Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Sen uyudun galiba bu gece? Yada artık şikayet etmekten vazgeçtin.
Bi gıdım uykumuz var onda da kabus görüyoz iyi mi?
Herkese günaydınnnnnnnnnnn :) süper bir gün diliyorum :)

Günaydın canım, günaydın... Nfk geç kaldı... Arya uyudu bende biraz da kestireyim.

maşallah gene doldurmuşsunuz sayfaları

busmai kuzum resimleri ne zaman görebileceğiz :44:
pastayı beğenmemişsin ama tadı güzelmiş ne olsun boşver tabaklarını bende beğendim

born
canım neler gelmiş başınıza yaaa çok geçmiş olsun vardır bundada bir hayır :26:

nfk akşama mantı varmış ohhh afiyet olsun
bu arada ayşecik nasıl oldu tekrarlamadı sanırım lekeleri :44:

pempiş
valla tebrik ediyorum efeyi annesine birazda olsa uyku düzenine kavuşturdu sağolsun
migrosdaki o reyonu gördüm bir ara cheskek almaya yeltendim ama güzel değildir diye almamıştım

aryam valla görümcen seni iyi gezdiyor ne güzel işte eve kapalı kalmıyorsun
aryada bir uyursa sende peşinden mis uykuları çekin

Geziyoruz bu ramazan evet, kocalarımızı protesto ediyoruz görümcem dediğime bakmayın, çok severim, iyi anlaşırım, sırlarımı paylaşırım, eşimin arkasından atarım en iyi arkadaşlarımdan biridir saolsun. Yatacağım da bir türlü yatamadım, ortalığı toplamaktan valla.

dün akşam ki menümüz;

yayla çorbası
hasanpaşa köftesi

pilav
kadayıflı muhallebi

dün aşımızıda olduk çok ağladık neyseki ateş falan olmadı

ne güzel abla kardeş gibi yani
bende kendi görümcemi çok severim ama nedense fazla yakın olmak istemem bilirim sonunda bir arıza çıkar arada biraz mesafe olması bana biraz iyi gelir

Slm nbr :)))
Kısaltmalarla başladım haha
Dün akşam kv ye gittik kerem çok yaramazdı
Görümcemin 4 yaşındaki oğlu da vardı birbirlerine gıcık oluyorlar:)
Bugün bi arkadaşımla yakındaki avm ye gidicez küçük bi yer ama olsun alışveriş candır:) Banyo tuvalet daha cazip gelir belki o zaman:)
Ben banyoda kayıp düşer diye sokmuyorum 1-2 vukuatı var
Lohusaya tavsiyede bulundun mu:) bize yapılmasından nefret ederdik şimdi biz yapıyoruz:) ama "sen annesisin daha iyi bilirsin de.." Diye başlıyorum ben cümleye , arada fark var

Tam neyneyse dön artık diye isyan bayrağı çekiyordum ki dönmüş:)

Oh ohh maşallah araları 4-5 saat tutacağı günlerde yakındır inşallah.

Ağzından bal damlıyor canımmmmmmm :) inşallah.

Büyük cheesecakeleri demiyorum ama haa sakın onlardan almayın resmen tuzlu peynir kullanmışlar!! :) benim bu dediklerim dondurmaların orda

Çoook kezzetli görünüyorlarrrr. Ellerine sağlıkkkkkkk

Aşıyı da atlattınıx hadi bakalım 6 ay rahatız inşallah...

Tabiki alışveriş candırrrr :) iyi gezmeler şekerim...

Bebeğinizle kaliteli zaman ve paralel zaman geçirme

Çocuk Gelişiminde Kaliteli Vakit Paralel Vakit

Ebeveyn ve çocuk arasında yaşanan etkileşimler çocuğun gelişmekte olan benlik algısı bakımından çok önemlidir. Küçük çocuklar oldukça bağımsız gözükseler de ebeveynle kurulan duygusal bağın sağlıklı olabilmesi için gün içinde hala birebir sevgi ve ilgi görmeye ihtiyaç duyarlar. Ebeveynin çocuğa birebir ilgi ve sevgi gösterdiği vakitlere kaliteli vakit diyoruz. Yani tv seyretmek, yemek yapmak, arkadaşınızla sohbet etmek gibi görsel ve işitsel dikkatinizi bloke edecek başka işler yapmadan bütün dikkatinizi çocuğunuza veriyor, fiziksel ve zihinsel olarak onun seviyesine iniyor ve baş başa vakit geçiriyorsanız bunu kaliteli vakit olarak hesaplayabiliriz. Kaliteli vakit zamanlarına çocuğunuzla birebir oyun oynadığınız zaman dilimleri dahil olduğu gibi çocuğunuza yemek yedirdiğiniz, altını değiştirdiğiniz, banyo yaptırdığınız ya da onu giydirdiğiniz vakitler de dahildir.

Bu vakitler çocuğunuzun kendini kabul edilmiş hissetmesine yardımcı olur ve sizinle olan ilişkisindeki güven algısını arttırır. Ebeveynle güvenli bir bağ kurmuş bir çocuk, gerektiğinde kendinden emin bir şekilde ebeveynden uzaklaşabilir ve çevresindeki dünyayı keşfedebilir çünkü bilir ki yardıma ihtiyacı olduğunda bu özel kişi onun yanında olacaktır.

Çocuk gelişimde oldukça önemli olan bir diğer etkileşim tarzı da çocukla paralel vakit geçirmektir. Toplumumuzda eğitimli ebeveynler kaliteli vakit kavramını genellikle biliyor olsalar da paralel vakit kavramından habersizdir ve bu etkileşim tarzının önemini gözden kaçırırlar. Paralel vakit çocuğunuzla belirli bir fiziksel yakınlıkta durmanız, aynı mekanı paylaşmanız ama bu vakitte sizin kitap okumak gibi kendinize ait bir işi yaparken çocuğunuzun da salıncakta sallanmak, ya da oyuncaklarıyla oynamak gibi kendi kendine oyalanmasıdır. Genelde Türk ebeveynler kendi çocuklarında böyle bir becerinin kesinlikle olmadığını söylerler. Bu konuyla ilgili en sık duyduğumuz cümleler “Oğlumun beni görüp de kucağıma tırmanmaması, kendi kendine oyalanması mümkün değil.”, “Bir dakikalık bir işimi yapmak için onu mama sandalyesine oturtmaya çalıştığımda hemen ağlamaya başlıyor.” gibi ifadelerdir. Oysaki batılı bir ailede bu tarz bir problem neredeyse hiç yaşanmaz. Yine burada kültürel davranış kalıpları devreye girmektedir. Batılı kültürler daha birkaç aylıkken bebeklerine kendi kaynaklarıyla da idare edebilmeyi öğretmeye başlarlar. Bunun en net örneği bebeklerine uyku eğitimi vermeleri ve paralel vakitler yaratmak için bilinçli çaba harcamalarıdır. Bizim kültürümüzde ise çocuklara bebekliklerinden itibaren kendi kendine kalma fırsatı hiç tanınmaz, bebek sürekli birinin kucağından diğerinin kucağına sosyal etkileşimle oyalanır durur. Ancak maalesef ki bu aşırıya kaçan sosyal etkileşim durumunda çocukların özellikle zihinsel gelişimlerinde önemli olan dikkat ve konsantrasyon becerisi, kendi kendini kontrol etme kapasitesi gelişmez.

O yüzden toplumumuzdaki ebeveynlere bir diğer önemli tavsiyemiz de çocuklarıyla paralel vakit geçirmek için çaba harcamaları ve adım adım kendi kendine oyalanma becerisini çocuklarına kazandırmalarıdır. Elbette ki çalışan bir ebeveynin paralel vakitten öncelikli olarak çocuğuyla yeterli kaliteli vakit geçirmeyi önemsemesi gerekir. Zaten çocukla geçirilen vakit kısıtlıdır. Ancak siz yokken çocuğunuzla ilgilenen onunla günde 8-9 saat geçiren bakıcı ve anneanne gibi diğer kişiler paralel vakte özen gösterebilir ve kaliteli vakitle dengesini kurabilirler. Çocuk gelişiminde yetişkinle kaliteli vakit geçiremiyor olmak ne kadar zarar veriyorsa paralel vakit geçirmenin eksikliği de o kadar zararlı olacaktır.

Uzm Psk Sinem Olcay Kademoğlu

bende kendi görümcemi çok severim ama nedense fazla yakın olmak istemem bilirim sonunda bir arıza çıkar arada biraz mesafe olması bana biraz iyi gelir

Bence de
Fotoları sonra koyacağım inşallah canım

bugun çok huzursuz ayakalrım ağrıyor mendebur gibi suratım var ne adar gıcığım

ecoşun kaç gündür ishali vardı acile götürmüşdük antibiyotik vermişti almamıştım dişleri çürütüyor ve dişdir diye neyse
, ateşde başladı akşam yine götürdük röntgen çekildi . demesinmi bağırsak genişlemesi var böbrekleride kötü hemen cerrahpaşa ya da
başka bir hastanenin çocuk cerrahisine götürün ağlayacaktım

akşam 22,25 ee 23,30 da otobüsler, tramwayda 1 de kapanıyor ulaşım yok neyse arkadaşları polis arabasıyal tramway durağıan bıraktı sağolsun gittik içeri girdik kadına böyle böyle dedim süleymaniye kadın doğumdan geliyorum baktı röntgene demeinmi süleymaniye kadın doğum klasikleri. güldüler ben ağzım açık eşimle.

dedim bu bağırsak genişlemesi kabızdan dolayı olmazmı düğümlenme felan dedim evet dedi saçmalıyorlar işte dedi.

antibiyotiğine başla dediki dün başlamıştım 5 gün kullan dedi onunda hastaneye git kontrole dedi. ayyy gecegece yürğimiz ağzımıza geldi. Allah belalarını versin böyle doktorların :S

gazını felan çıkardı neyse hastanenin önünde otobüs durağına koştururken ayaklarım nasıl ağrımış ee babetle kolay değil
tek yavrum iyide şükür. otobüsde tam durağa geldik geldi son otobüsmüş bende otobüe tkadım

öyle işte kötü rüya gördüm ama hatırlamıorm canım sıkın işte herşeye

Geçmiş olsun canım benim kizda da böyle bir durum oldu .. karın ağrısı ateş şikayetiyle gittik asistan kız apandisit dedi.. kereme hamileydim 2 gün sonrada doğuma gireceğim düşün okadar kotu oldum ki ..bizide Cerrahpaşa ya gönderdi bende hamile halimle ugrasamam diye ozele gittik sonuç lavman yapıldı olay çözüldü yaşadığım sitres yanıma kar

bi sürü alıntı yapmıştım. hepsini sildim
şuan ayşeciği emziriyorum, dalmak üzere. hamurum dinleniyor. ayşeciği yatırınca başlayacağım mantıya.
bi de fazla tuttum hamuru, güya 2 kişilik yapacaktım, 4-5 kişilik oldu

aradığınız nfk ya şuan ulaşılamıyor.
kendisi ya mantı yapıyor ya da ayşecikle ilgileniyor.
lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!!

biz iyi anlaştığımız için yakın olalım isterdim.

Lohusaya tavsiyede bulunmamak ayıp:) onun gerçi 2. Çocuğu olduğu için pek tavsiyeye ihtiyacı yok, zaten benim danışman annemdi kendisi. İnsan kendini tutamıyor ya şöyle böyle yap demekten:/

Çok geçmişler olsun. Nasıl doktorlar var anlamıyorum... Fakat sırf diş çürütür vsvs diye de ilaç kullanmamak mantıklı değil. İçine sinmiyosa 2-3 doktora götür ama ilaç kullan diyosa hepsi kullan. İshal çok zor.

ayşecik uyudu, sürem başladııı

Kolay gelsin dicem ama olan olmuş biten bitmiştir. Hamarat hatun mantı açıyoooooooo. Eline koluna sağlık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…