evet içgüdüsel ama biran düşündürdü beni. sizede sormak istedim. saol canım.İçgüdüsel diyelim.sevildiği gibi seviyor annesi.
İçgüdüsel diyelim.sevildiği gibi seviyor annesi.
Batuhan öğleye doğru saat 12 gibi 2-3 saat kadar uyur. birde akşam 10-11 arası uyur sabaha kadar. çok nadiren gece arada uyanır.Bornnnn, öğle uykusu uyumak istemeyen bir bebi de bende mevcut. Dikkat ediyorum gece 11-12 saat uyutunca öğle uyumuyor.
Bulastiriyoruz tum topige bu hastaligi desene :)) valla ben su andada uyutmaya calismiyorum ama umru degil bizimki gece az.da.uyusa cok da uyusa ogle uykusunda yatagina gitmek istemiyor yatirinca ciglik.kiyamet bebekken bile uyku egitimde bu kdr zorlanmamistm nerden geldi bu sacmalik ins bi an once gecer :/Bornnnn, öğle uykusu uyumak istemeyen bir bebi de bende mevcut. Dikkat ediyorum gece 11-12 saat uyutunca öğle uyumuyor.
Batuhan öğleye doğru saat 12 gibi 2-3 saat kadar uyur. birde akşam 10-11 arası uyur sabaha kadar. çok nadiren gece arada uyanır.
batuhanda çok sakin ama sinirlenince yanına yaklaşılmıyor. hatta bir ara kafasını halıya vuruyordu. unuttu çok şükür artık yapmıyor.azarladığımda boynuma sarılır. hatta ağlar. oy dayanamıyorum ağlayınca ama istemediğim şeyi yapmasınıda istemiyorum. mesela buzdolabının kapağı açık kalacakmış içindekileri karıştıracak ve indirecek. keremde anneye çok yazık etmiş ama hepimiz bişeylerden nasibimizi alıyoruz. bende çok oyuncak maduruyumdur. birkeresinde kafaları tokuştuk çocuk gülmekten yerlere yattı. aklına geldikçe yapmak istiyor. manyak bebe.ayy bi tane de benden
Keremle oynuyorduk sevinçten ne yapacağını bilemedi geldi kolumu ısırdı. Bi de ısırdığı yerden dişleriyle derimi çekti ;öyle canım yandı ki.. İttim onu. Kafa göz dalacaktım da tuttum kendimi , acıdan bağıra bağıra ağlamaya başladım bütün apartman duymuştur... Kerem ağladığımı görünce geldi o da ağlamaya başladı; sarılıyor "Anne bu kadar yeter" diyor.. gülsem mi ağlasam mı bilemedim:))
doğru haklısın ben de keremi daha çok kollarım gibi geliyor ama sonuçta kardeşlerinin de bir suçu yok ki..
oyy yavrumm. kesinlikle haklısın.Bizimki de o annesine zarar verenlerden.... Sanırım o ısırdıkça yada vurdukça bizim ona kızmamız durumu pekiştiriyor. Daha fazla yapıyor. Hiç olmadı bize zarar veremiyorsa kendi elini ısırıyor, kendini tokatlıyor. Birara elleri kıpkırmızı geziyordu sürekli ısırmaktan. Sonrasında da acıdığı için iyice ağlıyordu.
çok canımı yaktığında benimde kızarak ittiğim, bazen eline, koluna vurduğum oluyor. Canı yandığı için değil ben kızdığım için ağlayıp sarılmaya çalışıyor.
Bende sabırlı değilim anlaşılan.
neredeydin sen. burasıda güneşli ama esiyor rüzgar çok.Günaydın kızlar. İstanbul'da hava güneşliymiş. Burası kapalı. Yağmur yağabilir. Evde kaldık yani. Biraz ev toparlayıp yazılı sorusu hazırlayacağım.
ah hahah ha alem bunlar yaa bu yaşta bu sinir. insan napcağını bilemiyor.Bizimki de sinirlenince ağzını yüzünü avuçluyor. O öyle yaptıkça güzellikle konuşmaya çalışıyorum. Çünkü bir ara sinirlenince elindekilerini atmayı öğrenmişti. Onu ben çok yaparım. Benden öğrenmişti. Şükür unuttu.
yerim o keremi ben. çok alemsiniz yaa.Bütün çocuklarda şiddete eğilim var bence, hayatta kalma içgüdüsü müdür nedir..
Kerem savaş filmlerini ve kovboy filmlerini soluğunu tutarak izliyor. Erkeklik iç güdüsü galiba.
bazı çocuklar uyku çok sevmiyor. benim yeğenlerimde hiç uyumazlarmış ama şimdi kocaman genç oldular valla yerinden zor kaldırıyoruz. batuhan bebekken çok az uyurdu. sonra günde 3 defa uyumaya başladı. buralara gelince 2 uykuya düştü. rutin bu şekilde maaşallah. hasta olunca işte uyku durumu bozuluyor normal olarak. yasirde keşke biraz uyuyp annesine rahat nefes aldırsaymış keşke zor canım anlıyorum seni geçer inşallah düzene girer.Bulastiriyoruz tum topige bu hastaligi desene :)) valla ben su andada uyutmaya calismiyorum ama umru degil bizimki gece az.da.uyusa cok da uyusa ogle uykusunda yatagina gitmek istemiyor yatirinca ciglik.kiyamet bebekken bile uyku egitimde bu kdr zorlanmamistm nerden geldi bu sacmalik ins bi an once gecer :/
Hayatim boyunca yasir gece uykulari dahil araliksiz 2 3 saat hic uyumadi hele oglen mumkun degil yine memeden kesince geceleri uyanma skligi azaldi ama iste gunduz hem cok zor.hem de cok az.uyuyo(( mesela bebekken ilk.dogduklarinda gunun cogunda uyurlar ya bizimki 36 saat hic uyumadan durdugu olmustu o zmnlar kolikti tmm da simdi ne edepsiz baska bisi degil !!
Okuya okuya etkilenmişiz deseneFrued gibi konuştun busmai.
Ben şimdiden yoruluyorum sonra ne olacağını düşünmek istemiyorum :)birde su var ki nornalde herkes bana sakinsin sabirlisin der ama iki gundur benden mi yoksa gercekten pasa hareketliligin doruklarinda oldugu icinmi yoruluyorum ve yoruluncada cok sinirleniyorumm..Allah sonumuzu hayir etsinn valla..busmai, born,bahar zor gunler bizi bekliyor canlarrrr..firtina oncesi sessizLikteyizz yani:)
batuhanda çok sakin ama sinirlenince yanına yaklaşılmıyor. hatta bir ara kafasını halıya vuruyordu. unuttu çok şükür artık yapmıyor.azarladığımda boynuma sarılır. hatta ağlar. oy dayanamıyorum ağlayınca ama istemediğim şeyi yapmasınıda istemiyorum. mesela buzdolabının kapağı açık kalacakmış içindekileri karıştıracak ve indirecek. keremde anneye çok yazık etmiş ama hepimiz bişeylerden nasibimizi alıyoruz. bende çok oyuncak maduruyumdur. birkeresinde kafaları tokuştuk çocuk gülmekten yerlere yattı. aklına geldikçe yapmak istiyor. manyak bebe.
oyy yavrumm. kesinlikle haklısın.
neredeydin sen. burasıda güneşli ama esiyor rüzgar çok.
ah hahah ha alem bunlar yaa bu yaşta bu sinir. insan napcağını bilemiyor.
yerim o keremi ben. çok alemsiniz yaa.
Yaaa arkadaşlar sanırım artık oğlumun bacaklarını asırıp öpmicem. dün komşunun kızı gelmiş baya güzel oynamışlar hatta gitmesin diye ağlamış. ancak kötü olan kızın bacaklarını öpüp benim ısırdığım gibi yani sevgi hali ısırmış. boynuna sarılıp yanaklarını öpüyormuş. hani tamam çocuk bu öğrendiğini yapıyorda yanlış yoldamıyım sizce bilemiyorum. her anne baba gibi seviyoruz işte ama. ilerde yanlış bişiii yapmasın.
Oglumu uyuttuktan sonra biber dolmami yaptim..mutfak.balkonu almis basini gidiyordu oraya hallettip sildim..banyo lavabosunuda aradan cikardim..sonrada buzdolabim gozume batiyordu silmekle ugrasmayip raflari bosaltip tek tek yikadim..valla daha pratik oluyormus bi deneyin derim kizlarr..simdi popom anca yer gordu..oglum kalkmadan birazcik dinlenseydim iyiydi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?