Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ya kızlar ben birşey sorucam, arya hastalanana kadar akşam 8-9 gb gece maması yer uyur, 11-12 gb süt içirirdim sabaha kadar uyurdu. Şimdi hastalandıktan sonra sanırım burnu tıkalı olduğu için uyurken hiç süt içmedi, sabaha kadar öyle uyudu. Hala burnu açılmış değil ama yinede gece uyurken daha rahat gb, yani sütü içmeyi engelleyecek tıkanıklık yok gb görünüyor, yinede içmiyor. Normal mi?

Lezzetli görünüyor eline koluna sağlık canım tekrar.

Canım memede uyumuyor genelde yani gözünü kapatıyor sanıyorsun ki uyudu ama yatağa koymak için hareketlenince hemen gözler açılıyo :) yatarak emzirmeyi neyneyse söylediğinde denemiştim ama paşa emmedi öyle hatta gıcık oldu; çok komikti :)))

QUOTE=ates26;31184582]yani peynir girince agzına gimesiy cıkması bir oluyo tatlı olmadıgı için
eline verdim kendi yesin diye yok yumurtada oyle omlet vs.de cok gıcık bı durum[/QUOTE]

Bak işte damak tadları ne kadar farklı!! Allah'ım ya daha el kadarlarken seçimleri var :)

Atescim peyniri bala batır ben bazen öyle yapıyorum :) bi de şimdi size iğrenç gelebilir ama küçükken babaannem bize yumurtayı şekerli yedirirdi!! Bildiğimiz tavadaki yumurtaya pişince şeker dökerdik. Ben oğluşa hiç denemedim yiyo yumurta diye ama şu ara hiççç yemediği için deneyebilirim valla.

selamlar
misafirleri şimdi uğurladk :)
güzel oldu çok şükür. islim kebabı kesinlikle çok oyalayıcı
soya soslu tavuk, lezzetli ve hafifti.

Ay hadi geçmiş olsun canım :)

Ama ben annesiz bebeklere daha da üzülüyorum şimdi gerçi sonuçta herkesin Allah'ı var; kul nedir ki...? Kimse annesiz kalmasınnnnn.

Benim oğluş da yürümüyo teyzesi. Emekliyo sıralıyo falan. Şuanda bile bi ton zarar veriyo bakalım yürüyünce ne yapacak :))???

Valla sıcak sanırım çıldırtıyo. Bi de dün yağmur yağdı diye şortlu tulum giydirdim normalde sadece tshirt giydiriyorum; ona rağmen terledi.

Annenle neden konuşmuyorsun??

Çooook zor bir durum. Ne desek eşini değiştiremeyeceğimiz için de yapılabilecek en mantıklı şey sakin olmak. Tabiki sen tek başına yapmadın o çocuğu. Ama ah erkekler... Ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum. Bizim de babamız çok ilgili değil hatta eskiden daha ilgisizdi. Ben ona sürekli şunu söyledim "bak bu çocukla vakit geçirmezsen seni sevip saymaz. Beş on dakka bile olsa oyun oyna mıncır ki seni tanısın bilsin". Böyle böyle başladılar işte. Yani "10 dakka sen ilgilen ben çok bunaldım. Yada işim var bi beş dakka bak" demeden önce alıştırdım :) bi de bi aile dostumuzun kısa ve öz hikayesini anlattım. Çok şeyler yaptılar ama çocukları olmadı. Tek çözüm evlatlıktı ki onu da istemediler. Her zaman metin duruyorlardı vs. Ama birgün arkadaşına dayanamayıp şunu söylemiş: okadar isterdim ki bir çocuğum olsun; bakkala gidelim ve "baba bana şunu al" cümlesini kursun. Birçok insan var "anne addiiiiii" için dünyaları verecek

Günaydınlarr herkese... Ay bugün evrene yine bütün olumlu duygularımı gönderiyorum
Nasıl da mutlu uyandım, nasılda mutlu uyandımm, niyeyse
Herkes mutlu olsun bugün, gününüz güzel geçsin...

Ay ben o kuru ekmek sütü hüpleten kızı yerimmmmmm :) sen de hep böyle mutlu ol şekerim :)

Günaydınlar herkeseeeeeeeeee :)

Alıntı rekoru kırdım mı ki acaba :) ???

Güzel bir gün olsunnnnn inşallahhhhh :)

Bence normaldir. Sonuçta biz de kaçta yiyip yatıyoruz ve gece bişi yemiyoruz. Seninki erken büyüdü sevin bence :))

ramazan8 den günaydın..
akşam geç yattım, gece de doğru düzgün uyuyamadım.. saçma sapan rüyalar gördüm.
ordan oraya, ordan oraya ruhum yoruldu yaa

Adiş'e çilekten büyüyen beşik almıştık.Geldi, çok güzel.Ama odasını ayıracağım için buruk bir sevinç...
iyi yapıyorsun canım, şimdi ayırmak sanırım ideali.
biz de salonda klimayla yatıyoruz, yoksa benim de aklımda. ama gel gör yine de düşüncelerdeyim senin gibi..
az cesaret ve dirayet..

Pembiş, senin de her şeyin varmış.Sen al, ihtiyacı olanlara gönder.Misal bana.
ilahiii

oy yavrum beniim..nasıl da bunalmış sıcaktan?
ne kadar aciz ve muhtaçlar. açlık neyse de susuzluklarını söyleyemiyorlar ya, ona üzülüyorum valla..
çok sık su veriyorum. ama bazen verdiğimde iyice susamış oluyor belli, nasıl içiyor, kana kana nefes nefese kalıyor.

bacım ya, ben fırında etten korkuyorum.
sebebi pişmeyecek gibi geliyor. sen marine ettim 200derecede pişirdim diyorsun :44:

çorbayı yemeği yiyor mu peki?
ben hiç bulamaç vermedim. ek gıdaya başladığımdan beri ayrı ayrı veriyorum.
tadını bilsin alışsın, sevmediğini yemesin ya da az yesin. hepsinin damak tadı oluşuyor çünkü.

bence başla, dene yani.. az az ver, önceleri çıkarsa da yavaş yavaş alışacaktır.
ayşecik de beyaz peyniri pek yemiyor. ekmekle birlikte ağzına koyunca bazen farketmeden yutuyor
genelde kaşar ve tel peynir veriyorum.

kız alemsin benı öldürecen ya sen:) ben limonataya hıc lımontuzu katmadım,güzel oluyor lımon tuzssuz da,boşver bı dahakine kafanı karıştırma yok lımon tuzuydu yok kaya tuzuydu :)
ne bileyim kız. öyle yazıyordu tarifte
mevzuyu eşime de anlattım.. paso saydı.. bana değil, tarifi verene

Bence normaldir. Sonuçta biz de kaçta yiyip yatıyoruz ve gece bişi yemiyoruz. Seninki erken büyüdü sevin bence :))

Şimdi baktım gerçi de 6. Aydan sonra gece beslenmesi önerilmiyormuş zaten, ama bizim günlük süt tüketimimiz asla ve asla500 ml olamadığı için en azından onu içince içim rahat ediyordu. Sen emziriyorsun gerçi de emmeyen bebeklerde tamamlayabiliyorlar mı acaba 500 ml ye?

Benimde pek ümidim yoktu pişmez sandım ama hem kuzu eti olması hemde marine olmuş olmasıyla sanırım gayet güzel pişmişti hemde.

pembişe katılıyorum. 1 yaş gelişimlerinde sabaha kadar kesintisiz uyuyabilir yazıyor.
öyleyse ne mutlu sana.. hiç aç kaldı diye takılma. biz gündüz 7-8 saat aç duramıyoruz. ama uykuda zamanın çok önemi yok

Bu arada ATEŞ cim alternatif birşey vermemek gerekiyor( süt, bulamaç vb) ilk zamanlar mama sandalyesine minik minik parçalar koparıp koyuyordum o yiyordu( kaşar, zeytin, ekmek) şimdi menemen kolayıma geliyor. Birde bizimki çay ve ıhlamuru çok seviyor. Onu içmek için ağzında ne varsa hemen yutuyor, böylece kahvaltı bitiyor:) her sabah ıhlamur kaynatıyorum, bizimki şekersiz içiyor, sen ( seninki tatlıyı sevdiği için) ballı ıhlamur falan yapabilirsin) severse onun uğruna yer belki herşeyi.

Ne bileyim yaaa, bebek bu, süt içmesi lazım diyeee:44:

günaydın hayırlı sabahlar

az bi müzik duysun ayşecik ya da ben mırıldanayım, başlıyor papağan gibi sallanmaya..

anaaa kime çekmişki

kız sen kaç yaşındasın ki :44:

canım yaaa bunalmışsın daha doğrusu eşinde bunalmış işlerden sen ev hallerinden ama birbirinize vakit ayıramıyorsunu
birazda çevrende yakın akraban olmamasıda kötü olsa 1-2 saatliğine bile ecoşu bıraksan biraz tek başına kendin için birşey yapsan bence daha farklı olur herşey annenle neden konuşmuyorsun:44:

birde kızım iştahsız diyorsun

biz sonunda dün pastamızı kestik babamız videoya çekti kızım mumu üfledi üff üfff çok güzeldi biz iyiki doğdun melisa dedikçe alkış yapıp poposunu oynattı

iyiki doğdun benim minik prensesim

Valla ben emzirenlerin de tamamladığından şüpheliyim :) ne kadar alıyosa ve fırsat oluyosa okadar vereceksin bence. Sonuçta peynirden de kalsiyum alıyorlar dimi???

Bugün menülerde neler var??? Aklımda hiç bişi yok:44:

Dünden kalan tas kebabı :) Efe de sevdi çok mutluyum :))

İyiki doğmuş minik kuşşşşş :)

33 canım :)

totosunu ısırırım ben onunnn! Rabbim kötü günlerini göstermesin....
Valla ben emzirenlerin de tamamladığından şüpheliyim :) ne kadar alıyosa ve fırsat oluyosa okadar vereceksin bence. Sonuçta peynirden de kalsiyum alıyorlar dimi???
Artık mecbur öyle olacak galibaa.

bacım, ne seni hakkıyla tanıyorum ne de eşini.
ama sana dışardan gözlemimi söyleyeyim..

gençsiniz ve genç evlenmişsiniz.
eşinin işi maddi manevi çok zor. psikolojisi çok farklı olabilir, onunla yaşamak da aynı derecede zor.
ama sen eşini seviyorsun, o da seni..
evlendim hamile kaldım dedin. siz daha aynı çatı altında birlikte yaşamaya alışamadan, yaşayamadan bi de bebek geldi.
belki senden uzaklaşmasının sebebi biraz da budur.

ben hatırlıyorum, ayşecik 1-2 aylıktı. eşim gelir bir iki agu bugu oturur, bi daha da bakmazdı.
ne zoruma giderdi, ilgilenmiyor diye sevmiyor sanıyor insan.
bu sefer benim işim var 10 dk kucağında tut diye verip, yatakodasında gidip oturduğumu biliyordum.
ama iletişimleri artınca birlikte oyun oynayıp keyif almaya başlayınca, şimdi de çocuğu elinden alamıyorum..

geçenlerde bi kez daha yazmıştın. parisle alakalıydı mevzu, hatırladın mı?
doğumdan sonra zorluk yaşadın, bu eşinle aranızdaki ilişkiye de yansıdı.
bence adamın gerilmesinin, sinirinin altında bu da önemli bi sebep. bunu atlama..

ama yine sen iyisini yapıyorsun, kötü bi şey söyleme şu günlerde. bu kadar kolay da boşanma lafını ağzınıza almayın.
valla çok şey götürür insandan..
senin eşin bizimkiler gibi sabah 8 akşam 5 çalışmıyor ki, akşam dinç gelsin, haftasonu tatil olsun.
haa, bunlar size vakit ayırmasına gezdirmesine sebep midir, değil. ama yine de zor.

arkadaşın vardır, gündüz al ecoşu kendin çıkın, gez mağaza dolaş. avm ye git, ecoş da oyalanır.. sen de biraz ferahlarsın.
annenle neden konuşmuyorsunuz, bilmiyorum ama kadına böyle şeyler de söyleyip üzmeni tavsiye etmem doğrusu..

hiçbir fikrim yok

iyiki doğmuş annesii, iyiki doğurmuşsun..
nice yıllara sağlıkla mutlulukla inş..
onun alkış yapan ellerini salladığı totosunu ısırırım beeeeeeen

evet ya, bence de..
geçen eşim soruyor. ne kadar süt emiyor diye.
ne bileyim, ucunda sayaç mı var dedim

Bugün menülerde neler var??? Aklımda hiç bişi yok:44:
dünden çorba ve çok az kuru fasulye var.
ama bugün pizza yapmak istiyorum been

Hahaha sayaç taktıralımmmmmm hahahaa

bende aynı düşüncedeyim yani öyle 500 ml tüketmesi gerekiyor günde diye ben tamamlamaya çalışmam ki artık 1 yaşlarına girdiler ve yemek yiyorlar süt konusunda alıştırma oda iki kere içse bana yeter

Dünden kalan tas kebabı :) Efe de sevdi çok mutluyum :))

İyiki doğmuş minik kuşşşşş :)

33 canım :)

teşekkürler canım
anamm bende çok yaşlısın sanmıştım 33 ne ki beee
kaç yıllık evlisiniz bu arada:44:

ahaaa güzelmiş
ohhh pizza güzel bende kumpir yapmak istiyorum bakalım:44:

Sayaç
Pizzaaaaa, burda kv ve kp ileeee, cıks olmaz. Ama size gelebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…