Anneanne babaanneye bırakılanları geçtim de ;anne baba sağ olduğu halde çocuk esirgeme kurumuna bırakılan çocuklar var; ilerde işleri garanti olsun diye.. !
Canım çayı çok seviyor ; ben de çayla karıştırıp veriyordum sütü. Öyle öyle alıştı. Artık sadece süt olarak içiyor şükür.. Normal bardakla içiriyorum veya kendisi pipetli sulukla içiyor; biberon sevmiyor.
Ah canım geçmişler olsun. Son olsun inşallah.
Bak mesela bizimki de salıncak çok seviyo. Ne kadan ilginçler dimi :)
Ama ben çok üzüldüm bu durumaAllah sabır versin o anneye de bebişe de ((
Bu yazdığından sonra seninle olan tüm ilişkime son verdim!!!! Ayıp ya bu kilo ne ya?!?!?
Çıktı mı sonuçlar noldu???
Kızlar az önce aradılar; ikinci çekimimiz yarın. Allah'ım inşallah herşey güzel sonuçlanır.
şimdi geldim pazardan, çok oyalanmışım. ikindi olmuş.
hemen yemeğe girişmeliyim..
şunu yazmak için girdim. hani anneanneye babaanneye temelli verilen bebekler var ya, ben bu işe illetimmm!!!
madem bakamayacaksın niye yapıyorsun o bebeği? heralde yerden mantar gibi bitmiyor bu çocuklar?!
hele de anneye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, ay düşündükçe fena oluyorum yaaa!!!
bizim de uzaktan bi akraba.. hatırlıyorum çocuğu. liseden mezun olunca ailesiyle beni görmeye gelmişlerdi.
daha bizim evde otururken acaba nfk nın babası mı daha varlıklı, yoksa nfk nın kuzeninin babası mı diye konuşuyorlardı.
görmemişler, basit, aciz insanlar.. çocuk sonra amcasının kızıyla evlendi, çocukluktan beri onu seviyormuş meğer.
neyse amcası da başlık parası gibi bilmem kaç tane cumhuriyet altını isterim demiş, hatırlıyorum. o zaman çok para
belki şimdinin 20 milyarı falan. bankadan kredi çekip verdiler, borç harç düğün yaptılar..
aslında bu girizgaha gerek yoktu da, anlattım.
neyse bi bebekleri oldu. karı koca çalışıyorlar, yine de geçinemiyorlarmış.
anneannesi ben gelip gidip bakamam demiş, bebeği taaa çoruma gönderdiler. anne baba bilmeden babaannenin yanında yaşıyor.
sonra ne oldu, 2. bebek!hala yetmiyor, yettiremiyoruz diye yakınıyorlar.
ikisi de okumuş, tahsilli insanlar. aile planlamasından mı haberleri yoook, çocuğa mı kıymet vermiyorlar bilmiyorum.
büyük de konuşmak istemem ama, babaannesi bile olsa başka şehire göndereceksen..
bakamayıp sokağa salacaksan bile istiye doğurma kardeşim!
Evet işte bahsettiğim şey bu. Çocuğun güvende olması çok önemli.katılıyorum yakın bi arkadaşımın kayinvalidesi bebeğine bakmak için gelecek başka şehirden. oda anlasamiyor kayinvalisiyle bende aynısını söyledim önemli olan çocuğuna iyi davranması sana değil. Bazı şeyleri çocuklar için sineye çekmek gerekiyor. 3 gün bakıcı baktı guvenemedi bakiciya el mahkum katlanacak kayinvaliye.:26:
Hoşgeldin:)ayıp di mii?!
ama döndüm. artık yine evimin kadını, çocuğumun anası, topiğimin muhtarıyım
ev almış başını gitmiş, dün 3 posta çamaşır yıkandı. daha da var.
bugün ütüleri halletmem lazım, yapmadıkça bölünerek çoğalıyorlar sanki.
mübarek everestle mi yarışıyor ne?!
Waow eşinden büyük jest:)günaydın kızlar
sabah kalktık ,keremle parka gittik kirlendik eve geldik banyo yaptı şimdi de uyuyor musmutlu:)
bugün keremi kv lere bırakmayı düşünüyorum, gene hastaneye gitme planım var bakalım..
bu arada parka daha büyük bi kız geldi kerem onu görünce çok sevindi kahkahalar atarak koştu ama kız "git burdan" deyip kaşlarını çatınca oğlum da geri çekildi
aslında çocukları çok seviyor ama büyük çocuklar hiç yaklaşmıyor. oyun grubu varmış yaşıtlarıyla, katsam mı diyorum yoksa erken mi
hayrolsun inşallah
umreye gidersiniz belki
canım Elifnaza katılıyorum kimse annenin yaptığını yapmaz.. arkadaşlarını ,kurulu düzenini bırakıp bütün gün evde aryayla hapsoluyor. üstelik damadının yanında kalmak da her kaynananın harcı değil
"benim sağlık durumum gel-gitli" anlamında demiştir bana güvenmeyin diye..
hep ona yüklenmek de olmaz tabi, bu sene kv ile o değişmeli kalır. seneye de kreş inşallah..
belki evinin kurcalanmasından hoşlanmadığını düşünmüştür. kv dir ne yapsa yeridir
ayrılma korkusu bitmez daha durun yeni başlıyor:)
benimki ben giderken hiç umursamazdı ; çünkü ben ona hep özgür alan bırakıyorum, babasıyla ve diğer akrabalarla gezmeye gönderiyorum. bana yapışık olmasından hoşlanmıyorum.
yalnız dün ben çıkarken hazırlandığımda gideceğimi anladı gelip bana kedi gibi sokulmaya başladı ;eridim bittim resmen gerçekten çalışan anne olmak zor. eşimi geçen gün keremle bıraktım 2 saat bezini değiştirmek zorunda kaldı bir de hiç uyumamış.. "ee gördün mü nasılmışşşş "dedim:)
bana :""senin görevin kereme en iyi şekilde bakmak; başka birşey beklemiyorum "bütün gün keremle uğraştım hiçbir iş yapmadım" de, gerisi önemli değil"" dedi:)
pöfff lafa gelince güzel de sonra ne yiycez ne giycez acabapalavra palavra palavraaa
Adaçayı da öneriliryok kıız, yalnız değilsin. madden olmasam da ruhum hep topikte
canım geçmiş olsun, az annen ya da kardeşlerin yardıma geleydi.
hasta çocukla uğraşmak çok zor. bizimkinin de sürekli burnu akıyor.
hem akıyor, hem tıkalı. ne ilginç bi muamma de mi?
bu arada geçen dilanaz söylemişti ya, çok salyası var önlük takıyorum diye.
inanın birkaç gündür bu dediğine dönüş yapıcaz neredeyse. mübarek sanki bardakla su dökülüyor önüne.
yarım saatte öyle ıslanıyorki, sürekli değiştirle baş edemiyorum. evdeyken önlük mü taksam
cacık mııı?.. ayşecik mümkün değil yoğurdu ağzına sürmüyor.
neler koydum içine, aynı söylediğin gibi, yemiyor yemiyor yemiyor
inş efe gibi olur da, bi zamandan sonra yemeye başlar.
yoğurdun uykuya bende bi etkisi yok ama eşim az yoğurt yesin süt içsin hemen mayışıyor.
bi arkadaş, yorgun olduğumda eşimin gözünde öyle bi istek seziyorsam, akşam yemek sofrasında adama dayıyorum ayranı.
bol bol yoğurdu. 1 saat sonra uyuyakalıyor diyorduadam da dev gibi. neredeyse 2 metre, bir kase yoğurdun onu devirebilmesi çok komik geliyor bana. ama kocasında bu etkiyi yapanlar varsa, ara sıra bu niyetle deneyebilirler, ahahahahah!
ay ne güzel rüya..
gitmeden gösterilmiş. belki çağırıyordur Rabbim..
arkadaşım da bu şekilde umreye gittiğini görmüştü.
inan sonra dellendi, olmazları oldurttu, çok uğraştı umreye gitti
Maşallah Kerem'e.Anneanne babaanneye bırakılanları geçtim de ;anne baba sağ olduğu halde çocuk esirgeme kurumuna bırakılan çocuklar var; ilerde işleri garanti olsun diye.. !
Canım çayı çok seviyor ; ben de çayla karıştırıp veriyordum sütü. Öyle öyle alıştı. Artık sadece süt olarak içiyor şükür.. Normal bardakla içiriyorum veya kendisi pipetli sulukla içiyor; biberon sevmiyor.
Cadıya bak sen:)))ne güzel. ama kendi ağzıyla bunu söylüyorsa, arada bunu kullan derim.
bazen tembellik yapmak istiyor insan
ayşecik de öyle anneci değil. bağımsız takılmak hoşuna gidiyor.
ama kapının diğer tarafında kim olursa olsun onunla gitmek istiyor.
geçen binayı silen temizlikçi hanımın peşine ağladı
amcasının peşine de ağlıyor, adamı göreceksiniz, eli ayağı birbirine dolaşıyor
'ama sen böyle yaparsan ben nasıl giderim, seni nasıl ağlatırım? yapma böyle bak çok üzülüyorum.
bak şimdi ben de ağlayacağım' diyor. iki adım gidip geri dönüyor, sonra tekrar gidip tekrar dönüyor.
ya diyom, numaracı bu, bu kadar inanmaaa
:)Börek peynirli olduğu için yoğurtlu bişi yapmicimmmmm. Ama şöyle kavrulmuş havuçlu ve cevizli bi salata olaydııııııı. Çok açım yaaaaaa. Eve geldim oğluşun uykusu var diye emzir uyuta bağlandımmmm :/
Valla çocuk bakmak zor işşşşş. Heleki belli bi yaştan sonra. Ben bile bekliyorum ki hemen büyüsün de kurtulayımo yüzden moralini de bozma, annene de yüklenme. Bu yıl öyle böyle geçer, seneye de bakarsınız artık kreş mi bakıcı mı diye.
Kendini nasıl tanıtıyo bilmem çünkü topladan 4-5 kez izlemişimdir :) ben öyle olduğunu düşündüm
Aman uyanıp uyanıp durdu yine uyuzcan..
Neyseki başka uzun tatil kalmadı
Bence oyun grubuna başlat. Bizim apartmanda her dairede bi velet var. Baharda biz de kendi oyun grubumuzu kurarız sanırım :)
Uyku getirme değil de tahıllı ekmekle birleşerekten midesinde şişer de tok hisseder diye düşünmüştüm :/
Aferin canım çok beğendim :)
Kolay gelsinnnnn :)))
Ay dönmeseydiniz daha gezilecek ülkeler vardııııı!!
Aa geçmiş olsun. Kızlar ve idrar yollarıdün gecemiz çok kötü geçtisabah hastaneye gittik büyük kız idrar yolları enfeksiyonu olmuş :26: küçük kizada ilaç başladık..
bismillah hastalık sezonu açtık
Çok ama çok acıbebeğin annesinden ayrılması ne korkunç bi şey. doktorum bana bir şey anlattı çok etkilendim: oğlum kan alınırken çok ağlamıştı dedi ki bu ağlamalar onun psikolojisini hiç etkilemez. bi kız çocuğu ailesi iş-güç derdinde, anneannesine bırakılmış farklı şehirde, çocuk saçlarını yiyormuş. hayat boyu da sürecek bi travma. ben çok karşıyım böyle şeylere. sadece gece bile görüşülcek olsa yine de çocuk evine annesinin geleceğini bilcek.
Allah yardımcınız olsun. Dualarımız sizinle.Kızlar az önce aradılar; ikinci çekimimiz yarın. Allah'ım inşallah herşey güzel sonuçlanır.
amin canım inşallah böyle devam eder; ben sütü çok severim hergün su gibi içerim bardak bardak :) ama eşim hiç sevmez. inşallah bana çeker.Maşallah Kerem'e.
sorma ya sözde jestEvet işte bahsettiğim şey bu. Çocuğun güvende olması çok önemli.
Hoşgeldin:)
Ay ütü dme
Waow eşinden büyük jest:)
Adaçayı da önerilir
hahha totosunun üstüne oyun icabı bile oturamayan bebeler:)Aden salıncağa bilince ayağa kalkmaya çalışıyor.Totosunun üzerine oturmayı sevmiyor maalesef.
Umarım sonuçlar da iyi çıkar.
Neler aldın bakalım?
Çocuk esirgeme olayını ilk defa duyuyorum!! Allah bildiği gibi yapsın onları...
süt içirmeyi nası başardın ve neyle içiyo taktik varsa açığım çünkü muzdaribim
senaryona bayıldım, olası:) ben şimdiden emekli olunca alıcam karavanı gezicem yerleri planlıyorum (Allah sağlık versin) gerçi bazen vazgeçip şirket falan kuruyoruz eşimle (memuriyette vuramadığımız voleyi vurmayı planlıyoz) bi de biz çok ayrıntılı bakıyoruz annelerimize göre, bıkmış olmamız muhtemel.
Bakıcı fikrine bir türlü alışamadım. Oysa millet 3 aylıkken bakıcıya bırakabiliyor. Ben kendimi yavaş yavaş bu fikre alıştırayım derken de eşim kesinlikle bırakamam dedi.insan bazen annesine (çocukla ilgili her türlü konu olabilir bu) çok kızıyo. anne bu, her sıkıştığında yardım etmeli, hele ki torununa seve seve bakmalı diye düşünüyoruz ama belki biz de aynı yaşa-duruma geldiğimizde o çok sevdiğimiz torunlarımıza bakabilcek miyiz ya da ne biliyim belki artık çok çalıştım gezmek hayatımı yaşamak istiyorum falan mı dicez kestiremiyorum. kızma sen ona yine de... bazı kişiler çocuk bakarken daha çok yorulur bi de, mesela kv'm sabahtan akşama kadar yemek yapabilir ama 1 saat oğluma baktığında yorgunluktan kendini atar. bir seferinde daha küçücükken şu "tel sarar iplik sarar" diye bi oyun vardı elini ampül takar gibi ileri geri yapıyosun onu oynatıyodu, elim ağrıdı dedi gitti oturdu. sonra bütün akşam mantı sıktı. o an nefret etmiştim ondan. ama şu an seviyorum kabullendim onun kulvarı yemek yapmak ve kesinlikle çocuk bakmak değil:) bakıcıya çok mu önyargılısınız? tanıdık biri yok mu hiç?
Kesinlikle!!!!bebeğin annesinden ayrılması ne korkunç bi şey. doktorum bana bir şey anlattı çok etkilendim: oğlum kan alınırken çok ağlamıştı dedi ki bu ağlamalar onun psikolojisini hiç etkilemez. bi kız çocuğu ailesi iş-güç derdinde, anneannesine bırakılmış farklı şehirde, çocuk saçlarını yiyormuş. hayat boyu da sürecek bi travma. ben çok karşıyım böyle şeylere. sadece gece bile görüşülcek olsa yine de çocuk evine annesinin geleceğini bilcek.
Minyon ufak tefek bi hatunsun yani:) eşimin hayali de öyle biriyle evlenmekmiş, o yüzden kılım minyonlaraBoyum da 1.55 onu da söyleyeyim. Ben biraz çocuk ebatlarındayım.
Sonucu bekliyoruz.
Dr a ulaşamadımbir türlü, yarına kaldı artık.Ah canım geçmişler olsun. Son olsun inşallah.
Bak mesela bizimki de salıncak çok seviyo. Ne kadan ilginçler dimi :)
Ama ben çok üzüldüm bu durumaAllah sabır versin o anneye de bebişe de ((
Bu yazdığından sonra seninle olan tüm ilişkime son verdim!!!! Ayıp ya bu kilo ne ya?!?!?
Çıktı mı sonuçlar noldu???
Tatilin " kayseri" kısmını pek anlayamadım. Bayramda kozaklıda kaplıcalardaydık. O kısımçok güzeldi. Kayseri geçiş noktası oldu bu sefer bizim için:)Kayseri'de tatil nasıldı bu aradaaryamm
Ay hadi hayırlısı inşallah. Bizi habersiz bırakma.Kızlar az önce aradılar; ikinci çekimimiz yarın. Allah'ım inşallah herşey güzel sonuçlanır.
canım ilk defa oldu bizdede ondan hiç konduramadim. şiddetli karin ağrısı, ishal ve kusma sikayetiyle gittik. . idrar tahlili yapıldı. Allah beterinden saklasin
Kızlar bu 44 kilo olan kadın var ya aramızdaki şahıs
aklıma bir tez konusu getiriverdi..
muhtemelen çok yemek yiyen ve yemeyi seven ebeveynlerin çocukları da kendileri gibi oluyor.
ama yemekle pek arası olmayanların çocukları da onlar gibi yemeğe düşkün olmuyor..
yani üzülmeye gerek yok aslında tamamen genetik.
siz zayıf ve fit hatunlar; ozlemcr ve aryam başta sizzzz
çocuğum iştahlı olsun diyorsunuz ama aslında o da sizin gibi.
zaten önemli olan da iştahlı olmak değil, sağlıklı olmak.
aah ah keşke ben de yemek yemeyi sevmeseydimPembişim noldu bizim diyet?????
amin canım inşallah böyle devam eder; ben sütü çok severim hergün su gibi içerim bardak bardak :) ama eşim hiç sevmez. inşallah bana çeker.
sorma ya sözde jestuygulamada göreceğizz
hahha totosunun üstüne oyun icabı bile oturamayan bebeler:)
evet canım ben bir ara gönüllü olarak; çocuk esirgeme kurumunda ilkokuldaki kızların ödevlerine yardımcı oluyordum,bizzat şahidim yani.
%90 ının annesi babası varmış; devlet baksın diye çocuklarını kendileri bırakıyorlarmış. 18 yaşında da memur yapıyor devlet onları. oh mis.
çocuklar öyle bekliyorlardı ki annelerini babalarını.. anneler gününde yazdıkları mektupları görseniz.. annesi sürekli haftaya gelirim diyor ama gelmiyor, aklına ne zaman eserse geliyor biraz görüşüp gidiyor.. bu nasıl bi vicdan ya? hele birisi vardı ;dışarda annesiyle görüştü geldi.. annesi ona bozuk bir hesap makinası vermiş, onu nasıl bağrına basıyor..
öğretmenleri tam suratsız vicdansız tipler.. kadın açıyor seda sayanın programını ;hepsi de bütün gün o ne izlerse onu izliyor.
bağıra çağıra banyo yaptırıyor onlara.. herkesin içinde azarlanıyor alay ediliyorlar. elimden geldiği kadar onlara güzel şeyler okumaya boncuktan kolye vs yaptırmaya uğraşmıştım. evcil tavşanımı götürmüştüm bavula koyupoynamışlardı. seviyorlardı beni, zaten çocuklar sevgiye o kadar aç ki.
eşsiz bir deneyim oldu bana, bekardım o zaman..aslında devam etmek istiyordum ama gönüllü olayını kaldırdık dediler ;almadılar beni sonra.
bak gene sinirlendim şimdi.. yok ya, bu devlet aile ve çocuk eğitimi olayına eğilmedikçe bizim belimiz doğrulmaz. onlar anca boş işlerle uğraşsın. daha yeni; haberlerde gördünüz mü,bi kadın 2 aylık bebeğini bırakıp tatile gitmiş. 2 biberon mama içirdim gittim diyor. 1 hafta sonra gelmiş ki bebek ölmüş. hem de sınıf öğretmeni.
bence de ya! benim de hayalim çocuk büyüyünce gezmek, kimsenin bakıcılığını yapmam gibi geliyor. üstelik bu da ilgi meselesi yani ben çocuk bakmayı sevmem kendi çocuğuma zor bakıyorum
Bakıcı fikrine bir türlü alışamadım. Oysa millet 3 aylıkken bakıcıya bırakabiliyor. Ben kendimi yavaş yavaş bu fikre alıştırayım derken de eşim kesinlikle bırakamam dedi.
Anneme hak verme konusunda bişi demiyorum hepiniz haklısınız. Evet yaptığı fedakarlık büyük, bende fazla sinirlendim galiba.
Kesinlikle!!!!
Minyon ufak tefek bi hatunsun yani:) eşimin hayali de öyle biriyle evlenmekmiş, o yüzden kılım minyonlara
Dr a ulaşamadımbir türlü, yarına kaldı artık.
Tatilin " kayseri" kısmını pek anlayamadım. Bayramda kozaklıda kaplıcalardaydık. O kısımçok güzeldi. Kayseri geçiş noktası oldu bu sefer bizim için:)
Ay hadi hayırlısı inşallah. Bizi habersiz bırakma.
Bi daha da olmasın zaten! Bende tahmin edemezdim bu belirtilerle. Umarım en kısa zamanda atlatır yavrucak.
Kızlar bu 44 kilo olan kadın var ya aramızdaki şahıs
muhtemelen çok yemek yiyen ve yemeyi seven ebeveynlerin çocukları da kendileri gibi oluyor.
ama yemekle pek arası olmayanların çocukları da onlar gibi yemeğe düşkün olmuyor..
amin canım inşallah böyle devam eder; ben sütü çok severim hergün su gibi içerim bardak bardak :) ama eşim hiç sevmez. inşallah bana çeker.
sorma ya sözde jestuygulamada göreceğizz
hahha totosunun üstüne oyun icabı bile oturamayan bebeler:)
evet canım ben bir ara gönüllü olarak; çocuk esirgeme kurumunda ilkokuldaki kızların ödevlerine yardımcı oluyordum,bizzat şahidim yani.
%90 ının annesi babası varmış; devlet baksın diye çocuklarını kendileri bırakıyorlarmış. 18 yaşında da memur yapıyor devlet onları. oh mis.
çocuklar öyle bekliyorlardı ki annelerini babalarını.. anneler gününde yazdıkları mektupları görseniz.. annesi sürekli haftaya gelirim diyor ama gelmiyor, aklına ne zaman eserse geliyor biraz görüşüp gidiyor.. bu nasıl bi vicdan ya? hele birisi vardı ;dışarda annesiyle görüştü geldi.. annesi ona bozuk bir hesap makinası vermiş, onu nasıl bağrına basıyor..
öğretmenleri tam suratsız vicdansız tipler.. kadın açıyor seda sayanın programını ;hepsi de bütün gün o ne izlerse onu izliyor.
bağıra çağıra banyo yaptırıyor onlara.. herkesin içinde azarlanıyor alay ediliyorlar. elimden geldiği kadar onlara güzel şeyler okumaya boncuktan kolye vs yaptırmaya uğraşmıştım. evcil tavşanımı götürmüştüm bavula koyupoynamışlardı. seviyorlardı beni, zaten çocuklar sevgiye o kadar aç ki.
eşsiz bir deneyim oldu bana, bekardım o zaman..aslında devam etmek istiyordum ama gönüllü olayını kaldırdık dediler ;almadılar beni sonra.
bak gene sinirlendim şimdi.. yok ya, bu devlet aile ve çocuk eğitimi olayına eğilmedikçe bizim belimiz doğrulmaz. onlar anca boş işlerle uğraşsın. daha yeni; haberlerde gördünüz mü,bi kadın 2 aylık bebeğini bırakıp tatile gitmiş. 2 biberon mama içirdim gittim diyor. 1 hafta sonra gelmiş ki bebek ölmüş. hem de sınıf öğretmeni.
bence de ya! benim de hayalim çocuk büyüyünce gezmek, kimsenin bakıcılığını yapmam gibi geliyor. üstelik bu da ilgi meselesi yani ben çocuk bakmayı sevmem kendi çocuğuma zor bakıyorum
Bakıcı fikrine bir türlü alışamadım. Oysa millet 3 aylıkken bakıcıya bırakabiliyor. Ben kendimi yavaş yavaş bu fikre alıştırayım derken de eşim kesinlikle bırakamam dedi.
Anneme hak verme konusunda bişi demiyorum hepiniz haklısınız. Evet yaptığı fedakarlık büyük, bende fazla sinirlendim galiba.
Kesinlikle!!!!
Minyon ufak tefek bi hatunsun yani:) eşimin hayali de öyle biriyle evlenmekmiş, o yüzden kılım minyonlara
Dr a ulaşamadımbir türlü, yarına kaldı artık.
Tatilin " kayseri" kısmını pek anlayamadım. Bayramda kozaklıda kaplıcalardaydık. O kısımçok güzeldi. Kayseri geçiş noktası oldu bu sefer bizim için:)
Ay hadi hayırlısı inşallah. Bizi habersiz bırakma.
Bi daha da olmasın zaten! Bende tahmin edemezdim bu belirtilerle. Umarım en kısa zamanda atlatır yavrucak.
yahu aryam sen de minyon tiplisin zaten çıtı pıtı bir hatunsun!
pembiş; peynirli börek demek yoğurtlu börek mi demek hayret bişeysin, süt ürünleri olmayacak yani:)
hepsi kuru şeyler gibi geldi kısır ,börek.. arada soslu, mayonezli veya yoğurtlu bişey olması lazım bence. ya da en azından söğüş salata-domates ,turşu:)
Herkese iyi dilekleri ve duaları için teşekkür ederim. Hepinize <3 <3
Ay içim acıdı yazdıklarını okuyunca( zaten o iki aylık bebeğin olayını okuduğumda dün çok kötü oldum. Böyle bişi yapan insan normal olamaz. Kıyamam o bebeğe (
Aynen dediğin gibi kadına, çocuğa ve aileye çok eğilmeliler. Yanlış anlamayın lütfen ama bir sürü cami yapacaklarına insanlar daha çok sığınma evi veya düzgün esirgeme yurdu yapmalılar. Ne çok şiddet gören kadın ve çocuk var... Haketmeyen kimseyi oralarda çalıştırmamalılar. İnsan sevgisinden yoksun tipleri hele asla!! Allah'ım sen düşürme Yarabbim.
Canım ben cuma günü başlamayı planlıyorum diyete. Zaten diyet grubunu okuyup okuyup gaza geliyorum valla. Ne kilolar vermiş millet!! Bence sen de orayı deneyebilirsin. Sanırım menünü de yazıyosun ve biri denetliyo. Ama şuan denetleyici yok anladığım kadarı ile. Sadece kilolar yazılıp verip vermeme listesi yapılıyo. Bu iş tek başına çok sıkıcı oluyo valla :/
Mutlaka haber veririm. Ama dediğim gibi öğleden sonra alıca sonuçları anladığım kadarı ile :/
Özleme bişi demeye hakkın yok bi kere!! Sen de hem uzun hem zayıfsın. Ayıp ya valla
Kesinlikle sana katılıyorum da bişi bulamadım :/ ben şunu demek istedim; kıymalı börek veya patatesli börek olunca yoğurtlu salata oluyo da sanki peynirli börek olunca olmazmış gibi geliyo bana. Bi de gelen bi arkadaşım daha olacak ki kendisi sarımsağı çiğ tüketemiyo!! E yoğurt salatalarına da sarımsak yakışıyor yahu... Napsam bilemedimmmmmmmmmmmm.
Alayım hazır közlenmiş biberi, ince ince kıyıp karıştırayım tuz ve yoğurtla olsun işte bi salata :) hatta uyuz arkadaşımınkini ayırıp kalanına sarımsak koyayım :)
Gecenin bu saatinde Thy nin "1 milyon mil kim ister" yarışmasını oynuyorum, yeni keşfettim.. kazanacağım o ücretsiz millerle dünyayı dolaşıcam yaYatsana akıl küpü busmai ..
Bebek arabasını da tamire vermişim zaten şu an marketi bile dolaşacak durumda değilim:2:
yani!!!!!!!!!
sana katılıyorum bu kadar cami yapıyorlar da ee içinde camiye giden insan yok; camiler bomboş duruyor.
camiler hep hayatın dışına itilmiş. namazını kılıp çık. çocuklar içerde koşmasın,kimse konuşmasın..
genelde de yaşlılar namaza camiye gider, gençler sadece cumayı kılıp kaçar.
yahu geniş halıyla kaplı en güzel koşu mekanı, burda koşmasın da nerde koşsun çocuk? ben bursadayken camiye gidince keremi salıyordum ,koşsun enerjisini atsın diye:)
aslında bence camiler kültür-eğitim merkezi olmalı. çocuk parkları yeşillikler çeşmeler olmalı bahçesinde. tamamen bir yaşam alanı olmalı. kadınlara ,erkeklere ücretsiz aile eğitimi verilmeli.
sığınma evi ,çocuk esirgeme kurumu yapmakla çözülmeyecek hiçbirşey. önemli olan oraya düşmeden tedbir almak.
anlamadıkları duaları ruhsuzca ezberleten okutan boş imamlar yerine sempatik, modern, donanımlı yetiştiriciler olmalı.
benim hayalimdeki cami böyle bir yer..
hımm o iş olmadı şimdi. turşu da mı yemiyor ?
sen de kısırın sebzesini yeşilliğini bol koyarsın oldu da bitti maşallah
yat bakalım ben de yatıyorum..Ben de sana yazıp yatıyorum :)
Bebek arabasını tamire vermene sevindimmm.
Evet evet böyle yapcam
Kızımmmmm süper fikirler vallahi. Bunu mutlaka mail atmalısın diyanete..
epey gezdim de bi şey mi alasım yoktu, iyi bi şeyler mi yoktuuNeler aldın bakalım?
hadi herkes sırrını formülünü paylaşsın bakimmAdaçayı da önerilir
bence tespitin doğru..Kızlar bu 44 kilo olan kadın var ya aramızdaki şahıs
çabuuuk bu topiği terket.:117:Kız ben 44 kiloyum. Benden ağır çocuklar çıkıyordur.kalabalıkta çıkmam zaten millet ne der.
he yaa, arada hazır kullan bacım. seninki de can yahuuuAlayım hazır közlenmiş biberi, ince ince kıyıp karıştırayım tuz ve yoğurtla olsun işte bi salata :) hatta uyuz arkadaşımınkini ayırıp kalanına sarımsak koyayım :)
kesinlikle haklısın.sana katılıyorum bu kadar cami yapıyorlar da ee içinde camiye giden insan yok; camiler bomboş duruyor.
camiler hep hayatın dışına itilmiş. namazını kılıp çık. çocuklar içerde koşmasın,kimse konuşmasın..
genelde de yaşlılar namaza camiye gider, gençler sadece cumayı kılıp kaçar.
yahu geniş halıyla kaplı en güzel koşu mekanı, burda koşmasın da nerde koşsun çocuk? ben bursadayken camiye gidince keremi salıyordum ,koşsun enerjisini atsın diye:)
aslında bence camiler kültür-eğitim merkezi olmalı. çocuk parkları yeşillikler çeşmeler olmalı bahçesinde. tamamen bir yaşam alanı olmalı. kadınlara ,erkeklere ücretsiz aile eğitimi verilmeli.
sığınma evi ,çocuk esirgeme kurumu yapmakla çözülmeyecek hiçbirşey. önemli olan oraya düşmeden tedbir almak.
anlamadıkları duaları ruhsuzca ezberleten okutan boş imamlar yerine sempatik, modern, donanımlı yetiştiriciler olmalı.
benim hayalimdeki cami böyle bir yer..
bu bastonların taşıma kapasitesi fix, sanırım hepsi 15 kg a kadar.yat bakalım ben de yatıyorum..
evet tamire verdim dün, ama ne zaman geri gelir hiçbir fikrim yok..
yeni bir bebek arabası alsak daha iyi olacak belki de..
chicco lite way, hafifti ;kolay açılıp kapanan bagaja sığan.. herşey iyiydi güzeldi de pek sağlam değilmiş..
başka model öneriniz varsa fikir alabilirim..
ayşecik bayram sonrası bi çıldırdı. 3 gece boyunca emin ol, en az 10 kez kalktı gecede. beni delirtti delirttiiiiiii:86:Minik tospağacım yatmadan önce onca şey yiyo yine de 4 kez kalkıyo. Uyuzcuğum ömrümü yedi ömrümüüüüüüü :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?