- 8 Ağustos 2011
- 12.606
- 14.886
- 498
Pamuk helvacım, gğzel sözlerin için teşekkürler. İlk zamanlar sütle ilgili çok sıkıntım oldu ya empati yapıyom hemen :)))
Suzanı bayadır duymuyoduk :)
Ezan olayını denemek lazım
Ne terbiyesiz insanlar var ya?!?! Bi de halıları silkelemeye ne gerek var artık?? Yani zaten süpürgeler çok güçlü maşallah. Akan tuvaleti yaptırmak ev sahibinin işi bence. Belki de o yüzden arada sizi bırakıyolardır
Ama sarılığı atlatmak için şarttı bacımmmmmmmmmmm. Kıyamam ben minik tospağama zaten 2700 bişidi. Ben biberonda mı versem bu muhallebiyi acaba?????
Komşunun halısına midem kalktı!! Çok mu pis bişi canlandırdım kafamda ne :)?
Ay inanmıyorum yani bu kadar mı üst üste gelir...??? :/
Ya evet ne engin ne engin :) zaten bu ikinci bebek olduğu için tecrübe vardıbebişin boynu isilik olmuş valla pudra sürün dedim. E ciğerleri dediler. Ben hala kullanıyorum yoksa pişik kremi işe yaramıyo dedim. Yazık o bebiş de kötü olmuştu :/
Eve geldim, teyze ile buzluğa domates hazırladık. Süt saklama poşetlerine koycam. Beyin bedava hahaha
şu dilanaz, ecrin, ateş, arya, dtk, tuğçe, canderin... bi gelsin mazereti olmayana ceza vermeli.
born ve özlem hala tatilde..
Tubaal nasıl acaba
Şekerportakalının kp felç diye biliyordm vefat ettğini bilmiyordum çok üzüldümAllah yardımcıları olsun
Oo iyi fikir :)
İlk birkaç hafta bu şekilde beslemen normal, sonra sarılığı geçince de mi sürdürdün bu uyandırma işini? Ona can dayanmaz kızımmm
Katılıyorum sana
Yok kız sonra zaten gaz dönemi başladı :)
Hımmm bu da değil o zaman :)
Doğru ama cnm bu devirde doğum yapmış komşusuna kompostosunu alıp giden komşu kalmadı ki pek, yani istanbul da pek yok diyelimPamuk helvacım, gğzel sözlerin için teşekkürler. İlk zamanlar sütle ilgili çok sıkıntım oldu ya empati yapıyom hemen :)))
Suzanı bayadır duymuyoduk :)
Ezan olayını denemek lazım
Ne terbiyesiz insanlar var ya?!?! Bi de halıları silkelemeye ne gerek var artık?? Yani zaten süpürgeler çok güçlü maşallah. Akan tuvaleti yaptırmak ev sahibinin işi bence. Belki de o yüzden arada sizi bırakıyolardır
Ama sarılığı atlatmak için şarttı bacımmmmmmmmmmm. Kıyamam ben minik tospağama zaten 2700 bişidi. Ben biberonda mı versem bu muhallebiyi acaba?????
Komşunun halısına midem kalktı!! Çok mu pis bişi canlandırdım kafamda ne :)?
Ay inanmıyorum yani bu kadar mı üst üste gelir...??? :/
Ya evet ne engin ne engin :) zaten bu ikinci bebek olduğu için tecrübe vardıbebişin boynu isilik olmuş valla pudra sürün dedim. E ciğerleri dediler. Ben hala kullanıyorum yoksa pişik kremi işe yaramıyo dedim. Yazık o bebiş de kötü olmuştu :/
Eve geldim, teyze ile buzluğa domates hazırladık. Süt saklama poşetlerine koycam. Beyin bedava hahaha
Uyudun mu nfknasıl uyku bastırdı
ayşecik yatsa da ben de bi kestirsem..
Kkdan börek yarışması ile ilgili bilgi ve link geldi. Yine o ona fotoda yardım ediyo bu buna bilmem nede..... Anılarım canlandı ve hugodaki çocuğa bağlandım hahaha
Tubaal nasıl acaba
Şekerportakalının kp felç diye biliyordm vefat ettğini bilmiyordum çok üzüldümAllah yardımcıları olsun
Oo iyi fikir :)
İlk birkaç hafta bu şekilde beslemen normal, sonra sarılığı geçince de mi sürdürdün bu uyandırma işini? Ona can dayanmaz kızımmm
Doğru ama cnm bu devirde doğum yapmış komşusuna kompostosunu alıp giden komşu kalmadı ki pek, yani istanbul da pek yok diyelim
Komşunun halısının öyle güzel bi kokusu vardı ki hala bahsedende burnuma geliyo o koku, düşündoğru canlanmış kafanda..
Oohh ellerinize sağlık afiyetle yiyin kıs boyu inşaallah
Uyudun mu nfk
yeni kategori mi açılmış
Boş yere yapılıyor bu yarışmalar ,birinci belli nasılsa
Geceleri muhallebi ikisine de ben de hiç yedirmedim vee emzirmeyi bırakana kadar uyandı kızımemzirmeyi bıraktığımızda uyandığında bir iki muhallebi teklif ettim; birkaç gece sonunda uyanmadı, mamayı beğenmedi hanfendi yani evet 2 yaştan ben de umutluyum efe açısından
Kerem muhallebi yiyor mu gece uyanma sayısını etkiliyo mu cidden
Hamur açmaya çok üşenen ve hiç denememiş biri olarak eğer sen yapımı kolay diyorsan denemek isterim , mesela kv evine giderken elde açma börek götürmek çok havalı olurEvet malesef belli :)
Bu arada bolunun çok güzel bi böreği vardır börek diyince; altüst böreği. Yapın tavsiye ederim. Hele aramızda hamur açmaya hiç üşenmeyen bazı insanlar var ya(bknz nfk:)) kesşn yapsın. Tarif defterimde ama fikriniz olsun diye netten bulduğumu paylaşıyorum. Yapcam diyen olursa deftere de bakarız
Alt üst böreği yemek tarifi, Bolu Yöresi yemek tarifleri
Umarım yerDimi?? Hep beraber ümid edelim :))) yine de bugün muhallebiyi deneyeceğim inşallah yerseeeeee
Bu arada verdiğim börek peynirliymiş ama orcinali)) kıymalıdır.
Hamur açmaya çok üşenen ve hiç denememiş biri olarak eğer sen yapımı kolay diyorsan denemek isterim , mesela kv evine giderken elde açma börek götürmek çok havalı olur
Umarım yer
Kıymalı da süper olur ama peynirli daha uzun süre muhafaza ediliyor
Börek demişken; Bolu Göynük'te geçen yıl bi mantı yedik süpermiş tadına doyamadık onu biliyor musun sen
uyudum vallaUyudun mu nfk
yeni kategori mi açılmış
Boş yere yapılıyor bu yarışmalar ,birinci belli nasılsa
Evet malesef belli :)
Bu arada bolunun çok güzel bi böreği vardır börek diyince; altüst böreği. Yapın tavsiye ederim. Hele aramızda hamur açmaya hiç üşenmeyen bazı insanlar var ya(bknz nfk:)) kesşn yapsın. Tarif defterimde ama fikriniz olsun diye netten bulduğumu paylaşıyorum. Yapcam diyen olursa deftere de bakarız
Alt üst böreği yemek tarifi, Bolu Yöresi yemek tarifleri
kııız, ben gibi bi hatun bile hamur açıyor.Kolay değil :) yani bana hamur açmak zor gelir. Ama nfk hemen mantı açan bi şahsiyet olduğu için onun gibilere kolay gelirben bugüne dek iki kere yaptım.
Kolay değil :) yani bana hamur açmak zor gelir. Ama nfk hemen mantı açan bi şahsiyet olduğu için onun gibilere kolay gelirben bugüne dek iki kere yaptım.
Mantı üçgen şeklinde miydi?? Keşli cevizli miydi acaba?? Boludaki mantıdan farklı mı göynük mantısı bilmiyorum :)
tatilimizin ana hatları kesinleşti.
ne egeye gidiyoruz, ne doğu karadenize..
daha batıya gidiyoruz, en batıya.
tr'de güneşin en son battığı yere, gökçeadaya
cumartesi sabahı yolcuyuz inş. önce geze geze çanakkale, ardından gökçeada.
bu birkaç gün içinde regl olucam malesef.
ama inş bir iki günlük bi aksama olursa denize girebilirim. hem de eşimleee
yine de tatil için fazla heveslenmek istemiyorum, sonradan hayal kırıklığı olmasın.
ama bedenimden ziyade ruhumun bu tatile ihyitacı var. fikri bile iyi hissettiriyor kendimi.
inş sonunda da memnun oluruz..
evet, rezervasyonu yaptık.Gökçeada, methini çok duyduğum fakat gidip görmenin henüz nasib olmadığı bir yer,
İnşaAllah umduğundan daha da güzel geçer,
Kalacak yer belli mi, dönüşte tecrübe ve beğenilerinden faydalanırız
Ee tatil boyunca bağlanamayacak mısın bizlere ;(
uyudum valla
o 45 dk var ya ilaç gibi.. benim bünye gündüz uykusu istiyor yaaa
şampiyon belli ikinci kim diyorsun yanii
kııız, ben gibi bi hatun bile hamur açıyor.
ama siz yapabilmekten ziyade uğraşmaktan imtina ediyorsunuz galiba.
oysa gayet keyifli bi şey, ben psikolojik açıdan rahatlıyorum..
şuan mıkır mıkır mıkırdayan ayşeciği emzirirken yazıyorum. tarife adam akıllı bakamadım.
ama gözüm keserse, niye olmasın. ben de ilk açma böreğimi yapmış olurum..
hey gidi, ben bizim eve yufka girdiğini bilmem. yani son 7-8 seneye kadar.
annem her gün hamur tutar, börek açardı.
mantı yapardı, makarna keserdi, talaş böreği olmazsa olmaz.
saçta gözlemeler, kışlık sironlar.. bayram gelir baklavalar, sarmalar.
ama biz gitgide tembelleşiyoruz, bu özellikleri kaybediyoruz..
yazın özellikle mutlaka gündüz uyurum ben.Oo çok iyi olmuş dinlenmişsindir, ben ise gündüz eğer geceden çok çok uykusuz değilsem ya da oruçlu değilsem pek uyumam çünkü gece uyku bi türlü gelmez bu defa..
Vallahi öyle, hatta kimlerin katıldığına bakayım, direkt söylerim şu birinci olacak diye, zaten belli başlı gruplar mevcut, onlar da kanka kayırmaca
Evet annelerimizin yarısı olabilseydik daha ne isterim
Ama yok azmettim öğreniciim şu hamur açma işini, ileride torunlarım nenelerinin baklava böreğini gözlemesini yemesin mi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?