Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

benimki de karışmaz, aslında karışmak ister de karışamaz

ben bi aksilik olmazsa 6. aydan sonra başlamayı düşünüyorum..
netten tarifleri, bilgileri masaüstüne attım..
bir iki kez armut ve üzüm suyu tattırdım, birkaç damla..
[/B]

Bebeklerin çok şişman ya da zayıf olması, anne babalar için endişe kaynağıdır. Şişman bebeğin ileride şişman olacağı, zayıf bebeğin ise sağlıksız olduğu endişesi ile anne babalar mutsuz olur. Aslında anne babaları mutlu etmek küçük bir bebek için bile zordur. Çocuklar doğumdan itibaren ayda bir, bir yaşından üç yaşına kadar da iki ayda bir tartılmalıdır. Çocuklardaki ölçümler arasında kilo artışı görülmezse, aksayan bir şeyler olduğundan şüphelenilebilir. Eğer doktorunuz çocuğunuzun normal gelişim sınırları içinde olduğunu söylüyorsa (bkz. Kız ve erkek çocuklar için gelişim grafiği), çocuğunuz normaldir.

Siz yemek yediğinizde doyduğunuzu nasıl anlıyorsanız, bebeğiniz de anlıyordur. Ona "çok zayıf, doymamıştır; biraz daha yedirelim" gerekçesi ile yemek yedirmek yanlıştır. Bırakın bebeğiniz ne kadar yemek yemek istediğine kendisi karar versin.

Bebeklerin az beslendiği, gelişim eğrisindeki gerileme ile anlaşılabilir. Eğer böyle bir gerileme yoksa, az yiyor diye düşünmenize gerek yoktur.

Bebeklerin çok şişman olması da, ileride çok şişman olacakları anlamına gelmez. Bebeklere, zayıflamaları için rejim uygulanmaz. Ancak yeme şekilleri daha sağlıklı hale getirilerek uygun kiloda olmaları sağlanır. Bebek uzun süre aşırı kiloda devam ederse, hareketleri ağırlaşacaktır.

Hareketlerinin ağırlaşması, kilosunun daha da artmasına ve kısır döngüye girmesine neden olabilecektir. Ancak, tombul görünümlü bir bebek normal sınırlar içinde olabilir. Çünkü, bebeklerin kas dokuları çok gelişmediği için yağ dokuları daha fazla görünür. Yürümeye başladıktan sonra genelde kilo verirler. Yürümeye başladıktan iki üç yıl sonra hâlâ tombul bir bebekse, bu ileride şişman olacağının göstergesi sayılabilir. Ancak, 4-5 aylık bir bebek tamamen sağlıklı besleniyorsa, şişman ya da zayıf diye endişelenmek yersizdir.

Son düzenleme:
selamın aleyküm kızlar şu anda yeni uyudu paşa bu aralar iyice bozuldu uyku düzeni diye birşey kalmadı çünkü gazımı galiba geri döndü bi süredir daha iyiydi ama şimdi yine başladı ayaklarını çekmeye ve ne yapsakta susturamıyoruz zaten umarım tekrar normale döner biz hala 4. ay aşımızı olamadık p.tesi olucaz inşallah umarım ateşsiz geçer ayrıca bu kvler konusunda cümleler tamamen tıpatıp aynı ki biz de sdc o değil herkes kendinde bi fikir beyan etme hakkı buluyo :

-senle kimse konuşmuyo mu oooolum hee sööylee
-kim döğdü ( dövdü ) seni kim ağlattı söyle bakimmm
- seni aç mı bıraktılar

zaten canım başımdan aşkın bu ve bunun gibi cümlelere artık ağzımı açmaya tenezzül edemiyorum cevap vermekten yoruldum resmen anladım anlamıyolar ne desem de bi de illa şerbetli su verin deyip duruyolar e benim çocuğum zaten gazman gibi şeker iyice mahvedicek çocuğumu ay bilmiyorum şimdi yatıp namazla kalkıyo zaten bir kaçgündür ilk doğum yaptığım zamanlar gibi uykusuz olmaya başladım iyice sinirlerim gerildi gidip uyuyım bari...bu arada kış geldi artık kaç günde bir banyo yaptırıyosunuz yavrularınızı

evet bi de o var
-senle kimse konuşmuyo mu oğluuuuum

24 saat konuşcaz sanki..
hatta ben kendimi biraz geri çekiyorum onların yanında,onlar sevsin ,çocuğu bize vermiyo demesinler diye
yalnızken neler neler konuşuyoruz biz oğlumla, kıkır kıkır gülüşüyoruz
ben 2 gunde 1 yaptırırdım. şimdi 3 gunde 1 yaptırıyorum banyo

Allah kolaylık versin.. bazen aklıma geliyor o ilk ay her sabah 6da kalkıyordu,
yaklaşık bir saat ağlıyordu gazını çıkarana kadar sonra emiyordu yorgun düşüp uyuyordu yavrum..
ne günlerdi, hamdolsun geçti..

uykusuzluk açlıktan fena.. çok kötü etkiliyor..
ben son ikidir neredeyse haftada bir yıkıyorum valla..

dün öğlen 10 a kadar yattı tabi arada 2 3 em di akşama kada kucakta oturdu deli

akşama kadar yarım saatt lik 3 kere 4 kere ancak uyudu

gel gelelim gece 3 de uyudu zorla çıldırdım

yatırınca ağlamaya başlıyor karnı tok meme veriyorum dili dışarıda istemiyor

altı temiz , ağrı kesici verdim bir yerimi ağrıyor diye yok yokkkkkkkkkkkk 2 gündür böyle

Bu sıralar bebişlere bir şey oldu.Benimki de çoooook mızmız.Bir de dün 4. Ay aşılarımızı olduk iyice mızmız oldu.Sürekli ölçüyorum ateşi de yok.İnler gibi uykuya dalıyor miniğim.Babamız hastaydı ondan hastalık mı bulaştı acaba diyorum.:26:Çoksık hapşuruyor.

İçim elvermiyor ama hasta olacak diye haftada bir yaptırıyoruz.

Ebe bizim kızı ufacık olacak bu kız, minicik olacak diye sevdi.Sonra bir erkek bebek geldi.Bizimkinden bir ay küçükmüş.58 cm çıktı.Kızım gecen ay 59 cmydi.Eşim de bizim kız kısa olacaksa bu çocuk hobit mi olacak diyoooor.

bizde 4ünde olcaz ateşi yok mızmız uykusunda ağlıyor felan kuzucumun neyi var acaba

benim kocamda çok sık hapşuruyor ama tiner çekmiş ondan

geçmiş olsun canım dikkat et

Son düzenleme:
Boşver canım kvler için can sıkmaya değmez.Konuşup dururlar, konuştukları ile kalırlar.

canım endişe edecek bişey yok bizimde bugün doktor kontrolümüz vardı. 4,5 aylık olduk baş çevresi geçen ay 40 tı şimdi 40.5 olmuş boyu 65.5 cm kilosu 6.300 doktor kilosu az sizin kız boya çalışıyor dedi ama geçen ayda aynı şey oldu sağlık ocağı 10 gün önce 6.350 kg dedi hastanede 10 gün sonra 6.300 çıktı saçmalık ben evde dijital tartı ile ölçüyorum 6.600 çıkıyor hadi 100 gr hata olsun 300 gr hata çok fazla.

Bir de dün kan damlası verdiler.9 damla dediler.Orada sormak aklıma gelmedi 9 damla çok değil mi?Kardeşimle konuştum onun da bebeği var.Onlar kilosuna artı bir veriyorlarmış.Salı doktora gideceğız sormayı düşünüyorum.Ayrıca kabız da yapabilir dediler.Dün emin olamayınca 8 damla verdim.Kaka yaptı, kakası pas gibi kokuyordu.

doktora dedimki 10 gün önce sağlık ocağında 6.350 çıktı sizde şimdi 6.300 çıkıyor oda tartılar arası fark olur dedi ama çok saçma biz hangi değeri baz alıcaz ??? Sağlık ocağındaki değer evdeki ölçümüme çok yakın çıkıyor hemen hemen aynı ama doktorda çok fark oluyor

maşallah bebişinekendim kısa olunca uzun boylu bayanlara hep imrenmişimdir.

kızım 7 600 4 aylık olcak işte evdeki tartıda öyle çıkıor hastanedede hadi 7500 diyor doktor sağlık ocağı bir zıbın bir tayty bir tişört yüzünden 7200 7250 diyor

boyu 65 cm çıktı sağlık ocağında 62 demişti

bende evde metreyle ölçünce eksik çıkıyor çocuk doktorları iyice uzatıyor ve t cetvel gibi bişiyle ölçüyor doğru çıkmas normal yoksa çock 15 günde 3 cm mi uzadı

bizede bugün verdi doktor ama 7 damla dedi senin kızın kilosu kaç?

Siznkinde çooooook fark varmış.Bizimki de farklı çıkıyor ama 150 gr falan.Ne öyle ya, çoooook fark var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…