Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ayıp di mii?!

ama döndüm. artık yine evimin kadını, çocuğumun anası, topiğimin muhtarıyım

ev almış başını gitmiş, dün 3 posta çamaşır yıkandı. daha da var.
bugün ütüleri halletmem lazım, yapmadıkça bölünerek çoğalıyorlar sanki.
mübarek everestle mi yarışıyor ne?!

Son düzenleme:
günaydın kızlar
sabah kalktık ,keremle parka gittik kirlendik eve geldik banyo yaptı şimdi de uyuyor musmutlu:)
bugün keremi kv lere bırakmayı düşünüyorum, gene hastaneye gitme planım var bakalım..

bu arada parka daha büyük bi kız geldi kerem onu görünce çok sevindi kahkahalar atarak koştu ama kız "git burdan" deyip kaşlarını çatınca oğlum da geri çekildi
aslında çocukları çok seviyor ama büyük çocuklar hiç yaklaşmıyor. oyun grubu varmış yaşıtlarıyla, katsam mı diyorum yoksa erken mi
Bu arada dün rüyamda hacca gitmiştim:)) kabeyi görmedim ama çok değişik çok güzel bir duyguydu anlatamam! Gece uyanınca eşimi uyandırıp müjdeleyecektim nerdeyse. Onun huzuruyla geçti bugün.
hayrolsun inşallah
umreye gidersiniz belki
canım Elifnaza katılıyorum kimse annenin yaptığını yapmaz.. arkadaşlarını ,kurulu düzenini bırakıp bütün gün evde aryayla hapsoluyor. üstelik damadının yanında kalmak da her kaynananın harcı değil
"benim sağlık durumum gel-gitli" anlamında demiştir bana güvenmeyin diye..
hep ona yüklenmek de olmaz tabi, bu sene kv ile o değişmeli kalır. seneye de kreş inşallah..

belki evinin kurcalanmasından hoşlanmadığını düşünmüştür. kv dir ne yapsa yeridir

ayrılma korkusu bitmez daha durun yeni başlıyor:)
benimki ben giderken hiç umursamazdı ; çünkü ben ona hep özgür alan bırakıyorum, babasıyla ve diğer akrabalarla gezmeye gönderiyorum. bana yapışık olmasından hoşlanmıyorum.
yalnız dün ben çıkarken hazırlandığımda gideceğimi anladı gelip bana kedi gibi sokulmaya başladı ;eridim bittim resmen gerçekten çalışan anne olmak zor. eşimi geçen gün keremle bıraktım 2 saat bezini değiştirmek zorunda kaldı bir de hiç uyumamış.. "ee gördün mü nasılmışşşş "dedim:)
bana :""senin görevin kereme en iyi şekilde bakmak; başka birşey beklemiyorum "bütün gün keremle uğraştım hiçbir iş yapmadım" de, gerisi önemli değil"" dedi:)
pöfff lafa gelince güzel de sonra ne yiycez ne giycez acaba palavra palavra palavraaa

Son düzenleme:
Kendim çalıp oynuyorummmmmmmmm :) gök yüzünde yalnız gezen yıldızlarrrrrrrrrrrr ,bu topikte sizin kadar yalnızımmmm
yok kıız, yalnız değilsin. madden olmasam da ruhum hep topikte
hayırlı akşamlar bacilar 9 gün ne guzeldi ya esimin evde olmasına alistim bugün çok zorlandım. . kızların ikiside hasta neyazikki...
canım geçmiş olsun, az annen ya da kardeşlerin yardıma geleydi.
hasta çocukla uğraşmak çok zor. bizimkinin de sürekli burnu akıyor.
hem akıyor, hem tıkalı. ne ilginç bi muamma de mi?

bu arada geçen dilanaz söylemişti ya, çok salyası var önlük takıyorum diye.
inanın birkaç gündür bu dediğine dönüş yapıcaz neredeyse. mübarek sanki bardakla su dökülüyor önüne.
yarım saatte öyle ıslanıyorki, sürekli değiştirle baş edemiyorum. evdeyken önlük mü taksam

cacık mııı?.. ayşecik mümkün değil yoğurdu ağzına sürmüyor.
neler koydum içine, aynı söylediğin gibi, yemiyor yemiyor yemiyor
inş efe gibi olur da, bi zamandan sonra yemeye başlar.

yoğurdun uykuya bende bi etkisi yok ama eşim az yoğurt yesin süt içsin hemen mayışıyor.
bi arkadaş, yorgun olduğumda eşimin gözünde öyle bi istek seziyorsam, akşam yemek sofrasında adama dayıyorum ayranı.
bol bol yoğurdu. 1 saat sonra uyuyakalıyor diyordu adam da dev gibi. neredeyse 2 metre, bir kase yoğurdun onu devirebilmesi çok komik geliyor bana. ama kocasında bu etkiyi yapanlar varsa, ara sıra bu niyetle deneyebilirler, ahahahahah!

Bu arada dün rüyamda hacca gitmiştim:)) kabeyi görmedim ama çok değişik çok güzel bir duyguydu anlatamam! Gece uyanınca eşimi uyandırıp müjdeleyecektim nerdeyse. Onun huzuruyla geçti bugün.
ay ne güzel rüya..
gitmeden gösterilmiş. belki çağırıyordur Rabbim..
arkadaşım da bu şekilde umreye gittiğini görmüştü.
inan sonra dellendi, olmazları oldurttu, çok uğraştı umreye gitti

ne güzel. ama kendi ağzıyla bunu söylüyorsa, arada bunu kullan derim.
bazen tembellik yapmak istiyor insan

ayşecik de öyle anneci değil. bağımsız takılmak hoşuna gidiyor.
ama kapının diğer tarafında kim olursa olsun onunla gitmek istiyor.
geçen binayı silen temizlikçi hanımın peşine ağladı
amcasının peşine de ağlıyor, adamı göreceksiniz, eli ayağı birbirine dolaşıyor
'ama sen böyle yaparsan ben nasıl giderim, seni nasıl ağlatırım? yapma böyle bak çok üzülüyorum.
bak şimdi ben de ağlayacağım' diyor. iki adım gidip geri dönüyor, sonra tekrar gidip tekrar dönüyor.
ya diyom, numaracı bu, bu kadar inanmaaa

kızlar da yorumlamış ya, ben de aynı düşünüyorum.
Allahın izniyle şu seneyi idare edin. sonra kreşe yollayacağım diyorsun.
benim gözlemim; annen yaşlı da olduğu için artık hem sağlık yönüyle, hem enerji yönüyle zorlanıyordur.
bak benim annem ameliyat oldu fıtıktan, ağrıları oluyor, yürürken zorlanıyor, ayakta fazla durmuyor
ayşeciği çok seviyorum, inanmazsın belki ama; seni o kadar sevmedim o derece seviyorum torunumu.
ama sen onu bana bıraksan mümkün değil bakamam.
herşeyin zamanı var, ben yaşlandım, yetişemiyorum,
emanet çocuk olduğu için de çok korkuyorum diyor.

hahha adama koptum

canım benim oğlum da hep yoğurt yerdi, ağzına süt değdirmezdi. 1-2 haftadır süt içmeye başladı ,şimdi yoğurt yemiyor.
yazın soğuk yoğurt; kışın sıcak sütü canı çekiyor demek ki:)
tabi tabi kullanmaz olur muyum çoook lanet edecek bu cümleyi kurduğu güne

bak sen numaracı ayşeciğe

kızım, anneyle kv bir olur mu hiç?
ikisini kıyaslamak bence yanlış. annen ne kadar zorda olursa olsun, kendini paralar sana bi yardım yapmak etmek için
kimi babaanne de komşunun yetimine bakıyor gibi emanet gelip gidiyor işte..

kızlara katılıyorum, iş yapmasına gerek yok, yapmasın ama çocuğa da güzel baksın.
benim yorumum; bana fazla alışmasın, zaten kısa süreli olacak diye beklentiyi yükseltmiyor olabilir.
belliki, torununa bakmaya pek hevesli değil. ama adeni neden yedirmemiş anlamadım.
bence sen konuş onunla, 'anne senden iş namına bi şey beklemiyorum.
yeterki adenle ilgilen ve mutlaka yemeğini yedir' de.
zaten haftanın iki günü. birbirinizi idare edeceksiniz artık.

pembiş örtmenim, örtmenimm!
istediğimden başladım, mesajları tek tek alıntıladım. olmuş mu örtmenimm?

eneeem! hava da ne güzel açtı..
ne zamandır gitmedim, salı pazarına gitsem mi düşüncesi damarlarımda dolaşmaya başladıı!

perşembe günü de alışverişe gidicez bacımla.
ayşeciği babaanneye bırakıcam. bugün de bıraksam mıııı, yanımda mı götürseeem?..
ütüleri kim yapacaaak?
akşama ne yemek pişirileceeek?
ne kadar çok sorum var yaa

eveet, ben salıya gidiyom
görüşürüz canlar, nerdesin şeker portakalııııı!

Börek peynirli olduğu için yoğurtlu bişi yapmicimmmmm. Ama şöyle kavrulmuş havuçlu ve cevizli bi salata olaydııııııı. Çok açım yaaaaaa. Eve geldim oğluşun uykusu var diye emzir uyuta bağlandımmmm :/

Valla çocuk bakmak zor işşşşş. Heleki belli bi yaştan sonra. Ben bile bekliyorum ki hemen büyüsün de kurtulayım o yüzden moralini de bozma, annene de yüklenme. Bu yıl öyle böyle geçer, seneye de bakarsınız artık kreş mi bakıcı mı diye.

Kendini nasıl tanıtıyo bilmem çünkü topladan 4-5 kez izlemişimdir :) ben öyle olduğunu düşündüm

Aman uyanıp uyanıp durdu yine uyuzcan..

Neyseki başka uzun tatil kalmadı

Bence oyun grubuna başlat. Bizim apartmanda her dairede bi velet var. Baharda biz de kendi oyun grubumuzu kurarız sanırım :)

Uyku getirme değil de tahıllı ekmekle birleşerekten midesinde şişer de tok hisseder diye düşünmüştüm :/
pembiş örtmenim, örtmenimm!
istediğimden başladım, mesajları tek tek alıntıladım. olmuş mu örtmenimm?

Aferin canım çok beğendim :)
eveet, ben salıya gidiyom
görüşürüz canlar, nerdesin şeker portakalııııı!

Kolay gelsinnnnn :)))
Biz de yuvaya donduk sonunda...

Ay dönmeseydiniz daha gezilecek ülkeler vardııııı!!

gerçekten çalışanların işi daha zor. bebeği bırakma stresi, işe git gel evde tekrar iş. kolay değil ben çocuklar yokken yapamadım çalışma işini. Allah güç kuvvet versin

dün gecemiz çok kötü geçti sabah hastaneye gittik büyük kız idrar yolları enfeksiyonu olmuş :26: küçük kizada ilaç başladık..
bismillah hastalık sezonu açtık

Benim annem de senin gibi düzenini bozup bize çocuk bakmaya geliyor. Bir de kardeşimin var. Bir orada bir burada. Annem çok sıkılıyor bundan eminim. Biz arada bir evine gönderiyoruz.Şöyle 20 gün falan kafa dinliyor. Memlekette geziyor, kafayı dağılıyor. Bence arada senin de kv gelebilir. Annene de mola olur.

dün gecemiz çok kötü geçti sabah hastaneye gittik büyük kız idrar yolları enfeksiyonu olmuş :26:küçük kizada ilaç başladık..

Geçmiş olsun canım.

Aden'le parka gittik. Bizimki kaydırak meraklısı. Salıncaktan hoşlanmıyor. Hemen inmek istiyor. Evde de salıncağı var, ona da binmiyor. Bir de kendi kayabilse. Merdivenlerini çıkıyor bir de ısrarla. Ben de arkasından. Allah'tan parklar tenha.

gerçekten çalışanların işi daha zor. bebeği bırakma stresi, işe git gel evde tekrar iş. kolay değil ben çocuklar yokken yapamadım çalışma işini. Allah güç kuvvet versin
Deeeemiii:))
dün gecemiz çok kötü geçti sabah hastaneye gittik büyük kız idrar yolları enfeksiyonu olmuş :26: küçük kizada ilaç başladık..

Bana idrar yolu demeyiiiiiiinnnn!!!! Çok geçmiş olsun canım ya. Sürekli olmuyorsa, antibiyotikle toparlar merak etme. Neyden şüphelenip gittin dr a? Büyük çocuk olunca nasıl ortaya çıkıyor merak ettim.

Bizde öyle yapacağız artık. Zaten o da oişman olmuş aradı sabah ben aryayı kimseye bırakmam diyor. Ama ayıp etti doğrusu. Madem böyle olacaktı niye ortalığı ayağa kaldırdın dimi?

Ben aryayı kimseye bırakmam dediğini bence eşin duymasın, hoş olmaz. Onlar da babaannesi ve dedesi. Babaanne candır

Ortalığı ayağa kaldırmak değil kadının niyeti ;biraz mola istiyor bence haklı. Ama seni kırdığını düşünerek geri adım attı.
Şahsen ben anneme hergün çocuk baktırmam.
Annem de zaten herkes kendi doğurduğu çocuğa baksın mantığında, ben de hak veriyorum:)

Of bu kızların çektikleri

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…