Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bizde öyle yapacağız artık. Zaten o da oişman olmuş aradı sabah ben aryayı kimseye bırakmam diyor. Ama ayıp etti doğrusu. Madem böyle olacaktı niye ortalığı ayağa kaldırdın dimi?

Anne işte, sana da Arya'ya da kıyamamış. Senin annen de gerçekten fedakar bir anne. İnan her anne yapmaz. Benim alt komşum anneme diyor ki ay teyze sen iyi kalıyorsun valla. Benim annem daha beni 10 günlükten beni arkadaşlarım, günlerim bekler deyip gitti.
Sonra kız çocuğu annesinin yanına göndermek zorunda kaldı. Çocuk 8-9 aylıkken bir gitti.Bir yaşına kadar. Yine biz şanslıyız. Gel deyince koşup geliyorlar.

Son düzenleme:

Ya bizimki de aynı ama kaydırağa çıkmaya korkuyorum kırılır diye:)

Kız ne cadısın sen . Babane olacak ya, hemen babaanne candır diyor.

Baştan güvendirmemeli o zaman. Ben ona kızıyorum. O zaman diyecek baştan, ben yapamıyorum diye. Bizde ona göre kendimizi ayarlarız.
:) şanslıyız tabi canım.
Kız ben 44 kiloyum. Benden ağır çocuklar çıkıyordur. kalabalıkta çıkmam zaten millet ne der.
Nasıl yani? Cidden mi?? Sen bu topiği haketmiyorsun bacımm!

Bende bugün 3 buçuktan sonra aryanın ayrıntılı idrar sonuçlarını öğreneceğim telefonla. İnşallah sıkıntı yoktur. Merakla bekliyorumm.

insan bazen annesine (çocukla ilgili her türlü konu olabilir bu) çok kızıyo. anne bu, her sıkıştığında yardım etmeli, hele ki torununa seve seve bakmalı diye düşünüyoruz ama belki biz de aynı yaşa-duruma geldiğimizde o çok sevdiğimiz torunlarımıza bakabilcek miyiz ya da ne biliyim belki artık çok çalıştım gezmek hayatımı yaşamak istiyorum falan mı dicez kestiremiyorum. kızma sen ona yine de... bazı kişiler çocuk bakarken daha çok yorulur bi de, mesela kv'm sabahtan akşama kadar yemek yapabilir ama 1 saat oğluma baktığında yorgunluktan kendini atar. bir seferinde daha küçücükken şu "tel sarar iplik sarar" diye bi oyun vardı elini ampül takar gibi ileri geri yapıyosun onu oynatıyodu, elim ağrıdı dedi gitti oturdu. sonra bütün akşam mantı sıktı. o an nefret etmiştim ondan. ama şu an seviyorum kabullendim onun kulvarı yemek yapmak ve kesinlikle çocuk bakmak değil:) bakıcıya çok mu önyargılısınız? tanıdık biri yok mu hiç?

bebeğin annesinden ayrılması ne korkunç bi şey. doktorum bana bir şey anlattı çok etkilendim: oğlum kan alınırken çok ağlamıştı dedi ki bu ağlamalar onun psikolojisini hiç etkilemez. bi kız çocuğu ailesi iş-güç derdinde, anneannesine bırakılmış farklı şehirde, çocuk saçlarını yiyormuş. hayat boyu da sürecek bi travma. ben çok karşıyım böyle şeylere. sadece gece bile görüşülcek olsa yine de çocuk evine annesinin geleceğini bilcek.

Boyum da 1.55 onu da söyleyeyim. Ben biraz çocuk ebatlarındayım.
Bende bugün 3 buçuktan sonra aryanın ayrıntılı idrar sonuçlarını öğreneceğim telefonla. İnşallah sıkıntı yoktur. Merakla bekliyorumm.

Sonucu bekliyoruz.

dün gecemiz çok kötü geçti sabah hastaneye gittik büyük kız idrar yolları enfeksiyonu olmuş :26: küçük kizada ilaç başladık..
bismillah hastalık sezonu açtık

Ah canım geçmişler olsun. Son olsun inşallah.

Bak mesela bizimki de salıncak çok seviyo. Ne kadan ilginçler dimi :)

Ama ben çok üzüldüm bu duruma Allah sabır versin o anneye de bebişe de ((
Kız ben 44 kiloyum. Benden ağır çocuklar çıkıyordur. kalabalıkta çıkmam zaten millet ne der.

Bu yazdığından sonra seninle olan tüm ilişkime son verdim!!!! Ayıp ya bu kilo ne ya?!?!?

Çıktı mı sonuçlar noldu???

Kız ne cadısın sen . Babane olacak ya, hemen babaanne candır diyor.

Valla hiç aklıma öyle bişey gelmemişti, aryamı da babaannesi büyütmüş o yüzden dedim. Asıl cadı sensin küçük cadıııı

Kızlar az önce aradılar; ikinci çekimimiz yarın. Allah'ım inşallah herşey güzel sonuçlanır.

canım ilk defa oldu bizdede ondan hiç konduramadim. şiddetli karin ağrısı, ishal ve kusma sikayetiyle gittik. . idrar tahlili yapıldı. Allah beterinden saklasin

şimdi geldim pazardan, çok oyalanmışım. ikindi olmuş.
hemen yemeğe girişmeliyim..

şunu yazmak için girdim. hani anneanneye babaanneye temelli verilen bebekler var ya, ben bu işe illetimmm!!!
madem bakamayacaksın niye yapıyorsun o bebeği? heralde yerden mantar gibi bitmiyor bu çocuklar?!
hele de anneye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, ay düşündükçe fena oluyorum yaaa!!!

bizim de uzaktan bi akraba.. hatırlıyorum çocuğu. liseden mezun olunca ailesiyle beni görmeye gelmişlerdi.
daha bizim evde otururken acaba nfk nın babası mı daha varlıklı, yoksa nfk nın kuzeninin babası mı diye konuşuyorlardı.
görmemişler, basit, aciz insanlar.. çocuk sonra amcasının kızıyla evlendi, çocukluktan beri onu seviyormuş meğer.
neyse amcası da başlık parası gibi bilmem kaç tane cumhuriyet altını isterim demiş, hatırlıyorum. o zaman çok para
belki şimdinin 20 milyarı falan. bankadan kredi çekip verdiler, borç harç düğün yaptılar..
aslında bu girizgaha gerek yoktu da, anlattım.

neyse bi bebekleri oldu. karı koca çalışıyorlar, yine de geçinemiyorlarmış.
anneannesi ben gelip gidip bakamam demiş, bebeği taaa çoruma gönderdiler. anne baba bilmeden babaannenin yanında yaşıyor.
sonra ne oldu, 2. bebek! hala yetmiyor, yettiremiyoruz diye yakınıyorlar.
ikisi de okumuş, tahsilli insanlar. aile planlamasından mı haberleri yoook, çocuğa mı kıymet vermiyorlar bilmiyorum.
büyük de konuşmak istemem ama, babaannesi bile olsa başka şehire göndereceksen..
bakamayıp sokağa salacaksan bile istiye doğurma kardeşim!

süt içirmeyi nası başardın ve neyle içiyo taktik varsa açığım çünkü muzdaribim

senaryona bayıldım, olası:) ben şimdiden emekli olunca alıcam karavanı gezicem yerleri planlıyorum (Allah sağlık versin) gerçi bazen vazgeçip şirket falan kuruyoruz eşimle (memuriyette vuramadığımız voleyi vurmayı planlıyoz) bi de biz çok ayrıntılı bakıyoruz annelerimize göre, bıkmış olmamız muhtemel.

ben de bi hikaye anlatayım; bir kadın var, psikolojisi bozuk haplarla falan duruyor sebebini bilmediği bir sıkıntı var içinde mutlu olamıyor ve her uçak gördüğünde panik atak gibi bi durum yaşıyor. bu kadın bizim komşunun tanıdığıymış. çocukluğunda bu kadını kusura bakmayın ama sorumsuz anne babası vermiş anneanne babaanne yanına -çalıştıkları için(!)- kız çocukluğunu onların yanında geçirmiş. uçakla götürüp bıraktıkları ve her "annem nerde" "babam nerde" dediğinde uçakla geri dönecekler diye avutularak geçirdiği için çocukluğunu, şimdi uçaklara karşı tepki geliştirmiş. Allah düşman başına vermesin nası bi kıyım bu ya! herkes doğurabilir ama anne olmak öyle kolay değil.

Eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır. Söylediğim ağır gelecek belki ama bazı insanlar yavrularına şefkat ve ilgide hayvanlar kadar olamıyorlar!! Ben Efesiz bir gece uyuyabileceğimi sanmıyorum. Bunlar nasıl günlerce ayrı kalıyor??!!

Ben emekli olunca (ki inşallah yaş 58 olacak :/) hiçççççç totomu kaldırmıcam inşallah o gün senin bu gün benim gezebilirim o ayrı :)

Yazık günah ya. Cahillik böyle birşey işte burdaki anne babaya da çüş ve oha diyorum...

Anneanne babaanneye bırakılanları geçtim de ;anne baba sağ olduğu halde çocuk esirgeme kurumuna bırakılan çocuklar var; ilerde işleri garanti olsun diye.. !
Canım çayı çok seviyor ; ben de çayla karıştırıp veriyordum sütü. Öyle öyle alıştı. Artık sadece süt olarak içiyor şükür.. Normal bardakla içiriyorum veya kendisi pipetli sulukla içiyor; biberon sevmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…