hamsi kızartma mı? yanına da şööyle fıstıklı bi tahin helvası iyi gider
görümcemlerden hamsi için değişik bir yöntem öğrenmiştim. aynı ızgara hamsi tadı veriyor,hafif oluyor ve pişerken fazla koku olmuyor.
hamsilere bol maydanoz biraz soğan doğruyoruz, biraz sıvıyağ , karabiber pulbiber ve tuz hepsini karıştırıyoruz.
sonra yağlı kağıdı tavamızın 2 katı boyutunda kesiyoruz. kağıdın yarısını tavaya yerleştiriyoruz diğer yarısı dışarı sarkıyor. hamsileri diziyoruz tavadaki yağlı kağıda. dışarı sarkan kısmını da üstüne kapatıyoruz hamsilerin.
yağlı kağıt arasında güzelce pişiyorlar. tabi kapakla yağlı kağıdı tersyüz edip diğer tarafını da pişiriyoruz.
çok kolay, lezzetli ve çok hafif oluyor.
dene bence ,kerem beğendi. içinde süt de var peynir de. faydalı ve doyurucu.
Bize gezenti diyene bak. Belim tutuldu hiç bir yere çıkamıyorum şu an. Kas gevşetici ve ağrı kesici iğne oldum. Allah'tan yürüyebiliyorum. Çiçek Abbas gibi de olsa...kuzenine işte çocuklar böyle deseydin. Zira ben kendi çocuğum olana kadar çocuklar bir yaşına gelince kendi uyur, gece uyanmaz, mızmızlanmaz, konuşup her derdini anlatır zannediyordum.Sen dene bakalım ne olacak. Altı aydır bunun için aldığım listerine dolapta bekliyo :/ şubat tatilinde yapabilirim inşallah.
Mıhlamayı yemekteyiz izlerken görmüştüm. Bence çok güzel birşey olsa gerek çünkü malzemeler süper :)
Sabah açık büfe kahvaltıya gittik. Oğlum herzamanki gbi coştu. Sonra hava kötü olsa da gölcüğe çıktıkki kuzenim görsün. Efe ilk defa rüzgarda yürüdü ve şok oldu :) onun arabada ne kadar cozuttuğunu gören kuzenim daha da şok oldu :))) akşama hamsi sipariş edeceğiz inşallah. Yıllar olmuş kuzen yemeyeli. Boludan haberler dinlediniz :))
Bize gezenti diyene bak. Belim tutuldu hiç bir yere çıkamıyorum şu an. Kas gevşetici ve ağrı kesici iğne oldum. Allah'tan yürüyebiliyorum. Çiçek Abbas gibi de olsa...kuzenine işte çocuklar böyle deseydin. Zira ben kendi çocuğum olana kadar çocuklar bir yaşına gelince kendi uyur, gece uyanmaz, mızmızlanmaz, konuşup her derdini anlatır zannediyordum.
İnşallah pztden itibaren dinlenirim. Güzel sözlerin için teşekkür ederim canımmmm.
Sorma canım. Ama işte yurtdışından geldi ve bu vakte ayarlayabildiği için birşey de denmiyor :/
Sağol canım.
Efe huysuzlukta tavan yapmış durumda. Dr azıcık geniz akıntısı var dedi. Ateşi çıkarsa yada öksürük başlarsa yine götüreceğiz ki umarım gerek kalmaz. Şimdilik burun spreyi ve alerji şurubu kullanacağız. Bi de umca diye bi damla önerdi bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş. Sanki burda biri daha bu damladan almamış mıydı???
Sağ ol canım. 6 yıl önce tutulmuştu bir de şimdi. Geçen yıl doktora gitmiştim en son. Disklerde kayma var demişti. Egzersiz vermişti ama ben hiç yapmadım. Bunda bizim kızım katkısı da çok fazla. Beşiğe koy, al derken işte bel de ne yapsın?Keremle biraz parka çıktık, yarım saat sonra yağmur başladı şansımıza..
Bugün iç pilav yaptım etli.. güzel oldu. eşim de beğendi oğluş da; daha ne olsun:) tabi ben midem bulandığı için yiyemedim, neyse ki en azından yemek pişirebiliyorum.
geçmiş olsun ya bel fıtığı mı var sende?
Sağ ol canım. 6 yıl önce tutulmuştu bir de şimdi. Geçen yıl doktora gitmiştim en son. Disklerde kayma var demişti. Egzersiz vermişti ama ben hiç yapmadım. Bunda bizim kızım katkısı da çok fazla. Beşiğe koy, al derken işte bel de ne yapsın?
loneliness, hadi hayirli olsun. Artik evde doguma kadar oglunla zaman geciririr dinlenebilirsin..
Tv de en zararli sey reklamlar. Cogu cocugun meraki da reklamlar. 27 aylik yegenim de reklam delisi. Totosunin ustunde 2 dk durmaz, hipnotize olmus gibi reklam izliyor.yararli programlar secildiginde gunde 1 saat Tv gelisimine katki saglar diye okudugumdan beri pc den cizgi film aciyorum. Yegenimin erkek olmasinin da etkisi var tabi ama suan aysecigin soyledigi kelimelerin yarisini soyluyor. Genetik de onemli bi faktor ama bence sarkilar ise yariyor. Hem sen soyle hem pc den ac. Dinleyin dans edin.. Bir de nesneleri gostermek, oykulendirmek de ise yarayabilir. Mesela, bardaktan oyuncak bebege su icir ve yaparken anlat." Hadi bebek, su ic, huuuup! " suan cogu komutu anliyorlar zaten, konusma da yavas yavas..
Birkac kitap almistim ben. Nesneler, havanlar, meyveler falan. Onlar nerdeyse parcalandilar ama cok is gorduler. Simdi cogu hayvani biliyor, seslerini cikartiyor. Meyveleri soyluyor. Basit oykulu birkac sayfalik bebek masal kitabi gibi bi sey almak okumak istiyorum. O da resimlerine bakarak takip edebilir. Ama kitapciya gidemedim.
Egzersiz kulağa önemsiz gibi geliyor ama belini kuvvetlendirmen için şart
kızııııım, herkes bilir ki; turkcell 'patron hattı' dır.ben de yeni bir tarife araştıracağım turkcell de bakalım...
aynenn!Valla doğurmadan buraya takılamıyosan ikinciden sonra seni unutmalıyız bence :)
ay valla, sabah sabah kocana kızılcık sopasıyla dalasım geldi!!!Çevremdek bi kişi de işimi kolaylaştırsa. Bakıcı teyzemiz okadar dağınık ki neyi nereye koyuyo muamma!! Bugün çarık çorabını arıyorum oğlumun bulamadım. Büyük geldiği için kaldırmış olduğunu tahmin ettim ama yok yani bulamıyorum. Aradım mecbur onu ve çekmecede ıslak medillerin altına sakladığını öğrendim Efe çıkarıp atmasın diye. Sonra oğlumun gardrobunda mandal poşeti çıktı. Odada oynamış demekki kaın da oraya tıkmış. İyi de temiz çarşafların üstünde olur mu hiç yani??? Ayyy neyse bu bakıcı kısmı.
Ben odada çarığı ararken kocam ve kuzenim Efeye bakıyolardı güya bi yandan maç izleyip. Bir düşüp çarpma sesi geldi ki ağlama koptu. Çocuğum orta sehpadan geriye düşmüş ve kafasını vurmuş. Yumru halinde şişti tabi. SOğuk bişiler de çok koyamadık çünkü malum hasta.
Sonuç olarak; bi kişi de bi işe yarasın yaaaaaaaa. Herşeyi anneden beklemek mi lazım.
Ha bu arada görümcemin kv ve kpi gitmediği için istanbula gidemiyoruz ya onlar bıraya gelmeyi düşünüyolarmış!! Eşim de annesine "sakın gelmeleri yönünde gaz verme çünkü benim değişikliğe ihtiyacım var misafir ağırlamaya değil" demiş. Umarım dediği gibi olur. Bugün de kp bana diyoki telde "misafirin gitti mi??" Yani kuzenim daha dün geldi. Ayyyy herkese kılım şuanda.
bi kez ızgarada hamsi yedim, hala tadını unutamıyorum, o nasıl bi şeydi yaa?!Eki Görüntüle 950412
işte bu şekilde.. yalnız resimde kadın kağıdı zımbalamış daha sağlam olur zannımca
sen de gezenti topiğin halay başısınGezenti topikcanlarrrrrr :)
geçmiş olsun yaa, valla ben de çok muzdaribim bu tutulmalalardan.Bize gezenti diyene bak. Belim tutuldu hiç bir yere çıkamıyorum şu an. Kas gevşetici ve ağrı kesici iğne oldum. Allah'tan yürüyebiliyorum. Çiçek Abbas gibi de olsa...kuzenine işte çocuklar böyle deseydin. Zira ben kendi çocuğum olana kadar çocuklar bir yaşına gelince kendi uyur, gece uyanmaz, mızmızlanmaz, konuşup her derdini anlatır zannediyordum.
gerçekten yaa!! nasıl geçiyor tatilin, arya nasıl?Nfk nın söyleyeceklerini merak ettim:)
Hem gezen sensin pembiş, hem topiğe yetişiyorsun, valla bravo:) ben hem evde olup hem girmeye fırsat bulamıyorum. Yaptığım bişi de yok hee
bende delik deşik bi toto, sende tutuk bi bel yine de gezmeye gidiyoz.Bu bel ile gezmeye gideceğim şimdi.evde patladık.
Allah rahmet eylesin..Tesekkur eserin canim. Çok detayli anlatmissin. Ben erken konusmusum. Esim devamli anne anne yaninda büyüdüğü için KV hatirlamiyor eşimi. Farklı şehirlerde yemişler. Anne anne de hayatta değil.
geçmiş olsun yaa.. valla uzun süre direndi hastalığa.Oğluşumun burnu çok fena tıkalı. Sprey kullanmamıza rağmen nefes alamıyo yatıncaserum fizyolojik de yaptım şimdi. Başka da bişi yapamam heralde :/
gü-nay-dıııııııın!!!
tembel gacılar kalkın bakalım. yapılacak işler, yemekler bakılacak geneli hasta pasta çocuklar var
sağ baştan sayın bakim
şeker pembe
arya
pamuk helva
busmai
ilbilge
dilanaz
elifnaz
born
şekerportakalımm
delii
eaglee
ecrin
loneliness
kızııııım, herkes bilir ki; turkcell 'patron hattı' dır.
onda hesaplı bi şey bulunmaaaazhalka in, avea ve vodafone a bak
aynenn!
ay valla, sabah sabah kocana kızılcık sopasıyla dalasım geldi!!!
ama bu çocuklar hakikaten çok sağlamlar. o kadar düşmeye, çarpmaya, vurmaya valla bizim bedenler dayanmaz.
görümcenler mi gelecekmiş, kv kp mi?
herkes kendine tatil arıyor valla.. ama neyseki kocan püskürtmüş. o lafın üzerine geleceklerini sanmam.
daha yeni yatılı misafirin var yani..
bi kez ızgarada hamsi yedim, hala tadını unutamıyorum, o nasıl bi şeydi yaa?!
sen de gezenti topiğin halay başısın
geçmiş olsun yaa, valla ben de çok muzdaribim bu tutulmalalardan.
ama dediğin doğru bebeği al, yerine koy, gece incitiyoruz işte..
emzirdiğin halde nasıl iğne oldun? ben süte geçeceğinden kremi bile zor sürdüm :100:
gerçekten yaa!! nasıl geçiyor tatilin, arya nasıl?
bende delik deşik bi toto, sende tutuk bi bel yine de gezmeye gidiyoz.
huyumuz kurusun, ahahahahah
Allah rahmet eylesin..
geçmiş olsun yaa.. valla uzun süre direndi hastalığa.
en sonunda efe de hasta bebikler kervanına katıldı. Allah acil şifalar versin.
burun tıkalı olunca, emmesi de uyuması da çok güç. aspiratör kullanıyor musun, o da işe yarıyor.
belki banyo yaptırsan açılır azcık :26:
gelelim bize.. ayşeciğe ilacını içirmek için etrafında dört dönüyoruz.
kırk takla atıyoruz, oyunlar şebeklikler, sökmezse zorla içiriyoruz. onda da kusacak gibi oluyor.
şimdi niye yemeğine katmıyorsun diyeceksiniz ama bu kız var ya, bi kere sezdi meyve suyuna kattığımızı.
meyve suyu içmiyor, bardaktan koşarak kaçıyor.
öksürüğü de arttı. bal limon vericem birazdan. hırıltılı nefes alıyor, burnu da hem tıkalı hem akıyor sorunsalı.
gece öksürükten sık sık uyanıyor, ağlıyor. iyi uyamadığı için de huysuzluğu var.
Allahtan ateşi yok. mızmızlık da had safhada ama napalım, olacak o kadar.
şimdi kahvaltı hazırlayalım da karnımızı doyuralım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?