gençken onunla bununla gezmiş yani kötü bir geçmişi var galiba demişti. Annemin seçtiği kızla evlencem çünkü böyle bir evlilikte bereket var Allahın rızası var sense böylesin şöylesin diye her şey için beni suçlayarak hatta şiddet göstermişti bana. Bu kızda bunları öğrenmesine rağmen “iyi kızlardan erkekler gitmez” diyerek, sen bizi kıskanıyorsun demişti😁
Yani galiba gerçekten mazlumun ahı indirir şahı!
Bide bir kaç sene önce o adamı durakta gördüm, o da beni gördü, ama ben onu tanıyamadım, dedim ki çok tanıdık geliyor bu kim acaba diye 🤣 otobüse binip eve gidince anladım kim olduğunu o kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
Senin imtihanını da çok merak ediyoruz yıllsr sonra onuda yazarsın. Sırf sevdiğin başka kadına gitti diye çocuğun hastalığına mı seviniyorsunuz? İyi bir insan olsanız bunlar umrunuzda olmazdı onlardan farkınız ne? Karısı gençken sevişti diye çocuk hasta olmaz ayrıca.

Adama bisey olmamis ki. Bu hikayenin sonunda genelde kadin bosanir cocugu tek basina buyutur, adam nafaka vermemek icin bin takla atar, parayi cocuguna degil baskalarina yedirir. Keske kiza degil oglana beddua etseymissiniz.
adamın aldattığını bile bile hala adamın peşinden gidiyor, evine gizlice giriyor, adamla bu yeni ilişkis hakkında konuşuyor, adam baya evirmiş çevirmiş elinde bıçakla filan şikayet etmemiş
ama adam unutsa buna dönse kabul edecek

adam gidip o kızla evlenmese adama bir garezi yok, sıkıntı hep o diğer kadın. kocasına değil aldattığı kadına suç bulan teyzeler gibi bir vaka.
Bi dk ben bi yerde şey mi okudum ellerini ters cevirip mi beddua ediyormus?
normalde bazı dualarda ellerin ters çevrilmesi vardır ama anlıktır bazı lafızlarda yapılır, geri yukarı çevrilir. (daha çok allahım ateşten beladan koru vb. denilen yerlerde ters çevriliyor)
sünnettir, bazı mezheplerde daha fazla var

beddua olarak özel yapılmasını ilk duyuyorum

10 sene önceki durumu bile hala unutmayıp bu kadar kin tutmak yeterince fesat bir kalbiniz olduğunu gösteriyor,eski konunuzu okudum adamın evine girip gizli gizli dinlemissin öldürmeye teşebbüs etmis siz hala bilmiyorum yaa çok kötü bir kalbin var...

Back
X