• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kızlar sizi dinleyip bu akşamdan gitmemeye karar verdim baya bi sıkıntıya giricektim bakalım bu haftasonu mu yoksa sizlerinde dediği gibi 2 hafta sonra mı gidicem ona karar vermiş değilim...
Biz de eşim işten gelince dışarı çıkalım dedik..
Dedik ama gerçekten artık yasir 5 yaşına gelene kdr sokağa çıkmasam mı diyorum mesela siz anlatıyosunuz ya şuraya gittik bunu yaptık ben yanımda eşim olmadan asla çıkamıyorum öncelikle o varken dahi arabasında zaten bizim sokağı geçtikten sonra durmamaya başlıyo 2 sokak sonra kucağa alındıgında yine durmuyo bırakıyoruz mesela parka gidiyoruz 2 3 gün biniyo onda da mutlu olmuyo peşinde koşmaktan mahvoluyoruz acıktık yemek yiyelim dedik yemez olaydık ya anlatılmaz yaşanır offf eşim aldı dedi çok zor bi dönüş bizi bekliyo memee diye bagırmaya başlayınca bi cami buldum girdim emzireyim ama orda da açççç aççç diyo ama kapıyı kastediyo çıkmak istiyo çıktık geldik ....
Daha çok uzun anlatırım da benim asıl merak ettiğim siz dışarda bu çocuklarla nasıl başa çıkıyosunuz gerçekten oynatıcam yaa
2. sorum da evdeki gıdalar dışında çocuklara dışardan ne yediriyorsunuz ?
Ne zamana kadar bu çocuklara bişeyler yasak mesela pastanedeki adam kuru pasta verdi öyle bi yediki şaşırdım ne zaman neyi vericez ben şu ana kadar hiçbişi vermiyorum ama hayat zaten zor daha da zorlaştırmasam mı :37::44::44:
Ayyy ver tabi ya, dışardayken kasmıyorum ben. Hazıra da alışmaları lazım bi yerde:)
Arkadaşın kesinlikle bozulmaz çünkü zaten senin ona yapacağın birşey yok, biraz toparlarsa daha keyifli olur
Herkese merhaba, İpek çok fena halde 2 yaş sendromu içinde ve yaşamış olduğumuz sorunlar var,sizler de de bu tür olaylar oldu mu? Okur musunuz lütfen :( yardımlarınıza ,ht,yacım var, fena halde kötüyüm :( 2 Yaş Sendromu Sen Neymişsin Be! | 1 Baba 1 Anne
Biz henüz 14. Ayımızdayız topikçe :)
Hamur buzdolabında beklerse bir şey olmuyor. Çok üşenirsen buzluğa bile atabilirsin:)

Oyy oy hava durumu pek içaçıcı değil.. Tez zamanda iyileşir inşallah.

Balgama tesir edecek şeyleri yazmışsın zaten.. Asist ve peditus konusundaki görüşlerimi biliyorsun ama tabiki her annenin kendi kararı.. Ihlamurunu ve bal limonu ihmal etme. Mandalina çıkmış, mandalina da söker balgamını..
Antibiyotik konusunda mühim olan süresine dikkat etmek. Bir de çocuk gripse faydası yok. Doktorun koyduğu tanı önemli yani.

Allah kolaylık versin.

Bizde de var öyle tipler. Çaprazdaki selam vermiyor mesela.. Ama genel olarak asansörde iyi günler falan deniyor.

Pembiş ayaklar yemelik:)

Biz de bıraktık önlüğü. Çok salyalanmıyor.

Güle güle kullanın.
Lcw yi seviyorum ben. Zaten çocuk kısmı uzun süre giymiyor ki pahalısını da alsan.. Bayramlıklarını sadece 1 kez giyebildi. H&m ve mothercare den almıştı :/
Motbercare indirimde tercih ediyorum. Lüzumsuz pahalı bence. İngilterede 5 Euro, Türkiye'de 20 lira:53:

Tam buğday unlu yavan olur. Bizdeki tam buğday unuyla da ilgili o. İlla tam buğday unu atacaksan da beyaz unla karıştırmalısın. 2 ölçek beyaza 1 ölçek tam buğday gibi.
İnstant maya ile ne alıp veremediğin var:)) bence gayet başarılı:51:

Haha 1 saat mi:) histerik bir şekilde güldüğümü hayal et:p

Çok doğru.. Grip ab verilse de verilmese de aynı sürede geçer. Enfeksiyon yoksa ab'nin bir faydası yok. Enfeksiyon içinde kan testi yapılmalı ama nerdeee. Yaz antibiyotiği gönder. Sonra bu çocukta ilaca direnç oluşur mu oluşmaz mı hiç sorgulama.. Çok fena tepe taklak gidiyoruz..

:)şeytanı mı dinledin:p

Çok haklısın. Bir şey eklemek istiyorum eğer yerler soğuk değilse evde bir şey giymemesi daha iyi.. Soğuksa giymeli ve kışın evde geçen süre uzun olduğu için ne giydiği önemli.

Buzluğa mı?? İyiymiş yahu.
Tam buğday ununu 3, normal unu 1 koydum.
Ben yumuşacık istiyorum; instant mayayı günah keçisi yaptım:)

Bence iyisin böyle.. Ruhen hazır olduğunda diyet yaparsın, önce Efe'nin geceleri uyuması lazım:))

Umarım o gece uyuyana kadar ben 100 kilo olmam!! :/

Kızlar sizi dinleyip bu akşamdan gitmemeye karar verdim baya bi sıkıntıya giricektim bakalım bu haftasonu mu yoksa sizlerinde dediği gibi 2 hafta sonra mı gidicem ona karar vermiş değilim...
Dedik ama gerçekten artık yasir 5 yaşına gelene kdr sokağa çıkmasam mı diyorum mesela siz anlatıyosunuz ya şuraya gittik bunu yaptık ben yanımda eşim olmadan asla çıkamıyorum öncelikle o varken dahi arabasında zaten bizim sokağı geçtikten sonra durmamaya başlıyo 2 sokak sonra kucağa alındıgında yine durmuyo bırakıyoruz mesela parka gidiyoruz 2 3 gün biniyo onda da mutlu olmuyo peşinde koşmaktan mahvoluyoruz acıktık yemek yiyelim dedik yemez olaydık ya anlatılmaz yaşanır offf eşim aldı dedi çok zor bi dönüş bizi bekliyo memee diye bagırmaya başlayınca bi cami buldum girdim emzireyim ama orda da açççç aççç diyo ama kapıyı kastediyo çıkmak istiyo çıktık geldik ....
Daha çok uzun anlatırım da benim asıl merak ettiğim siz dışarda bu çocuklarla nasıl başa çıkıyosunuz gerçekten oynatıcam yaa
Ne zamana kadar bu çocuklara bişeyler yasak mesela pastanedeki adam kuru pasta verdi öyle bi yediki şaşırdım ne zaman neyi vericez ben şu ana kadar hiçbişi vermiyorum ama hayat zaten zor daha da zorlaştırmasam mı :37::44::44:

Bizde yasaklar kslkalı çok oldu :) valla patates kızartması bile verdim dışarda çünkü cıngar çıkarıyo görünce. Milletin elindekine atlıyo o derece yani! Çantasında çubuk oluyo genelde onu veriyorum. Acıktıysa ve çorba içesi yoksa poğaça vs alıyorum ona. Pasta falan bile veriyorum ama kremasını az kekini bol alıyorum çatala. Efecim yürümedîği için arabasında ona buna laf atıyo ve millet ilgilenmeyince kızıyo. Sanırım yürüse o da arabada durmayacak. Sen de sakın çıkmamazlık yapma. Kötü zaman geçiyo ama olsun; alışır bi süre sonra. En rahatı ev gezmesi oluyo bence bu arada...

Herkese günaydınnnnnnnnnnnn. Güzel bir gün olsun inşallah :)

Dün artık kombiyi yaktık. Oda sıcaklığı 23lere düşmüştü. Kış geldi yaaaa :(

Ev ayakkabımızın birine ayağını iyi geçiriyo oğluş ama diğerini giyemiyoz ya sinir oldum. Giydirmek için savaş veriyorum ama bişiler yapıp yamuk olmasını sağlıyo. Eğer satıcı kabul ederse cmt günü bi büyüğü ile değiştireceğim.

Bugün öğle arası saçma bi toplantımız var. Efe de öğlen emip uyumaya alıştı. Bakalım izin alabilecek miyim...? Hem iki yıl emzirin diyolar hem napıyolar!?!?

Bi de çok alakasız bişi dicem. Migrosta touch me diye bi marka var. İçi gri tavaları çok güzel! Seramik yani. Annemlerde kullanınca gidip iki tane aldım :). Ev tava cenneti ama olsun :D belki alacak olan vardır diye yazayım dedim.

Görüşmek üzereeeeee :)

Merhabalar hepinize, evimize hafta sonu döndük, büyük kuşum okulunda, küçüğü hamur oynuyor
Geçmişi okuyabilir miyim bilmiyorum bayağı birikmiş, umarım hepiniz ve kuzular iyisinizdir.. :16::38:

5 yaşına kadar dışarı çıkmasa yasire bir şey olmaz da seni, Allah muhafaza, ruh ve sinir hastalıklarında ziyaret edebiliriz:)) yaw biz dışarı kendimiz için çıkıyoruz. Tamam daha yorucu oluyor ama sonunu düşünmeyip anın tadını çıkarın. Çok da uğraşma emzircem falan diye ver eline bir şeyler oyalansın.
Ayrıca ben de kendim ne yiyorsam ondan veriyorum. Kuru pasta olur, her şey olur artık. Sen yiyorsan o niye yemesin? Bir de yemek konusunda çok tutucu olursan çocuk da tutucu oluyor. Minicik bir kuru pastadan nolur? Ama çocuk farklı tatları denemeyi öğrenir, dışarıda da daha uyumlu olur. Benim fikrim tabi. Oğlumda çok kastım. Kızda o kadar düşünmüyorum.

Ayyy ver tabi ya, dışardayken kasmıyorum ben. Hazıra da alışmaları lazım bi yerde:)
Arkadaşın kesinlikle bozulmaz çünkü zaten senin ona yapacağın birşey yok, biraz toparlarsa daha keyifli olur

Biz henüz 14. Ayımızdayız topikçe :)

Buzluğa mı?? İyiymiş yahu.
Tam buğday ununu 3, normal unu 1 koydum.
Ben yumuşacık istiyorum; instant mayayı günah keçisi yaptım:)
Evet buzluğa hamur atılır. Çok atıyordum ekmek makinem varken.. Çıkar mayala pişir yapıyorsun, pratik oluyor. Tabi ben kuru veya instant mayalı olanları attım. Yaş mayası denemedim.
İşte senin oran fazla. O oranda tam buğdaylı hamuru çoook yoğurman lazım ki yavanlığı gitsin. Bir de gluten diye bir şey var, o tarz ekstra bişeyler eklenirse ancak:)
Bir de bence aradığın tarifi bulana kadar beyaz un kullan. Sonra değişiklik yaparsın;)

Bizde yasaklar kslkalı çok oldu :) valla patates kızartması bile verdim dışarda çünkü cıngar çıkarıyo görünce. Milletin elindekine atlıyo o derece yani! Çantasında çubuk oluyo genelde onu veriyorum. Acıktıysa ve çorba içesi yoksa poğaça vs alıyorum ona. Pasta falan bile veriyorum ama kremasını az kekini bol alıyorum çatala. Efecim yürümedîği için arabasında ona buna laf atıyo ve millet ilgilenmeyince kızıyo. Sanırım yürüse o da arabada durmayacak. Sen de sakın çıkmamazlık yapma. Kötü zaman geçiyo ama olsun; alışır bi süre sonra. En rahatı ev gezmesi oluyo bence bu arada...

Ev ayakkabımızın birine ayağını iyi geçiriyo oğluş ama diğerini giyemiyoz ya sinir oldum. Giydirmek için savaş veriyorum ama bişiler yapıp yamuk olmasını sağlıyo. Eğer satıcı kabul ederse cmt günü bi büyüğü ile değiştireceğim.

Bugün öğle arası saçma bi toplantımız var. Efe de öğlen emip uyumaya alıştı. Bakalım izin alabilecek miyim...? Hem iki yıl emzirin diyolar hem napıyolar!?!?

Bi de çok alakasız bişi dicem. Migrosta touch me diye bi marka var. İçi gri tavaları çok güzel! Seramik yani. Annemlerde kullanınca gidip iki tane aldım :). Ev tava cenneti ama olsun :D belki alacak olan vardır diye yazayım dedim.

Senin oğlan zaten çok sosyal:)) yürürse oturmaz. O zaman peşinde gelmekten zaten 100 kilo olamazsın.
Çocukluya hele de 2 ve daha fazla sayıda ise en rahatı ev gezmesi, bence de.
Tavaların hayırlı olsun.
Panduflar çok büyük olursa da rahat edemeyebilir. İlk defa ayağına bir şey giydiğinden olmasın, dar olduğundan emin misin?

merhaba cnm, dışarı çıktığımız zamanlar yaşanan sahneler bir çoğumuzda aynıdır , ufaklığın peşinde koşarken ablasını kendi haline bırakmak zorunda kalıyorum hatta çoğu zaman.:1: ama bu süreç de geçiyor azıcık bilinçlensinler el tutmaya, sözden anlamaya başlayacaklar inşaallah :nazar:
Dışarıda yemek konusunda ben de titizim, ben genellikle yanıma bir iki dilim kek alıyorum, keki ikisi de çok seviyor ve bazen poğaça bir muz bir armut, yanımızda hiçbiri yoksa susamlı çubuk kraker, bunlar oyalamak için... Yemeğini de ; bildiğim güvendiğimiz yerler ise oradan yedirebiliyorum...

Aynen bizimki d elimizde ne görse hatta bir başkasının elinde aç kedi gibi bakıyor:1:
Tavaları bilmiyordum ve ihtiyacım da var, bakabilirsem bugün bir gideyim ..
Bolu'ya geçen hafta günü birlik geldik ve hakikatten bayağı soğuktu, sokaktakilerin kışlık montlara geçtiğini görünce bayağı şaşırmıştık hatta :1:ama soğuğu yiyince hak verdik ..
Mutlu huzurlu günler :3:

herkese günaydınnnn:54:

öyle bir yere esinin yanlız gitmesi uygun olmaz canım. kasinti yerleri bende sevmem.. ama şık bir mekan neresiki :51:sünnet yaparim bende orda:9:
kıyafet olarakta dizlerde bi elbise uzerinede ceket alabilirsin:51:

portaxe diye bir yer canım güzele benziyor bakayım gidince göreceğiz:34:
sünnet ne zaman düşünüyorsunuz belki biliyorsundur maltepe sahilde yeni açılan cevahir otel var çok güzel bir yer geçen sünnet düğünü vardı her yeri mavi beyaz yapmışlar çok şık olmuştu birde çocuga taht yapmışlar valla kıskandım :34:

slm canlar..

ayşecikle dışarı çıktık, şansımıza hava da güneşliydi, rüzgar da yok denecek kadar azdı.
gezdik dolaştık. sonra avm ye gittik, nokta atışıyla girip pandufları alıp çıktım.
şeker portakalımm, teş:34:
ve almak istediğim bi kitap vardı, onu da buldum. ayşeciğe de 3 tane mini kitap aldımmm:31:

şimdi geldim onu yatırdım tekrar. yarım saatim var tahminimce :1:
hemen şu ilkinde yapamadığım elmalı tarçınlı ıslak keke girişiyorum busmaiiii :6:
bu sefer tarife harfiyyen uyucam, ama dikdörtgen borcamım yokki:30:
pembiş, yanlış hatırlamıyorsam kare borcama yapıyordu,ben de öyle deneyeyim.
ufak yuvarlak da olur. hangisi? ben hamuru çırpıncaya kadar cevap piliiiis :9:

güle güle kullansın ayşecik pandufları carrefourun içindenmi aldın canım ?

Seker portakalım sen ne giysen yakışır!

Ayyy çok güldüm yaa lütfen gene bi sorun çıkmasın yoksa nfk bu defteri kapatır
Farketmez istediğin borcamda yap cnm kare olur

Senin çocuğun var, 2 hafta geç değil ki

Şal derken:)) seker portakalı kırmızı küpe tak :)

Maşallah sana canımsın idolümsünn

teşekkür ederim canım ama maalesef öyle olmuyor ne giysem göbüşüm çıkıyor :14:

eşin haklı, tek gidemez. mecburiyetler, napalım. sen de gideceksin.
hem öyle bi yerde ben olsam eşimi mümkün değil yalnız bırakmam bacııııı:15:

ama düğün sahipleri riske girmiş. sonuçta sonbahar düğünü. 5 ekim diyosun.
yağmur yağar, ne bileyim boğazdan rüzgar eser. sıkıntı olabilir.
havanın nasıl olacağını kestiremediğimiz için, üzerine ya ceket ya da şal alman şart.
kombini de ona göre yapacaksın tabi.
birinci derece yakın değilsiniz. dediğin gibi abiye giyilmez.
ama sen şık ve sade olmalısın bacımm:23:
uzun bi elbise ya da hemen diz kapağı altında biten düz bi elbise üzerine şık bi ceket kullanabilirsin.
portföy çanta olmazsa olmaz.
ve de mutlaka topuklu ayakkabı giymelisin.
makyajın koyu tonda ve abartısız olmalı.
saçlarını da kıyafetine göre dağınık topuz yaptırırsan tabi güzelliğin meydana çıkar.
takıyı abartma derim, zaten abartmazsın ya..
ya bi bileklik yüzük. ya küpe yüzük..

üzerindeki bi parçayı patlatmalısın.
ya ceketin işlemeli, allı pullu, renkli olacak ya da elbisen.
üstüne ışıldayan taşlı fosforlu parlak bi büstiyer giymeyeceksen pantolon kesinlikle tavsiye etmem.:37:
bu mekanda yapılacak düğüne kimse pantolonla gitmez.
şimdi zamanım yok ama kombin bakarım.:34:

valla çok teşekkür ederim süper bilgiler vermişsin canım :46:

görümcemin abiyelerine baktım dün akşam birde bir siyah elbisesi var onu beğendim üstü dantelli diz kapağına kadar o oldu diğerlei çok açıktı onlar olmaz bakalım onun üstüne şimdi bir kombin oluşturayım dediğin gibi daha gösterişli bir şal bir bolore falan bir bakınayım:34:
pantalon olayında haklısın hatta görümcemin tulumu vardı onu giy o çok şık dedi ama tulum hiç giymedim acaba denesemiydim bilemedim:44:

Ben de çok sıkılıyorum öyle yerlerde. Şık bir insan da değilim:)
5 Ekim'e az kalmış ama kafanda kombini yaparsan sana alması kalır. Onu da öğle tatilinde halledersin.
Kızların elbise üzerine ceket önerileri güzel bence, hava serin olabilir. Şal da iyi fikir aslında.

Zaten çocuklar büyüdükçe kitap almaya başlayacaksınız:))

14 aylık mı oldu bizimkiler:)) 1 yaştan sonra saymayı bıraktım:p

Maşallah sana.. Yazdıklarından öyle güzel bir anne profili çıkıyor ki.. Allah sana güç kuvvet versin.

Tabiki ayıp olmaz, sen çocuklusun.. Toplu taşımayla da gidemeyeceğine göre eşinin uygun olmasını bekleyeceksin. Benim literatürümde iyi arkadaş halden anlayandır.

İlahi nfk, avm'ye bile gittin ha:)))
Ayşeciğin ev ayakkabıları hayırlı olsun.

İşte buna pes dedim:))))

Azimli nfk:51:

:) en iyisi zaten öyle olması.

Eline sağlık.. Afiyet olsun. Püfleri güzel özetlemişsin:)

Helal olsun nfk:42:
Bundan sonra davete gidersem senin fikrini alacağım:)

Yalnız değilsin. Benim de hamurum katıydı.

Ben de aynı.

teşekkür ederim canım :34:

en iyisini yapmışsın canım bencede biraz zaman geçebilir:34:
valla bizde de aynıları oluyor kendisi turlamak istiyor her yeri mecbur peşinden koşturuyoruz biraz enerjisini attırıyoruz sonra zorlada olsa arabaya koyuyoruz orda oyalamaya çalışıyoruz bak kızım bebek geçiyor ayyy ne tatlı falan tabi bir yere kadar
yemek konusundada bu kadar takılma bence sonuçta çok zararlı birşey olmadıkça bence artık dışardan güvendiğin yerlerden birşeyler veebilirsin :34:

gerçekten kış geldiii :37:
hımm söylediğin iyi oldu aklımızda bulunsun canım:34:

Merhabalar hepinize, evimize hafta sonu döndük, büyük kuşum okulunda, küçüğü hamur oynuyor
Geçmişi okuyabilir miyim bilmiyorum bayağı birikmiş, umarım hepiniz ve kuzular iyisinizdir.. :16::38:

hoşgeldin canım :54:

offff poffff sinirliyimmmm:36:

eltim hamile doğum yapacak bu hafta içinde normal doğum olacak bekliyor
neyse kaynımda izne ayrıldı tuzlada oturuyorlar akşam eşime mesaj atmış araba lazımmış eşini hasteneye doktora götürecekmiş ama geç attığı için mesajı sabah işe giderken gördük aaa çıkıyormusunuz falan dedi eşimde geç atmışsın mesajı görmedim biz çıkıyoruz yoksa geç kalırız sen olmazsa şeker portakalının işyerinden al arabayı dedi yaaaa:53:

neyse araba lazım olabilir tabiki ama bu biraz abes kaçıyor bence yaa sen tuzladan evinden çık gel ataşehire benden arabayı al git tuzlaya eşini al ordan git gebzeye hastaneye ordan tuzlaya gel karını bırak sonra gene gel ataşehire arabayı bana bırak sonra evine git yarabbim:47: eşimin kırılıp kızmayacağını bilsem yaaa neyse taksi parası ben vereceğim bu kadar uğraşmasınlar taksiye atlasın gitsinler diyeceğim ama işte olmuyor bende sinirimden çatlıyorum işte :47::47::47:

birde o kadar kullanırlar araba bir gelir bana benzin öter ahh ahh :43:

Son düzenleme:

neyse kaynımda izne ayrıldı tuzlada oturuyorlar akşam eşime mesaj atmış araba lazımmış eşini hasteneye doktora götürecekmiş ama geç attığı için mesajı sabah işe giderken gördük aaa çıkıyormusunuz falan dedi eşimde geç atmışsın mesajı görmedim biz çıkıyoruz yoksa geç kalırız sen olmazsa şeker portakalının işyerinden al arabayı dedi yaaaa:53:

neyse araba lazım olabilir tabiki ama bu biraz abes kaçıyor bence yaa sen tuzladan evinden çık gel ataşehire benden arabayı al git tuzlaya eşini al ordan git gebzeye hastaneye ordan tuzlaya gel karını bırak sonra gene gel ataşehire arabayı bana bırak sonra evine git yarabbim:47: eşimin kırılıp kızmayacağını bilsem yaaa neyse taksi parası ben vereceğim bu kadar uğraşmasınlar taksiye atlasın gitsinler diyeceğim ama işte olmuyor bende sinirimden çatlıyorum işte :47::47::47:

yuhhhh:47: geri getircekmi ki arabayı. . bi muayene icin almaları çok saçma geldi bana..

günaydın canlar..
ne zor bi gece oldu. iki gündür azı dişim sancıyordu. dün akşam coştu.
bi ağrı kesici içti,biraz hafifledi. uyudum. ama tüm gece ağırdı durdu.
sabah namazında bi ilaç daha içtim, ama ağlaya ağlaya :14:
inş dr a gidicem bugün, bir saat bile dayanılmıyor şu diş ağrısına:50:

Sen bu işi biliyosun canım ;)
işi biliyorum ama gitmiyorum.
zira gecen hafta arkadaşın düğünü çamlıcada güzel bi restoranttaydı.
ben ne giydim, siyah ferace ve babet :37:

ağzım açık okudum:53:
kimse pantolon giymezse nfk ya altın madalya takıcam:)) çok dikkatlisin benim hiç dikkatimi çekmez

kekin olmasına sevindim
valla benim gözlemim, giyen de vardır. ama işte üst kısmı patlatır :30:
kek iyi oldu sanıyorum, ama eşim hamur olmuş dedi. ben ilk tattığımda henüz sütü çekmediği için böyle tadı diye düşünmüştüm.
sonra yedim, gerçekten hamur gibi. oysa kaç kez kürdanla baktım yani. acaba içindeki elma rendesi mi o hissi veriyor :26:

Nfkcım kekin başarı ile sonuçlanmasına sevindim :) afiyet bal olsun Ayşecim hariç kimseye kilo olmasın :)
amiiiiin canım, amiiiiin :1:

Busmai kekin tarifini bi arkadaşa verdim. O kabartma tozu da koymuş kakao da eklemiş. Çok değişik bi çalışma olmuş :)) yalnız ben yine diyorum ki bu malzemelerle ben hep katı bi hamur elde ediyorum; siz sulu dediğinizde şaşırıyorum :O
benimki de katı değildi.

:)şeytanı mı dinledin:p
sanırım öyle oldu :30:
ayşecik güneş gördü, keyiflendi biraz. hasta diye dört duvar arasına hapsediyoruz çocukları..

Ankara dönüşü tartıldım ve 2 kilo aldığımı görüp eşimle paylaştım. Yorumu: oooo ben 10a yakın alırsın diyodum bu yemeye!! :) sağol be dedim. Ya ben düzgün uyuyamıyorum ve hep koşturma halindeyim diye tıkınıp duruyorum. Oysaki meyve ye dimi??? Olmazzzz; evdeki çikolataları kim bitirecek ozaman :)??? Aman neyse bakalım bi süre böyle gitsin :/
bende de kötü bi huy başladı. sabah namaza çok zor kalkıyorum.
kalkıyorum ama gözlerim kapalı yani, uyuşuk sersem gibi. mutfağa gidip dolapta meyve üzüm kavun ne varsa ağzıma atıyorum.
ayılıyorum. korkum bunun meyveden dışarı çıkması :18:
zati göbek kendini saldı. :25:

İlahi nfk, avm'ye bile gittin ha:)))
Ayşeciğin ev ayakkabıları hayırlı olsun.

Helal olsun nfk:42:
Bundan sonra davete gidersem senin fikrini alacağım:)
.
hee gittik:37:
ama nokta atışı oldu. direkt girip ayakkabıları alıp çıktım, başka dükkanlara girmedim.

aman fikrim de bu anlattığım kadar kız :37:

zor bebe yasir, küçük anne born

ayşecik genelde dışarıda sakin. ama bir süre arabasında gezdikten sonra o da inmek yürümek istiyor.
yürümesini de tahmin edersiniz. freni boşalmış kamyon gibi ya sağa ya sola :9:
bi süre öyle koşturmasına izin veriyorum ama ona can dayanmaz. bi de düştü düşecek korkusu var.
ona kalsa 2-3 saat o eylemi yapabilir yani.

dışardan yemek mevzuunda; biz dışarda öyle yemek yemiş olmak için yemeyiz. gittiğimiz yerler,
temiz ve güvendiğimiz yerler. böyle olunca orada ne yiyorsak ayşeciğe de veriyoruz.
geçen edirnede tava ciğeri yedi :27:
ama hazır unlu mamuller ve işlenmiş gıdalar konusunda olumsuz düşüncem.
vermiyorum. eğer biz yiyorsak, ucundan ısırtıyorum bir kez, sonra dikkatini dağıtıp başka bi şey veriyorum.
geçen amcası tahinli çörek almış fırından. eşim illa ayşecik yesin dedi, bi lokma verdim sadece.
içinde ne çeşit margarin ver bilmiyorum. evde kullanmadğım şeyi çocuğa nasıl yedireyim:19:

günaydın canım..
efe zaten yasakları delerdi siz kaldırmasanız da yaniii:9:
kızartma evde ben de veriyorum. ama dışarıdaki kızartmalar yasak :19:
efecik de bi yürümeye başlasın, şu zamanların acısını fena çıkarcak ama :27:

doğalgaz sezonu açıldı demek, hayırlı olsun.. bizimki de yakındır
ayakkabılardan biri diğerinden küçük mü acaba? yoksa denendiği için mi biri esnedi?:44:
ben zaten 21 numara aldım, daha küçüğü yoktu. aynı efeninkilerin pembesi vardı, kızlar için
pembe geyikli. sanki başka hayvan bulamamış tasarımcılar :37:

efe öğlen de emerek uyumaya alıştı diyorsun ama zaruretler var.
hem aksini öğrenmesi için bu bi fırsat diye düşünüyorum.
emsin, bakıcı teyze uyutsun onu :34:

tava konusuna gelince, tencereler ve tavalar benim yaram.
zira çeşitli ebatlarda 4 tencerem ve 4 tavam var. hepisi bu
mutfağım küçük olduğu için alamıyorum.
ama bazen çok zorlanıyorum. şöyle teflonu, çeliği, seramiği bir iki çeşit olsa hepsinden aaahhh!:31:

hoşgeldiiiiin :16:
valla çok özlettin kendini.

güle güle kullansın ayşecik pandufları carrefourun içindenmi aldın canım ?

görümcemin abiyelerine baktım dün akşam birde bir siyah elbisesi var onu beğendim üstü dantelli diz kapağına kadar o oldu diğerlei çok açıktı onlar olmaz bakalım onun üstüne şimdi bir kombin oluşturayım dediğin gibi daha gösterişli bir şal bir bolore falan bir bakınayım:34:
pantalon olayında haklısın hatta görümcemin tulumu vardı onu giy o çok şık dedi ama tulum hiç giymedim acaba denesemiydim bilemedim:44:
evet canım, senin söylediğin üzere direkt carrefour un marketine girip aldım.
zaten epey büyük bi ev ayakkabısı ve panduf standı vardı. 4-5 model arasından seçtim.
hepsi 9.90 dı.

tamam anlattığın elbise gayet hoş. hem siyah. hem dantelli ve etek boyu da iyi.
siyah topuklu ayakkabılar ve şalla güzel olur.
tulum da giyebilirsin ama modeline bağlı. biraz da diğer aksesuarlara.

o nasıl bi iş öyle beaah!:100::19:

Kendileri daha çok uğraşmış olacaklar, o kadar dolanılır mı hakketten yahu??
Benzin sizdense dolanılır tabi:1: geçmiş olsun benzine ne diyim:))

bu dönemler böyle sürekli peslerinden koşmak gerekiyor..açıkçası ben alışverişi annemlere gittigimde yapıyorum orda bırakıyorum hatta uyutup çıkıyorum. . gezme olayi yanımızda biri oluyorsa rahat yoksa sıkıntı gitmiyoruz.. restaurant ta yemek yememeyi tercih ediyorjm genelde paket.. ama bu benim 3 cocuklu olmamdan kaynaklı arabaları indir, puseti indir eriniyorum açıkçası rahat rahat evde yiyoruz:56: biz tantuni, döner, kofte sevdigimizden hepsinden de yiyebiliyor.. sende rahat ol kasma kendini:51:

Borntobemother
Ben dışarda emzirmiyorum, arabada falan emziriyordum şehir dışındayken.
Dışarda çorba simit sütlaç yediriyorum. En kötü ihtimalle yanımda milupa veya hipp organik kavanoz mamalarından bulundururum
Keremi parkta zaptetmek de çok yorucu ama gün ışığı alsın diye enerjisini atsın diye mecbur çıkarıyorum zaten ikide bir elimden tutup dııı çııı yani dışarı çıkalım diye ağlıyor :)avm de dolaşacaksam da mutlaka oyun alanında enerjisini atar sonra dolaşırım

Normal doğum işi belli olmaz ki ,belki haftaya kalır..
Benzinlerini kendileri koymuyor mu? Aa çok ayıp yani.
Araba kiralama da olabilir
Neyse canım doğum hediyen olsun;)
İyilik sende kalsın boşver
Bu arada göbüşün olması normal doğum yaptın sonuçta, o gün korse de takabilirsin
Sağolasın cnm hoşbulduk...
Çocukların anneanne dede babaanne görüp şımarması dışında iyiydi, hava alıp enerji boşalttılar iyi oldu :49:
Hoşgeldin canımmm özledik valla
Babaanne anneanne ve dedeler bizde aynı şehirde inşallah şımarık olmazlar:) görümcemin çocukları çok şımarık onda kınadığım umarım başıma gelmez
Bu arada ufaklık nasıl hamurla oynuyor yutmuyor mu??

Sorma ya 2 yıl anne sütü; yok çocuk kavgasız ortamda büyüsün
O zaman aile danışmanları yetiştirin, eşlere evliliği öğretin çocuk psikolojisini öğretin ,süt izni verin. Herkes kendi çabasıyla ayakta duruyor. Devlet aileye yatırım yapmalı. Ancak boş işler!

Pandufları değiştirirler sonuçta kullanmadın

5 yaşına kadar dışarı çıkmasa yasire bir şey olmaz da seni, Allah muhafaza, ruh ve sinir hastalıklarında ziyaret edebiliriz:)) yaw biz dışarı kendimiz için çıkıyoruz. Tamam daha yorucu oluyor ama sonunu düşünmeyip anın tadını çıkarın. Çok da uğraşma emzircem falan diye ver eline bir şeyler oyalansın.
Ayrıca ben de kendim ne yiyorsam ondan veriyorum. Kuru pasta olur, her şey olur artık. Sen yiyorsan o niye yemesin? Bir de yemek konusunda çok tutucu olursan çocuk da tutucu oluyor. Minicik bir kuru pastadan nolur? Ama çocuk farklı tatları denemeyi öğrenir, dışarıda da daha uyumlu olur. Benim fikrim tabi. Oğlumda çok kastım. Kızda o kadar düşünmüyorum.

Evet buzluğa hamur atılır. Çok atıyordum ekmek makinem varken.. Çıkar mayala pişir yapıyorsun, pratik oluyor. Tabi ben kuru veya instant mayalı olanları attım. Yaş mayası denemedim.
İşte senin oran fazla. O oranda tam buğdaylı hamuru çoook yoğurman lazım ki yavanlığı gitsin. Bir de gluten diye bir şey var, o tarz ekstra bişeyler eklenirse ancak:)
Bir de bence aradığın tarifi bulana kadar beyaz un kullan. Sonra değişiklik yaparsın;)

Senin oğlan zaten çok sosyal:)) yürürse oturmaz. O zaman peşinde gelmekten zaten 100 kilo olamazsın.
Çocukluya hele de 2 ve daha fazla sayıda ise en rahatı ev gezmesi, bence de.
Tavaların hayırlı olsun.
Panduflar çok büyük olursa da rahat edemeyebilir. İlk defa ayağına bir şey giydiğinden olmasın, dar olduğundan emin misin?

Kız tarifin kendisi böyleydi ben değiştirmedim. Tam unlu güya çocuklar için, kerem bile beğenmedi valla ısırıp ısırıp attı:)
Bir de hamur açma makinası varmış duydun mu?

Günaydınnn....

Nfk cım geçmiş olsun, bu ara sizde var bişiler, toparlayamadınız bir türlü, analı kızlı. Sadaka falan ver bari bacım.

Bu arada benimde yiyecekler konusunda sorum var. Bizimki deli gb pastırma yiyor, istiyor, vermeyince kıyameti koparıyor. Gayserili nolcek:1:
Çekinerek veriyorum ama vermesem durmuyor, netcem bilemedim. Pişince de yemiyor:/

Günaydınnn....

Nfk cım geçmiş olsun, bu ara sizde var bişiler, toparlayamadınız bir türlü, analı kızlı. Sadaka falan ver bari bacım.

Bu arada benimde yiyecekler konusunda sorum var. Bizimki deli gb pastırma yiyor, istiyor, vermeyince kıyameti koparıyor. Gayserili nolcek:1:
Çekinerek veriyorum ama vermesem durmuyor, netcem bilemedim. Pişince de yemiyor:/

Haaa birde leş gb kokuyor o var tabi:/

Nfk kek iyice pişmiş miydi kürdanla kontrol ettin mi, sonra kek sıcak süt soğuk olacak.
Yandı gülüm keten helva:( gene olmadı desene..
Dünkü misafirlere annem bu kekten yaptı yine herkes tarif istedi valla:))

Günaydınnn....

:9: tam Kayseri bebesi.. çemenini çıkarıp ver bari:56:

yuhhhh:47: geri getircekmi ki arabayı. . bi muayene icin almaları çok saçma geldi bana..

hiç sorma yaa belki uzak gelir buraya gelmez dedim ama nerdeee biraz önce geldi verdim arabayı:43:
neyse artık kazasız belasız gelecek inşalah kaçta çıkıyorsun diye sordu 6 dedim keşke daha erken deseydim :47:

günaydın canlar..
ne zor bi gece oldu. iki gündür azı dişim sancıyordu. dün akşam coştu.
bi ağrı kesici içti,biraz hafifledi. uyudum. ama tüm gece ağırdı durdu.
sabah namazında bi ilaç daha içtim, ama ağlaya ağlaya :14:
inş dr a gidicem bugün, bir saat bile dayanılmıyor şu diş ağrısına:50:

işi biliyorum ama gitmiyorum.
zira gecen hafta arkadaşın düğünü çamlıcada güzel bi restoranttaydı.
ben ne giydim, siyah ferace ve babet :37:

valla benim gözlemim, giyen de vardır. ama işte üst kısmı patlatır :30:
kek iyi oldu sanıyorum, ama eşim hamur olmuş dedi. ben ilk tattığımda henüz sütü çekmediği için böyle tadı diye düşünmüştüm.
sonra yedim, gerçekten hamur gibi. oysa kaç kez kürdanla baktım yani. acaba içindeki elma rendesi mi o hissi veriyor :26:

amiiiiin canım, amiiiiin :1:

benimki de katı değildi.

sanırım öyle oldu :30:
ayşecik güneş gördü, keyiflendi biraz. hasta diye dört duvar arasına hapsediyoruz çocukları..

bende de kötü bi huy başladı. sabah namaza çok zor kalkıyorum.
kalkıyorum ama gözlerim kapalı yani, uyuşuk sersem gibi. mutfağa gidip dolapta meyve üzüm kavun ne varsa ağzıma atıyorum.
ayılıyorum. korkum bunun meyveden dışarı çıkması :18:
zati göbek kendini saldı. :25:

hee gittik:37:
ama nokta atışı oldu. direkt girip ayakkabıları alıp çıktım, başka dükkanlara girmedim.

aman fikrim de bu anlattığım kadar kız :37:

zor bebe yasir, küçük anne born

ayşecik genelde dışarıda sakin. ama bir süre arabasında gezdikten sonra o da inmek yürümek istiyor.
yürümesini de tahmin edersiniz. freni boşalmış kamyon gibi ya sağa ya sola :9:
bi süre öyle koşturmasına izin veriyorum ama ona can dayanmaz. bi de düştü düşecek korkusu var.
ona kalsa 2-3 saat o eylemi yapabilir yani.

dışardan yemek mevzuunda; biz dışarda öyle yemek yemiş olmak için yemeyiz. gittiğimiz yerler,
temiz ve güvendiğimiz yerler. böyle olunca orada ne yiyorsak ayşeciğe de veriyoruz.
geçen edirnede tava ciğeri yedi :27:
ama hazır unlu mamuller ve işlenmiş gıdalar konusunda olumsuz düşüncem.
vermiyorum. eğer biz yiyorsak, ucundan ısırtıyorum bir kez, sonra dikkatini dağıtıp başka bi şey veriyorum.
geçen amcası tahinli çörek almış fırından. eşim illa ayşecik yesin dedi, bi lokma verdim sadece.
içinde ne çeşit margarin ver bilmiyorum. evde kullanmadğım şeyi çocuğa nasıl yedireyim:19:

günaydın canım..
efe zaten yasakları delerdi siz kaldırmasanız da yaniii:9:
kızartma evde ben de veriyorum. ama dışarıdaki kızartmalar yasak :19:
efecik de bi yürümeye başlasın, şu zamanların acısını fena çıkarcak ama :27:

doğalgaz sezonu açıldı demek, hayırlı olsun.. bizimki de yakındır
ayakkabılardan biri diğerinden küçük mü acaba? yoksa denendiği için mi biri esnedi?:44:
ben zaten 21 numara aldım, daha küçüğü yoktu. aynı efeninkilerin pembesi vardı, kızlar için
pembe geyikli. sanki başka hayvan bulamamış tasarımcılar :37:

efe öğlen de emerek uyumaya alıştı diyorsun ama zaruretler var.
hem aksini öğrenmesi için bu bi fırsat diye düşünüyorum.
emsin, bakıcı teyze uyutsun onu :34:

tava konusuna gelince, tencereler ve tavalar benim yaram.
zira çeşitli ebatlarda 4 tencerem ve 4 tavam var. hepisi bu
mutfağım küçük olduğu için alamıyorum.
ama bazen çok zorlanıyorum. şöyle teflonu, çeliği, seramiği bir iki çeşit olsa hepsinden aaahhh!:31:

hoşgeldiiiiin :16:
valla çok özlettin kendini.

evet canım, senin söylediğin üzere direkt carrefour un marketine girip aldım.
zaten epey büyük bi ev ayakkabısı ve panduf standı vardı. 4-5 model arasından seçtim.
hepsi 9.90 dı.

tamam anlattığın elbise gayet hoş. hem siyah. hem dantelli ve etek boyu da iyi.
siyah topuklu ayakkabılar ve şalla güzel olur.
tulum da giyebilirsin ama modeline bağlı. biraz da diğer aksesuarlara.

o nasıl bi iş öyle beaah!:100::19:

canım çok geçmiş olsun diş ağrısı kötüdür aman hemen git ihmal etme:26:
bakalım bu hafta sonuda kayınpederimin 40 mevlüdü var o yüzden bu hafta sonu çıkmaya çalışacağım başka brişey gözüme çarparsa onu alırım diyorum ama masrafda yapmak istemiyorum boşuna yani :44:

öyle birşey yaaa işte pöffff:37:

Kendileri daha çok uğraşmış olacaklar, o kadar dolanılır mı hakketten yahu??
Benzin sizdense dolanılır tabi:1: geçmiş olsun benzine ne diyim:))

aynen canım bedava bal baldan tatlıdır:26:

Borntobemother
Ben dışarda emzirmiyorum, arabada falan emziriyordum şehir dışındayken.
Dışarda çorba simit sütlaç yediriyorum. En kötü ihtimalle yanımda milupa veya hipp organik kavanoz mamalarından bulundururum
Keremi parkta zaptetmek de çok yorucu ama gün ışığı alsın diye enerjisini atsın diye mecbur çıkarıyorum zaten ikide bir elimden tutup dııı çııı yani dışarı çıkalım diye ağlıyor :)avm de dolaşacaksam da mutlaka oyun alanında enerjisini atar sonra dolaşırım

Normal doğum işi belli olmaz ki ,belki haftaya kalır..
Benzinlerini kendileri koymuyor mu? Aa çok ayıp yani.
Araba kiralama da olabilir
Neyse canım doğum hediyen olsun;)
İyilik sende kalsın boşver
Bu arada göbüşün olması normal doğum yaptın sonuçta, o gün korse de takabilirsin

Hoşgeldin canımmm özledik valla
Babaanne anneanne ve dedeler bizde aynı şehirde inşallah şımarık olmazlar:) görümcemin çocukları çok şımarık onda kınadığım umarım başıma gelmez
Bu arada ufaklık nasıl hamurla oynuyor yutmuyor mu??

Sorma ya 2 yıl anne sütü; yok çocuk kavgasız ortamda büyüsün
O zaman aile danışmanları yetiştirin, eşlere evliliği öğretin çocuk psikolojisini öğretin ,süt izni verin. Herkes kendi çabasıyla ayakta duruyor. Devlet aileye yatırım yapmalı. Ancak boş işler!

Pandufları değiştirirler sonuçta kullanmadın

Kız tarifin kendisi böyleydi ben değiştirmedim. Tam unlu güya çocuklar için, kerem bile beğenmedi valla ısırıp ısırıp attı:)
Bir de hamur açma makinası varmış duydun mu?

bugün kontrole götürecek ama bu sanırım bir kez daha olacak gibime geliyor sanki araba kiralamazlar elleri çok sıkı para çıkmasın onlardan da bizden çıksada olur birşey demedim genede ne diyim şimdi derim eşimle kötü olurum ne yapayım artık kullansın vaktinde getirsinde :19:

evet canım korse giyeceğim şart çünkü :1:

Back
X