Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Efe olmasa dışardan da yenir ama şimdi ona mutlaka bişi hazırlamalıyım. Bu arada bu hastalık işi iyi oldu ; iştahı açıldı sanki!!
Dünden bugün için kabak yemeği yapmıştım. Uyuz kocamın yemeyeceğini bildiğimden köfte hazırladım. Hem oğluşa da löp löp et olur inşallah. Bi de pilav yapıcam, salata,dereotlu yoğurt menü bu :)

Pembiş yoksa sen gece yatarken muhallebi yedirmiyor muydun, ondan uyanıyor bu çocuk napaın baştan beri öyle programlanmış
Kerem saat gibi her sabah 8.30 da uyanıyor.
nasıl oluyor bu hayret ediyorum biyolojik saatleri çok ilginç!

Ayy yaa ben bu konuda şanslıyım kv yetiştirmiş mısır verdi bize geçen gün haşladım çok yumuşaktı kerem de elinde yedi
Maşallah eşin çok iradeli keşke biz de öyle olsak :)

Bence de fıtrat eğitilebilir neyneyse sen de bi el at şu Efenin uykusu konusuna bakalım

Öncelikle benim oğluş yeme özürlü malum.bikaç gün yatmadan önce muhallebi, yoğurt yedirdim. Gece ağlayarak kalkıp kaka yapmaya başladı. Baktım olmuyo bıraktım. Şimdi yine denicem. Ama açıkcası umutlu değilim :/ sonuçta
1 yaşından sonra gece beslenmesini bile kesin diyor doktorların çoğu; biz de gece yemiyoruz mantığı ile. Ama buna rağmen biçok bebek kesintisiz uyumaya devam ediyor. Ah ah ilk doğduğu on gün uyurdu da zor uyandırırdım beslemek için iki satte bir....

Bu arada topik nereye kayboldu???????
buradayım. ayşecik yatmışken ben de uyuyayım dedim ama cıks :100:

durmuyor kadın durmuyooor
efeye rağmen bu hareket.. komşusuna komposto bile yapmış ya.
Allah razı olsun da, canın çıkmış durumda zaten. kendini daha fazla niye yorarsın be hatun?!

cevizli kadayıf, cheesecake, crem brule.. sen de hepsi heea

Ayıp ayıp bacımmmmmmm. Yiyen var yiyemeyen var :)
doğru dedin

oooh, misss
benim bugün üstümde bi hal var.. hem dışarı çıkmak istiyorum, hem hava çok bunaltıcı.
hem kalkıp evi temizlemek istiyorum, hem de elimi kolum oynamıyor..
sabah ayşeciği bile çıkarmadım yanii

Aryamm nerdesin ya???!!! Merak ediyorum vallahi :/

Şeker portakalım seni de
aynen yaa!
şeker portakalımı arayayım ben

Kerem saat gibi her sabah 8.30 da uyanıyor.
nasıl oluyor bu hayret ediyorum biyolojik saatleri çok ilginç!
inanın bazen sabah kahvaltı hazırlamak için telefonumu kurmuyorum.
nasılsa ayşecik taaaam 7de ayakta

Hayat felsefem: çivi çiviyi söker :)) yayılma genime bişi oldu doğumdan sonra. Acaba sezeryanda doktorun aldığı miyomdan mı kaynaklandı?? Hahaha

Ama ben lohusa iken çooook sevinmiştim komşum komposto getirdiğindeeeeeee.

Kendime pisboğaz demek yerine hepsi insanı diyorum hahaha

Ara ve selam da söyle. Umarım herşey yolundadır :/

Nfk topikte bi biz varız zaten; sen de beni bırakıp gidiyosunnnn

2 gibi gidicem komşuya. Efeyi teyzesi ile bırakıcam. Bebek görmeye çocukla gidilmez!! :) anam ne miniciktir o :)

Ben de tatlısız yaşayamam Allah korusun şeker hast çıksa ne yaparım bilmiyorum Allah tatlısız bırakmasın
Evet, en güzeli çocuksuz çıkmak alışverişe; yanında fikir verecek bir de arkadaş oldu mu tamamdır..

seninki nefsine hakim belliki.
o kadar mamaya karşı durabilmek er kişinin işi
ama bi tadına baksaydı yafuuuuu

Evet nfkcım nefsine hakim olabilmek için tadına bile bakmıyor ya zaten eğer bakarsa duramayacak
Neyneysecim ben de sinir oluyorum spor nerde sürekli oturarak iş yaptığından ve ilk evlendiğimizde bayağı bi kilo aldığından ve de zor verdiğinden korkuyor yine almaktan..

Ayyy afiyet olsun çok severim hele ki memleketimden gelmişse afiyet olsun Ayşecikle sana
Biz de Eylül ayında Adapazarı'nda oluyoruz annemlerle kuzuluk ta, oranın da nefis tatlı oluyor mısırı, istanbuldakiler tatsız tuzsuz

2 gibi gidicem komşuya. Efeyi teyzesi ile bırakıcam. Bebek görmeye çocukla gidilmez!! :) anam ne miniciktir o :)

Ne güzel düşünceli komşu , senin gibi olsa her komşu keşke ellerine sağlık menü de çok güzel afiyetle yesin Efe kuzusu
Minik bebiş ne kadar minnacık görünür şimdi sana Allah sağlık versin ailesine bağışlasın yavruyu...

ben seni bırakıp gidermiyim kııız?!
telefonum sessizdeydi, aramalar olmuş, geri aradım falan filan..

miniciktir. şimdi alıştık biz bu bebelere.. bi küçük boyunu bile görsem, ne kadar ufak görünüyor gözüme
sen de git bakalım, efenin ilk zamanları gelir aklına..
geçen ayşeciğin küçük eşyalarını düzenledim.
hastenede giydiği ilk kıyafetlerini özel paketledim. inanın o günkü gibi kokuyorlar..
şimdi o koku yok :26:

ama ben eşime diyorum. bu denli tatlıya düşkünlük garip geliyor.
ya altında Allah korusun bi gizli şeker falan varsa, bigün baktır diye ama nerdeeee?

maşallah formuna dikkat ediyor demek kocan. böyle disiplinli eşler, hanımlarını da bu konuda rahat bırakmaz sanıyorum
nasıl sana yorumu, bi yaptırımı var mı?

doğal olunca onun tadı, kokusu, aroması başka oluyor zaten..
önümüzdeki ay mı tatile gidiyorsunuz, yoksa anneanne mi orada otuyuyor?

bi şey sorucam hatunlar.
hani sakızlı muhallebi var ya, onun içine konan sakız, bildiğimiz çiğnediğimiz ciklet mi falım gibi, yoksa başka bi şey mi?

ya kızlar ceylın bugun babası gıttıkten sonra tam 1 saat ağladı elımden tutup kapıya götürüyor benı,evde yemek yapıyodum o sırada gıtmem mumkun değil,ayrıca güneşin tam tepeye çıkmaya başladığı saat yanı 11 suları,tutturdu,elımden tutup kapıya götürüyor.ya bu kızın huyu suyu degıstı ıyıce,dışarı çıktığımız zamanlarda da istediği yere yurutuyor benı ıstediği yere yürümezse basıyor yaygarayı millet bıze bakıyor,artık kucağıma alıp geri göturuyorum 2 yaş sendromu dedikleri şeye erken mı girdik acaba bayılmak uzereyım bu kızın tutturmasından allahım sana geliyorum

nohutu duymamıştım bir de onu deneyeyım,

ben de çok severdim elmalı içi düne kadar ama tiksindim lan dün

sendede mı öyle,hıı bendede
ben de hepsini yapıyorıum ama cok kuduruk benımkı
ben de zurnanın zırt dediği yerdeyim artık
bir de okul da açılacak yav sabahın köründe kalkacaz zaten uykusuz sarhoş akşamdan kalma gibi,hababam sınıfının gözleri görmeyen mantık hocası vardı akil hocamıydı neydı,aynı onun gıbı olurum ben bu sene,çocukların madarası olurum artıkın.

ay biiy giii :) çoık tatlı,saymayı da öğrenmiş zilloş

bimin bazı şeyleri çok güzel hem de uygun,mesela kaç tane kuru fasulye almıştım kilosu 7 -8 liradan pahalı dıye bu iyi pişer sandım.ama nafile karıştırmışlar fasulyelerı bazıları diri kaldı bazıları erıdı.ama bımın fasulyesı 4 lıramı ne 1 kılosu,yanı enfes.

ben o pirinç unu muhallebileri bıraktım artık,yemek yesin dıye,acaba benım zıllı ondan mı uyumuyor dersın gecelerı,gece yatırmadan once yoğurt verıyorum ıyı uyusun dıye

bir de geceleri uyanınca benı emer uyurdu,artık memeyı de almıyor ayakta sallamak zorunda kalıyorum,çok uykusuz kalıyorum allahım naapcam ben ya

bi şey sorucam hatunlar.
hani sakızlı muhallebi var ya, onun içine konan sakız, bildiğimiz çiğnediğimiz ciklet mi falım gibi, yoksa başka bi şey mi?

aktardan damla sakız satılıyor onlardan koyuluyor,ama bu damla sakız aromalı sakızlardan da koyan var ben hıc denemedim canım

bi şey sorucam hatunlar.

Farklı canım çiğnediklerimizden. Bazı marketlerde oluyor yada aktara gidip alacaksın . Ama ben şu ara biçok markette gördüm burda; sn de sor bakalım

bi şey var, var da ne onu bilmiyorum.
ayşecik bi şey için ağlamayı bilmezdi.
gayet sessiz, konuşurken bile küçük harflerle konuşan bi bebek.
hatta yakın bi zamanda dayım ''ayşecik ağladığında anlıyor musunuz?'' demişti

ama hani geçen iki üç gün ateşlenmişti ya, aynı çingenenin lafına geliyor işte.
o günden bu yana bi şey mi isityor, basıyor ağlamayı.. o şeyi verene kadar.
kapıya gidiyor ağlıyor, kapı açılana kadar. yanından ayrılıyorum, dönene kadar..
ben de huy olmasından korkuyorum. hiiiç sevmem ota ...a ağlayan çocuğu.
çok iğreti. neyse, kimi zaman inada binmesin diye veriyorum ama çoğu zaman dikkatini dağıtıyorum başka bi şeyle.
bazen iyice mızıtıyor, o zaman suzanı çağırıyorum
o da kesmezse yüksek sesle ezan okumaya başlıyorum, inanın bir anda susuyor sonuna kadar dinliyor

Oy ilk giydiği kıyafetin kokusu burnuma geldi sanki :2:
İnşaalah yoktur şeker falan zor hastalık
Biz de biraz, ben ufak tefek olduğumdan bana karışmaz , yorum da yapmaz...kendi kendine takılıyor kilosuna
Yok anane ile yakınız normalde, onlar 15 günlüğüne devremülke gidiyor, biz de okul açılana kadar 5-6 gün yanlarına oraya gideriz..çocuklar biraz yeşillik ve temiz havada oynarlar ..inşaallah

bi şey sorucam hatunlar.

ya ceylın de bılmezdı bır şey ıcın ağlamayı ama çocuğa bır sey oldu 4-5 gundur
gına geldı bana da,sabrımın sonundayım artık.bazen sesımı yukseltıyorum sinirimden dişlerimi sıkıyorum o derece.sonra da oturup uzuluyorum

ezan mı okuyosun allah sana ne dıyım gııı

suzan kım bu arada.

sakızlı muhallebı ıcın şöyle bir tarıfın altına bırı yorum yapmış demişki:
"arkadaşlar falımın çiğnediğimiz damla sakızından koyun o gerçek damla sakızı çok yoğun oluyor ben beğenmedim"demiş

ahanda lınk

Sakızlı Muhallebi Tarifi | Mutfak Sırları - Yemek Tarifleri

üst kat komşum benı deli edecek ya sonunda
tuvaletı benım banyoya doğru akıyor 3 ay önce söyledim kendısıne 3 aydan berı de bır kac kez söyledım yaptırın dıye kadının umurunda degıl,tavan boyaları kalktı ıyıce dökülüyor sımdı ceylın yerde ne bulsa ağzına atıyor.

bı de bu kadının ne temızlıgı ne supurgesı ne sirkelemesı bıtıyor,sirkeleme gunu falan degıl pat pat halı sırkelıyor kafasına göre,şimdide supurgeyı açmış haldır huldur temızlık yapıyor,bizim ceylın de supurgenın sesıne uyandı sımdı bı daha uyudu ama uyanması an meselesı.
yanı uysam bu kadına bı çemkirsem al basına bela,uymamaya çalışıyorum.ama sabır benımkı de

kıralık ev arıyorum kocam pek yanaşmıyor ama ben en ıyısı okul açılmadan defolup gıdeyım burdan.
apartmanda yasamayı bılmeyen görgüsüz ınsanlardan nefret edıyorum ya artık

Ooo bu huylar bizde de var, normal artık büyüdüler; daha fenalarına hazır olun
Bu arada ezan okumana tabi ki şaşırır hahhha :)))
Ben de nadiren veriyorum muhallebi, eskiden veriyordum
Babası giderken benimki de ağlıyor banyoya falan sokup dikkatini dağıtıyorum

bi şey sorucam hatunlar.

Çok ilginç yaa bebekler düzeni seviyor:)
Ben de sana şekerportakalını ara diyecektim
Sakız vanilyaların olduğu kısımda gördüm minik minik cam gibi ama kullanmadım

İşte! Problemi bulduk hayatımmmmm
Çocuğu iki saatte bir uyandırıp huyunu böyle oturtmuşsun ne yapsın şimdi
Ben hiç uyandırmadım beslemek için, bir dr uyandır dedi diğeri gerek yok dedi; tabi ben de uyandırmamayı seçtim:) uyku candır dedim, yemese de olur
Hipp in organik tahıllı muhallebisi var ılık sütle karıştırıyorsun hemen kıvamlanıyor. içine biraz limon ve şeker koyuyorum seviyor

Son düzenleme:
suzan kım bu arada.
aaaa?! sen suzanı tanımıyor musun?

ayşecik 8-9 aylıkken babaannesi almıştı.
türk filmlerindeki en güzel kötü kadın suzan avcıdan geliyor ismi.ben koydum
düğmesine basınca şarkı söyleyip dans ediyor.
o zaman çok korkuyordu, ağlıyordu içli içli. şimdi ağlamıyor ama yine de korkuyor yaklaşmıyor.
ben de benim sözümü dinlemediğinde, yanlış bi şey yaptığında ya da ağladığında suzaaaan diye sesleniyorum vitrine doğru.
kendini göstermeme gerek yok, ismini duyunca anlıyor hemen
anında susuyor..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…