Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ANNELERİ BUNALTAN CÜMLELER :))
Neden uyumuyor?
Çok zayıf değil mi?
Aaa daha konuşmadı mı?
Yürümeye de pek geç kalmış!
Dişleri bizimkinin çok erken çıkmıştı, gecikmiş sizinki
Yok, sen bu çocuğu besleyememişsin.
Ne kadar süre emzirdin?
Üşür bu çocuk, çorap giydir bence
Amann, ne olacak şeker/çikolata ver yesin. Bu kadar kasma kendini
İkinciyi düşünmüyor musunuz? Arasını fazla açmayın zor olur birlikte büyüsünler işte.
Aaa kocaman çocuk hala emzik mi emiyor?
Sütün gelmedi/yeterli değil heralde, aç bu çocuk
Normal mi, sezaryan mi?
Neden sezaryan oldun normal doğuramadın mı?
Hala geceleri biberondan süt mi içiyor, cık cık cık olacak iş değil.
Çok yüz vermişsiniz siz buna
Oğlun yok mu?
Sütün yaramıyor heralde
Kendini besleme çocuğu yedir bir lokma kalmış :)))

Kız valla senin kızına yetişemiyorum.Hastasın falan ama iyi geziyorsun.Twitterda hesabın falan varsa takipçilerin seni izleyemiyordur artık.Aktif bacı...

biraz toparladım dedim ya
Bana gezme olsunnnn... Kışın ilçede hiçbişi yapmıyorum ya şimdi suyunu çıkarıyor olabilirim

Iyı gecelerr..kac gundur bakamamıstım gecmıse oku oku bıtmıyor..cok laflamıssınızz masallah..
aryamm..gecmısler olsun canım..Allah sıfasını versınn..daha ıyısıızdır umarım..tam olarak yaz gelemedı..bı ruzgar arada cıselıyor yagmurr..yanımızdan sweatlerı eksık etmeyelım bencee...
elıfnaz..Allah analı babalı buyutsın canım..bebısler annelerını cok yormazlar umarım..
ve dıger arkadaslarr..dogumgunu olanların gecmıs dogumgunlerını kutlarımm.Rabbım saglık sıhhat versın ınsAllah
bende agrılı sızılı gunlere devam..bakalım cuma gunu amleıyat gunumu alacam sanırım..3 doktora gosterdım ultrason sonuclarımı..herkes aynı fıkırda safra kesesı alınacak..hakkımda hayırlıs olsur ınsallah..muhtemelen ılk teshısı yapan doktorda karar kılacam..bu arada oglusu cumartesıden berı mecburı olarak sütten kesmıs bulunmaktayım..unutturma ugraslarımız devamm..

Niye kimse uğramıyorr? Özlem sen beni çağırdın sen kaçtın! Yazdım bunu kenara

Benim kız gözü açık ööööyle uyukluyor, uyumuyor da. Bırakıp gidince de çağırıyor "anneeeeeee! Ihh!" Noluyoruz anlamadım ki?

Bizim bebişlerden sonra eklendi zaten, çocuk doktorumuz belki size yetişir diyordu. Yetişti ama malum, bize artık gerekmiyor.
Kabus

Iyyyyyyy, çok doğru.Çokbilmişler.Hele ikinciyi kısmına sizineeeeeee demek istiyorum.Ki biz ikinciyi düşünmüyoruz ama kimseye de söyleyemiyoruz.
Sakın söylemeyin, çiğ çiğ yerler :)
Gitmeeeeeeee.Benim kocişim evde yok.Adiş ile başbaşayız.Kendileri dolap dağıtıyor.Ben de gardiyanlık yapıyorum.
Uyuyakaldın herhalde:))
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah ameliyatın iyi geçer.
Sütten tamamen mi kesiyorsun?
Ameliyat olduktan sonra devam edemiyor musun?
Benim kız gözü açık ööööyle uyukluyor, uyumuyor da. Bırakıp gidince de çağırıyor "anneeeeeee! Ihh!" Noluyoruz anlamadım ki?
Hasta kuzu:2:
Ben daha yeni uyuyacağım

Haydi herkese hayırlı sahurlarrr.....
Ya ben sahur yapacaklen Feyza uyandı
Umarım işi bitince vaktim kalır.
Bu arada çorba tarifin çok güzel gözüküyor

Çorbaları Dene canım tavsiye ederim:)
Benimde bugün busmainin çökertme kebabını yapasım var amaaaa bizimkiler söyleniyordu akşam yemekler ağır mı oluyor, sebze mi yesek diye. O yüzden emin değilim.
Bence de sebze, hatta eşime kalsa sadece çorba, amaaa kp öyle iftar mı olur diyor

Günaydınlaaaarrr.....
Gözümden uyku akıyor haliyle. Aryacıkın enerjisi yerinde maşallah, hastayım demiyor, uykusuzum demiyor, full enerji devam hayata kahvaltıda ne yapsam ona farklı? Hep aynı şeyler.... Kaşarlı menemen yada kaşarlı yumurta. Sıkılmıştır cücük

Son düzenleme:
Oğlum yine uykusuzlukta zirve yaptı. Saatbaşı kalkıp oturup ağladı. Şuanda da kendini sallatıyo 1 saattir. Ona küsmeyi planlıyorum şaka bi yana valla başım dönüyo. Ne zaman parka gitsek iyice yoldan çıkıyo uykusu. Götürmicem parka görcek gününü!!

Benim kv ile annem sırayla bakıyor.Bizim işçiler parasız.Ama arkadaşlar yazın ücret ödemiyor.Bakmıyor.Bence de normali ödenmemesi.Sizinki biraz ilginç.Gelmese de ödemek.:26::26:

Bence de normali ödememek ama boluda böyle malesef. Tüm arkadaşlarım ödüyo :/ elinden kaçmasın diye gibi düşün.

Su çiçeği aşısı bir yaşında yapılıyordu değil mi?Dr sormayı unutmuşum.Bir de fiyatı ne kadar biliyor musunuz?Bir sorun daha var.Başka özel aşı var mı?

Biz hiç özel aşı olmadık valla.

Başta da belirttiğim gibi çok güzel uyudum :/

Burda böyle yerleşmiş işte. Ben de şaşırdım duyduğumda....

ramazan3 ten günaydın :82:
alerji şurubunu kesince, ayşecik bugün saat 07.00 de gözlerini açtı
ve mesaiye başladı.

evet bilgili. herşey hakkında bi fikri değil, bilgisi var :111:
burcu da aslan. Allahtan öyle biliyorum havalarında ukala biri değil, yoksa birlikte yaşayamazdık valla..

benim annem alışmış tabi babama, ben eşim şöyle yaptı, dolabı açtı, çekmeceyi karıştırdı diyince kadına bi haller oluyo:86:

Hicri olarak bugün Aden'in doğum günü.Miladı 21 temmuz.
hicri doğumgünü hayırlı olsun o zaman

Benim kv ile annem sırayla bakıyor.Bizim işçiler parasız.Ama arkadaşlar yazın ücret ödemiyor.Bakmıyor.Bence de normali ödenmemesi.Sizinki biraz ilginç.Gelmese de ödemek.:26::26:
parasız işçiler

gıcıklaaar!:95:

temelli mi sütten kesiyorsun anlamadım.:44:
yengem yeğenim 41 günlükken safra kesesini aldırdı. ve sadece o gün emzirmedi..
akşamdan sütünü sağmıştı biberondan verdik. ameliyat akşamı da kendi emzirdi zaten

ay hatice bizimkine de bi haller oldu ya..
dalmıyor çocuk.. göğsümde öyle duruyor. yerine koyuyorum şu bir senedir duymadığım sesi duyuyorum ondan.
yatağına karşı alerjisi başladı. büyüdükçe düzeni oturur diye düşünüyorsun, tam tersi oluyor.. memeye yapışık uyuyacak!!!
valla dün sinirimi fena bozdu.. huy mu değiştiriyor ne? öyleyse daha çok üzülücem

Allah Allah parka gidince temiz hava alır, yorulur daha çabuk uyur diye düşünüyoruz ama efede tam tersi mi oluyo:26:

boluda bebek bakıcısı mı olsam nee? öğretmen gibi çalışmasan da maaş alıyormuşsun baksana

eşime kıymalı börek yapmak istiyorum.
ve daha önce hiiiç yapmadım..

yeni başlayanlar için seviye1 den garantili bi kıymalı börek tarifii alabilir miyim acabaaa?

bi arkadaşta kıymalı börek yemiştim, annesi yapmış.
resmen tatlıydı. içinde kuş üzümü ve değişik baharatlar vardı ve yumuşacıktı..

Oğlum cins diyorum inanmıyorsunuz

Valla burda bakıcı piyasası böyle. Kapanın elinde kalıyo :) bi de şöyle bişi var; bi öğretmene bakıcılık yapmasa 2 ay tatili olmayacak. E sen de para vermeyeceksen o da öğretmene bakıcılık yapmayacak. Zaten boşuna okuyo insanlar bu ülkede böyle düşününce... Ha bu arada o 9 ay okulda öyle bi veletler çekiyoruz ki 5 ay da çalışmadan maaş alsak olur :)))

yeni başlayanlar için seviye1 den garantili bi kıymalı börek tarifii alabilir miyim acabaaa?

bi arkadaşta kıymalı börek yemiştim, annesi yapmış.
resmen tatlıydı. içinde kuş üzümü ve değişik baharatlar vardı ve yumuşacıktı..

Ben şöyle yapıyorum içi tabi bu bir klasik :) soğanı kavurup(ama çok değil) kıymayı ekliyorum. Kıyma suyunu salıp çekince rendelediğim domatesi ekliyorum. 300gr kıymaya 4 orta boy domates ekliyorum. Karabiber tuz kırmızı pul biber ekliyorum. Eğer ceviz içi ekleyeceksem(rondodan geçmiş ama çok da ufalmamış) kekik eklemiyorum. Soğuyunca da kıydığım maydonozları ekliyorum ve karıştırıyorum.

Son düzenleme:
Valla benimkini ya hastalığa yada sıcağa yoruyorum da aysecikte belki sıcaktan bunalıyordur. Birde şöyle bir durum var kv de yani buradaki yatağına alışamadı yanımızda yatmak istiyor.

Hımm sıkı dur o zaman sana güzel bi tarif vereyim
Normal kıymalı içi hazırlıyorsun, küçük tepsiye yapacaksan milföyleri azcık inceltip tepsinin altına diziyorsun. Üstüne 2 yufkayı elinle koparıp harca batırıp su böreği gb kırışık kırışık seriyorsun ortasına aralara kıymalı harç.... Yufka bitince yine milföyü inceltip üstünü kapıyor ve dilimleyip harcı üstüne döküp biraz bekletiyor veee pişiyorsun. Yalancı su böreği oluyor bu güzel bi tarif.
Harc için ölçüleri hatırlamıyorum ama yapmaya karar verirsen yazarım( yogurt yağ yumurta ve soda vardı yanılmıyorsam)

Son düzenleme:
Böreğin sadece içini soruyorsun diye düşünerekten sadece iç tarifini yazdım. Ama yufkaları da nasıl kullandığımı yazayım çünkü her gören şaşırıyo ve "biz böyle yapmayız" diyo. Ben de sanırım bi zaman tvden falan gördüm bu yöntemi çünkü bizde de böyle yufka döşenmez :)
5 yufka kullanıyorum. Önce 1 tanesini yapladığım tepsiye seriyorum 4 yandan fazlalık kalacak şekilde. Kalan 4 yufkayı 2-2 ayırıp küçük küçük parçalıyorum. 2 yumurtadan birinin sarısını ayırıyorum ve kalan yumurtaya bolca süt ve yağ ekliyorum(tuzlu seviyorsan az da tuz). Tepsideki yufkaya azıcık bu harçtan yayıyorum ve sonra üstüne parçaladığım yufkaları koyuyorum(yani parçaladığım 2 yufkayı). Sütlü harcın 3te 1ini gezdiriyorum ve kıymalı harcı döküyorum. Ceviz ekleyeceksem cevizi burda serpiştiriyorum. Sonra kalan parçalanmış yufkayı serpiştiriyorum. Sütlü harcın büyük kısmını döküyorum üstüne. Tepsinin dört yanında kalmış olan yufkaları kapatıyorum. Kalan sütlü harcı her yere sürüyorum. Ayırdığım yumurta sarısını da her yere eşit gezdiriyorum. Böreği kesip üzerine çörek otu ve susam döküp fırına atıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…