- 8 Ağustos 2011
- 11.784
- 9.395
- 448
Bunlar kız olacak da bize iş görecekler öyle mi
Almışsın artık, hayırlı olsun o zaman :)Gördüm
.Sağlıklı olsunlar annesiii, ayşecik herşeyi yiyor gene. Bizimki çok seçiyor beaa. Ona ayrı yemek yapıyorum halaaa....
Bayıldımm bayıldımmm! Çok güzel fikir, güzel geçsin inşallah...
Gözün aydın canım, hallolmasına sevindim
Ohhh babanıza valla! Biz de et haşlama var( kv öyle istedi) yanına sanırım bezelyeli pilav, şehriye çorba, fırın patates olacak. Eşimde tatlı alsın gelirken. Börek te yapsam iyi olur aslında.
Bayılıyorum tecrübeli annişlereotri bebeyi aldım eve geçerken canım. Kışın falanda lazım olur gb geldi. Lakin evet pek sevmiyorlar sanırım. Duştan da korktum artırır mı akıntıyı diye ama sanırım bugün yaptırıcam artık. Yarına azalır umarım
Hemşire ufak dedi diye öyle dedim, ben üzülmüyorum bana yetiyor kilosu. Birde ırsi biz zayıfız zati
Ayşecik değil dimi o?yetiştirene kurbannn
Bu iftarı anannede yapacaktık güya, babamız dayanamamış yine, bizi özlemiş( kendime pay çıkardığıma bakmayın aslında kıza dayanamıyor)geldik hemen kv ye. Yoksa ohh akşama kadar yatacaktım annemde
Âmin canım, sana da hayırlı ramazanlar.yasire de taç ve pelerin giydiricemm
Bu arada ben oruç tutmuyorum hayırlı ramazanlar demeyi unuttum yahuu Ramazanımız mübarek olsun şükür kavuşturanaaa
Ya hiç ilgilenmediğim ne kadar belli
Çok kolay canım zaten paketin üstünde yapılışı yazıyor. Sütü kaynatıp şeker katıyorsun,kurutulmuş güllaç yufkasını borcama koyup(çok büyük oluyor ben kırarak küçültüyorum) üstünü şekerli sütle ıslatıyorsun.
sonra bir kat daha koyuyorsun aynı şekilde ıslatıyorsun, öyle öyle 3-4 kat olunca cevizli içi serpiyorsun. sonra 3-4 kat daha koyuyorsun aynı şekilde. üstünü kapatıp soğumaya bırakıyorsun ,bu kadar
gülsuyu koymam ben,üstüne hindistan cevizi serpince de güzel oluyor
Anacım kış boyunca grip olmadım yaz geldi bu 2. Hastalık. Kızım banada bulaştırdı saolsun. Hapşura hapşura sümüklü sümüklü geziyoz evde
göğüs etinden mi?
ellerine sağlık ilk fırsatta deniycem panpa
Evet, göğüs etinden canım.
Hımmm güzel tarife benziyor bende yapayım kız.
Elif Korkmazel sağ olsun.Şimdi var mı programı biliyor musunuz?
Patates dilimlerini nasıl yapıyonuz anacım? Özel bi tarifiniz var mı?
Benimki de bazen çıtır oluyor bazen de yumuşak.Eşim de çıtır seviyor.
Ya sorma pişman olduk uyandırdığımıza. Ama noldu, okuldan aldım, arabada uyuyakaldı. Dedesi akşam getirecek, ben bıraktığımda hala uyuyorduValla iyi mi oldu kötü mü oldu oldu bilmiyorum. Alışkın olmayınca bünye sanırım insan salak gibi oluyor :)
Oğlana siz bulaşmışsınız o da size fena cevap vermiş :) şaka bir yana anlamaları açısından güzel bir uygulama.
Babamız ramazandan çok önce kurallarını koymuştu :) ben de oruçlu diye müsamaha gösteriyorum. Ama seneye görür o :))
Ay sorma busmai; ben avatarım görünüyo sanıyodum ama görünmüyomuş ki!! Hemen buldum bi öncekine benzer bi foto :)
Güllaççççççççççça bayılırım :)
Salçalı biftek mercimek çorbası hazır. Pilavı iftara yakın yaparım. Salatayı da öyle inşallah. Tatlı olarak misafirlerden kalan topiğimizin keki var :) yanında sade dondurma ile servis edilecekbakıcı teyze bakmasa çok zor valla yemek yapmak :/
Hoş geldin diyelim bu arada :)
Oğlum oyuncaklarının arasında kullanmadığı( zorlasak da kullandırtamadığımız) emziğini bulmuş bugün. Koca ağzında emziği emiyo sonra bana bakıyo ve komik bişi yaptığını düşünerek bi gülüyo emzik yerde. Sonra eline alıyo ve emeceği yeri bulana kadar ısırıyo. Yani EMZİK GÖREN MASUM KÖYLÜ EFE modunda :))
Alışverişe çıkmam lazım ama hava okadar sıcakkiiiiiiiiiii. Korkunun ecele faydası yok ama o yüzden gidiyorum bütün aşklar yüreğimdeeeeeeee.
Çok beğendim bu tarif, hem artistik duruyor ve zor değil.borntobemother dışarda yapmak çok güzel olur hem de herşey hazır oh miss
çöp şiş nasıl yapıyorsun hamarat hanııım:)
Ne hamarat ne hamarat.Basit de onun için yapıyorum.Adı havalı.Tavukları küp küp doğrayıp sarımsak,tuz, kekik ve yağ ile terbiyeliyorum.Ne kadar vaktim varsa o kadar bekletiyorum. Sonra tavuk, doğranmış yeşilbiber, yarım ay doğranmış domates ve soğanları çöpşişe diziyorum. Belli bir sırası yok.İki üç tavuk sonra biber sonra tavuk sonra domates sonra soğanvb.Tavada tereyağ eritiyorum.Çöpşişe dizilmiş tavukları rengi dönene kadar hafif kızartıyorum.Sonra da tepsiye koyup fırına.Tepsiye de yağlı kağıt seriyorum.Bu kadar...sonra afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun bu arada.
İlahi nfk :)anaaam! diyorum diyorum da yalan mı söylüyorum?!
benim nefsim kuduruuuuuuk!!!
nafile tuttuğum günler, sabah kalkarım başım çatlıyor, ağzım damağım birbirine yapışmış, yutkunacak su yok ağzımda..
akşama kadar elim kolum kalkmaz, susuzluktan yanar kavrulurum.
bugünkü ramazan orucu. nefis biliyor ya, mecburi yapacak bi şey yok, ümidi de yok..
ermeni tavuğu gibi boynunu bükmüş, zamanını bekliyor..
baş ağrısı yok, ses seda yok, ne acıktım diyor, ne su yok muu?
ooh, iyi oluyor ona, kuduruk nefiiis!
Sıcakta mikroplar daha kolay çoğalır, yaz kışa göre daha zordur hastalıklar açısından. İnşallah en kıs zamanda iyileşirsiniz.Anacım kış boyunca grip olmadım yaz geldi bu 2. Hastalık. Kızım banada bulaştırdı saolsun. Hapşura hapşura sümüklü sümüklü geziyoz evde
Geldim ama seni kaçırdım sanırımneyneyseeeeee
Bir bankaya uğramam gerekiyordu. Çıkmışken hurma aldım, birkaç eksik vardı market alışverişi yaptım. Yine duramadım yani
Sen de öpüldün, hayırlı iftarlar.namaz kılıp çamaşırları asayım
eşim gelmek üzere hazırlanmam gerek
öpüldünüz
Bu çocuk elimde kalcakkkkk. Nfkcımın paylaşımından sonra yememesine takılmıyım dedim. Üstelemedim ama içimden çıldırdım :) makarna verdim yemedi, köfte istemedi, dereotlu yoğurt ki kurtarıcıdır hayır, mercimek çorbası hayır,poğaça hayır, kek hayır, muz mıncık mıncık ama meme EVET!! Tamam gelişimi iyi çok şükür de niye beni sinir ediyo ya?? Bi de izin veriyorum kendi yesin içsin ama yok da yok. Yiyen ve uyuyan çocuk istiyorummmmmmmmmm :)
Bu çocuk elimde kalcakkkkk. Nfkcımın paylaşımından sonra yememesine takılmıyım dedim. Üstelemedim ama içimden çıldırdım :) makarna verdim yemedi, köfte istemedi, dereotlu yoğurt ki kurtarıcıdır hayır, mercimek çorbası hayır,poğaça hayır, kek hayır, muz mıncık mıncık ama meme EVET!! Tamam gelişimi iyi çok şükür de niye beni sinir ediyo ya?? Bi de izin veriyorum kendi yesin içsin ama yok da yok. Yiyen ve uyuyan çocuk istiyorummmmmmmmmm :)
Ama ama ama...Piştt sakin
Şükret ki memen var, sütün var. Hem o emiyor diye orucundan da fedakarlık ediyorsun. Bırak emsin. O sadece bir besin değil, sakinleşme aracı.. Kimi zaman bize anlatamadıkları dertleri, ağrıları için bir sığınak.. Yemek de yese memeden vazgeçmeyecek ayrıca...
Uyuyan çocuk kısmı No comment.
Ben çok severim Elif korkmazel'in tariflerini.. Hem pratik olur hem de lezzetli. Yıllar önce ilk güveç denememi onun tarifiyle yapmıştım. Keşke programı yine olsa da izleseksağlık ilk fırsatta deniycem p
Elif Korkmazel sağ olsun.Şimdi var mı programı biliyor musunuz?
Benimki de bazen çıtır oluyor bazen de yumuşak.Eşim de çıtır seviyor.
:)Şu an seninle aynı duygular içindeyim.Sabah yumurta ile başladık.İki lokma aldı, gerisini yemedi.Sonra yarım kase çorba yedi. 1 saat yoğurt yedirmeye çalıştım nafile.Kiraz ve üzüm verdim.Baştan ayağa üzüm ve kiraz suyu olduk.Ama yemedi.Ben bu çocuğu tok doğurdum diyorum.Doğuştan tok bu çocuk.
Yaz geldi geleli, iştahı büyük ölçüde azaldı Keremin de. yapacak birşey yok
Aynen, bu mevsimde normal zaten. Benim de canım ancak sıvı şeyler ve karpuz falan çekiyor. Yemek aramıyorsun. Ha buldum mu yiyorum o ayrıYaz geldi geleli, iştahı büyük ölçüde azaldı Keremin de. yapacak birşey yok
Yiyecekler zaten, ama şimdi beklentilerini düşür. Kendin için yap bunu..Ama ama ama...Azıcık da yesinler ya.
Şu an Feyza aynen o durumdaBenimki de içinde süt olmayan mememe yapışık durumda yaşıyor, çok ilginç ya
Hayat babalara güzelŞu an Aden ile balkon keyfi yapıyoruz.Gerçi keyif mi bilmem.O demirlere tırmanmaya çalışıyor ben de tutmaya.Bir de bulduğu her şey hopppp ağzında.Babamız da uyuyor.
Eşi konusunda eli maşalı olan busmai kerem konusunda gayet rahat.c\hımmmmm çifte standart demek.
İvityok kız Allahım çivi çiviyi söker demiş yazmış bizi birbirimize
aman nerde canım yaa, biraz dikleniyorum o kadarla kalıyo
keşke sonuca varsa
biz dik dururuz dikleşmeyiz falan filan
sıvıyağ sürüyor musun
patatesin cinsine bağlı o zaman.canımcım, elma dilim patates zaten yumuşak olmuyor mu?
ben de yağ ve baharatlarla karıştırıp atıyorum fırına. derecesini biraz yükseltirsen sona doğru, kenarları kıtır olabilir
Saol canımGecmis olsun cnm sanada kizinada yaz gribi berbattir
Çok tanıdık geliyor anlattıklarınBu çocuk elimde kalcakkkkk. Nfkcımın paylaşımından sonra yememesine takılmıyım dedim. Üstelemedim ama içimden çıldırdım :) makarna verdim yemedi, köfte istemedi, dereotlu yoğurt ki kurtarıcıdır hayır, mercimek çorbası hayır,poğaça hayır, kek hayır, muz mıncık mıncık ama meme EVET!! Tamam gelişimi iyi çok şükür de niye beni sinir ediyo ya?? Bi de izin veriyorum kendi yesin içsin ama yok da yok. Yiyen ve uyuyan çocuk istiyorummmmmmmmmm :)
O da iyiymiş, doğuştan tokŞu an seninle aynı duygular içindeyim.Sabah yumurta ile başladık.İki lokma aldı, gerisini yemedi.Sonra yarım kase çorba yedi. 1 saat yoğurt yedirmeye çalıştım nafile.Kiraz ve üzüm verdim.Baştan ayağa üzüm ve kiraz suyu olduk.Ama yemedi.Ben bu çocuğu tok doğurdum diyorum.Doğuştan tok bu çocuk.
Ben çok severim Elif korkmazel'in tariflerini.. Hem pratik olur hem de lezzetli. Yıllar önce ilk güveç denememi onun tarifiyle yapmıştım. Keşke programı yine olsa da izlesek
:)
Valla kızlar yolumuz uzun ve çetin. Size bu yüzden kitabı ısrarla tavsiye ettim.
Çocuğu değiştiremezsiniz, kendinizi değiştirmeye bakın. Ha bunu yapmazsanız da eninde sonunda çocuk kazanır. Bkz. Oğlum, 5 yaş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?