sezaryan olanlar sonra normal doğum yapamazki zaten öyle değilmi.Ben normal doğumdan vazgeçtim canım. o yüzden; ikinciyi de sezeryan ameliyatı olacağım için erkek prof.a gideceğim.
emzirme konusu içimde çoook büyük yara. kv başımın etini yedi. sütün ekşimiştir sütün şöyle sütün böyle benimde acemilik işte devam ettiremedim zaten stresten kesildi. onun oluk oluk gelirmiştide sütü. yerlere dökülürmüş falan. beni çooook strese soktu. bende inandım kestim. ama iki elim yakasında alacağım olsun. ayrıca anne sütü ekşir diyede bişey yokmuş. keşke onu hiç dinlemeseydim.amiin. nacizane tavsiyem bi maniniz yoksa 2 seneyi sonuna kadar kullanin. Kizimla ilgili tek buyuk pismanligim buydu. Bazen canim neden bu kadar yaniyor diye dusunuyorum. Hala aysecige sarilirken aglamakli oluyorum. Ama bu 2,5 ay once memeden kesmekten ote emzirmeyi aramizdaki o ozel bagi koparmanin verdigi huzun. Dedigin gibi o da bi gun olacakti..
KK de emzirmeyi tam yapmak isteyenler 2 seneyi doldursun diyor. Meali ve buna bagli fikhi hukumleri de okudum. Cocugun hakki iki sene, ancak anne baba birlikte karar vererek emzirmeyi daha once kesebilir. Hanefi mezhebine gore 30 aya kadar emzirilebilir. Yani 24. Ayda bicak gibi kesilecek diye bi sey yok. Hatta bebegin yeteri kadar beslenemeyecegi sagligi konusunda endise varsa 30 ay da asilabilir.
Cenesi dusuk kadinlara ben de gicigim. Her konuda cok bilirler ve tavsiyeleri bitmez.
Merhaba. öncelikle allah bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin. ben kocaman bir valiz hazırlamıştım. malum ağustos annesiyim. hastanede 3 günkaldığım için hepside kullanıldı giysilerin. yani bayaa detaylı hazırlamıştım. bebek kıyafetlerini dalinin bebekler için olan toz deterjanıyla yıkadım. yumuşatıcı kullanmadım tavsiyede etmem. ütüledim ve valize yerleştirdim. bende bir ay öncesinden başlamıştım hazırlamaya.hanımlar 26 temmuzda doğum olacak inş. ama şekere bağlı erkende olabilirmiş, bende hastane çantasını ufaktan hazırlamak istiyorum hem neler konacak hemde yeni bebek kıyafetlerini neyle yıkayacağımı bilmiyorum, tecrübelerinize ihtiyacım var!!
Merhaba. öncelikle allah bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin. ben kocaman bir valiz hazırlamıştım. malum ağustos annesiyim. hastanede 3 günkaldığım için hepside kullanıldı giysilerin. yani bayaa detaylı hazırlamıştım. bebek kıyafetlerini dalinin bebekler için olan toz deterjanıyla yıkadım. yumuşatıcı kullanmadım tavsiyede etmem. ütüledim ve valize yerleştirdim. bende bir ay öncesinden başlamıştım hazırlamaya.
sezaryan olanlar sonra normal doğum yapamazki zaten öyle değilmi.
emzirme konusu içimde çoook büyük yara. kv başımın etini yedi. sütün ekşimiştir sütün şöyle sütün böyle benimde acemilik işte devam ettiremedim zaten stresten kesildi. onun oluk oluk gelirmiştide sütü. yerlere dökülürmüş falan. beni çooook strese soktu. bende inandım kestim. ama iki elim yakasında alacağım olsun. ayrıca anne sütü ekşir diyede bişey yokmuş. keşke onu hiç dinlemeseydim.
İyi hafta sonları.
mavi mavi masmavi ne olmuş böyle?
önceki yıllarda böyle mavi olmuş daha sonra tekrar pempeye dönmüştü.
mahmut kerim,in yaşgünü 27 haziran.benimde temmuz 5 di,bir hafta önce olunca
haziran doğumlu oldu.ben aslında haziran annesiyim.pembe efe,de bizden iki gün sonramıydı?
dün pepee hayranı oğluma pepeeli pijama aldık pek mutlu oldu.bakıp,bakıp seviniyor.
nfk ayşeciğin havuzunu artık çıkar annesi yüzsün bi güzel....
ütülemeyince olmuyor walla.
aa ne ayıp toplamıyormu oyuncakları.
yengeçler çok duygusallar. ama aileye çok düşkünler.
düzenli annenin hali başka oluyor. ama haklısın.yapsın canım. bizim bebeklere yetişmek için birkaçtane adama ihtiyacımız var. ben bile zor yetişiyorum. aşırı hareketliler.
ben bu minik lokumu yerim bide ısırırım oyyy.
aaa olayabak hayret birşey.
çok alemsin yaa. ben yüksek topuk çok seviyorum çokta giyiyorum. ama buraya rahat bi spor giyip gelmiştim. anlayacağın topuklular ankarada kaldı. ayağım şimdi rahata alıştı topuklu giyebilirmiyim bilmiyorum. ayakkabıyada hiç para vermek istemiyorum. söylemesi ayıp 50 a yakın ayakkabım var.hiç abartmıyorum. sadece yazlık olanlar.
hanımlar 26 temmuzda doğum olacak inş. ama şekere bağlı erkende olabilirmiş, bende hastane çantasını ufaktan hazırlamak istiyorum hem neler konacak hemde yeni bebek kıyafetlerini neyle yıkayacağımı bilmiyorum, tecrübelerinize ihtiyacım var!!
Ben de dadece gezmeliklerini ütülüyorum.Sezaryen olduğu için 2-3 temmuzda falan alır heralde
:)))
Evet canım aynen
Çok haklısın ama efeye der gibi söyleyebilirsin "teyzesi oyundan sonra oyuncaklarını toplamasını öğret" gibi
Bizimki de oyuncakları ve kıyafetlerini katıp karıştırıyor çok sinir bozucu
Ben keremin kıyafetlerini uzuuun zamandır ütülemiyorum, sadece dışarı çıkacaksak onları. Mikrobu kırılsın vs abartmaya gerek yok artık bebek değiller
Hahhahaha
Sen beni yıka diyo bebeğine
Bizim oralarda bir söz vardır. 40 yaşındaki serçeye cik cik demesini mi öğreteceksin diye. Huylu huyundan vazgeçmez. Bizim oyuncak sepetinin içinden peçete, kağıt, çubuk kraker ambalajı çıkıyor. Ne desen değişmez. Ben artık rahat olmayı öğreniyorum sanırım. Biliyorum çok sinir bozucu ama başkasına baktırıyorsak buna bir şekilde razı oluyoruz. Bazen bir doluyorum, sinir patlamadı yaşıyorum. Sonra geçiyor. Bugünler de geçecek diyorum.Kendisi çalışıyor canımyani başbaşayız kudurcanla..
Valla kafam değil ben dağılıyorum artıkkaç gündür dört sınavı okuyamadım. Okula gidip gelmekle bitse sorun değil de işi bitmiyorki..
Bakıcımız şu ara sinirlerimi zıplatıyo. Efeye yetişemiyor resmen.. Tabi bizimki de kuduruk sonuçta.. İki gün önce dolabını toparladım oğluşun çünkü dışarı kıyafetleri, ev kıyafetleri birbirine girmişti. Dün bi açtım bişi almak için talan olmuş!! Ütülüler dağıtıldığı için bi daha ütü yaptım çıkmadan. Oyuncaklarının sepetlerini ayırdım. Yani eğitici oyuncakları başka bir kutuya ayırdım sadece. Tek yapılacak şey onlarla iş bitince o kutuya koymak. Ama yapılıyo mu?? Tabiki hayır!! Her yer her yerde. Ekstra bi temizlik beklemiyorum ama bu kadarcığı da yapılsın yani.. Bunları onunla konuşmam mümkün değil çünkü dayanamaz laf sayarım ve film kopar. Dayanmaktan başka çare yok...
Kendisine oyun kurmuş annesi:)))))
sezaryan olanlar sonra normal doğum yapamazki zaten öyle değilmi.
emzirme konusu içimde çoook büyük yara. kv başımın etini yedi. sütün ekşimiştir sütün şöyle sütün böyle benimde acemilik işte devam ettiremedim zaten stresten kesildi. onun oluk oluk gelirmiştide sütü. yerlere dökülürmüş falan. beni çooook strese soktu. bende inandım kestim. ama iki elim yakasında alacağım olsun. ayrıca anne sütü ekşir diyede bişey yokmuş. keşke onu hiç dinlemeseydim.
Sütü az olan kv hiç duymadım zaten.
Ben de dadece gezmeliklerini ütülüyorum.
Bizim oralarda bir söz vardır. 40 yaşındaki serçeye cik cik demesini mi öğreteceksin diye. Huylu huyundan vazgeçmez. Bizim oyuncak sepetinin içinden peçete, kağıt, çubuk kraker ambalajı çıkıyor. Ne desen değişmez. Ben artık rahat olmayı öğreniyorum sanırım. Biliyorum çok sinir bozucu ama başkasına baktırıyorsak buna bir şekilde razı oluyoruz. Bazen bir doluyorum, sinir patlamadı yaşıyorum. Sonra geçiyor. Bugünler de geçecek diyorum.
Kendisine oyun kurmuş annesi:)))))
Herkese günaydın. Bol bol gezin canlarım.
Okadar kötü bir hava varkiiiii :/ gezmek yok bugün..
Aynen burada da şu an her taraf toz toprak.
Nfkcan yazmayı unutmuşum. Valla ben gezilecek yerleri hiç bilmiyorum((
ikizler biraz dengesiz oluyor ama, seviyom ben onları yaaaBildiğim kadarıyla 22 hazirandan sonrası yengeç, öncesi ikizler. Yengeci tercih ederim.
sabır bacım, sabır..Bakıcımız şu ara sinirlerimi zıplatıyo. Efeye yetişemiyor resmen.. Tabi bizimki de kuduruk sonuçta.. İki gün önce dolabını toparladım oğluşun çünkü dışarı kıyafetleri, ev kıyafetleri birbirine girmişti. Dün bi açtım bişi almak için talan olmuş!! Ütülüler dağıtıldığı için bi daha ütü yaptım çıkmadan. Oyuncaklarının sepetlerini ayırdım. Yani eğitici oyuncakları başka bir kutuya ayırdım sadece. Tek yapılacak şey onlarla iş bitince o kutuya koymak. Ama yapılıyo mu?? Tabiki hayır!! Her yer her yerde. Ekstra bi temizlik beklemiyorum ama bu kadarcığı da yapılsın yani.. Bunları onunla konuşmam mümkün değil çünkü dayanamaz laf sayarım ve film kopar. Dayanmaktan başka çare yok...
180 derececik kadar bi sapmaAmaçtan sapılmış sanıyorum
ben hala çoğunu ütülüyorum valla.Ben de sadece dışarı kıyafetlerini ütülüyorum canikom. Zaten 3-4 tane uzun kollu incesi var; onlar da ütüsüz olunca şalter atıyo..(
tam tahmin edemesem de yaklaşmışım
İyi hafta sonları.
mavi mavi masmavi ne olmuş böyle?
önceki yıllarda böyle mavi olmuş daha sonra tekrar pempeye dönmüştü.
mahmut kerim,in yaşgünü 27 haziran.benimde temmuz 5 di,bir hafta önce olunca
haziran doğumlu oldu.ben aslında haziran annesiyim.pembe efe,de bizden iki gün sonramıydı?
dün pepee hayranı oğluma pepeeli pijama aldık pek mutlu oldu.bakıp,bakıp seviniyor.
nfk ayşeciğin havuzunu artık çıkar annesi yüzsün bi güzel....
Allah Allah mı diyoo?yeni görüntü benimde hoşuma gitti. batuhan 2 ağustos doğumlu. bende ağustos annesiyim. eşim koç ben boğa oğlumda aslan. nekadar uyumluyuz dimi. batuhanda pepe hayranı ne yalan söyleyim bende hayranım ya. çok sevimli geliyorlar. e çocuklarda anlıyorlar artık ve yeni alınan herşeyden çok mutlu oluyorlar. akşam batuş bana allahallah diye kızıyordu. gittikçe bilmiş olmaya başladılar.
tarifi bi yerden almadım canım. 2 su bardağı şehriyeyi haşlayıp yağladım (epey fazla oldu, istersen yarı yap)kızzz okadarmı güzeldi. şu tarifi verde bende yapiim. geçmişe bakamadım tarifi yazmışmıydınız ki.
Rabbim sağlıkla ve kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin..hanımlar 26 temmuzda doğum olacak inş. ama şekere bağlı erkende olabilirmiş, bende hastane çantasını ufaktan hazırlamak istiyorum hem neler konacak hemde yeni bebek kıyafetlerini neyle yıkayacağımı bilmiyorum, tecrübelerinize ihtiyacım var!!
Allah o kadını bildiği gibi yapsın, e mii?sezaryan olanlar sonra normal doğum yapamazki zaten öyle değilmi.
hay, ağzın bal yesin yaa, ne doğru söyledinSütü az olan kv hiç duymadım zaten.
Okadar kötü bir hava varkiiiii :/ gezmek yok bugün..
bizim izmit planı da yattı.İstanbullular gezsin tozsun ozamannnn!! (Bknz: kıskançlık)
Bu arada az önce Kerem uyandı karyolasından inip odasının kapısını açıp geldi, yüreğime inecekti nerdeyse. eve biri girdi sandım!
Nasıl yaptı hala anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?