Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ayyy çok güldüm yaa lütfen gene bi sorun çıkmasın yoksa nfk bu defteri kapatırslm canlar..
ayşecikle dışarı çıktık, şansımıza hava da güneşliydi, rüzgar da yok denecek kadar azdı.
gezdik dolaştık. sonra avm ye gittik, nokta atışıyla girip pandufları alıp çıktım.
şeker portakalımm, teş
ve almak istediğim bi kitap vardı, onu da buldum. ayşeciğe de 3 tane mini kitap aldımmm
şimdi geldim onu yatırdım tekrar. yarım saatim var tahminimce
hemen şu ilkinde yapamadığım elmalı tarçınlı ıslak keke girişiyorum busmaiiii
bu sefer tarife harfiyyen uyucam, ama dikdörtgen borcamım yokki
pembiş, yanlış hatırlamıyorsam kare borcama yapıyordu,ben de öyle deneyeyim.
ufak yuvarlak da olur. hangisi? ben hamuru çırpıncaya kadar cevap piliiiis
Senin çocuğun var, 2 hafta geç değil kiTevazu gösteremeyeceğim ben de kendimi öyle hissediyorum gerçekten dün gece de kaç kez kalktım hatırlamıyorum artık meme ucu diye bişey kalmadı ben deama tabi kendime kıyaslamıyorum 3 çocuklu seni
Rabbim bize de ilerde seninkiler gibi hayırlı evlatlar versin de artık dediğin gibi zorlukları muhakkak olacak
Kızz benimde suyum aynen öyle voşş diye geldi hem de hiç kalmadı o kadar da korkunç değil ama arkımı sezeryana almışlar..
Ben de oyumu siyah elbise şık bi ceket kombininden yana kullanıyorum
![]()
yaa peki bi soru doğdugundan 2 hafta sonra görmeye gitsem çok ayıp olurmu o bana 1 hafta sonra gelmişti ama şu anda şartlar plan program biraz karışıken yakın ark.ım oldugunu düşünerek cevaplayın please 2 hafta çok uzun bi süre hastaneye de baya kişi gitmiş resim falan paylaşıyolar aklım da
kalıyo
Şal derken:)) seker portakalı kırmızı küpe tak :)Deli mi ne ya buna canını sıkıyo :) ben olsam anında atıl kurt olurum :) diz altı koyu renk bi elbise tercih et. En güzeli elbisen siyah olsun ve şalını da kırmızı gibi iddalı bi renk seç. Oldu bitti :)
Kabartma tozlu bi tarifti ya bi ara paylaşmıştım.
Daha girişte sıkı tutmamışlar bilet kontrolünü. Kimin girdiği belli değil. Turnike ve dedektör bile yokmuş! Sonra her yer taksim her yer direniş sloganları atmaya başlayan seyircileri reklamlarla susturmaya çalışmışlar. Lig tv de o sırada eski maç sesleri vermiş.....
Evet komşum cidden nazik ve düşünceli bi insan gibi.
Maşallah sana canımsın idolümsünncanim kolay degil çocuk büyütmek depresyona girmedim şükür ama siyirmanin eşiğine geldiğimde çok oldu.. hafta sonu mesela pilim bitti tansiyon sorunu yaşadım.. anneme göre ben şikayet etmiyorum.. zorlanıyorum ama son raddeye gelene kadar soylemem pek..sizlerin haline hic gulmuyorum .. her cocugun ayri zorluğu var elbet.. her insanin karakteride farklı.. hele born ve pembise onlarda 3 cocuk büyütüyor gibi..
![]()
sonucu merakla bekliyorum .. malum ben sizin garanti tarifleri yapıyorum![]()
eşin haklı, tek gidemez. mecburiyetler, napalım. sen de gideceksin.tünaydınnnnnnnnn
baya geç oldu bu sabah yanınıza uğramam işler güçler
yaa bir canım sıkkın ki sormayın yani allaha şükür kötü birşey yokta stresliyim
eşimin patronunun oğlu evleniyormuş idari kısma davetiye vermişler yemekli ve lüks bir yerde
eşim bütün isimlerimiz yazıldı gitmemek olmaz dedi halbuki ben gitmek istemiyorum
ama bahane kabul etmiyor eşim tek gidemezmiş offff neyse sorun tabikide kıyafet problemi
yaa çok uzun bir abiye giyilmez sonuçta çok yakınımız değil ama mekan icabı şık birşeyler giymek şart
eee ne zaman alcam 5 ekim miş düğün ama beni şimdiden stres sardı
zaten öyle yerlere gittiğimde hep bir şey olurya kendini oraya ait olmadığını hissedip çok sıkılırsın aynen öyle olacak
offf ne bileyim yaa :26:
Eki Görüntüle 811055
gideceğimiz yer burası
fikir ve yorumlarınızı bekliyorum![]()
eşin haklı, tek gidemez. mecburiyetler, napalım. sen de gideceksin.
hem öyle bi yerde ben olsam eşimi mümkün değil yalnız bırakmam bacııııı
ama düğün sahipleri riske girmiş. sonuçta sonbahar düğünü. 5 ekim diyosun.
yağmur yağar, ne bileyim boğazdan rüzgar eser. sıkıntı olabilir.
havanın nasıl olacağını kestiremediğimiz için, üzerine ya ceket ya da şal alman şart.
kombini de ona göre yapacaksın tabi.
birinci derece yakın değilsiniz. dediğin gibi abiye giyilmez.
ama sen şık ve sade olmalısın bacımm
uzun bi elbise ya da hemen diz kapağı altında biten düz bi elbise üzerine şık bi ceket kullanabilirsin.
portföy çanta olmazsa olmaz.
ve de mutlaka topuklu ayakkabı giymelisin.
makyajın koyu tonda ve abartısız olmalı.
saçlarını da kıyafetine göre dağınık topuz yaptırırsan tabi güzelliğin meydana çıkar.
takıyı abartma derim, zaten abartmazsın ya..
ya bi bileklik yüzük. ya küpe yüzük..
üzerindeki bi parçayı patlatmalısın.
ya ceketin işlemeli, allı pullu, renkli olacak ya da elbisen.
üstüne ışıldayan taşlı fosforlu parlak bi büstiyer giymeyeceksen pantolon kesinlikle tavsiye etmem.
bu mekanda yapılacak düğüne kimse pantolonla gitmez.
şimdi zamanım yok ama kombin bakarım.
eşin haklı, tek gidemez. mecburiyetler, napalım. sen de gideceksin.
havanın nasıl olacağını kestiremediğimiz için, üzerine ya ceket ya da şal alman şart.
uzun bi elbise ya da hemen diz kapağı altında biten düz bi elbise üzerine şık bi ceket kullanabilirsin.
saçlarını da kıyafetine göre dağınık topuz yaptırırsan tabi güzelliğin meydana çıkar.
üstüne ışıldayan taşlı fosforlu parlak bi büstiyer giymeyeceksen pantolon kesinlikle tavsiye etmem.
Borncum bence hiç sorun olmaz iki hafta gecikmeli gitmen.
Busmai şala niye takıldın kız???? Şal derken günlük olanları kastetmedim. Ben ceketten çok severim valla. Ceket çok resmi geliyo :/
Bi de vücut yapı ve durumuna bağlı tabi giyilebilecekler. Mesela bizde şimdi düğün olsa kesin siyah pant üstü koyu renk bol bi bluz giyerim :)
kırmızı şal çok sırıtmaz mı
fular olsa?
kesinlikle ben de alt koyu tercih ediyorum
bu ara zaten herkes kilo aldığımı söylüyo hep koyu giyiyorum ben de rengarenk giymek istiyorum arık![]()
üff emziriyoruz diye mi böyle, benim de dünyaları yiyesim var çok zor tutuyorum kendimi tutmasam ne olurum bilmemAnkarada bana da dediler. Ben de biliyorum ama dünyaları yiyesim var!! Okul açılınca dikkat ederim dedim beter oldum valla. Resmen hırsımı çıkarıyorum :/
kabartma tozuyla olmuyor yaa sıradan kek oluyorBusmai kekin tarifini bi arkadaşa verdim. O kabartma tozu da koymuş kakao da eklemiş. Çok değişik bi çalışma olmuş :)) yalnız ben yine diyorum ki bu malzemelerle ben hep katı bi hamur elde ediyorum; siz sulu dediğinizde şaşırıyorum :O
Hamur buzdolabında beklerse bir şey olmuyor. Çok üşenirsen buzluğa bile atabilirsin:)Poğaça hamuru hazırladım bir saat dinlenecekti ;saatlerdir dinleniyo. Eşim balık getirdi kızarttık. Koku sinmesin diye mutfağı temizle bulaşık yıka çamaşır yıka Keremi yıka çok yoruldum. Yatıyorum. Poğaça yapımı sabaha kaldı artık ; umarım hamur kötü olmaz![]()
Oyy oy hava durumu pek içaçıcı değil.. Tez zamanda iyileşir inşallah.günaydın canlar..
nfk için hava durumunu veriyorum.
ayşecik bugün balgamlı çok öksürüklü.
ara ara hapşırık geçişleri ve mukoza salgıları bekleniyor.
gün boyu bol emişmeli, mızıldamalı ve çok ağlamalı olacağı tahmin ediliyor
gecemiz zor geçti ya, kaç kez kalktım bilmiyorum. sürekli mızıldama modunda.
öksürükten uyuyamadı. o da ben de..
öksürürken canı acıyor belli, öksürdükten sonra içli içli ağlıyor çünkü.
dün bal limon vermiştim. bugün kontrol ettim. alerjik bi reaksiyon yok.
az önce de verdim. çubuk tarçınla ıhlamur kaynattım akşam, bi kahve fincanı zor içirebildim.
bugün de yapıcam. inş tesir biraz rahatlatır. olmazsa eşim bu akşam doktora gidelim dedi. bakalımm..
destiny, kaçtır yazıcam mümkün olmadı, geçmiş olsun canım.
Rabbim, tez zamanda bu hasta bebelere şifa versin
pembişim, şimdi okudum. akşam maç olaylı geçmiş. üzüldüm de.. Allah akıl fikir versin.
eşin hayırlısıyla döndü di mi?
Balgama tesir edecek şeyleri yazmışsın zaten.. Asist ve peditus konusundaki görüşlerimi biliyorsun ama tabiki her annenin kendi kararı.. Ihlamurunu ve bal limonu ihmal etme. Mandalina çıkmış, mandalina da söker balgamını..dilanaz zaten söylemiş ya, ben de bi şey olmaz biliyorum.
endişelenme. poğaça yapımıyla pek aran yok diye hatırlıyorum, inş bu sefer şeytanın bacağını kırarsın
güzel fikirrr
eveeeeeeeeet!
ooh, aktiviteli sosyal bi haftasonu.. ben de istiyom ben deee
şuan kafa bi milyon. ama iyileşince hususi açıp sizin için oynayacağız ayşecikle
sağol canım inş. bazen öksürükten boğulur gibi oluyor.
şu balgamdan bi kurtulsa.. daha önce bi hasta olmuştu peditus ve asist vermişlerdi ama hiç içirememiştim.
şimdi denemedim bile.. ve sen sormuştun galiba, evet bu ilk antibiyotik kullanışımız. inş kısa zamanda atlatırız..
yıldızdan da dinledim ama bence mabel daha güzel yorumlamış.
ayşecik müzikten anlıyor, daha karnımdayken andrea bocelli ye tekmeleriyle karşılık veriyordu, ahahahah![]()
Allah kolaylık versin.ayşeciğin hastalığı pembişin ne çektiğini anlamamı sağladı.
sürekli memede. çekince basıyor yaygarayı. emmiyor da, oynuyor, ağzında tutuyor. ama öyle dakikalarca duruyoruz
hele dün gece artık fenalıklar geldi.. şuanda da kucağımda oturmuş bi şey anlıyor gibi yazı yazdığım ekrana bakıyor![]()
Bizde de var öyle tipler. Çaprazdaki selam vermiyor mesela.. Ama genel olarak asansörde iyi günler falan deniyor.Teşekkür ederiz teyzesi :)
Dün orda da baya bi çocuk vardı. Çok dikkat etmek gerekiyo bizim kuzulara; zira hiç beklenmedik bir anda başlarına bişi gelebilir
Bir güler yüz bile yeterli çoğu zaman. Ama malesef bizde onu göstermeyenler de var.. Neyse :)
Vayyyyy dizi çekimleri :) kız foto çekineydiniz beraber!! Ben olsam hemen atlardım :)
Olaylardan iki dk önce çıkmışlar stadtan. Çok şükür sağ salim eve vardı :)
Ben de o yüzden olduğunu tahmin ettim ama yapım gereği elim boş asla gidemem. E bunu da açıklamak gerek diyerekten açıklama yapcaktım; terslenmeyecektim yani :)
Dolaba koyduysan no problem :)
Pembiş ayaklar yemelik:)
Biz de bıraktık önlüğü. Çok salyalanmıyor.günaydın
rahat,rahat uyuyacağımız ,gezip tozacağımız bir hafta diliyorum.
arada elifnaz gemiş.hoş geliş safa gelmiş
nasılmış neler yapmış?
bizide diişmiz çıkıyor.süreli tokda olsa emiyor.
hepimiz aynıyız.bu arada benim oğlumun ağzı hala çok akıyor.
kızımın diş çıkarırken akardı sonra geçerdi.bize önlük dayanmıyor.
bizim gibi olan varmı?
Güle güle kullanın.hafif kullanışlı görünüyor. . panduf almayacaktim ama aklımı celiyorsunuz.. gule gule giysin efecik
pembis ayaklarkac gun oldu canım aysecigin hastalanali
gunaydinhafta sonu annemlere gittik canım. alışverişin dibine vurdum kredi kartının da
anam yeni sezon nekadar pahali h&m de üst baktim25-30.. ev icin fazla geldi açıkçası. . bir kac bir sey aldim ama keşke almasaydim..
lcw 'nin gözünü seveyim..cok güzel pijama takimi aldım oglusa yikadim kurusun çekerim inşallah..
born; h&m den kiza corap aldım üstünde alarm unutmuslar direk aklima sen geldin
mothercare de panduf baktim pahali yahu orasida indirimi beklerim bendeyanlız iç çamaşırında indirim vardı büyük kiza aldım ordan da
![]()
Tam buğday unlu yavan olur. Bizdeki tam buğday unuyla da ilgili o. İlla tam buğday unu atacaksan da beyaz unla karıştırmalısın. 2 ölçek beyaza 1 ölçek tam buğday gibi.panduflar çok sevimli, önce köpek sandım ama geyikmişköpek fobim varrr
dilanaz pembiş aynen ben de hamuru dolaba koymuştum,bişey olmadı
nfk doğru; güzel oldu sayılır ama aradığım poğaça bulunamadı halen,sanırım instant mayalı olduğu için.evde de yaş maya yoktu. tam buğday unlu yaptım ama o da yavan oluyor üfff
bu elimdeki son tarifti, şimdi neyneysenin ve görümcemin tarifleri kaldı
pembiş yoksa kocanın grubu mu inmiş sahaya dün![]()
Haha 1 saat mi:) histerik bir şekilde güldüğümü hayal etface te otribebenin "annelik sizi nasıl zorluyor" testi var. "şanslı anne" çıktımherşey yolundaymış ama hedef ;günde 1 saati yalnızca kendime ayırmam lazımmış
Çok doğru.. Grip ab verilse de verilmese de aynı sürede geçer. Enfeksiyon yoksa ab'nin bir faydası yok. Enfeksiyon içinde kan testi yapılmalı ama nerdeee. Yaz antibiyotiği gönder. Sonra bu çocukta ilaca direnç oluşur mu oluşmaz mı hiç sorgulama.. Çok fena tepe taklak gidiyoruz..çok geçmiş olsun herkes fena...biz 10 günde anca atlattık...hem de tüm aile sümüksüydü:) bugün doktorumda bir doktor grip antibiotikle geçmez dedi...ben de oğluşun antibiotiğe rağmen neden iyileşmediğini merak ediyordum...demekki bidaha enfeksiyon tahlille tespit edilmezse antibiotik kullanılmıyormuş:)
bişeyler için izin istiyordu bahsettiğin yer tırstık bakmayı çok isterdim ama bana 1 saat yetmez:)
:)şeytanı mı dinledinburada güneş açtı. ne güzel parlıyor.
şeytan çık gez diyor. ama hasta bebeyle nereye, nasıl? pöff!![]()
Çok haklısın. Bir şey eklemek istiyorum eğer yerler soğuk değilse evde bir şey giymemesi daha iyi.. Soğuksa giymeli ve kışın evde geçen süre uzun olduğu için ne giydiği önemli.herkesin bir fikri mutlaka vardır ama madem tecrübe paylaşıyoruz paylaşmadan edemeyeceğim...öğretmenim malum çok ayaktayız ev terliği benim için çok önemli...terliksiz pek gezemem bazen bebeler telaşlandırırsa giyemiyorum...ama tabanı ayaklarımı dinlendirmeli...asla sert taban giyemem..çok ince taban da giyemem...evde sokaktan daha uzun ayakta kalıyoruz ve sokak ayakabısından daha önemli bence ev ayakkabısı hem benim hem çocuklarım için...ben bu gözle bakıyorum olaya...tabiki seçim kuzuların şeker annelerinin![]()
üff emziriyoruz diye mi böyle, benim de dünyaları yiyesim var çok zor tutuyorum kendimi tutmasam ne olurum bilmem
bu arada eşinin maçla ilgili yorumuna çok şaşırdım
bıktık şu yanlı medyadan da insanları salak yerine koymalarından da
kabartma tozuyla olmuyor yaa sıradan kek oluyor
ben denedim nfk da denedi:))
Bence iyisin böyle.. Ruhen hazır olduğunda diyet yaparsın, önce Efe'nin geceleri uyuması lazım:))Kız benim arkadaşım hem kabartma tozu hem karbonat koymuş!! Kek bi kabarmış sorma hahaha çılgın arkadaşım seviyorum :)
Ankara dönüşü tartıldım ve 2 kilo aldığımı görüp eşimle paylaştım. Yorumu: oooo ben 10a yakın alırsın diyodum bu yemeye!! :) sağol be dedim. Ya ben düzgün uyuyamıyorum ve hep koşturma halindeyim diye tıkınıp duruyorum. Oysaki meyve ye dimi??? Olmazzzz; evdeki çikolataları kim bitirecek ozaman :)??? Aman neyse bakalım bi süre böyle gitsin :/
Herkese merhaba, İpek çok fena halde 2 yaş sendromu içinde ve yaşamış olduğumuz sorunlar var,sizler de de bu tür olaylar oldu mu? Okur musunuz lütfenyardımlarınıza ,ht,yacım var, fena halde kötüyüm
2 Yaş Sendromu Sen Neymişsin Be! | 1 Baba 1 Anne
Ben de çok sıkılıyorum öyle yerlerde. Şık bir insan da değilim:)tünaydınnnnnnnnn
baya geç oldu bu sabah yanınıza uğramam işler güçler
yaa bir canım sıkkın ki sormayın yani allaha şükür kötü birşey yokta stresliyim
eşimin patronunun oğlu evleniyormuş idari kısma davetiye vermişler yemekli ve lüks bir yerde
eşim bütün isimlerimiz yazıldı gitmemek olmaz dedi halbuki ben gitmek istemiyorum
ama bahane kabul etmiyor eşim tek gidemezmiş offff neyse sorun tabikide kıyafet problemi
yaa çok uzun bir abiye giyilmez sonuçta çok yakınımız değil ama mekan icabı şık birşeyler giymek şart
eee ne zaman alcam 5 ekim miş düğün ama beni şimdiden stres sardı
zaten öyle yerlere gittiğimde hep bir şey olurya kendini oraya ait olmadığını hissedip çok sıkılırsın aynen öyle olacak
offf ne bileyim yaa :26:
Eki Görüntüle 811055
gideceğimiz yer burası
fikir ve yorumlarınızı bekliyorum![]()
Zaten çocuklar büyüdükçe kitap almaya başlayacaksınız:))nfk canım demek ayşecik iyileşme aşamasında inşallah bir kaç güne bir şeyi kalmaz :26:
temiz hava konusunda birşey diyemiycem aslında çıksa iyi olur ama sıkı giydir ama terlemesinde :26:
pempişkız eşin şanslıymış valla iyi kaçmışlar ordan olaylar çıkmadan
böyle insanlar var canım bende tanıyorum mesela eltim özellikle son dakka söyler başkalarına niye derim belki der bak bak hediye için çağırıyor bizi demesin diye demekki kadın temiz düşünmüş
busmai poğacan nasıl olsu canım:44:
borngözünaydın canım arkadaşın doğuma gitmiş allah kolaylıklar versin
elifnazohhh ne güzel yapmışsın banada bu aralar bir alışveriş furyası şart
neyneyse kitap aklımızda olsun evde bulundurayım bende![]()
14 aylık mı oldu bizimkiler:)) 1 yaştan sonra saymayı bıraktımbaby 14 months yazınca youtube da güzel videolar çıkıyor:)
14 Month Old Twins Baby Talk - YouTube
Maşallah sana.. Yazdıklarından öyle güzel bir anne profili çıkıyor ki.. Allah sana güç kuvvet versin.canim kolay degil çocuk büyütmek depresyona girmedim şükür ama siyirmanin eşiğine geldiğimde çok oldu.. hafta sonu mesela pilim bitti tansiyon sorunu yaşadım.. anneme göre ben şikayet etmiyorum.. zorlanıyorum ama son raddeye gelene kadar soylemem pek..sizlerin haline hic gulmuyorum .. her cocugun ayri zorluğu var elbet.. her insanin karakteride farklı.. hele born ve pembise onlarda 3 cocuk büyütüyor gibi..
![]()
Tabiki ayıp olmaz, sen çocuklusun.. Toplu taşımayla da gidemeyeceğine göre eşinin uygun olmasını bekleyeceksin. Benim literatürümde iyi arkadaş halden anlayandır.Tevazu gösteremeyeceğim ben de kendimi öyle hissediyorum gerçekten dün gece de kaç kez kalktım hatırlamıyorum artık meme ucu diye bişey kalmadı ben deama tabi kendime kıyaslamıyorum 3 çocuklu seni
Rabbim bize de ilerde seninkiler gibi hayırlı evlatlar versin de artık dediğin gibi zorlukları muhakkak olacak
Kızz benimde suyum aynen öyle voşş diye geldi hem de hiç kalmadı o kadar da korkunç değil ama arkımı sezeryana almışlar..
Ben de oyumu siyah elbise şık bi ceket kombininden yana kullanıyorum
![]()
yaa peki bi soru doğdugundan 2 hafta sonra görmeye gitsem çok ayıp olurmu o bana 1 hafta sonra gelmişti ama şu anda şartlar plan program biraz karışıken yakın ark.ım oldugunu düşünerek cevaplayın please 2 hafta çok uzun bi süre hastaneye de baya kişi gitmiş resim falan paylaşıyolar aklım da
kalıyo
İlahi nfk, avm'ye bile gittin ha:)))slm canlar..
ayşecikle dışarı çıktık, şansımıza hava da güneşliydi, rüzgar da yok denecek kadar azdı.
gezdik dolaştık. sonra avm ye gittik, nokta atışıyla girip pandufları alıp çıktım.
şeker portakalımm, teş
ve almak istediğim bi kitap vardı, onu da buldum. ayşeciğe de 3 tane mini kitap aldımmm
şimdi geldim onu yatırdım tekrar. yarım saatim var tahminimce
hemen şu ilkinde yapamadığım elmalı tarçınlı ıslak keke girişiyorum busmaiiii
bu sefer tarife harfiyyen uyucam, ama dikdörtgen borcamım yokki
pembiş, yanlış hatırlamıyorsam kare borcama yapıyordu,ben de öyle deneyeyim.
ufak yuvarlak da olur. hangisi? ben hamuru çırpıncaya kadar cevap piliiiis
İşte buna pes dedim:))))yok, bi uğursuzluk var ya, eminim artık
elmaları markette unutmuşum![]()
Azimli nfkbu yola elma, aman yok baş koyduk kızıııım
kv den aldım elma, yaptım fırına veriyom şimdik
:) en iyisi zaten öyle olması.Annemdeyim arkadaşlarım ve anneleri var neyse ki tek çocuk kerem :)))
Eline sağlık.. Afiyet olsun. Püfleri güzel özetlemişsin:)döktüğüm sütü tam da çekmeden bir dilim kesip yedik ayşecikle..
tadı nefüüüüs, kendi yumuşacık.. tabi biraz sulu, o bizim aceleciliğimizden
şimdi buzdolabına ağzı açık koydumki sütü olabildiğince çeksin. eşim geldiğinde hazır olsun
ama elmalı tarçınlı ıslak kek bu sefer oldu diyebilirimmmfoto yarın eklicem inş.
yalnız püf noktalara tikat et, benim gibi yolda kalma bacı
-kabartma tozu değil, karbonat.
-un ölçüsünü sakın artırma, hamur cıvık olacak.
-ben kare borcama yaptım epey kabardı, varsa dikdörtgen kullanabilirsin. daha çok dilim çıkar.
-hamur cıvık olduğu için uzun sürede ve az ısıda pişirmek daha mantıklı.
ben baştan 175e almıştım. sonra 150de uzun süre pişti.
-kek, piştikten sonra resmen koyu bi renk aldı. sanırım tarçın ve cevizin etkisi ve normal.
-bir de kepçe makinedeydi, içine işlesin diyerek ben bir su bardağının 4/5ine yakın kadar sütü
kaşıkla gezdirdim üzerine. süt miktarı fazla da az değil yani..![]()
.
Helal olsun nfkeşin haklı, tek gidemez. mecburiyetler, napalım. sen de gideceksin.
Yalnız değilsin. Benim de hamurum katıydı.Busmai kekin tarifini bi arkadaşa verdim. O kabartma tozu da koymuş kakao da eklemiş. Çok değişik bi çalışma olmuş :)) yalnız ben yine diyorum ki bu malzemelerle ben hep katı bi hamur elde ediyorum; siz sulu dediğinizde şaşırıyorum :O
Ben de aynı.Ankarada bana da dediler. Ben de biliyorum ama dünyaları yiyesim var!! Okul açılınca dikkat ederim dedim beter oldum valla. Resmen hırsımı çıkarıyorum :/