Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

canım eger fıskırıyorsa sutun var demekki benım oğlan bagırarak uyanıyor her aksm 2-3 defa sallıyorum uyuyor ya gazı vardır yada korkmustur bı seyden

aslında fışkırması süt var demek olmuyor ben sağdığım için biliyorum bir iki fışkırıp kesilebiliyor süt. ama inşallah sütü az değildir.

ben de aynı sorunu çok yaşadım, ilk 3 ay memeden ayrılmayan oğlum 3.aydan sonra uyanıkken meme emmemeye, bas bas bağırmaya başladı, bi iki kere çekip ağlıyodu, çok uğraştım, ayakta gezerek, emzirme önlüğüyle, ninni söyleyerek vs. heryolu denedim, bi süre daha idare ettik, iki hafta önce farklı bi doktora götürdüm, bebeğimde alerji varmış, o yüzden emmek istemiyomuş, kakası da sürekli mukuslu oluyodu, minik noktacıklar şeklinde kan görüyodum. çok sıkı bi diyete başladım, süt ve süt ürünleri, yumurta, fındık, fıstık, ceviz, domates, salça... bi sürü şeyi yemiyorum artık, bebeğim de yeniden emmeye başladı çok şükür, sizde de böyle bi durum olabilir mi acaba?

Ben de baslarda esim konusunda imtina etmiştim. Ama lohusalıkta cok zorlandığım icin ben eger esın altını açmasaydı yıkamasaydı cok zorlanırım. Bı kerede başlayınca öyle gitti:) esimin de bu konuda bı istegi olmayınca benim de kolayıma geldi açıkcası

merhaba güzel temmuz anneleri ve dadlu bebişleriiii
cumanız mübarek olsun..

kalktım, evi topladım, kızı doyurdum, bıcı bıcı yaptırdım,,
epilasyon yaptım, duş aldım..
çamaşır makinesini boşalttım astım.
yenilerini koydum,
kuruyanları katladım, ütülükleri ayırdım..
kızı uyuttum, tabağa bi şeyler koydum laptobu karşıma aldım..

daha saçlar kurutulacak, banyo temizlenecek, yeni çamaşırlar asılacak, ütüler yapılacak,
yemek yapılacak, namaz kılınacak, ayşecikle ilgilinilecek.. daha çok işim var, çoooooook

ben de arkadaşlar gibi karnı aç mı diye düşündüm..
ama hamdolsun sütün varmış,
ayşecik de nazar olunca sürekli deli gibi ağlıyor, emmiyor, durmuyor..
belki nazardandır, acaba bir yeri ağırıyor olabilir mi?
sancı gibi vurunca ağlıyordur..
büyüme atağı da olabilir..:44:

millet ne meraklı..
alıp arka odaya gidiyorum, hususi yanıma geliyor kadın..
'dur bakayım, emiyor mu, nasıl emiyor?'
töbe,
emiyorsa,ah ne güzel emiyor cok cok, sütün de var diyecek..
emmiyorsa vah vaaah..iyi emmedi karnı aç kaldı.. yazııııııık!

şimdi bu kadına ne yaparsınız?!

Günaydın guzel anneler ve onların tatlı bebekleri:) kabus gibi bir sabaha uyandık.kizim sürekli agliyo ve ben nedenini bir türlü bulamıyorum:2:
şu büyüme ataklarından mı geçiriyor bebeler?:26:

hamdolsun anlamış çözmüşsünüz problemi..
bu süt alerjisini çok duyuyorum..
aynı belirtileri yaşayan arkadaşlar varsa, akıllarında bulunsun..

Son düzenleme:

Son düzenleme:
kızlar bir gögsünüzden diğer gögsünüze göre daha az süt geliyomu niye ole anlamadım 2 ay sonra işe başlayacagım süt saklama poşetleri ve makina alıp depo için sağmaya başladım soldan sağa göre daha az süt çıkıyor

Son düzenleme:

canım yalnızmısın sen evde.çağanım bana yalnızsak ızın vermıyor uyumuyosa odadan ayrılmamla basıyo çığlıyı sıkılıyo galıba :) annem varsa oyalanıyo ozaman ıyı.

benim, 1-1,5 kilom kaldı..
ama hamilelikten önce de fazla kilom vardı, o yüzden eskisi gibi olmuyor kıyafetler..
bi de göğüsler büyüdü...
hamdolsun, sütüm var ya.. şikayet etmiyorum asla..

dün kv yemekte bizdeydi.. eşimle kızımla beraber sofrada oturuyorlar..
mutfağa gittim geldim ki, elinde yemek kaşığı, sofradaki cacıktan bebeğe yoğurt veriyor..

neyse sesimi çıkarmadım, yerime oturdum ama bakışlarım değişti..
eşim gözümün içine bakıyor.. ben ne desem öyle davranacak..
eşim sordu, annem yoğurt yediriyor, olur mu? ben de kibarca dedimki,
''anne o yoğurt bebeğin yiyeceği bir yoğurt değil,
hem soğuk, hem de çelik kaşıkla veriyorsunuz,,
önümüzdeki ay ben yoğurt yapıcam ona, ya kendi sütümle, ya da mamayla..
yani onun yoğurdu özel olacak, şimdi vermeyelim..''

ben konuşuyorum, bu hala elinde koca çorba kaşığı çocuğun ağzına sokuyor..
gözlerimi pörtlettim anlasın diye.. yok!!
''aaaa ne güzel yiyor, ne olurki, bak ne çok sevdi diyor.. ha ha haaa'' diyo.:95:
bi de su bardağını getirdi ağzına,''biraz da su içsin, susuz olur mu?'' diyo:95:

ben bu defa sinirle eşime baktım..
anladı tabi,
''anne, bunlar bulaşık makinesinden çıkmış bardak tabak deterjan kalıntısı bile vardır..
hem annesi yemesin dedi, hala inadına mı yapıyorsun''' dedi.

''yok oğlum, çok sevdi ondan yediriyorum.'' diyo, hala ağzına sürüyor kaşığı.
bu sefer eşim kalktı aldı kucağından kızı, anakucağına koydu..
bazen sinirlerimle oynuyor hakikaten..

canım yalnızmısın sen evde.çağanım bana yalnızsak ızın vermıyor uyumuyosa odadan ayrılmamla basıyo çığlıyı sıkılıyo galıba :) annem varsa oyalanıyo ozaman ıyı.

ben hep yalnızım şekerim

banyo yapınca rahatladı, karnı da tok..
anakucağına koydum, tv açtım.

yere koysam sırtüstünden yüzüstüne dönüyor..
sonra da bağırıyor beni alın diye
son raddeye kadar enerjisini kullanıyor başını yukarda tutmak için..
sonrada battaniyeye gömüyor kafayı sinirden..
o yüzden anakucağı en güvenlisi..

diğer odalarda işim uzunsa onu da götürüyorum anakucağnda..
yoksa hızlı hızlı yapıp, salona koşuyorum

tvden oyalanalıyolar değilmi renkler ilgilerini çekiyor bende koyuyorum bazen annem kızıyor gözlerine zarar verır sureklı bakmasın dıyor ama napım hıcbı ısımı yapamıyorum arkamdam mızmızz oğlan bana aşık oldu :) ( bende ona aşığım kuzum benım )

keyfi yerindeyse televizyonla oyalanıyor yarım saat maksimum bir saat..
o sırada işimi hallediyorum zaten..

ben de kızıma aşığımm.. ayşeeeeem, küçük aşkım diye seslenince
eşim bi hoş bakıyo, :105:

Birkaç gündür giremiyordum,aklım burada kaldı.Hani arkadaşlar toplanır da sen gidemezsin acaba ne yaptılar, ne konuştulardiye merak edersin ya öyle bir şey.Buranın müptelası oldum vesselam.Bu sıralar kızım çoooooook memnuniyetsiz.Suratı pek bir asık.Neyse bu da geçer diyoruz.Sağlıklı olsun da...

annelık cok baska bı duygu gercekten aşktanda öte bebeklerımıze duydugumuz.allah onları bızden hcı ayırmasın.

bende ole canım merak edıyorum cok dun kv gıttık eve geldım hemen okudum neler var dıye.eşimde arkadaslarınla görüşmez oldun dıyo burası bana arkadaslarımdan bıle daha yakın cunku benımle aynı ayda doğum yapan anneler var yaşadıklarımız bırbırıne cok benzıyo

ben oğluma yoğurdu normal sütten yapıyorum.çokda sevdi.

kızıma 1 yaşına kadar inek sütü vermemiştim.sonradan yoğurduda :44:yemedi halada yemez.

bu sefer öyle devam maması ile yoğurt yapmıycam.zaten kahvaltıda önümüzdeki ay pekmez,yumurta sarısına geçeriz.

pekmezlede kansızlık sorunumuz olmaz inşalah.

aslında fışkırması süt var demek olmuyor ben sağdığım için biliyorum bir iki fışkırıp kesilebiliyor süt. ama inşallah sütü az değildir.

Sabah elimle sagdim verdim cnm kaşıkla lop lop yuttu gece hic emmek istemedi.gogsum tas gb olmustu.insaallah gecici bi durumdur.demin kendiliğinden emdi.bi oncekinde savas yaptik o kazandi emmedi.bakalim sonumuz ne olacak

Aynen cnm meme delisiydi bu cocuk ilk uc ay.mukuslu kaka bizdede oldu bi iki hafta.alerji testimi yapildi.bizde kan yok ama günde bi kere bazen iki kez kaka yapar.

kızlar hayirli cumalar sabahdan beri yazayım dedim bir türlü fırsat bulamadım

Zeynepcim ben iyiyim ama oglum da bir kac gündür yine kaka problemi var yapamıyor tam düzeldi iyi gidiyor diyorum yine kesiliyor ben buraya yazınca ertesi gün kakasini yapıyor Gerci inşallah yapar yarına:))

Cenacim inşallah Allah (c.c) isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip eder bu arada Kvdene de pes dogrusu daha onceden anlatsaydın keske beslenme seklini nasıl oluşturacağını Gerci bilgisizliğinden değil de kendi dogrularını uygulatmak istediğinden oyle davranmış olabilir. Bende yoğurdu zamanı gelince devam şutu veya günlük sütten kendim yapmayı düşünüyorum.kendi sütümden bende düşünmüştüm ama tutmuyormus.gunluk sütten yapıp zamanla kendi mayamızi oluşturabiliriz

Benim oglan gece kuşu oldu ya 20:30-21:00 da uyuyor gece 02:00-03:00 arası uyanıyor emzirdikten sonra yatağının file kısımları ile oynuyor bir yandan da eee-iiii garip seslerle ninni soyluyor sanki yüzümü göstersem gülmeye başlıyor bende oyle bırakıyorum yarım saat falan oynuyor sonra uyursa uyuyor uyumazsa bağırıyor.bagirmasi da beni salla komutu sallıyorum sonra uyuyor.

evet aynı şeye bende dikkat ettim solda daha az süt var nedense ...

arkadaşlar sizde biliyorsunuzdur ama tvde çok fazla renk ve hareket var dolayısıyla bebeğin sadece gözleri yorulmuyo beyni de etkileniyor. yani bakmasa bebeklerimiz tv ye iyi olur. sonuçta işler yapılır bir şekilde ama siz bilirsiniz tabii
Sabah elimle sagdim verdim cnm kaşıkla lop lop yuttu gece hic emmek istemedi.gogsum tas gb olmustu.insaallah gecici bi durumdur.demin kendiliğinden emdi.bi oncekinde savas yaptik o kazandi emmedi.bakalim sonumuz ne olacak
emdiğine göre geçecek bence en kısa zamanda inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…