Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

şu dilanaz, ecrin, ateş, arya, dtk, tuğçe, canderin... bi gelsin mazereti olmayana ceza vermeli.

born ve özlem hala tatilde..

Tubaal nasıl acaba
Şekerportakalının kp felç diye biliyordm vefat ettğini bilmiyordum çok üzüldüm Allah yardımcıları olsun

Oo iyi fikir :)
İlk birkaç hafta bu şekilde beslemen normal, sonra sarılığı geçince de mi sürdürdün bu uyandırma işini? Ona can dayanmaz kızımmm

şu dilanaz, ecrin, ateş, arya, dtk, tuğçe, canderin... bi gelsin mazereti olmayana ceza vermeli.

born ve özlem hala tatilde..

Katılıyorum sana

Yok kız sonra zaten gaz dönemi başladı :)

Kkdan börek yarışması ile ilgili bilgi ve link geldi. Yine o ona fotoda yardım ediyo bu buna bilmem nede..... Anılarım canlandı ve hugodaki çocuğa bağlandım hahaha

Doğru ama cnm bu devirde doğum yapmış komşusuna kompostosunu alıp giden komşu kalmadı ki pek, yani istanbul da pek yok diyelim
Komşunun halısının öyle güzel bi kokusu vardı ki hala bahsedende burnuma geliyo o koku, düşün doğru canlanmış kafanda..
Oohh ellerinize sağlık afiyetle yiyin kıs boyu inşaallah
nasıl uyku bastırdı
ayşecik yatsa da ben de bi kestirsem..
Uyudun mu nfk
Kkdan börek yarışması ile ilgili bilgi ve link geldi. Yine o ona fotoda yardım ediyo bu buna bilmem nede..... Anılarım canlandı ve hugodaki çocuğa bağlandım hahaha

yeni kategori mi açılmış
Boş yere yapılıyor bu yarışmalar ,birinci belli nasılsa

Geceleri muhallebi ikisine de ben de hiç yedirmedim vee emzirmeyi bırakana kadar uyandı kızım emzirmeyi bıraktığımızda uyandığında bir iki muhallebi teklif ettim; birkaç gece sonunda uyanmadı, mamayı beğenmedi hanfendi yani evet 2 yaştan ben de umutluyum efe açısından
Kerem muhallebi yiyor mu gece uyanma sayısını etkiliyo mu cidden

Son düzenleme:

Evet malesef belli :)

Bu arada bolunun çok güzel bi böreği vardır börek diyince; altüst böreği. Yapın tavsiye ederim. Hele aramızda hamur açmaya hiç üşenmeyen bazı insanlar var ya(bknz nfk:)) kesşn yapsın. Tarif defterimde ama fikriniz olsun diye netten bulduğumu paylaşıyorum. Yapcam diyen olursa deftere de bakarız
Alt üst böreği yemek tarifi, Bolu Yöresi yemek tarifleri

Dimi?? Hep beraber ümid edelim :))) yine de bugün muhallebiyi deneyeceğim inşallah yerseeeeee

Hamur açmaya çok üşenen ve hiç denememiş biri olarak eğer sen yapımı kolay diyorsan denemek isterim , mesela kv evine giderken elde açma börek götürmek çok havalı olur

Dimi?? Hep beraber ümid edelim :))) yine de bugün muhallebiyi deneyeceğim inşallah yerseeeeee
Umarım yer
Bu arada verdiğim börek peynirliymiş ama orcinali )) kıymalıdır.

Kıymalı da süper olur ama peynirli daha uzun süre muhafaza ediliyor
Börek demişken; Bolu Göynük'te geçen yıl bi mantı yedik süpermiş tadına doyamadık onu biliyor musun sen

Kolay değil :) yani bana hamur açmak zor gelir. Ama nfk hemen mantı açan bi şahsiyet olduğu için onun gibilere kolay gelir ben bugüne dek iki kere yaptım.

Mantı üçgen şeklinde miydi?? Keşli cevizli miydi acaba?? Boludaki mantıdan farklı mı göynük mantısı bilmiyorum :)

tatilimizin ana hatları kesinleşti.

ne egeye gidiyoruz, ne doğu karadenize..
daha batıya gidiyoruz, en batıya.
tr'de güneşin en son battığı yere, gökçeadaya

cumartesi sabahı yolcuyuz inş. önce geze geze çanakkale, ardından gökçeada.
bu birkaç gün içinde regl olucam malesef.
ama inş bir iki günlük bi aksama olursa denize girebilirim. hem de eşimleee
yine de tatil için fazla heveslenmek istemiyorum, sonradan hayal kırıklığı olmasın.
ama bedenimden ziyade ruhumun bu tatile ihyitacı var. fikri bile iyi hissettiriyor kendimi.
inş sonunda da memnun oluruz..

Uyudun mu nfk

yeni kategori mi açılmış
Boş yere yapılıyor bu yarışmalar ,birinci belli nasılsa
uyudum valla
o 45 dk var ya ilaç gibi.. benim bünye gündüz uykusu istiyor yaaa

şampiyon belli ikinci kim diyorsun yanii

Kolay değil :) yani bana hamur açmak zor gelir. Ama nfk hemen mantı açan bi şahsiyet olduğu için onun gibilere kolay gelir ben bugüne dek iki kere yaptım.
kııız, ben gibi bi hatun bile hamur açıyor.
ama siz yapabilmekten ziyade uğraşmaktan imtina ediyorsunuz galiba.
oysa gayet keyifli bi şey, ben psikolojik açıdan rahatlıyorum..

şuan mıkır mıkır mıkırdayan ayşeciği emzirirken yazıyorum. tarife adam akıllı bakamadım.
ama gözüm keserse, niye olmasın. ben de ilk açma böreğimi yapmış olurum..

hey gidi, ben bizim eve yufka girdiğini bilmem. yani son 7-8 seneye kadar.
annem her gün hamur tutar, börek açardı.
mantı yapardı, makarna keserdi, talaş böreği olmazsa olmaz.
saçta gözlemeler, kışlık sironlar.. bayram gelir baklavalar, sarmalar.
ama biz gitgide tembelleşiyoruz, bu özellikleri kaybediyoruz..

Hımm o zaman denemem lazım diyorum zaten bir açma börek denemeye niyetim vardı, Bolu yöresine ait bir böreğe kısmet olur inşaAllah
Evet üçgen şeklinde, içi kıymalı ve üzeri cevizli keşli ayrı ayrı getirmişlerdi, hatta çok beğenmiş o keşten almıştık lakin satıcı bizi masum garip saf istanbullu görüp kandırmış olmalı ki keş taştan daha sert çıktı

Son düzenleme:

Gökçeada, methini çok duyduğum fakat gidip görmenin henüz nasib olmadığı bir yer,
İnşaAllah umduğundan daha da güzel geçer,
Kalacak yer belli mi, dönüşte tecrübe ve beğenilerinden faydalanırız
Ee tatil boyunca bağlanamayacak mısın bizlere ;(

evet, rezervasyonu yaptık.

yok kııız! eşimin 5 gb internet paketiyle daima yanınızdayım inşş

bu arada eşim,,benim telefona kılıf almış, paşa paşa kullanıyor.
bana da kendininkini verdi. arka kapağı düştüğü için bi iyilik yaptı, bantladı akşam
telefondan bi tane de kendine sipariş vermiş, 10 güne kadar gelecekmiş,
o zamana kadar haşmetmeapın tasarrufunda telefonum

Oo çok iyi olmuş dinlenmişsindir, ben ise gündüz eğer geceden çok çok uykusuz değilsem ya da oruçlu değilsem pek uyumam çünkü gece uyku bi türlü gelmez bu defa..
Vallahi öyle, hatta kimlerin katıldığına bakayım, direkt söylerim şu birinci olacak diye, zaten belli başlı gruplar mevcut, onlar da kanka kayırmaca
Evet annelerimizin yarısı olabilseydik daha ne isterim
Ama yok azmettim öğreniciim şu hamur açma işini, ileride torunlarım nenelerinin baklava böreğini gözlemesini yemesin mi yani

yazın özellikle mutlaka gündüz uyurum ben.
ayşecikten dolayı bazen sekteye uğruyor ama uyuyunca daha dinç ve dinlenmiş oluyorum.
gece uykusuna olumsuz tesiri yok. uyku uykunun mayası mı diyordunuz, öyle işte

hmm, sen bu yarışmalar konusunda tecrübelisin demek.
ben pembiş katıldı da takip ettim, daha önce hiç bakmamıştım.
ama zihniyeti anladık

tabi yaparsın beeah! ben açıyom kızım işte, benden ziyade örnek olur mu???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…