canım eger fıskırıyorsa sutun var demekki benım oğlan bagırarak uyanıyor her aksm 2-3 defa sallıyorum uyuyor ya gazı vardır yada korkmustur bı seyden
Kızlar dünden beri yavrum saat basi uyaniyor agliyor memeyi almio zaten gunduz sıkıntıydi emmesi ama gece yatinca bi uyurdu yavrum 4 5 saat emip.tekrar uyurdu simdi emmiyo neler yaptım anakucaginda dalio emzirmek icin alıyorum uyanio sastim kaldim karni ac oldugu icin saat basi uyanio.meger ben hic sıkıntı cekmeden buzamana kadar gelmisim.neyapcam sastim uyku sersemi biraz emip cekio kendini hemen elini ağzına götürüyor tabi uykusu acilio.hem doymak istio hem memeyi almiyo.sanki canı yanio.damaklarindan galiba emerken cani aciyor.yaa ben napcam biberondabeceremio sagip onla icirsem uyku sersemi.uyutmadan mama denedim onuda yemedi.off ne zormus.şimdi tetikteyim .aksam 4 te yatan çocuk daha yeni uyudu.heran uyanacak ve kabus basliycak diye korkuyorum.ayni sorunu yaşayan varmı yavrum nazarami geldi napti tombalak bisey
gardrop yenilemek için bu bi fırsat diye düşünüyorum
benim de bir yere gittiğim yok. hava güzelken eşim haftasonu bizi biryerlere götürüyordu gezmeye..
kartepeye bile çıktı kızım, 2 aylıktı
ama havalar kötü, tıkılıp kaldık eve, haftada bir ya da iki gün anneme gidiyorum..
inan o gezme oluyor bana.. ne hale geldik yaa
karnımdayken giyinip çıkıyordum, istediğim yere gidiyordum, alışverişe, gezmeye..
8,5 aylık hamileydim, canım sıkılınca alışverişe gidiyordum, dinlene dinlene geziyordum..
o zaman ne kolaymış, şimdi evde ekmek olmasa karşıdaki bakkala bile gidemiyorum..
abimler de öyle düşünüyor. 3 senede zor oldu bu kerata, muzice gibi bi şey oldu..
o yüzden kısa zamanda bir kardeş yapmak istiyorlar..
yengem de ikisi birden büyür diyor.. Rabbim inş gönlünüzdekini hayırla versin
hay Allah, nedir ki bu lekeler?:44:
maşallah sizee
becerikli kadının hali başka
bu arada laf geldi onu da söyleyeyim.. beni abartıyor diye değerlendirebilirsiniz ama benim fikrim ve tercihim şu:
ben gerekmedikçe eşimin yanında kızımın altını değiştirmiyorum, banyo yaptırmıyorum..
eğer o anlıyorsa odaya da girmez, bekler, müsait misiniz diye sorar gelir yanımıza..
zorunluluk olursa, eşim de kızımı yıkar, altını açar ama fırsatım varsa ikimiz de bundan imtina ediyoruz..
annem bana; kimsenin yanında kızın altını değiştirme, emzirme diyor.. mutlaka bir bildiği var..
ben de kadınlar bile olsa gidiyorum, başka bir odada alt değiştiriyorum..
kızım 6 günlükken doğum yaptığım hastaneye kontrole gittik, erkek çocuk dru ayşeciki muayene etti.
sonra da apış arasını ayırıp orayı da kontrol etti. o an eşim çok rahatsız oldu.. bu yüzünden fazlasıyla belliydi..
çıkışta eşim bana iyi bir dr bul ama 'kadın' olsun,, hem sen rahat edersin hem de ayşecik dedi..
başta söylediği sivri gibi geldi, ama düşünce hak verdim eşime..
Kızlar dünden beri yavrum saat basi uyaniyor agliyor memeyi almio zaten gunduz sıkıntıydi emmesi ama gece yatinca bi uyurdu yavrum 4 5 saat emip.tekrar uyurdu simdi emmiyo neler yaptım anakucaginda dalio emzirmek icin alıyorum uyanio sastim kaldim karni ac oldugu icin saat basi uyanio.meger ben hic sıkıntı cekmeden buzamana kadar gelmisim.neyapcam sastim uyku sersemi biraz emip cekio kendini hemen elini ağzına götürüyor tabi uykusu acilio.hem doymak istio hem memeyi almiyo.sanki canı yanio.damaklarindan galiba emerken cani aciyor.yaa ben napcam biberondabeceremio sagip onla icirsem uyku sersemi.uyutmadan mama denedim onuda yemedi.off ne zormus.şimdi tetikteyim .aksam 4 te yatan çocuk daha yeni uyudu.heran uyanacak ve kabus basliycak diye korkuyorum.ayni sorunu yaşayan varmı yavrum nazarami geldi napti tombalak bisey
millet ne meraklı..kesinlikle abattığını düşünmüyorum ben de çok mecbur kalmadıkça kimsenin yanında emzirmemeye çalşıyorum kaynanamlarla çok yakın oturduğum için gelen gidenimiz çok bazen çok zorda kalıyorum ama o anlarda da sırtımı mümkün olduğunca dönüp bir duvar köşesi buluyorum bez alma konusunda ise çok hassasım ben de ve böyle olan çok fazla kişi tanıyorum kadınların yanında değil sadece mümkünse kimsenin yanında almıyorum bazıları aman hiç mi görmedik falan diyor ama ben gerekirse biraz daha bekletiyorum almayı bizim de doktorumuz erkek ilk seferinde biz de bayana gittik doğum yaptığım hastane diye şimdi çok ama çok iyi erkek doktorumuz var
şu büyüme ataklarından mı geçiriyor bebeler?:26:Günaydın guzel anneler ve onların tatlı bebekleri:) kabus gibi bir sabaha uyandık.kizim sürekli agliyo ve ben nedenini bir türlü bulamıyorum:2:
hamdolsun anlamış çözmüşsünüz problemi..ben de aynı sorunu çok yaşadım, ilk 3 ay memeden ayrılmayan oğlum 3.aydan sonra uyanıkken meme emmemeye, bas bas bağırmaya başladı, bi iki kere çekip ağlıyodu, çok uğraştım, ayakta gezerek, emzirme önlüğüyle, ninni söyleyerek vs. heryolu denedim, bi süre daha idare ettik, iki hafta önce farklı bi doktora götürdüm, bebeğimde alerji varmış, o yüzden emmek istemiyomuş, kakası da sürekli mukuslu oluyodu, minik noktacıklar şeklinde kan görüyodum. çok sıkı bi diyete başladım, süt ve süt ürünleri, yumurta, fındık, fıstık, ceviz, domates, salça... bi sürü şeyi yemiyorum artık, bebeğim de yeniden emmeye başladı çok şükür, sizde de böyle bi durum olabilir mi acaba?
dün gece uyuyamadım ben.
bi sağa bi sola döndüm durdum,,
çok kötü rüyalar gördüm,
sabah da müthiş bir başağrısı ile uyandım..
hamdolsun biz iyiyiz.. sizi özlüyoruz, siz de yoksunuz:93:
nasipte varsa olur, bi düşünelim ama..
biliyorsunuz ki, kız evi naz evi
kunduza sormuşlar, en güzel kimin yavrusu diye..
benimki, demiş:78:
ben de birçok anne gibi hassasım..
eşime kalsa çocuk okula başlayana kadar hiç insan içine çıkmayalım..
oturmalara gitmeyelim, misafir gelmesin, gezmeyelim, evden çıkmayalım.
kızına nazar değermiş..
facebooka foto koymuştum, onu bile hemen kaldırdım..
amin amin.. Rabbim bütün bebekleri korusun..
yazmana çok sevindim, hoşgeldin diyeyim..
inş bundan sonra beraber oluruz..
eşim sürekli harçlık veriyor, paralar cüzdanda birikiyor, birikiyor ama
alışverişe gitmek mümkün mü?!
giyecek hiçbirşeyim yok.. paltom olmuyor, yağmurluğum olmuyor,
birçok kazağım dar geliyor.. eşofman da almam gerek.. daha neler neler..
sefil gibi dolaşıyorum ortalarda ya..
etrafa bakıyorum, millet şakır şakır takmış takıştırmış..
anne oldum diye böyle mi olacağım yani..
en güzel zamanım, gencim, güzelim, yani halim vaktim yerinde..
ömrümün baharı eşimle evliyim, Rabbim bana en güzel hediyeyi vermiş, küçük aşkım kucağımda..
ama böyle olmayacak, müsait olursa ayşeciki babaannesine bırakıcam.
süt de bırakıcam.. cumartesi gidip birkaç ihtiyacımı alıcam.. ara ara yapıcam bunu..
hem ruhumun buna ihtiyacı var hem eşimin[/QUO
canım evet millet makyaj takıp takıstırıp gıyınıp gezıoyor takıyolar bebeklerını önden kemerlı anakucağına. bız eve kapandık kıyafetlerımızde olmuyo mıllet nasıl eskı kıyafetlerı gıyıyo hemende gırıverıyolar ıcıne.bı zayıflayamadım yaa.emzırııyorum ama aynı kılodayım dıkkat etsem olmuyo emzırıyorum.
canım bende su vermıyorum doktorumuz verme dedı emdıgı ıcın anne sutunun ılk gelen önsütü sulu olurmus zaten.şimdi sen boyle dıyınce şüpheye dustum ama günde 1 kere mılupanın rezene cayını verıyorum ben rahatlasın dıye. onu suyla yapıyorum ordan alabılırmı su ıhtıyacını.ya ben bu doktorları anlamıyorum. susuz olurmu hiç yaa. hadi kendi içmesinde göreyim.
ver gülüm sen ver. çocuğun ağzında pamukçuk da olmaz ne kadar içerse kardır. böbrekleri içinde iyi.
su şifadır ya. ben veriyorum ölede çok seviyoki maşallah. mamadan sora memeden sora, kusarsa kusmuğunuda giderir hem ver hayatım bi biberona doldur her beslenmeden sora her kusmadan sora çeksin bir iki fırt yazıktır günahtır.
suyun zararı olurmu hiç, ılık olsun hele bide bak nasıl kakasını rahat rahat yapıo. özellikle sabahları verirsen daha iyi hem
benımde file olmuyor canım küvetıne su doldurup içine yatırıp basını annem tutuyor ole yıkıyorum cok daha rahat ve çağanım denızdeymıs gıbı ellerını ayaklarını oynatıyor heryer su oluyor :)kızlar kızımı kucağıma oturtp yıkayım diyorum artık file olmyor :44:
haklısın canım sağınca bellı olur gögüs pedi dolsa bıle fışkırınca da az süt gelebılıyoraslında fışkırması süt var demek olmuyor ben sağdığım için biliyorum bir iki fışkırıp kesilebiliyor süt. ama inşallah sütü az değildir.
merhaba güzel temmuz anneleri ve dadlu bebişleriiii
cumanız mübarek olsun..
kalktım, evi topladım, kızı doyurdum, bıcı bıcı yaptırdım,,
epilasyon yaptım, duş aldım..
çamaşır makinesini boşalttım astım.
yenilerini koydum,
kuruyanları katladım, ütülükleri ayırdım..
kızı uyuttum, tabağa bi şeyler koydum laptobu karşıma aldım..
daha saçlar kurutulacak, banyo temizlenecek, yeni çamaşırlar asılacak, ütüler yapılacak,
yemek yapılacak, namaz kılınacak, ayşecikle ilgilinilecek.. daha çok işim var, çoooooook
canım yalnızmısın sen evde.çağanım bana yalnızsak ızın vermıyor uyumuyosa odadan ayrılmamla basıyo çığlıyı sıkılıyo galıba :) annem varsa oyalanıyo ozaman ıyı.
canım yalnızmısın sen evde.çağanım bana yalnızsak ızın vermıyor uyumuyosa odadan ayrılmamla basıyo çığlıyı sıkılıyo galıba :) annem varsa oyalanıyo ozaman ıyı.merhaba güzel temmuz anneleri ve dadlu bebişleriiii
cumanız mübarek olsun..
kalktım, evi topladım, kızı doyurdum, bıcı bıcı yaptırdım,,
epilasyon yaptım, duş aldım..
çamaşır makinesini boşalttım astım.
yenilerini koydum,
kuruyanları katladım, ütülükleri ayırdım..
kızı uyuttum, tabağa bi şeyler koydum laptobu karşıma aldım..
daha saçlar kurutulacak, banyo temizlenecek, yeni çamaşırlar asılacak, ütüler yapılacak,
yemek yapılacak, namaz kılınacak, ayşecikle ilgilinilecek.. daha çok işim var, çoooooook
ben de arkadaşlar gibi karnı aç mı diye düşündüm..
ama hamdolsun sütün varmış,
ayşecik de nazar olunca sürekli deli gibi ağlıyor, emmiyor, durmuyor..
belki nazardandır, acaba bir yeri ağırıyor olabilir mi?
sancı gibi vurunca ağlıyordur..
büyüme atağı da olabilir..:44:
millet ne meraklı..
alıp arka odaya gidiyorum, hususi yanıma geliyor kadın..
'dur bakayım, emiyor mu, nasıl emiyor?'
töbe,
emiyorsa,ah ne güzel emiyor cok cok, sütün de var diyecek..
emmiyorsa vah vaaah..iyi emmedi karnı aç kaldı.. yazııııııık!
şimdi bu kadına ne yaparsınız?!
şu büyüme ataklarından mı geçiriyor bebeler?:26:
hamdolsun anlamış çözmüşsünüz problemi..
bu süt alerjisini çok duyuyorum..
aynı belirtileri yaşayan arkadaşlar varsa, akıllarında bulunsun..
benim, 1-1,5 kilom kaldı..canım evet millet makyaj takıp takıstırıp gıyınıp gezıoyor takıyolar bebeklerını önden kemerlı anakucağına. bız eve kapandık kıyafetlerımızde olmuyo mıllet nasıl eskı kıyafetlerı gıyıyo hemende gırıverıyolar ıcıne.bı zayıflayamadım yaa.emzırııyorum ama aynı kılodayım dıkkat etsem olmuyo emzırıyorum.
canım yalnızmısın sen evde.çağanım bana yalnızsak ızın vermıyor uyumuyosa odadan ayrılmamla basıyo çığlıyı sıkılıyo galıba :) annem varsa oyalanıyo ozaman ıyı.
tvden oyalanalıyolar değilmi renkler ilgilerini çekiyor bende koyuyorum bazen annem kızıyor gözlerine zarar verır sureklı bakmasın dıyor ama napım hıcbı ısımı yapamıyorum arkamdam mızmızz oğlan bana aşık oldu :) ( bende ona aşığım kuzum benım )ben hep yalnızım şekerim
banyo yapınca rahatladı, karnı da tok..
anakucağına koydum, tv açtım.
yere koysam sırtüstünden yüzüstüne dönüyor..
sonra da bağırıyor beni alın diye
son raddeye kadar enerjisini kullanıyor başını yukarda tutmak için..
sonrada battaniyeye gömüyor kafayı sinirden..
o yüzden anakucağı en güvenlisi..
diğer odalarda işim uzunsa onu da götürüyorum anakucağnda..
yoksa hızlı hızlı yapıp, salona koşuyorum
tvden oyalanalıyolar değilmi renkler ilgilerini çekiyor bende koyuyorum bazen annem kızıyor gözlerine zarar verır sureklı bakmasın dıyor ama napım hıcbı ısımı yapamıyorum arkamdam mızmızz oğlan bana aşık oldu :) ( bende ona aşığım kuzum benım )
Anammmm tam laz uşağı.maşallah subanallah tebarekallah
biz gezdik annemle
annelık cok baska bı duygu gercekten aşktanda öte bebeklerımıze duydugumuz.allah onları bızden hcı ayırmasın.keyfi yerindeyse televizyonla oyalanıyor yarım saat maksimum bir saat..
o sırada işimi hallediyorum zaten..
ben de kızıma aşığımm.. ayşeeeeem, küçük aşkım diye seslenince
eşim bi hoş bakıyo, :105:
bende ole canım merak edıyorum cok dun kv gıttık eve geldım hemen okudum neler var dıye.eşimde arkadaslarınla görüşmez oldun dıyo burası bana arkadaslarımdan bıle daha yakın cunku benımle aynı ayda doğum yapan anneler var yaşadıklarımız bırbırıne cok benzıyoBirkaç gündür giremiyordum,aklım burada kaldı.Hani arkadaşlar toplanır da sen gidemezsin acaba ne yaptılar, ne konuştulardiye merak edersin ya öyle bir şey.Buranın müptelası oldum vesselam.Bu sıralar kızım çoooooook memnuniyetsiz.Suratı pek bir asık.Neyse bu da geçer diyoruz.Sağlıklı olsun da...
aslında fışkırması süt var demek olmuyor ben sağdığım için biliyorum bir iki fışkırıp kesilebiliyor süt. ama inşallah sütü az değildir.
ben de aynı sorunu çok yaşadım, ilk 3 ay memeden ayrılmayan oğlum 3.aydan sonra uyanıkken meme emmemeye, bas bas bağırmaya başladı, bi iki kere çekip ağlıyodu, çok uğraştım, ayakta gezerek, emzirme önlüğüyle, ninni söyleyerek vs. heryolu denedim, bi süre daha idare ettik, iki hafta önce farklı bi doktora götürdüm, bebeğimde alerji varmış, o yüzden emmek istemiyomuş, kakası da sürekli mukuslu oluyodu, minik noktacıklar şeklinde kan görüyodum. çok sıkı bi diyete başladım, süt ve süt ürünleri, yumurta, fındık, fıstık, ceviz, domates, salça... bi sürü şeyi yemiyorum artık, bebeğim de yeniden emmeye başladı çok şükür, sizde de böyle bi durum olabilir mi acaba?
evet aynı şeye bende dikkat ettim solda daha az süt var nedense ...kızlar bir gögsünüzden diğer gögsünüze göre daha az süt geliyomu niye ole anlamadım 2 ay sonra işe başlayacagım süt saklama poşetleri ve makina alıp depo için sağmaya başladım soldan sağa göre daha az süt çıkıyor
tvden oyalanalıyolar değilmi renkler ilgilerini çekiyor bende koyuyorum bazen annem kızıyor gözlerine zarar verır sureklı bakmasın dıyor ama napım hıcbı ısımı yapamıyorum arkamdam mızmızz oğlan bana aşık oldu :) ( bende ona aşığım kuzum benım )
arkadaşlar sizde biliyorsunuzdur ama tvde çok fazla renk ve hareket var dolayısıyla bebeğin sadece gözleri yorulmuyo beyni de etkileniyor. yani bakmasa bebeklerimiz tv ye iyi olur. sonuçta işler yapılır bir şekilde ama siz bilirsiniz tabiikeyfi yerindeyse televizyonla oyalanıyor yarım saat maksimum bir saat..
o sırada işimi hallediyorum zaten..
ben de kızıma aşığımm.. ayşeeeeem, küçük aşkım diye seslenince
eşim bi hoş bakıyo, :105:
emdiğine göre geçecek bence en kısa zamanda inşallah.Sabah elimle sagdim verdim cnm kaşıkla lop lop yuttu gece hic emmek istemedi.gogsum tas gb olmustu.insaallah gecici bi durumdur.demin kendiliğinden emdi.bi oncekinde savas yaptik o kazandi emmedi.bakalim sonumuz ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?