Valla patatesleri büyük büyük küpler halinde doğradım, iri iri yeşil ve kırmızı biber doğradım, yine büyükçe domates ve soğan doğradım. Eti önceden az zeytinyağ ve baharatla birkaç saat beklettim dolapta.Zeytinyağ, kuzu kuşbaşı, kekik, pulbiber, karabiler atıp harmanlayıp tepsiye döktüm. 200 derecede yarım saatte misss:)
Aynennn...bizde azönce geldik, helvalı dondurma yiyip dolaştıkk
Yavrum benimm:) çok zavallılar dimi yaa. Uyu canım uyu sen, iyi geceler...
kızlar hızınıza yetişemiyorum gun içinde ben halsiz ve bitkin oluyorum
oglum uyudugunda bende uyuyorum bil.gözüm görmüyo e aksamda sofraydı
namazdı derken yazmaya fırsat olmuyo masallah size
bende enerji veren hap falan mı bulsam ne yapsam:)
pembiş oğlun memede uyuyormu? yatarak emzirip uytmayı denedınmı ?
ben önce yatarak emzirip sonra emziğini veriyorum sonra saılıp uyuyoruz :))
ayagımda sallayarak uyuttugumda 1 saat falan ugrastırıyo cok zor uyuyo nedense:44:
kızlar huggıese uye olmustum numune için bugun geldi 2 tane
göndermişler oğlanlar için olandan cok güzel begendim dogrusu mikili:)
buarda emire gün içinde inek sütü verdim dun le bugun ilk verdiğimdde
yadırgadı yüzü burustu içmedi sonra şeker koydum şapır şupur içti
benim oğlana şekerli olsun başka bişey olmasın peynir yumurta vs.girdimi agzına direk
cıkarıyo oyuzden hala bulamac veriyorum kahvaltularını nasıl alıscak ayrı yemeye :44:
Bizimkide bebek sütlerini bile içmiyor tatlı diye. İnek sütü onun için bulunmaz nimet. Biz tek tek kahvaltıya 10. Aydan itibaren geçtik. Tam anlamıyla geçmesi 2-3 ayı buldu diyebilirim:44: çok zordu bizim için, hiç alışmayacak sanmıştım. Bizimki yeme konusunda cins olduğu için birazda, zor atlattık bu süreci.
selamlar
misafirleri şimdi uğurladk :)
güzel oldu çok şükür. islim kebabı kesinlikle çok oyalayıcı
soya soslu tavuk, lezzetli ve hafifti.
evet canım 2008 eylül doğumlu oğluş. seninki hangi ay?
hayırlı olsun yatağı
hiç burulma bence tam zamanı ayırmak için
bunu da eklemek lazım, bu temmuz annelerinde süper tarifler var
evet, çok savunmasızlar. işte bu yüzden anneleri var, çok şükür.
uyu şekerim:)
ben mutfak toplıycam daha..
tarif kolay gözüküyor. önce kendimize bir deneyim hele.
kağıt helva dondurmaya bayılırım
ohoo ben buralara uğramayalı bebeler yurumuş,iftarlar sahurlar menüler falan filan,aynen bıraktığım gıbı topic formunda
benım bebe cok tembel yurumedı daha,ama pek bı hevesli.
ramazan telaşeli geçiyor,ceylin benı yoruyor allah canını sağ etsın.yata yata oruç tuttuğum zamanlar ne kadar da geride kalmış.
şekerim ne zaman kadar kollayacan mecbur bı gun öğrenecek,hele okula başladıktan sonra kontrol iyice bizden çıkacak
benım kız da öyle ya,yemek yaptırmıyor mutfakta,ayaklarıma sarılıyor,bacaklarıma tutunup kalkıyor,yapışık geziyoruz,en istemediğim şeydi üstelik.
ay canım benim,acaba benım cımcımede mı bundan uyumuyor.serınlesın dıye yatmadan önce banyoya sokuyorum.bi turlu dalamıyor uykuka kaç gundur
kız alemsin benı öldürecen ya sen:) ben limonataya hıc lımontuzu katmadım,güzel oluyor lımon tuzssuz da,boşver bı dahakine kafanı karıştırma yok lımon tuzuydu yok kaya tuzuydu :)
canım arya yürüyormuuu tebrik ederim zor günleriniz başladı
yok canım kağıt helva ve dondurma istiyordum gidemedik
kızlar çıldırcam boşancam Vallahi artık boşancam dayanamıyorum
6,30 da işten geldi eskiden uykuma karışma derdi karışmıyorum artık yattı işte iftara 20 kala kalktı bizde ecoşla parka felan gittik
baktım da babalar para getiriyor çocuklarını bizimki kucağına almıyorbu çocuğu ben tek mi yaptım
iftar ezan okundu ecoş her zamanki gibi kucamda benden önce atladı ben sandalyeye oturttum tavukları önüne dittim yedi
ben yerde diz üstü sandalye bile vermiyor neyse ikisi doydu ben sadec su içtim yemek felan yemek istemiyroum hiç birşeyde gözüm yok
yaprak vardı taze bidona koyayımda salamuryapaym dedim nete bakim dedim sende üstünü gy dışarı çıkalım dedim
oda masayı felan topladı neymiş dinlencekmiş çocuk kendini yırtıyor kucana almıyor sen pcden kalk çocuğa mama ver eeeeeeeeeeee çocuk zaten uyuyacak bu 2 yada 3 olması lazım dışarı çıkmıyoruz yarında geceye gitcek dışarı çıkmıcaz
çıksak napcam oruçlu ağzım bağlıertesi günde geceden çıkcak yine gidemicez eve hapis
birde hatasını kabul etmiyor sürekli bana bağırmaya başladı ben normalde çok sinirli bir insanım ramazanda aşırı sakinim napim orucu başkasına mı tutuyorum kendime tutuyorum niye millette çatayım
herşeyimiz tamamen farklı okadar zıddızki boşanalım diyorum olmuyor benide kendinide yıpratıyorsun diyro yok evlilik bu bi şekilde gider diyro ya çıldırcam annemle de konuşmuyoruz ne ecrin nisada ne birşey de hiç birşeyde gözüm ok alıp başımı gidicem
Günaydınlarr herkese... Ay bugün evrene yine bütün olumlu duygularımı gönderiyorum
Nasıl da mutlu uyandım, nasılda mutlu uyandımm, niyeyse
Herkes mutlu olsun bugün, gününüz güzel geçsin...
Ah nasıl güldüm yaa, sabah sabah... Size laf yetiştireyim derken, arya da kakasını yapıp popişi yıkayıp kahvaltıya geçelim diye düşünürken az önce yanına bi gittim, masanın altından büyük bir ekmek parçası bulmuş, onu yiyor, sütten de çekiyor arada ohhh.
Gidip aç kızımı doyurayım
Ya kızlar ben birşey sorucam, arya hastalanana kadar akşam 8-9 gb gece maması yer uyur, 11-12 gb süt içirirdim sabaha kadar uyurdu. Şimdi hastalandıktan sonra sanırım burnu tıkalı olduğu için uyurken hiç süt içmedi, sabaha kadar öyle uyudu. Hala burnu açılmış değil ama yinede gece uyurken daha rahat gb, yani sütü içmeyi engelleyecek tıkanıklık yok gb görünüyor, yinede içmiyor. Normal mi?
iyi yapıyorsun canım, şimdi ayırmak sanırım ideali.Adiş'e çilekten büyüyen beşik almıştık.Geldi, çok güzel.Ama odasını ayıracağım için buruk bir sevinç...
ilahiiiPembiş, senin de her şeyin varmış.Sen al, ihtiyacı olanlara gönder.Misal bana.
oy yavrum beniim..nasıl da bunalmış sıcaktan?Ben bu bebişlere kıyamam ya. Oğluşumu uyutmak üzere odasına gittik. Ayağımda sallıyorum emziriyorum ama yok cırıl cırıl bağırıyo vs. Sonra bi baktım saçı başı terlemiş tabi vücudu da. Başladım yastığını yelpaze olarak kullanıp onu serinletmeye. Yavrum hemen sesii kesti ve uyudu. "Sıcaktan uyuyamıyorum" diyemiyo yaaaaaa. Hiçbişi diyemiyo yazık kuşumaaaaaa. Derdini anlatamıyo. Ne kadar savunmasızlar.... Uyuyacam ben yaaa :)
bacım ya, ben fırında etten korkuyorum.Valla patatesleri büyük büyük küpler halinde doğradım, iri iri yeşil ve kırmızı biber doğradım, yine büyükçe domates ve soğan doğradım. Eti önceden az zeytinyağ ve baharatla birkaç saat beklettim dolapta.Zeytinyağ, kuzu kuşbaşı, kekik, pulbiber, karabiler atıp harmanlayıp tepsiye döktüm. 200 derecede yarım saatte misss:)
çorbayı yemeği yiyor mu peki?buarda emire gün içinde inek sütü verdim dun le bugun ilk verdiğimdde
yadırgadı yüzü burustu içmedi sonra şeker koydum şapır şupur içti
benim oğlana şekerli olsun başka bişey olmasın peynir yumurta vs.girdimi agzına direk
cıkarıyo oyuzden hala bulamac veriyorum kahvaltularını nasıl alıscak ayrı yemeye :44:
ne bileyim kız. öyle yazıyordu tariftekız alemsin benı öldürecen ya sen:) ben limonataya hıc lımontuzu katmadım,güzel oluyor lımon tuzssuz da,boşver bı dahakine kafanı karıştırma yok lımon tuzuydu yok kaya tuzuydu :)
Bence normaldir. Sonuçta biz de kaçta yiyip yatıyoruz ve gece bişi yemiyoruz. Seninki erken büyüdü sevin bence :))
ramazan8 den günaydın..
akşam geç yattım, gece de doğru düzgün uyuyamadım.. saçma sapan rüyalar gördüm.
ordan oraya, ordan oraya ruhum yoruldu yaa
iyi yapıyorsun canım, şimdi ayırmak sanırım ideali.
biz de salonda klimayla yatıyoruz, yoksa benim de aklımda. ama gel gör yine de düşüncelerdeyim senin gibi..
az cesaret ve dirayet..
ilahiii
oy yavrum beniim..nasıl da bunalmış sıcaktan?
ne kadar aciz ve muhtaçlar. açlık neyse de susuzluklarını söyleyemiyorlar ya, ona üzülüyorum valla..
çok sık su veriyorum. ama bazen verdiğimde iyice susamış oluyor belli, nasıl içiyor, kana kana nefes nefese kalıyor.
bacım ya, ben fırında etten korkuyorum.
sebebi pişmeyecek gibi geliyor. sen marine ettim 200derecede pişirdim diyorsun :44:
çorbayı yemeği yiyor mu peki?
ben hiç bulamaç vermedim. ek gıdaya başladığımdan beri ayrı ayrı veriyorum.
tadını bilsin alışsın, sevmediğini yemesin ya da az yesin. hepsinin damak tadı oluşuyor çünkü.
bence başla, dene yani.. az az ver, önceleri çıkarsa da yavaş yavaş alışacaktır.
ayşecik de beyaz peyniri pek yemiyor. ekmekle birlikte ağzına koyunca bazen farketmeden yutuyor
genelde kaşar ve tel peynir veriyorum.
ne bileyim kız. öyle yazıyordu tarifte
mevzuyu eşime de anlattım.. paso saydı.. bana değil, tarifi verene
pembişe katılıyorum. 1 yaş gelişimlerinde sabaha kadar kesintisiz uyuyabilir yazıyor.Ya kızlar ben birşey sorucam, arya hastalanana kadar akşam 8-9 gb gece maması yer uyur, 11-12 gb süt içirirdim sabaha kadar uyurdu. Şimdi hastalandıktan sonra sanırım burnu tıkalı olduğu için uyurken hiç süt içmedi, sabaha kadar öyle uyudu. Hala burnu açılmış değil ama yinede gece uyurken daha rahat gb, yani sütü içmeyi engelleyecek tıkanıklık yok gb görünüyor, yinede içmiyor. Normal mi?
pembişe katılıyorum. 1 yaş gelişimlerinde sabaha kadar kesintisiz uyuyabilir yazıyor.
öyleyse ne mutlu sana.. hiç aç kaldı diye takılma. biz gündüz 7-8 saat aç duramıyoruz. ama uykuda zamanın çok önemi yok
az bi müzik duysun ayşecik ya da ben mırıldanayım, başlıyor papağan gibi sallanmaya..
Güle güle kullanın canım. Odaları ayırırken ben de çok üzülmüştüm. Ama şimdi çooook mutluyum. Her sesine kalkıyodum aynı şekilde ses çıkaramıyodum. Şimdi iyi böyle :)
Eeee diyorum en büyüğünüz benim diye haliyle onca yılda bişiler alınıyo :))
Adres ver
Tariffffffff :)??
canım arya yürüyormuuu tebrik ederim zor günleriniz başladı
yok canım kağıt helva ve dondurma istiyordum gidemedik
kızlar çıldırcam boşancam Vallahi artık boşancam dayanamıyorum
6,30 da işten geldi eskiden uykuma karışma derdi karışmıyorum artık yattı işte iftara 20 kala kalktı bizde ecoşla parka felan gittik
baktım da babalar para getiriyor çocuklarını bizimki kucağına almıyorbu çocuğu ben tek mi yaptım
iftar ezan okundu ecoş her zamanki gibi kucamda benden önce atladı ben sandalyeye oturttum tavukları önüne dittim yedi
ben yerde diz üstü sandalye bile vermiyor neyse ikisi doydu ben sadec su içtim yemek felan yemek istemiyroum hiç birşeyde gözüm yok
yaprak vardı taze bidona koyayımda salamuryapaym dedim nete bakim dedim sende üstünü gy dışarı çıkalım dedim
oda masayı felan topladı neymiş dinlencekmiş çocuk kendini yırtıyor kucana almıyor sen pcden kalk çocuğa mama ver eeeeeeeeeeee çocuk zaten uyuyacak bu 2 yada 3 olması lazım dışarı çıkmıyoruz yarında geceye gitcek dışarı çıkmıcaz
çıksak napcam oruçlu ağzım bağlıertesi günde geceden çıkcak yine gidemicez eve hapis
birde hatasını kabul etmiyor sürekli bana bağırmaya başladı ben normalde çok sinirli bir insanım ramazanda aşırı sakinim napim orucu başkasına mı tutuyorum kendime tutuyorum niye millette çatayım
herşeyimiz tamamen farklı okadar zıddızki boşanalım diyorum olmuyor benide kendinide yıpratıyorsun diyro yok evlilik bu bi şekilde gider diyro ya çıldırcam annemle de konuşmuyoruz ne ecrin nisada ne birşey de hiç birşeyde gözüm ok alıp başımı gidicem
Ah nasıl güldüm yaa, sabah sabah... Size laf yetiştireyim derken, arya da kakasını yapıp popişi yıkayıp kahvaltıya geçelim diye düşünürken az önce yanına bi gittim, masanın altından büyük bir ekmek parçası bulmuş, onu yiyor, sütten de çekiyor arada ohhh.
Gidip aç kızımı doyurayım
Şimdi baktım gerçi de 6. Aydan sonra gece beslenmesi önerilmiyormuş zaten, ama bizim günlük süt tüketimimiz asla ve asla500 ml olamadığı için en azından onu içince içim rahat ediyordu. Sen emziriyorsun gerçi de emmeyen bebeklerde tamamlayabiliyorlar mı acaba 500 ml ye?
Bugün menülerde neler var??? Aklımda hiç bişi yok:44:
günaydın hayırlı sabahlar
anaaa kime çekmişki
kız sen kaç yaşındasın ki :44:
canım yaaa bunalmışsın daha doğrusu eşinde bunalmış işlerden sen ev hallerinden ama birbirinize vakit ayıramıyorsunu
birazda çevrende yakın akraban olmamasıda kötü olsa 1-2 saatliğine bile ecoşu bıraksan biraz tek başına kendin için birşey yapsan bence daha farklı olur herşey annenle neden konuşmuyorsun:44:
birde kızım iştahsız diyorsun
biz sonunda dün pastamızı kestik babamız videoya çekti kızım mumu üfledi üff üfff çok güzeldi biz iyiki doğdun melisa dedikçe alkış yapıp poposunu oynattı
iyiki doğdun benim minik prensesim
günaydın hayırlı sabahlar
anaaa kime çekmişki
kız sen kaç yaşındasın ki :44:
canım yaaa bunalmışsın daha doğrusu eşinde bunalmış işlerden sen ev hallerinden ama birbirinize vakit ayıramıyorsunu
birazda çevrende yakın akraban olmamasıda kötü olsa 1-2 saatliğine bile ecoşu bıraksan biraz tek başına kendin için birşey yapsan bence daha farklı olur herşey annenle neden konuşmuyorsun:44:
birde kızım iştahsız diyorsun
biz sonunda dün pastamızı kestik babamız videoya çekti kızım mumu üfledi üff üfff çok güzeldi biz iyiki doğdun melisa dedikçe alkış yapıp poposunu oynattı
Artık mecbur öyle olacak galibaa.Valla ben emzirenlerin de tamamladığından şüpheliyim :) ne kadar alıyosa ve fırsat oluyosa okadar vereceksin bence. Sonuçta peynirden de kalsiyum alıyorlar dimi???
bacım, ne seni hakkıyla tanıyorum ne de eşini.6,30 da işten geldi eskiden uykuma karışma derdi karışmıyorum artık yattı işte iftara 20 kala kalktı bizde ecoşla parka felan gittik
hiçbir fikrim yokanaaa kime çekmişki
evet ya, bence de..Valla ben emzirenlerin de tamamladığından şüpheliyim :) ne kadar alıyosa ve fırsat oluyosa okadar vereceksin bence. Sonuçta peynirden de kalsiyum alıyorlar dimi???
dünden çorba ve çok az kuru fasulye var.Bugün menülerde neler var??? Aklımda hiç bişi yok:44:
hiçbir fikrim yok
iyiki doğmuş annesii, iyiki doğurmuşsun..
nice yıllara sağlıkla mutlulukla inş..
onun alkış yapan ellerini salladığı totosunu ısırırım beeeeeeen
evet ya, bence de..
geçen eşim soruyor. ne kadar süt emiyor diye.
ne bileyim, ucunda sayaç mı var dedim
dünden çorba ve çok az kuru fasulye var.
ama bugün pizza yapmak istiyorum been
Valla ben emzirenlerin de tamamladığından şüpheliyim :) ne kadar alıyosa ve fırsat oluyosa okadar vereceksin bence. Sonuçta peynirden de kalsiyum alıyorlar dimi???
Dünden kalan tas kebabı :) Efe de sevdi çok mutluyum :))
İyiki doğmuş minik kuşşşşş :)
33 canım :)
hiçbir fikrim yok
ye teyzesi bu arada hani bir ara kelebekler sonsuza uçara gidecektik o konu ne oldu yaa özledik girmiyorda artık
evet ya, bence de..
hiçbir fikrim yok
evet ya, bence de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?