İyi gelmesine sevindim canım. Çocuk doktoru bir akrabamız, kendi kızına grip olmaya başladığı anda banyo yaptırıyormuş. Banyo yapmanın ve suyun iyi gelen bir tarafı var.Neyseneyse, dediğini yapıp hem kıza duş aldırdım hem kendim duş aldım. Kızı uyuttum, kitaba göz atacaktım ama kendimi öyle kötü hissediyorum ki bende hemen dinlenmeye geçiyorum. Genzim açıldı, yarına toparlarız inşallah...
Herkese hayırlı sahurlar, iyi gecelerrr....
Ah canım ya Allah kolaylık versin. Sürekli ağlayan bebek zor ama geçecek hepsi, büyüyorlar gün be gün.Heh o bahsettiğin komşun gibi komşularım da bana çok acıyolar arabadan inip apartmana girinceye kadar kaç kez yolumu kesip vah vahh sen hiç uyumuyosun dimi biz hep duyuyoruz sesleri ne çok ağlıyo bu bıdık diyolar şöyle söyliyim elhamdülillah sağlığımız yerinde ama ben doğdugu gündne beri evdeki hiçbir işimi koşmadan yapamam iş derken yanlış anlaşılmasın ev işi değil tuvalete gitmek el yıkamak ona mama hazırlamak bunların hepsinde koşmak zorundayım yoksa ağlar hatta koşmasam da ağlar bir dakika durmaz mesela busmaicim masanıza bayıldım afiyet olsun ama biz hala eşimle tam 1 yıldır nöbetleşe yiyoruz yemekleri uykusu dışında başbaşa birşey mümkün değil tek gülüşü dünyaya bedel ama kolik çocuk kolik çocuktur hep huzursuz hep mızmızz
ynen böyle olduk iftardan sonra:)) bir de çok sudan: su küpühepinize iftarın ağırlığı çöktü heralde
:)))
5 yıl eski değil, markası neydi?4-5 yıllıktı. Servis öğrenci velimiz o yüzden çabuk geleceğini ümid ediyorum.
Bence de yesin diye memeden kesmek saçma. Hırçınlaştırır gibi de geliyo.
Arsız arsız bacım bunlarrrrr :) anannemin dediği gibi "artık kötü bişi dememek için çocuklara yeni bişiler diyolar. Yok neymiş hiperaktifmiş. Ne hiperaktifi ona kudurmuş denir!!" :) Allah savır versin valla. İlerde kıymet bilmezlerse başlarına kakmak için video çekin; delil olur :)))
Oy yazık yavrumaaaaaaaaaa. El kadar bebeyi oturtmuşlar bi de düşünceki videosunu internete yüklemişler.. Ah bu anne babalar...
Ey kolik geldiysenBu kolik adini duydu da geri mi dondu ne tum gece ve simdi de yine karnimizi cekip cekip agliyorz aglamaki ne aglama ins yapar ya esniyo ama skntidan uyuyamiyo
İnşallahHerkese günaydınnnn :) güzel bir gün olsun imlallah.
Uyansanıza be gıcık uykucularrrrr!! Önce gelip burda yoklama verip kart basacaksınız sonra işlerinize bakacaksınız
Tühhh, benim kocam Allah'tan yatarken bir mutfağa bakmaz. Eğer ben uyuyakalırsam yemeklerden de umudu keseriz.Yemekleri kocam dışarda bırakmışkokladım bişi yok gibiydi. Şuanda tadına bakacak değilim sabahın köründe. Bolu geceleri serin ya umarım bişi olmamıştır. Olduysa da oruç moruç dinlemeden dalıcam!!
Geçmiş olsun canım ya. Aslında kusması iyi bir şey. Balgamını attı öylece.. Bizim gibi balgamı çıkaramadıkları için ya kusacaklar ya da kaka ile çıkacak.Aminnn inşallah canımm...
Sıcaktan mı acaba? Yada Yediği birşey mi dokundu?
Olsun valla, güzel bir gün olsunn
Çoktaaannn uyandıkta kayseride çocuk dr araştırıyordum. Kız iyice fenaaöksürüyor balgamlı balgamlı. Hatta balgam yüzünden sabah zorla yedirdiğim kahvaltıyı da kustu keza bende öyle... Dün iftarı yapıp odaya girdimm, sabah çıktım valla boğazım moğazım çok fena. Sahur da yapamadım gözümü açıp, ama orucum. Kıza randevu aldım bi dr a. Bakalım iyidir inşallahh.
İyi gelmesine sevindim canım. Çocuk doktoru bir akrabamız, kendi kızına grip olmaya başladığı anda banyo yaptırıyormuş. Banyo yapmanın ve suyun iyi gelen bir tarafı var.
Ah canım ya Allah kolaylık versin. Sürekli ağlayan bebek zor ama geçecek hepsi, büyüyorlar gün be gün.
ynen böyle olduk iftardan sonra:)) bir de çok sudan: su küpü
5 yıl eski değil, markası neydi?
Bende bir Bosch var, memnun değilim.
Ayrıca hiperaktif yorumuna da katılıyorum
Ey kolik geldiysen
İnşallah daha iyidir şimdi Yasir.
İnşallah
Sabah bizde zor:) gözüm hiç bilgisayarı falan görmüyor.
Tühhh, benim kocam Allah'tan yatarken bir mutfağa bakmaz. Eğer ben uyuyakalırsam yemeklerden de umudu keseriz.
Geçmiş olsun canım ya. Aslında kusması iyi bir şey. Balgamını attı öylece.. Bizim gibi balgamı çıkaramadıkları için ya kusacaklar ya da kaka ile çıkacak.
Bir de lütfen zorlamahasta zaten yemek istememesi çok doğal.
Bakgam söktürücü şeyler vesen iyi olur. Eğer başladıysanız bal ve limon öneririm.
ramazan2 den günaydın:82:
o gıcık uykuculardan biri de ben mi oluyorum acaba?
gece mutfağı topla, teravih, ütü yap 12 de yattım.
bi de çok su içtiğim için abartısız 5 kez tuvalete kalktım hamile gibi
arada kalk sahur hazırla, sonra sabah namaza kalk.
klima açık kalkıp kalkıp ayşecik üstünü açmış mı diye kontrol et..
kafa oluyor 1500:111:
ama size maşallah heee!!
benim iş yetiştirmeye çalıştığım saatlerde bıdı bıdı muhabbettesiniz
hiiişt! size söylüyorum. neyneyse, pembiş, busmai, caglasli, özlemcr, arya..
her sabah 7de ayağa dikilen ayşeciğin son 3 gündür neden geç kalktığını şimdi anladım.
alerji şurubu, eczacı uyku yapar demişti.. bu bakımdan çok yararlı bi şey, nasıl bırakıcam ki ben şimdi ilacııı?:90:
yapmayın ya, bu kadar yıpratıyorsunuz kendinizii
hoş ben ne kadar söylesem boş, annelik duygusuyla oluyor bu.
ama söyledim yine de diyorum. ayşecik 4 kiloya yakın doğmuş bi bebek. aha da bi yaşına geldi.
kilosu 8,5. son 3 aydır kilo almadığını sanıyorum. meyvelere, ekmeğe, ete meftun.
ama sebzeymiş, yoğurtmuş, peynirmiş ağzına koymaz. çorbayı çok açsa güzel içiyor, yemekten birkaç kaşık o kadar.
ne yerse yesin ardından muntazam emiyor, sanki hiç yememiş gibi.
annem dahil herkes başımda bıdı bıdı, aman bu çocuk ne kadar zayıf, valla çok üzülüyoruz falan.
o kadar üzülüyorsanız, size vereyim 1 hafta bakın, kilo aldırın diyorum
hasta olmasın da valla umrumda değil,
dr gelişiminde sorun var demedikten sonra 200-300 gr için kendimi paralayamam.
emiyor ya, içim de rahat. siz de 10 kg ın üstündeki bebekleri zayıf diyip, yemiyor diyip kendinizi paralamayın
beni sinir etmeyin uleeeeeeeeeeeyyn!
iştah meselesi, belki de oyunla alakalıdır.
hani etraflarına o kadar dikkatli ve meraklılar ki, oyuna dalıp yemeği unutuyor bile olabilirler..
aa işte bu kötü olmuş.. inş çabucak gelir.
elimiz ayağımız bulaşık makinesi. yoksa mutfağın halini görmek dahi istememm:86:
aha, bi cadı daha! yakalayııın!
gözün aydın mı desem
ay yavrum irkiliyor yaa
ah canım benim, belki üşüttü karnı ağrıyordur annesi.
yine o gaz sancılarındansa:26:
sıcak havlu ya da sıcak su torbasını dene.
hava serin diyosun, etli yemekler en çabuk bozulanı. sonra da salçalı.
ama bi şey olmamıştır ya,,
ah canım, geçmiş olsun..
bakalım dr ne diyecek?:26:
ayşeciği dışarı çıkarıyorum ben.. 10-15 dk bile olsa hava alsın, güneş görsün..
ramazanda oruç tutucaz diye eve hapsolmasın benim bebemm
Kis olsa bisey.olmazda yaz.mevsimindeyiz sen tadina bak etli yada tavuklu yemek disarda kaldiysa bozulma riski buyuk
Bizde her sabah cikiyoruz ablayi kursa goturuyoruz 20 dk ortalama hava aliyor eve girincede kiyamet kopuyor daha gezecektik niye eve girdik die
İyi gelmesine sevindim canım. Çocuk doktoru bir akrabamız, kendi kızına grip olmaya başladığı anda banyo yaptırıyormuş. Banyo yapmanın ve suyun iyi gelen bir tarafı var.
Ah canım ya Allah kolaylık versin. Sürekli ağlayan bebek zor ama geçecek hepsi, büyüyorlar gün be gün.
ynen böyle olduk iftardan sonra:)) bir de çok sudan: su küpü
5 yıl eski değil, markası neydi?
Bende bir Bosch var, memnun değilim.
Ayrıca hiperaktif yorumuna da katılıyorum
Ey kolik geldiysen
İnşallah daha iyidir şimdi Yasir.
İnşallah
Sabah bizde zor:) gözüm hiç bilgisayarı falan görmüyor.
Tühhh, benim kocam Allah'tan yatarken bir mutfağa bakmaz. Eğer ben uyuyakalırsam yemeklerden de umudu keseriz.
Geçmiş olsun canım ya. Aslında kusması iyi bir şey. Balgamını attı öylece.. Bizim gibi balgamı çıkaramadıkları için ya kusacaklar ya da kaka ile çıkacak.
Bir de lütfen zorlamahasta zaten yemek istememesi çok doğal.
Bakgam söktürücü şeyler vesen iyi olur. Eğer başladıysanız bal ve limon öneririm.
Dr a gittik, ciğerlerinde şuan bişi yok fakat dikkat et ceryanda falan kalmasın dedi. Hemen antibiyotiğe başlamayalım diye medicold diye bi ilaç verdi, 5 gün sonra kontrol, geçmezse antibiyotik
Ey kolik geldiysen
geçmiş olsun canım. inş ilac iyi gelir de antibiyotiğe gerek kalmaz..Dr a gittik, ciğerlerinde şuan bişi yok fakat dikkat et ceryanda falan kalmasın dedi. Hemen antibiyotiğe başlamayalım diye medicold diye bi ilaç verdi, 5 gün sonra kontrol, geçmezse antibiyotik
e napim bacım? akşamdan onlarca mesaj birikmiş oluyor.Alıntı yapıp uzun uzun yazıyosun cevaplayacakları hiç düşünmüyorsun. Birine laf yetiştirsem diğerini unutuyorum :)
Akşam muhabbetin dibine vurduksen ortalık topla
Burda güneş yok valla acaip boğuk bi hava var :/ dün eşim yakındaki fırına oğluşla birlikte gitti hava alsın diye. Kucağında götürdü. Dönerken tipleri bi komiktiiiiiiii. Eşimin beline inmişti eve girerlerken. Belim tutuldu bu ne diyodu :)
geçer inşallah.. merak etme nasılsa havalar sıcakDr a gittik, ciğerlerinde şuan bişi yok fakat dikkat et ceryanda falan kalmasın dedi. Hemen antibiyotiğe başlamayalım diye medicold diye bi ilaç verdi, 5 gün sonra kontrol, geçmezse antibiyotik
sahurda onu diyordum eşime ben de,aynen böyle olduk iftardan sonra:)) bir de çok sudan: su küpü
aynı durum bizde de var, babam şöyle bir açıklama getirdi "az önce gezdiğini unuttu bile!"Bizde her sabah cikiyoruz ablayi kursa goturuyoruz 20 dk ortalama hava aliyor eve girincede kiyamet kopuyor daha gezecektik niye eve girdik die
hem de ne cadı !aha, bi cadı daha! yakalayııın!
evet senin oğlunun sesi baya gürdü maşallahbagirma huyu bizdede var konusmaya baslayinca biter inşallah
ayşecik uyudu. eşim dün maydanozlu peynirli poğaça istemişti.
onu yapıcam.
soru: instant maya ile tutulan hamurun mayalanması beklenir mi?
geçen ben beklemeden ilk tepsiyi fırına verdim. çıkanlar yoğun ve sert gibiydi.
ikinci tepsinin tepsi mayası olduğu için daha yumuşaktı :44:
tv de diyetisyenden duymuştum ben.gece çok su içtim ama sabah uyanınca kendimi wc ye zor attım nerdeyse mesanem patlayacak..ee içtiğim aynen gidiyor yani boşuna mı içiyorum o kadar suyu
ramazan2 den günaydın:82:
o gıcık uykuculardan biri de ben mi oluyorum acaba?
gece mutfağı topla, teravih, ütü yap 12 de yattım.
bi de çok su içtiğim için abartısız 5 kez tuvalete kalktım hamile gibi
arada kalk sahur hazırla, sonra sabah namaza kalk.
klima açık kalkıp kalkıp ayşecik üstünü açmış mı diye kontrol et..
kafa oluyor 1500:111:
ama size maşallah heee!!
benim iş yetiştirmeye çalıştığım saatlerde bıdı bıdı muhabbettesiniz
hiiişt! size söylüyorum. neyneyse, pembiş, busmai, caglasli, özlemcr, arya..
her sabah 7de ayağa dikilen ayşeciğin son 3 gündür neden geç kalktığını şimdi anladım.
alerji şurubu, eczacı uyku yapar demişti.. bu bakımdan çok yararlı bi şey, nasıl bırakıcam ki ben şimdi ilacııı?:90:
yapmayın ya, bu kadar yıpratıyorsunuz kendinizii
hoş ben ne kadar söylesem boş, annelik duygusuyla oluyor bu.
ama söyledim yine de diyorum. ayşecik 4 kiloya yakın doğmuş bi bebek. aha da bi yaşına geldi.
kilosu 8,5. son 3 aydır kilo almadığını sanıyorum. meyvelere, ekmeğe, ete meftun.
ama sebzeymiş, yoğurtmuş, peynirmiş ağzına koymaz. çorbayı çok açsa güzel içiyor, yemekten birkaç kaşık o kadar.
ne yerse yesin ardından muntazam emiyor, sanki hiç yememiş gibi.
annem dahil herkes başımda bıdı bıdı, aman bu çocuk ne kadar zayıf, valla çok üzülüyoruz falan.
o kadar üzülüyorsanız, size vereyim 1 hafta bakın, kilo aldırın diyorum
hasta olmasın da valla umrumda değil,
dr gelişiminde sorun var demedikten sonra 200-300 gr için kendimi paralayamam.
emiyor ya, içim de rahat. siz de 10 kg ın üstündeki bebekleri zayıf diyip, yemiyor diyip kendinizi paralamayın
beni sinir etmeyin uleeeeeeeeeeeyyn!
aa işte bu kötü olmuş.. inş çabucak gelir.
elimiz ayağımız bulaşık makinesi. yoksa mutfağın halini görmek dahi istememm:86:
aha, bi cadı daha! yakalayııın!
gözün aydın mı desem
hava serin diyosun, etli yemekler en çabuk bozulanı. sonra da salçalı.
ama bi şey olmamıştır ya,,
ah canım, geçmiş olsun..
bakalım dr ne diyecek?:26:
Çok iyi yapıyorsun. Ben ev işlerinin altında kaldım. Dışarı çıkamadık. Aslında sabah buradaki park gölge, yarın çıkarırım belki.ayşeciği dışarı çıkarıyorum ben.. 10-15 dk bile olsa hava alsın, güneş görsün..
ramazanda oruç tutucaz diye eve hapsolmasın benim bebemm
geçer inşallah.. merak etme nasılsa havalar sıcak
sahurda onu diyordum eşime ben de,
gece çok su içtim ama sabah uyanınca kendimi wc ye zor attım nerdeyse mesanem patlayacak..ee içtiğim aynen gidiyor yani boşuna mı içiyorum o kadar suyu
aynı durum bizde de var, babam şöyle bir açıklama getirdi "az önce gezdiğini unuttu bile!"
hem de ne cadı !
pembiş o dediğini denemediğimi düşünmedin heralde, di mi canım
evet senin oğlunun sesi baya gürdü maşallah
küçük beyza ne yapıyor annesi
nasıl başa çıkıyorsun ikisiyle canım yaa
tv de diyetisyenden duymuştum ben.
uzun günlerde susuz kalmamak için çok su tüketmek gerek.
ama yapılan yanlış, o fazla suyu kısa sürede,sahurda birden içmek.
böyle olunca, dediğin gibi mesane birden dolup boşalıyor, vücuda bi şey kalmıyor.
zaten dikkat ettiysen fazla su içip tuvalete gidince idrarın rengi su gibi açık oluyor.
doğru olan, iftardan sahura kadar uzun zamana yayıp peyderpey suyu içmek gerekmiş
Kuzum ya kıyamamSaolun kızlar ya. Bu sabah ballı ıhlamur vermiştim ardından kustu işte. Balgamı da söktürüyor olabilir. Limon ve balı da deneyeyim. Saol bebeeemmm:)
Ciğerlerinin temiz olması iyi haberDr a gittik, ciğerlerinde şuan bişi yok fakat dikkat et ceryanda falan kalmasın dedi. Hemen antibiyotiğe başlamayalım diye medicold diye bi ilaç verdi, 5 gün sonra kontrol, geçmezse antibiyotik
Nfk'ya diyorsun sen sanki az mı alıntı yapıyorsun:)))Alıntı yapıp uzun uzun yazıyosun cevaplayacakları hiç düşünmüyorsun. Birine laf yetiştirsem diğerini unutuyorum :)
Ben genelde pasif agresif bi cadıyımdır. Ama birşeye sinir olduysam psikopatça çözümler bulurum
Yemekler bi kalite kontrolden geçsin bakalım nolmuşlar...?
Akşam muhabbetin dibine vurduksen ortalık topla
Makina hakkaten önemli ortalığın toparlanması açısından. Bi de ben biliyosam ki mutfakta lavabo dağınık evin başkabi yerinde iş de yapamam :/
Ek gıda olayında kızdırmayalım seni tamam :) olay kilo alması değil. Emeğin karşılığını vermemesi :)
Burda güneş yok valla acaip boğuk bi hava var :/ dün eşim yakındaki fırına oğluşla birlikte gitti hava alsın diye. Kucağında götürdü. Dönerken tipleri bi komiktiiiiiiii. Eşimin beline inmişti eve girerlerken. Belim tutuldu bu ne diyodu :)
Bakıcam bi ara inşallah. Kokusundan da anlaşılıyor çoğu kere aslında ama bakalım..???
Gezenti çocuklar :)
Arçelikti canım. Buranın suyu çok kireçli ve pis :/
Eşim aslında bakar böyle şeylere mutfağa son kez girdiğinde ama bu sefer malesef :/
İyiki ciğerlerinde bişi yok sevindim. İnşallah da bişi kalmaz 5güne...
Oh hava aldı ayşecik, annesi de barbunya:)))
geçmiş olsun canım. inş ilac iyi gelir de antibiyotiğe gerek kalmaz..
e napim bacım? akşamdan onlarca mesaj birikmiş oluyor.
sabah bi kerede cevaplıyorum, tek tek uğraşsam var yaaa
biz de şimdi geldik parktan. yarım saat sallandı, güneş gördü kuzum..
dönüşte marketin reyonunda ne göreyim, barbunyaaa
böyle sevindiğime bakmayın ağırlık olmasın diye cüzdanı bıraktıp yanıma 5 lira almıştım.
onunla bi kg alıp döndüm..:86:
ben de baston almadım, ayşeciği dtk gibi legen kemiğime oturtup gidip geldim valla ..
Evet, beklenir. Instant mayada fark, mayanın direk una karıştırılmasıdır. Su veya sütte çözdürülmez.ayşecik uyudu. eşim dün maydanozlu peynirli poğaça istemişti.
onu yapıcam.
Ya ben de öyleydim sabah:)))geçer inşallah.. merak etme nasılsa havalar sıcak
gece çok su içtim ama sabah uyanınca kendimi wc ye zor attım nerdeyse mesanem patlayacak..ee içtiğim aynen gidiyor yani boşuna mı içiyorum o kadar suyu
aynı durum bizde de var, babam şöyle bir açıklama getirdi "az önce gezdiğini unuttu bile!"
hem de ne cadı !
Çok doğrutv de diyetisyenden duymuştum ben.
uzun günlerde susuz kalmamak için çok su tüketmek gerek.
ama yapılan yanlış, o fazla suyu kısa sürede,sahurda birden içmek.
böyle olunca, dediğin gibi mesane birden dolup boşalıyor, vücuda bi şey kalmıyor.
zaten dikkat ettiysen fazla su içip tuvalete gidince idrarın rengi su gibi açık oluyor.
doğru olan, iftardan sahura kadar uzun zamana yayıp peyderpey suyu içmek gerekmiş
Dr a gittik, ciğerlerinde şuan bişi yok fakat dikkat et ceryanda falan kalmasın dedi. Hemen antibiyotiğe başlamayalım diye medicold diye bi ilaç verdi, 5 gün sonra kontrol, geçmezse antibiyotik
ayşecik uyudu. eşim dün maydanozlu peynirli poğaça istemişti.
onu yapıcam.
geçer inşallah.. merak etme nasılsa havalar sıcak
hem de ne cadı !
Kuzum ya kıyamam
Ihlamur iyi balgam söker, iyi bir şey yani. Sen yine ver. Balgam aşamasına da geldiyseniz bence geçer yakında hastalığı, inşallah. Şifa versin Allah.
Ciğerlerinin temiz olması iyi haber
Antibiyotik vermeyen doktora denk gelmeniz de iyi haber.
Ne yazık ki Feyza da çok cereyanda kalıyor. Bütün pencereler açıkbaşka türlü de oturulmuyor ya
Nfk'ya diyorsun sen sanki az mı alıntı yapıyorsun:)))
Su önemli. Muhtemelen makineyi erken yıprattı.
Oh hava aldı ayşecik, annesi de barbunya:)))
Evet, beklenir. Instant mayada fark, mayanın direk una karıştırılmasıdır. Su veya sütte çözdürülmez.
Hava sıcak olduğu için çabuk mayalanır zaten canım.
Bir de busmai kabartma tozu demiş, ben denedim o sert oluyor. Mayalı daha yumuşak oluyor
Ya ben de öyleydim sabah:)))
Bence boşuna değil de yudum yudum içmek lazım. Bir de son 20 dk da 10 bardak içersen direk gider:)
İftar sahur arası uyumayın su için
Çok doğru
Bu yüzden memeden kesen çok arkadaşım var. Ama ben istiyorum ki doğal ve güzel bi geçiş olsun. Yani iki yaşına kadar emsin, yeni tatlar keşfetsin sonra iki yaşında severek ayrılalım hahahhaha
Dedigin gibi hem uyusun hem de yemek uesin die bi cok memeden kesrn insan var bende kiyamam henuz kesmeye seneye keserim diye dusunuyorum ama yemeyincede cildiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?