Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bu kitabı da D&R da gördüm ama almadım şimdi baktım da çok komik bişeye benziyor

“Çocuklarım günün sonunda hala hayatta iseler, görevimi yerine getirmişim demektir” alıntısıyla açılan kitap, gecesi gündüzü gerilim olmuş, kucağına aldığı anda o bebekle ne yapacağını bilemeyen tüm anneleri biraz olsun gülümsetecek.

Çakma Anne her şeyden önce bebekleri bencil ve kendilerini öldürmeye meyilli olarak tanımlıyor. Yine kitaba göre bebekler “Hayvanlar aleminin en kötü kalpli çocukları...Sahip oldugunuz her seyi isterler, hem de hemen, şimdi. Karın kaslarınızı mahvetmeye, cinsel hayatınızı bitirmeye aldırmazlar. Dün gece dört saat uyumus olmanızı da hiç ama hiç iplemezler. Çocuklar -ve onların ilkel versiyonu bebekler- ev kredinizi, emeklilik tasarruflarınızı ya da gögüslerinizin 20 santim sarkmış olmasını umursamazlar. İşinizi bırakmanızı ve sadece onlarla ilgilenmenizi isterler. Bebekler arkadaslarınızdan nefret eder, köpeginizin barınaga yollanıp öldürülmesini ister. Beş saniyecik bile ilgi isteyen her kişi, fiziksel ihtiyaç ya da hayal, onların dogal düsmanıdır ve bitmek bilmez aglamalarla sona erdirilmelidir."
Verin şu çocuğu anneannesine

“Çocuğunuzu Annenize Bırakırken Hiçbir Şey Hissetmemenin Yolları” başlıklı bölümde de şöyle deniliyor: “Bir bebek tombul, şirin ve acizdir. Bu sayede herhangi biri bebeğinize beş dakikalığına göz kulak olabilir. Çöp evde yaşayanlar gibi evinizin pislik içinde olduğunu göremiyorsunuz. O bebeği elinizden bırakmanız için ne yapmak gerekiyor? Allah aşkına verin şu çocuğu anneannesine, sonra da bir güzel banyo yapın.”

ayşecik oturmaktan sıkılıyor.
ayağa da kalkamıyor. yolunu buldu, yine emeklemeye başladı

Canım valla verilmiş sadakanız varmış. Tam üstüne düşseydi Allah korusun dillendirmeyeyim... Kırık çıkık olmamasına da sevindim.

Eşime hep dediğim birşey var "haklı olmak bir işe yaramıyor olanları değiştiremedikten sonra". O yüzdennnnnnn adam olsunlar üleynnn

Allah sana kolaylık versin valla şu dönemde onları oturtmak çok zor

ben büyük şehirde yaşıyorum da ne oluyor. gittiğimiz kilometre belli anacigim
internetten satışlarıda var

Ben hiç bebek kıyafeti bakmıyorum valla çünkü bakarsam kesin alıyorum. Bi sonraki yıla alma olayım da yok ne kendime ne çocuğuma. Yengem vefat ettiğinde dolabından giyilmemiş; bi sonraki kışa aldığı bir sürü şey çıkmıştı ki vu benim psikolojimi çok etkilemişti :/ ama siz ben olmayın :)

Yok canım ya; sayılıdır tatil olması. Sadece belediye iyi çalışıp yolları açmayınca oluyo

yoruldum yeminlen benim bünye bukadar tempoyu kaldıramaz (gerçi bizdede durum pek parlak değil ama)
bu arada buzlugu aşağıda buzdolabını almayida erteledim sayende.

Ertele valla. Bana bi diyen olsaydı ben de ertelerdim. Gerçi her çocuk bir değil sen daha iyi bilirsin

Oy yavruma kıyamammm. Çocuklar ne kadar küçük şeylerden mutlu oluyorlar değil mi...:)?

Hahaha çarpım tablosu sorcammmmm

Çok güzel görünüyooooo; çok eğlenceli :)

ne diyosun canım ya tabi ki kırık çıkık en iyi ihtimal
o kadar çok haber okudum ki tv kafasına düşüp beyin kanaması geçiren ,ölen çocuklar.. bu konu çok korktuğum bişey o yüzden ayşecik en ucuz sıyrıkla atlattığı için şükrettim Allaha burda

bizim tv de duvara asılı duruyor eşime demiştim ama düşmez dedi yani ben de ne yapacağımı bilmiyorum

kesinlikle benim annem de öyle düşün ki biz 10 dk lık mesafedeyiz:)
ama hakkını yemeyeyim kv de bazen beni birsürü poşetle eve yolluyor, dün de bezelye yemeği pilav çorba verdi bugün onlarla geçineceğiz:)
oo süper cevap vermişsin bravo sana,oturur düşünür umarım..
"soyunuzu kurutmak istiyorum" deseydin
bi de babaannesini öldüren bi gencin haberi vardı onu anlatsaydın

dün de benim kayınpederim -aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyo- bi tabancası var onu kereme gösteriyor büyüyünce bunu sana vercem diyor
zor tuttum kendimi; "baba lütfen ben korkuyorum öyle şeylerden, belli olmaz yere düşer patlar kaldırır mısın onu görmesini istemiyorum" dedim. "bişey olmaz içi boş "falan dedi ama, neyse ki kaldırdı.kv de bana destek çıktı.. Allahım kabus yaaa!!
umarım aynı şey yaşanmaz yoksa tepkim daha sert olacak yani şu "bişey olmaz" lafı var ya, o lafı diyene çarpacan bi tane o olacak

geçende anneannem un helvası kavurmuştu eve getirdim,gece tam kerem uyuyacakken mama mama diye bağırmaya başladı ne yedirsem diye düşünürken helva aklıma geldi. bi deneyeyim dedim bayıla bayıla yedi üstüne de süt içti,uyudu:)

Çok güzel görünüyooooo; çok eğlenceli :)

bak bi de şunlar var

Kardeşler iğrençtir

Tek çocuk mu, yoksa kardeş mi tartışmasındaki argümanlardan biri şu mesela:: “Kardeşler ne zaman bu kadar değere bindi? Herkes kız ve erkek kardeşlerin ne kadar korkunç olduğunu unuttu mu? Oyuncaklarınızı sakladılar; walkman ya da iPod’unuzu ödünç alıp bir daha geri vermediler; annenize izin almadan en sevdiği bluzünü giydiğinizi ve babanızın içkisini sizin içtiğinizi ispiyonladılar…”

Yere düşen emzik
Bebeginizin emzigi sokakta yere düştüyse, öncelikle gören olup olmadıgına bakmanız tembihleniyor:
"Olmadıysa emzigi bluzunuza sürüp, bebegin agzına geri yerlestirin.
Olduysa, ne yazık ki şahit var demektir. Belki de akıllı telefonuyla sizi videoya çekti ve 'korkunç anne' baslıgıyla paylaşım sitelerine koyacak. Bu durumda tek yapmanız gereken bir önceki çözüme bir aşama eklemek. Emzigi bluzunuza sildikten sonra kendi agzınıza koyun. Iyi bir asker gibi kendinizi öne atın. Sonra da bebegin agzına geri koyun. Video skandalı önlendi."

Her hafta sonu 9'a kadar yatakta kalmanın yolları
Bu bölümde de kahvaltıyı, bozulmayacak yiyeceklerle geceden hazır bırakmanız, bir numaralı öneri. "Boşverin," diyor yazarlar, "Çocuklarınız hafta içi sağlıklı beslensin." Geceden televizyonu çizgi film kanalına getirip açık bırakmak bir diğer öneri. Odanıza gelen çocuklarınızı kandırmanın en iyi yolu olarak ise uyansanız bile uyuyormuş numarası yapmak gösteriliyor.

Kar tatiliiiiiiiiiiiii :)
Bakıcıyı aradım ve geç gel dedim :)
Hadi gözün aydın hem nöbetten hem pazartesiden yırttın:)
Şok oldum!Kız geçmiş olsun allahım korumuş ya. Nasıl kaldırabilmiş, bizim küçük odadaki de tüplü ama ben bile kaldıramam. Çıldırıyordur şimdi ayşecik ayağa kalkamadığı için, yazık ya.

Hahaha çok hoş :)

Nfkcım kocan erkek çocuk istiyordur; anasından daha mı iyi bilicen?!?! Haha. Ne saçma işler bu işler. Hayırlı evladın cinsiyeti olmaz. Ama bazı insanlar bu mantıkta malesef... Yıllar önce görümcem kocama sert bir ifade ile "bi de oğlun olursa babam için senden iyisi olmaz!!" Demişti. Öok tuhaf gelmişti... Kendisinin iki kızı var bu arada.

Busmaicim silah olayına yuhhhh.

Nfkcım senin kvye de alkış yani. Ne çok seviyo arkasından ağlatmayı...

kerem yüzünden ben misafir tabaklarimi, bardaklarimi kolileyip kaldırdım onun için bize şimdilik uygun bir ürün değil. zaten benim istedigim biraz pahali azcık düşer bu arada

Bizde de dün akşam kv ler geldi. Hastaydım bişi yapamadım. Eşim kahvaltılık bişiler hazırladı, yediler. Sonra acile gittik serum ve iğne yedim. İdrar yolu enfeksiyonu ve boğaz enfeksiyonu olmuşum. Antibiyotik falan verdi bugün biraz toparladım gibi. Evde kv ler, akşama yemek beklerler oyy:/

dalga geciyorsun heralde hasta halinle senden yemek mi bekliyorlar hazirlasin onlar yada hazır söyle

duvara asılı durması ünitede durmasından sanıyorum daha güvenli.
boyu da erişemiyorsa daha güzel. annemler de tv alacakken yeğenimden sebep duvara astırdılar.
yine de dikkat etmek gerekiyor..

soyunuzu kurutmak istiyorum muu?
babaannesini öldüren torun muu? busmai sen az cadı değilsin heeah?!

senin kp e ne desem bilemedim ya! var ya, burada ben gerildim. ufacık bebeğe silah göstermek de neyin nesi?
sanki cep saatini verecek bebeğe. ne olacak bu eski kafalar Ya Rabbimm?

sağolasın bacım. dediğim gibi bizimkinin yeri dardı tam dengede değildi..
yine de tedbirli olmak lazım. bu bebelerin ne yapacağı belli olmaz..
çıldırıyor ayağa kalkmak için ama kısa vadede yolunu buldu emekliyor. lakin yine de ayağa kalkmak istiyor..
inş kısa sürede iyileşir..

evet, annesi benden daha iyi biliyor olabilir en azından kendi öyle sanıyor

eskiden erkek evlat ayrıydı. çünkü köylerde kız 15inde evlenir gider, gelin gittiği yerde çalışırdı. ailesine bu bakımdan bi katkısı olmazdı.
erkek evlatsa, ömür boyu ailesiyle birlikte, hatta evlenir aynı evin içinde. kendi ailesine çalışır. hanımı ailesine çalışır.
tarlada, hayvan peşinde, evde.. bu bakımdan kıymetliydi. lakin şehirlerde iş değişti.
artık kadın da erkek gibi, tahsil sahibi. iş ve kariyer sahibi. dolayısıyla da parası ve imkanı var.
ekonomik hayatı var, ailesine de bu bakımdan maddi manevi destek olabiliyor.
işte temelde erkek çocuğu yukarıda anlattığım sebeplerden kıymetli gören zihniyet,
verdiklerinin geri dönüşünü alamadıklarından kötü tecrübeler yaşayıp, kızlarına hak ettikleri değeri vermediklerini anladılar.
ama tam anlamıyla idrak etmek, yine yıllarını alacak .

ay canım benim, geçmiş olsun yaa:26:
idrar yolu enf kadınlar için baş belası. taa bebekken başlıyor.. bol su iç.
idrara çıktıkça temizlenir vücudun. inş ilaçlarla kısa sürede toparlarsın.
ve Allahını seversen yemek falan deme, hem hastasın hem çalışıyorsun bi de yemek mi hazırlayacaksın.
birileri hazırlasın, olmazsa hazır söylersiniz

kızlar sabiha paktuna keskin in ölümüne sebep olduğu çocuğun gizli kamera görüntüleri hepsini izleyemedim
PROFESÖRÜN BÜYÜK YALANI ORTAYA ÇIKTI - Hürriyet TV Haber

Ben tıklayamadım bile :/ Allah kahretsin başkasının evladına zarar verenleri...!

kerem yüzünden ben misafir tabaklarimi, bardaklarimi kolileyip kaldırdım onun için bize şimdilik uygun bir ürün değil. zaten benim istedigim biraz pahali azcık düşer bu arada

Ama ozamana da yeni ürünler çıkarrrr

Canımcım geçmiş olsun. Ne yemeği yahu?!?! Sizde olmasalar kv pişirmeyecek miydi?? Aç mı kalacaklardı???!!

salonu baştan ayağa değiştirdim.
boşalan tv ünitesine ayşecik durmaz tırmanır diye, onu köşeye aldım ve önüne koltuğu çektim.
koltuklar da L şeklinde duruyordu kalorifer peteklerinin önünü kapıyordu. kaloriferlerin önü böylelikle açıldı.

estetik ve dekorasyon açısından çok zevkli olmasa da; ısı tasarrufu ve güvenlik açısından iyi bi düzenleme olduğunu düşünüyorum.
bi zaman böyle gitsin, sonra yine bakarık

bende son model takıntısı yok indirim dedinmi akan sular durur fiati düşsün yeter modeline bakmam bunda gözüm var 1 yıldır. evrene mesaj gönderiyorum yakinda düşer fiat
bu arada ebebekten siparislerim geldi. 5 tl ye ikili iç zibinlar aldım tanesi 2, 5 tl ye geldi. yaza giymesi icin kizceye 5 tlye pijamalar valla nazar değmesin.. internet siparislerim istediğim gibi geldi

iyi yapmışsın canım. ne yapacaksın estetiği önemli olan güvenlik. .

Ohoo estetik bizim evi çoktan terketti:) orta sehpayı kaldırdık, perdelerin yanındaki boncuklu ipleri söktük, süs eşyaları dolapların üstünde, tv ünitesinin önünde uzun puf var:)
Eşime dedim ki ; bi daha silahını karşımıza çıkarırsa baban, seni de babanı da vururum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…