günaydın canlar..
hava ne kadar soğuk böyle, kalktık kombiyi yükselttik..
şeker pembem, gözün aydın.
dün akşam yemek yedik, ayşeciğin elini ağzını yıkadım. o salona gitti.
gider gitmez de güüüüm! diye bi ses ve çığlıkları.
hemen salona koştum. baktım ki, televizyon düşmüş ayşecik de
elim ayağım boşaldı birden.. koştum kaldırdım. üstünde değildi tv.
hemen soydum çoraplarını, ayağı anında şişmiş
koştur koştur hastaneye, acildeki dr uzman görsün yanlış bi şey yapmayalım dedi.
devlet hastanesine gittik. oralar da ana baba günü..
röntgen çekildi. dr baktı ve hamdolsun kemikte bi kırılma, burkulma yok.
yumuşak dokusu ezilmiş dedi. ağrı olabilir, soğuk kompres yapın.
üstüne bastırmamaya çalışın, bir haftadan sonra hala üstüne basamaz, seker ya da ağrısı olursa polikliniğe gelin dedi.
aldık eve geldik. akşam oturduğu yerde oyaladık. ama gece kaç kez kalktı bilmiyorum, sürekli mızıldadı durdu.
bi de ayağa kalkmaya çalışıyor. basamayınca ağlıyor. sonra oturuyor. ardından bi daha yelteniyor kalkmaya.
yine yapamıyor, huzursuzlanıyor.. eliyle ayağına dokunuyor, dokununca acıyor, uf uf diyip ağlıyor
neyseki verilmiş sadakamız varmış. Allah muhafaza çok daha kötü de olabilirdi.
tv tüplü, kocaman bi şey. izlemiyoruz zaten. daha önce söyledim, 2 gün önce de eşime bunu kaldıralım.
dengede durmuyor, ayşecik uğraşırsa düşürür diye. eşim yok, dengede duruyor, düşüremez dedi.
ama dün anladı.ben dün düştüğü yerden ayşeciği kaldırırken eşim de tv yi kucaklıyordu.
sonradan ne yaptın dedim. tv yi almış o sinirle küçük odanın penceresinden atmaya götürmüş.
sonra patlar diye bırakmış. Allah iyiliğini versin diyorum. sanki olanlar tv nin suçu.
bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya, şimdi beni dikkate aldı. tv ünitesini de kaldırıcaz.
durmaz üstüne çıkar çünkü..
ay sabah sabah içinizi şişirdim ama bizde durum bu. çok korktuk. ama eşim korkunca aklı başından gidiyor.
Rabbim çocuklarımızı görünür görünmez kazalardan korusun..
ben büyük şehirde yaşıyorum da ne oluyor. gittiğimiz kilometre belli anacigim
internetten satışlarıda var
günaydınnnnnnnnnnn
sadece sondakileri okudum
nfkcanım çok geçmiş olsun aman ucuz atlatmışsınız canım yaa rabbim beterinden korusun inşallah çabuk geçer canım yaa:26:
pembişayy ne güzel kız sizde daha çok kar tatili oluyor değil mi ne güzel
elifnazkız sen ne kadar çok alışveriş yapıyon eee çocuk çok olunca
dur sana özelden bir yer önereyimde kıyafete fazla para verme artık
busmaikuzum nasıl gidiyor hamilelik hala bulantıların devam mı :44:
bornsen nasılsın kuzum
aryamm sen ne yaptın sizin oralardada kar varmı?
neyneyse,özlemcr, pamuk helva daha ismini sayamadığım herkesi öpüyorum kendinize iyi bakın
bir hal hatır sormuş oldum en azından hiç gelmedi demeyin
şimdi iş başına :126:
yoruldum yeminlenbenim bünye bukadar tempoyu kaldıramaz (gerçi bizdede durum pek parlak değil ama)
bu arada buzlugu aşağıda buzdolabını almayida erteledim sayende.
günaydın
herkese güzel bi hafta diliyorum.
cuma akşamı annemlere süpriz yaptık.haftaya kar yağarsa gidemeyiz dedik.
torunlarını görünce nasıl sevindiler.güzel bi hafta sonu geçirdik.
oğlum anneannesin evinde gece bi kere uyanmadıkalabalığı seviyor bizimki.
başka bi çocuk oluyor.
nfk çok geçmiş olsun canım.ucuz atlaşmıssınız.yavrum nasıl acımıştır o minik ayağı.
şimdi nasıl?
pembe gözünaydın kar tatiliiiiiiiiii
benim kız dört gözle kar yağmasını bekliyor.kar yağsa okul tatil olsa kardan adam yapsam diye.
busmai botunu ,eifnazda aldıklarınız güle,güle kullanın.
bence şok halinde donup kaldı.
bu adamlar ya çok pimpirikli, ya da çok soğukkanlı görünümlü şaşkın (seninki bu gruba giriyor.)
öyle olduğu için de olay az zararla kapanınca kendini koruma moduna girip bi şey olmaz.
olmayacağını anladım, o yüzden koşturmadım diyebilirler
ne yalan söyliyim, ben matematikten beni sınav yapar diye korkuyom :18:
bi an kızıp '' sen, nfk! 7kere 9?'' derse; ne cevap veririm bilmiyorum.
dur bi google emmiye sorim
saol canımcım. sağlık olsun ne diyim. alıştık malesef :100:
oh siz de iyi eğlenmişsiniz arkadaşınla, aile eş iyi de arkadaşların yeri ayrı
oo çok sevindim, güzel günlerde kullansın bebelerin
ben doğumgününe çok takılmıyorum.
evliliğimiz onunla miladımız gibi o yüzden.. ama adam ikisini de unutuyor
böyle günleri özel kutlamıyorumki.
hiç doğumgünü yapmadım mesela. ama doğumgünlerimizde eşimle karşılıklı pasta yapıyorduk birbirimize.
ama önümüzdeki sene ona pasta yok !
deichman dan aldığın botu n'aptın?
hayırlı olsun botun, soğuk günlerde sıcacık giy inş..
şeker pembem, yazınca roman gibi yazıyorsun hea!
çok action lı bi pazar olmuş. ev kalabalık da o yüzden mi acaba?
bugünün tatil olmasına ayrıca sevindim, nöbetten yırttın bak
dünkü yorgunluğun üzerine bi mükafat gibi, bunu hakettin dostum!
şeker portakalım, teşekkür ederim canım. sağolasın.. sana da kolay gelsin..
Bu kitabı da D&R da gördüm ama almadım şimdi baktım da çok komik bişeye benziyor
Eki Görüntüle 888498
Çocuklarım günün sonunda hala hayatta iseler, görevimi yerine getirmişim demektir alıntısıyla açılan kitap, gecesi gündüzü gerilim olmuş, kucağına aldığı anda o bebekle ne yapacağını bilemeyen tüm anneleri biraz olsun gülümsetecek.
Çakma Anne her şeyden önce bebekleri bencil ve kendilerini öldürmeye meyilli olarak tanımlıyor. Yine kitaba göre bebekler Hayvanlar aleminin en kötü kalpli çocukları...Sahip oldugunuz her seyi isterler, hem de hemen, şimdi. Karın kaslarınızı mahvetmeye, cinsel hayatınızı bitirmeye aldırmazlar. Dün gece dört saat uyumus olmanızı da hiç ama hiç iplemezler. Çocuklar -ve onların ilkel versiyonu bebekler- ev kredinizi, emeklilik tasarruflarınızı ya da gögüslerinizin 20 santim sarkmış olmasını umursamazlar. İşinizi bırakmanızı ve sadece onlarla ilgilenmenizi isterler. Bebekler arkadaslarınızdan nefret eder, köpeginizin barınaga yollanıp öldürülmesini ister. Beş saniyecik bile ilgi isteyen her kişi, fiziksel ihtiyaç ya da hayal, onların dogal düsmanıdır ve bitmek bilmez aglamalarla sona erdirilmelidir."
Verin şu çocuğu anneannesine
Çocuğunuzu Annenize Bırakırken Hiçbir Şey Hissetmemenin Yolları başlıklı bölümde de şöyle deniliyor: Bir bebek tombul, şirin ve acizdir. Bu sayede herhangi biri bebeğinize beş dakikalığına göz kulak olabilir. Çöp evde yaşayanlar gibi evinizin pislik içinde olduğunu göremiyorsunuz. O bebeği elinizden bırakmanız için ne yapmak gerekiyor? Allah aşkına verin şu çocuğu anneannesine, sonra da bir güzel banyo yapın.
ne diyosun canım ya tabi ki kırık çıkık en iyi ihtimalevet insan bi düşününce fena oluyor..
kırık çıkık yine iyi ihtimal bile kalabilirdi yani
adamlar bize pimpirikli diyor ama dediğimiz de malesef çıkıyor.
dün bana, sen haklıydın, bana söyledin. niye dikkate almadım dedi.
ben de haklı olmak istemiyorum, çocuğum öngörülebilecek bi kazayı yaşamasın istiyorum dedim.
inş anlamıştır.. aslında ben de suçluyum. kendim de tutup kaldırabilirdim o tv yi.
ama Allah bizi uyardı işte. bizim halimiz de size ders olsun. varsa bi tehlike görüp tedbirinizi alın bacım..
Eki Görüntüle 888422
aynen canım .bagajda yer kalmıyor.annnemde birde bir saatik yere bize yolluk hazırlıyor.
kavanozlara çorbalar koyuyor.kekler yapıyor...eve gidince yemek yapmazsın diyor.annelik işte .
sende ayşeciğe hazırlarsın.torunlarına cheesecake yaparsın
oo süper cevap vermişsin bravo sana,oturur düşünür umarım..dün mübarek kadın, kv beni 1. milyonuncu kez aynı konuda sinir etti.
kapıdan bi şey söylemeye vermeye geliyor, yahut bizim kapıyı açık gördüyse başlıyor seslenmeye
ayşeee, ayşeeee! bizimki de duyunca illa çıkmak istiyor, çıkamayınca da ağlıyor.
eşim de ben de uyardık kaç kez. yapma diye. dün yine gelmiş kapıya.
bi şeyler getirmiş. elinde bi nar kasesi. bu da ayşeye dedi. ben alayım dedim.
sesleniyor içeriye, ki ayşeciğin de ayağı kötü oturuyor (kv ye söylemedim)
ayşe gel diyor. anne bana verin dedim. çekiyor kaseyi, yok illa ayşeye vericem bi de öpücem.
ağlıyor peşinize, ben de sinirleniyorum. ya içeri girin 2 dk görün ya da ciddiyim kapıyı kapatıyorum dedim sinirle.
verdi. illa ters mi konuşmam gerek yani?
peşinden ağlaması hoşuna gidiyor anladım da, her seferinde ve her fırsatta ağlatmak niyee
akşam eşime de söyledim. bi daha yaparsa yine sert konuşucam, uyar diye.
gündüz de bana diyorki, ben bu evde koşuşturan bi erkek çocuk hayal ediyorum. oğlum da erkek çocuk sever.
ben de aksine, ben hamileyken erkek diyince donuk kaldı, kız deyince sevindi. dedim.
kız çok farklı ama erkek de lazım. zürriyet erkekten çoğalıyor dedi.
ben de bu işler siparişle olmuyor. hem bilirsiniz, hz peygamberin erkek çocukları yaşamadı, zürriyeti de hz fatımadan devam etti
sağlıklı olsun da ben kız erkek seçmiyorum, siz de seçmeyin dedim.
geçende anneannem un helvası kavurmuştu eve getirdim,gece tam kerem uyuyacakken mama mama diye bağırmaya başladı ne yedirsem diye düşünürken helva aklıma geldi. bi deneyeyim dedim bayıla bayıla yedi üstüne de süt içti,uyudu:)torunlara cheesecake
biz de ne zaman gitsek bir klasik; teyzesi ayşeciğe kek yapıyor, annem de un helvası.
her geldiğimde çantamda un helvasıyla geliyorum
hakikaten ben de ne zaman gelsem, poşet poşet getiriyorum bi sürü bi şeyler.
almasam bile eve gelince bakıyorum annem çantama sıkıştırmış ne olursa
Çok güzel görünüyooooo; çok eğlenceli :)
Hadi gözün aydın hem nöbetten hem pazartesiden yırttın:)Kar tatiliiiiiiiiiiiii :)
Bakıcıyı aradım ve geç gel dedim :)
Şok oldum!Kız geçmiş olsun allahım korumuş ya. Nasıl kaldırabilmiş, bizim küçük odadaki de tüplü ama ben bile kaldıramam. Çıldırıyordur şimdi ayşecik ayağa kalkamadığı için, yazık ya.günaydın canlar..
hava ne kadar soğuk böyle, kalktık kombiyi yükselttik..
şeker pembem, gözün aydın.
dün akşam yemek yedik, ayşeciğin elini ağzını yıkadım. o salona gitti.
gider gitmez de güüüüm! diye bi ses ve çığlıkları.
hemen salona koştum. baktım ki, televizyon düşmüş ayşecik de
elim ayağım boşaldı birden.. koştum kaldırdım. üstünde değildi tv.
hemen soydum çoraplarını, ayağı anında şişmiş
koştur koştur hastaneye, acildeki dr uzman görsün yanlış bi şey yapmayalım dedi.
devlet hastanesine gittik. oralar da ana baba günü..
röntgen çekildi. dr baktı ve hamdolsun kemikte bi kırılma, burkulma yok.
yumuşak dokusu ezilmiş dedi. ağrı olabilir, soğuk kompres yapın.
üstüne bastırmamaya çalışın, bir haftadan sonra hala üstüne basamaz, seker ya da ağrısı olursa polikliniğe gelin dedi.
aldık eve geldik. akşam oturduğu yerde oyaladık. ama gece kaç kez kalktı bilmiyorum, sürekli mızıldadı durdu.
bi de ayağa kalkmaya çalışıyor. basamayınca ağlıyor. sonra oturuyor. ardından bi daha yelteniyor kalkmaya.
yine yapamıyor, huzursuzlanıyor.. eliyle ayağına dokunuyor, dokununca acıyor, uf uf diyip ağlıyor
neyseki verilmiş sadakamız varmış. Allah muhafaza çok daha kötü de olabilirdi.
tv tüplü, kocaman bi şey. izlemiyoruz zaten. daha önce söyledim, 2 gün önce de eşime bunu kaldıralım.
dengede durmuyor, ayşecik uğraşırsa düşürür diye. eşim yok, dengede duruyor, düşüremez dedi.
ama dün anladı.ben dün düştüğü yerden ayşeciği kaldırırken eşim de tv yi kucaklıyordu.
sonradan ne yaptın dedim. tv yi almış o sinirle küçük odanın penceresinden atmaya götürmüş.
sonra patlar diye bırakmış. Allah iyiliğini versin diyorum. sanki olanlar tv nin suçu.
bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya, şimdi beni dikkate aldı. tv ünitesini de kaldırıcaz.
durmaz üstüne çıkar çünkü..
ay sabah sabah içinizi şişirdim ama bizde durum bu. çok korktuk. ama eşim korkunca aklı başından gidiyor.
Rabbim çocuklarımızı görünür görünmez kazalardan korusun..
bak bi de şunlar var
Kardeşler iğrençtir
Tek çocuk mu, yoksa kardeş mi tartışmasındaki argümanlardan biri şu mesela:: Kardeşler ne zaman bu kadar değere bindi? Herkes kız ve erkek kardeşlerin ne kadar korkunç olduğunu unuttu mu? Oyuncaklarınızı sakladılar; walkman ya da iPodunuzu ödünç alıp bir daha geri vermediler; annenize izin almadan en sevdiği bluzünü giydiğinizi ve babanızın içkisini sizin içtiğinizi ispiyonladılar
Yere düşen emzik
Bebeginizin emzigi sokakta yere düştüyse, öncelikle gören olup olmadıgına bakmanız tembihleniyor:
"Olmadıysa emzigi bluzunuza sürüp, bebegin agzına geri yerlestirin.
Olduysa, ne yazık ki şahit var demektir. Belki de akıllı telefonuyla sizi videoya çekti ve 'korkunç anne' baslıgıyla paylaşım sitelerine koyacak. Bu durumda tek yapmanız gereken bir önceki çözüme bir aşama eklemek. Emzigi bluzunuza sildikten sonra kendi agzınıza koyun. Iyi bir asker gibi kendinizi öne atın. Sonra da bebegin agzına geri koyun. Video skandalı önlendi."
Her hafta sonu 9'a kadar yatakta kalmanın yolları
Bu bölümde de kahvaltıyı, bozulmayacak yiyeceklerle geceden hazır bırakmanız, bir numaralı öneri. "Boşverin," diyor yazarlar, "Çocuklarınız hafta içi sağlıklı beslensin." Geceden televizyonu çizgi film kanalına getirip açık bırakmak bir diğer öneri. Odanıza gelen çocuklarınızı kandırmanın en iyi yolu olarak ise uyansanız bile uyuyormuş numarası yapmak gösteriliyor.
kerem yüzünden ben misafir tabaklarimi, bardaklarimi kolileyip kaldırdımCanım valla verilmiş sadakanız varmış. Tam üstüne düşseydi Allah korusun dillendirmeyeyim... Kırık çıkık olmamasına da sevindim.
Eşime hep dediğim birşey var "haklı olmak bir işe yaramıyor olanları değiştiremedikten sonra". O yüzdennnnnnn adam olsunlar üleynnn
Allah sana kolaylık versin valla şu dönemde onları oturtmak çok zor
Ben hiç bebek kıyafeti bakmıyorum valla çünkü bakarsam kesin alıyorum. Bi sonraki yıla alma olayım da yok ne kendime ne çocuğuma. Yengem vefat ettiğinde dolabından giyilmemiş; bi sonraki kışa aldığı bir sürü şey çıkmıştı ki vu benim psikolojimi çok etkilemişti :/ ama siz ben olmayın :)
Yok canım ya; sayılıdır tatil olması. Sadece belediye iyi çalışıp yolları açmayınca oluyo
Ertele valla. Bana bi diyen olsaydı ben de ertelerdim. Gerçi her çocuk bir değil sen daha iyi bilirsin
Oy yavruma kıyamammm. Çocuklar ne kadar küçük şeylerden mutlu oluyorlar değil mi...:)?
Hahaha çarpım tablosu sorcammmmm
Bizde de dün akşam kv ler geldi. Hastaydım bişi yapamadım. Eşim kahvaltılık bişiler hazırladı, yediler. Sonra acile gittik serum ve iğne yedim. İdrar yolu enfeksiyonu ve boğaz enfeksiyonu olmuşum. Antibiyotik falan verdi bugün biraz toparladım gibi. Evde kv ler, akşama yemek beklerler oyy:/
duvara asılı durması ünitede durmasından sanıyorum daha güvenli.bizim tv de duvara asılı duruyor eşime demiştim ama düşmez dedi yani ben de ne yapacağımı bilmiyorum
oo süper cevap vermişsin bravo sana,oturur düşünür umarım..
"soyunuzu kurutmak istiyorum" deseydin
bi de babaannesini öldüren bi gencin haberi vardı onu anlatsaydın
dün de benim kayınpederim -aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyo- bi tabancası var onu kereme gösteriyor büyüyünce bunu sana vercem diyor
zor tuttum kendimi; "baba lütfen ben korkuyorum öyle şeylerden, belli olmaz yere düşer patlar kaldırır mısın onu görmesini istemiyorum" dedim. "bişey olmaz içi boş "falan dedi ama, neyse ki kaldırdı.kv de bana destek çıktı.. Allahım kabus yaaa!!
umarım aynı şey yaşanmaz yoksa tepkim daha sert olacakyani şu "bişey olmaz" lafı var ya, o lafı diyene çarpacan bi tane o olacak
sağolasın bacım. dediğim gibi bizimkinin yeri dardı tam dengede değildi..Hadi gözün aydın hem nöbetten hem pazartesiden yırttın:)
Şok oldum!Kız geçmiş olsun allahım korumuş ya. Nasıl kaldırabilmiş, bizim küçük odadaki de tüplü asma ben bile kaldıramam. Çıldırıyordur şimdi ayşecik ayağa kalkamadığı için, yazık ya.
evet, annesi benden daha iyi biliyor olabilirHahaha çok hoş :)
Nfkcım kocan erkek çocuk istiyordur; anasından daha mı iyi bilicen?!?! Haha. Ne saçma işler bu işler. Hayırlı evladın cinsiyeti olmaz. Ama bazı insanlar bu mantıkta malesef... Yıllar önce görümcem kocama sert bir ifade ile "bi de oğlun olursa babam için senden iyisi olmaz!!" Demişti. Öok tuhaf gelmişti... Kendisinin iki kızı var bu arada.
ay canım benim, geçmiş olsun yaa:26:Bizde de dün akşam kv ler geldi. Hastaydım bişi yapamadım. Eşim kahvaltılık bişiler hazırladı, yediler. Sonra acile gittik serum ve iğne yedim. İdrar yolu enfeksiyonu ve boğaz enfeksiyonu olmuşum. Antibiyotik falan verdi bugün biraz toparladım gibi. Evde kv ler, akşama yemek beklerler oyy:/
kızlar sabiha paktuna keskin in ölümüne sebep olduğu çocuğun gizli kamera görüntüleri hepsini izleyemedim
PROFESÖRÜN BÜYÜK YALANI ORTAYA ÇIKTI - Hürriyet TV Haber
kerem yüzünden ben misafir tabaklarimi, bardaklarimi kolileyip kaldırdımonun için bize şimdilik uygun bir ürün değil. zaten benim istedigim biraz pahali azcık düşer bu arada
Bizde de dün akşam kv ler geldi. Hastaydım bişi yapamadım. Eşim kahvaltılık bişiler hazırladı, yediler. Sonra acile gittik serum ve iğne yedim. İdrar yolu enfeksiyonu ve boğaz enfeksiyonu olmuşum. Antibiyotik falan verdi bugün biraz toparladım gibi. Evde kv ler, akşama yemek beklerler oyy:/
Ben tıklayamadım bile :/ Allah kahretsin başkasının evladına zarar verenleri...!
Ama ozamana da yeni ürünler çıkarrrr
Canımcım geçmiş olsun. Ne yemeği yahu?!?! Sizde olmasalar kv pişirmeyecek miydi?? Aç mı kalacaklardı???!!
salonu baştan ayağa değiştirdim.
boşalan tv ünitesine ayşecik durmaz tırmanır diye, onu köşeye aldım ve önüne koltuğu çektim.
koltuklar da L şeklinde duruyordu kalorifer peteklerinin önünü kapıyordu. kaloriferlerin önü böylelikle açıldı.
estetik ve dekorasyon açısından çok zevkli olmasa da; ısı tasarrufu ve güvenlik açısından iyi bi düzenleme olduğunu düşünüyorum.
bi zaman böyle gitsin, sonra yine bakarık
kızlar sabiha paktuna keskin in ölümüne sebep olduğu çocuğun gizli kamera görüntüleri hepsini izleyemedim
PROFESÖRÜN BÜYÜK YALANI ORTAYA ÇIKTI - Hürriyet TV Haber
salonu baştan ayağa değiştirdim.
boşalan tv ünitesine ayşecik durmaz tırmanır diye, onu köşeye aldım ve önüne koltuğu çektim.
koltuklar da L şeklinde duruyordu kalorifer peteklerinin önünü kapıyordu. kaloriferlerin önü böylelikle açıldı.
estetik ve dekorasyon açısından çok zevkli olmasa da; ısı tasarrufu ve güvenlik açısından iyi bi düzenleme olduğunu düşünüyorum.
bi zaman böyle gitsin, sonra yine bakarık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?