Canım benim geçmiş olsun.kizlar hamileligin ortasinda gelen dis agrisi yeniden hortladi cok ama.cok feci bi agrim var son zamanlar oldugu icin dise asla.mudahele de etmiyolar ne olur dua edin cok.zor.durumdayim(
Bugün büyük gün. Ben de haftasonu olsn ve sınav hazırlama ile uğraştım,Yorgunum dostlarım yorgunum yorgunnnn. Oğluş eskisine göre çok çok az kalkınca şu saate kadar oturdum yıllık planla cebelleştim. Tabi öncesinde yarının yemeğini falan hallettim mecbur çünkü kvler geliyooooooooo. Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor çok heyecanlıyımmmmm :)
Çocuğun yapısı da önemli bence. Ben yemeği abartmadan yiyip arada ceviz, badem vb ile meyve yiyordum. Sağlıklı olsun da zayıf olsun.Selam kızlar bu haftasonu düğündü yemekti derken baya yoğunduk..
Düğünde kerem etli pilav yedi, üstüne pasta yedi.. Ayran içti ben görmeden de meyvesuyu içti, derken baktım sandalyelerin üstünde karnını tutmuş kıvranıyor.. Noldu dedim karnım çok ağrıyo dedi, dedim o kadar yersen ağrır..
Diğer yandan Mert azcık emip uyuyor, zayıf bi bebek.. Kv bugün diyor ki "bunu sık sık emzirceksin" ben de "ilk bebeğim değil, ne yapmam gerektiğini biliyorum; çocuk istedikçe emziriyorum zorla yedirmek mümkün değil" dedim.. hem böyle kolay taşınıyor Keremi zor taşıyorduk dedim :)
Bak şimdi bu ilk bebeğim olsa çok takardım kafaya ama neyse ki bir şişko bebeğim de vardı :)
Ama Mert de kilolu olsa fena olmazdı tombiş bebek seviliyor :)
Yoksa ben yediklerime dikkat ediyorum diye mi sütüm kilo aldırmıyor? Zaten çok az içiyor ama belki sütümle de ilgilidir
açıkçası fotoğrafına baktığımda bunu düşünmüştüm. nasıl sabit kalıyor açılmaz mı diye.Canikom canı acır diye tahta korkuluk istemedim. Kumaş daha mantıklı geldi ama şimdilik hiç memnun değilim. Çünkü az önce bir baktım oğluş yatakta 180 derece dönmüş ve tabi bu sırada bariyerle yatak arası bir karış açılmışhemen sandalye getirip dayadım. Çocuk ürünlerini yaparken ne kadar salakça düşünüyorlar. Gecenin şu vakti sinirim zıpladı
gece uykusu 7-8 saat. gündüz de 2 saat uyur. toplam 10 saat işte..Kızlar, sizin bebişler günde kaç saat uyuyor. Toplam olarak gece -gündüz?
ben bi şey sermiyorum valla. bi borcam ve kaselerin olduğu bölümde kaydırmaz bi şey var.Bir de bir şey daha soracağım mutfak dolabı içlerine ne seriyorsunuz? Benim kapitoneden örtülerim var. Onlar sanki çok kayıyor. Yine onları serdim ama...
senin genlerini mi aldı yoksam kııız?! bolulu efe ustaOğluşla (!) havuçlu tarçınlı kekimizi yaptık fırınımıza attıkkkkk. Bu çocuk milleti ne kadar keke meraklı.. Onu uyutunca da geçen dediğim frambuazlı tatlıyı yapmayı planlıyorum inşallah. Babası kıskanmasınyatın kvler geliyo ya evde bol bol bişiler olsun. Poğaça da yapmalıyımmmmm. Kafayı yedim sanırsam :)
tatlı nasıl oldu? bu akşam mı tadacaksınız yoksa?Ya sana üç çocukla kim geliyo hiç anlamıyorum valla!! Eline koluna sağlık canım.
Ben de frambuazlı tatlıyı büyük ölçüde bitirdim. Soğuyunca kremayı çırpıp dökücem üstüne. Yalnız kare borcama çok geldi malesefartık yapan kişi nasıl bir tepside yaptıysa...?? Basiretim bağlanmış aslında dökme hepsini dimi???
ah canım benim yaaaakizlar hamileligin ortasinda gelen dis agrisi yeniden hortladi cok ama.cok feci bi agrim var son zamanlar oldugu icin dise asla.mudahele de etmiyolar ne olur dua edin cok.zor.durumdayim(
ahahahah, benim annem gibi; 'nfk, senin bu uşak çok zayıf. doğru düzgün yemek yemir.Selam kızlar bu haftasonu düğündü yemekti derken baya yoğunduk..
Düğünde kerem etli pilav yedi, üstüne pasta yedi.. Ayran içti ben görmeden de meyvesuyu içti, derken baktım sandalyelerin üstünde karnını tutmuş kıvranıyor.. Noldu dedim karnım çok ağrıyo dedi, dedim o kadar yersen ağrır..
Diğer yandan Mert azcık emip uyuyor, zayıf bi bebek.. Kv bugün diyor ki "bunu sık sık emzirceksin" ben de "ilk bebeğim değil, ne yapmam gerektiğini biliyorum; çocuk istedikçe emziriyorum zorla yedirmek mümkün değil" dedim.. hem böyle kolay taşınıyor Keremi zor taşıyorduk dedim :)
Bak şimdi bu ilk bebeğim olsa çok takardım kafaya ama neyse ki bir şişko bebeğim de vardı :)
Ama Mert de kilolu olsa fena olmazdı tombiş bebek seviliyor :)
Yoksa ben yediklerime dikkat ediyorum diye mi sütüm kilo aldırmıyor? Zaten çok az içiyor ama belki sütümle de ilgilidir
dün hiç yazamadım sanırım. gündüz menemenlikleri yaptım. topu topu 8 küçük kavanoz ama
epey el oyaladı, ki eşim de yardım etti yani. neyse inş olmuşlardır. bugün de kalan domateslerden
domates sos yapıcam inş.. akşama ne yemek yapacağım da muamma
ayşecik de gün aydınlanmadan kalktı bugün. bir iki saat daha geçsin de parka gidelim, hava alalım.
açıkçası fotoğrafına baktığımda bunu düşünmüştüm. nasıl sabit kalıyor açılmaz mı diye.
dediğin gibi bi şey yapıyorsun, tam yap önlemini al yani..
şimdi ne yapacaksın? sandalye dayamaya devam mı, ahşap korkuluk mu alacaksın?
gece uykusu 7-8 saat. gündüz de 2 saat uyur. toplam 10 saat işte..
ben bi şey sermiyorum valla. bi borcam ve kaselerin olduğu bölümde kaydırmaz bi şey var.
o da bazen beni illet ediyor, söküp atmam yakındır
senin genlerini mi aldı yoksam kııız?! bolulu efe usta
tatlı nasıl oldu? bu akşam mı tadacaksınız yoksa?
ah canım benim yaaaa
o ağrıya bir saat bile dayanmak ömürden ömür götürüyor.
müdahale olmasa bile bi ağrı kesici, antibiyotik bi şey verir dr.
canına yazık, mutlaka dr a git bacım.. Allah şifa versin tez zamanda..
buradan anlaşılıyorki, hamile kalmadan önce mutlaka dişçiye gitmek gerek.
son gittiğimde iki dolguluk diş var, müsait zamanda gel demişti dişçi..
ahahahah, benim annem gibi; 'nfk, senin bu uşak çok zayıf. doğru düzgün yemek yemir.
o zaman, neydecesin? çokça yuhlaması (uyuması) lazım, mümkün mertebe uyut'
bu çocuk benim istediğim zamanda değil uykusu geldiğinde uyuyor, bir gece bir gündüz.
uyku ilacı mı vereyim yani?
kerem iştahlı ve kilolu bi bebekti. ama bu onun fizyolojisiyle alakalı.
mertin bünye farklı. bizim insanlarda da kilolu bebek takıntısı fazlasıyla..
200 gr eksik olsun, sağlıklı olsun. dr gelişimi iyi diyorsa yine takılma.
ama kilo vericem diye yemekten kısarken de bunu düşün.
ilk altı ay, ben abartmadan herşeyden yedim. canım istemediği halde sabah kalvaltısında
bal, pekmez tahin bile kaşıkla yiyordum. kuru yemişti, meyveydi, etti, süt ürünleriydi bunlardan kesme..
Allah Allah! daha ilk günden böyle stresli başlamak kötü oldu.Gideceğim her yere erken gitmek gibi bir adetim var. Koşturmayı hiç sevmiyorum. Bugün 10da okulda olmam lazım. Ama bakıcı teyzemiz fizik tedaviden anca 10-15 gibi gelebilecek sanıyorum. Kvlere eşim durumdan bahsetse de sağolsunlar tınmadılar ve anca 5-6 gibi burda olacaklar. Şuan karnımda ağrılar var desem yalan olmaz. Okulun ilk gün hengamesi olduğu için önemsemesem de olur ama yapıma tüküreyim işte. Ruhen çok yorgun hissediyorum kısacası
Bu hafta bedava olan kısım bitiyo. Bi işe yarasa bari. Daha sonra gidecek olursa para verip gidecek. Ozaman özel hastanede vakit ayarlayabilecek en azından.Allah Allah! daha ilk günden böyle stresli başlamak kötü oldu.
ne zaman bitecek tedavisi? ne kadar böyle çakışacaksınız?
destiny, ceylin nasıl oldu kuzum?
Hadi hayirli olsun. Programin iyiymis. Nobetin de pazartesi olmamasi isabet olmus, pazartesi sendromuyla birlesince dayanilmaz oluyordur..Bu hafta bedava olan kısım bitiyo. Bi işe yarasa bari. Daha sonra gidecek olursa para verip gidecek. Ozaman özel hastanede vakit ayarlayabilecek en azından.
Arkadaş ders prog almış. Genel olarak iyi. Perşembem boş. Salı çrş yarım gün okulum var. Nöbetim de cuma günü.
Program yarına değişiyomuş ama inşallah bi sıkıntı olmaz.pempiş bu seneki programın daha rahat sanırım en azından nöbet günün pazartesi değil o bile güzel değil mi ?
allahtan birşey olmamış deme öyle kız bizim yanımızda bile göz kırpma saniyemizde neler yapıyorlar yani bir anlık dalgınlığa gelmiş olabilir yani öyle düşünme canım
Ben hamileyken antibiyotik kullandım mecburen, dişçilerin kullandığı hafif bir antibiyotik demişti. Sen de kullanabilirsinsu saate kadar hic uyumadim sanirim antibiyotige baslamam gerekicek bugun dis ve jadin doguma sorucam ama bebege zarari olur mu dayanilcak gb de degil yaa(
Beklettiğimde bende de yağ çıkıyordu üste ama 1 parmak değildir. Yemeyle ilgisi var mı merak ediyorumCanım bornum ya kıyamam sanaşu son haftada olacak iş değil. Doktorlarına danış bakalım canım. Allah yardımcın olsun.
Busmaicim ben kendimden yola çıkarak bir yorum yapacağım. Sütüm şarıl şarıl gelmiyordu. Ama sağıp beklettiğimde üst kısmı bür parmak yağ tutuyordu. E çömüş gibi yemeye normal :) şaka bir yana bir sağ ve dolapta beklet bakalım. Ozaman sütünün kalorisinden emin olursun. Bi de her bebeğin yapısı farklı bence.
Günaydınlar herkese. Güzel bir hafta olsun inşallah.
Ben de onlardan yiyorum sadece helva tatlı ekmek vs kısıyorum.dün hiç yazamadım sanırım. gündüz menemenlikleri yaptım. topu topu 8 küçük kavanoz ama
epey el oyaladı, ki eşim de yardım etti yani. neyse inş olmuşlardır. bugün de kalan domateslerden
domates sos yapıcam inş.. akşama ne yemek yapacağım da muamma
ayşecik de gün aydınlanmadan kalktı bugün. bir iki saat daha geçsin de parka gidelim, hava alalım.
açıkçası fotoğrafına baktığımda bunu düşünmüştüm. nasıl sabit kalıyor açılmaz mı diye.
dediğin gibi bi şey yapıyorsun, tam yap önlemini al yani..
şimdi ne yapacaksın? sandalye dayamaya devam mı, ahşap korkuluk mu alacaksın?
gece uykusu 7-8 saat. gündüz de 2 saat uyur. toplam 10 saat işte..
ben bi şey sermiyorum valla. bi borcam ve kaselerin olduğu bölümde kaydırmaz bi şey var.
o da bazen beni illet ediyor, söküp atmam yakındır
senin genlerini mi aldı yoksam kııız?! bolulu efe usta
tatlı nasıl oldu? bu akşam mı tadacaksınız yoksa?
ah canım benim yaaaa
o ağrıya bir saat bile dayanmak ömürden ömür götürüyor.
müdahale olmasa bile bi ağrı kesici, antibiyotik bi şey verir dr.
canına yazık, mutlaka dr a git bacım.. Allah şifa versin tez zamanda..
buradan anlaşılıyorki, hamile kalmadan önce mutlaka dişçiye gitmek gerek.
son gittiğimde iki dolguluk diş var, müsait zamanda gel demişti dişçi..
ahahahah, benim annem gibi; 'nfk, senin bu uşak çok zayıf. doğru düzgün yemek yemir.
o zaman, neydecesin? çokça yuhlaması (uyuması) lazım, mümkün mertebe uyut'
bu çocuk benim istediğim zamanda değil uykusu geldiğinde uyuyor, bir gece bir gündüz.
uyku ilacı mı vereyim yani?
kerem iştahlı ve kilolu bi bebekti. ama bu onun fizyolojisiyle alakalı.
mertin bünye farklı. bizim insanlarda da kilolu bebek takıntısı fazlasıyla..
200 gr eksik olsun, sağlıklı olsun. dr gelişimi iyi diyorsa yine takılma.
ama kilo vericem diye yemekten kısarken de bunu düşün.
ilk altı ay, ben abartmadan herşeyden yedim. canım istemediği halde sabah kalvaltısında
bal, pekmez tahin bile kaşıkla yiyordum. kuru yemişti, meyveydi, etti, süt ürünleriydi bunlardan kesme..
Canım valla tahtaya kafayı vura vura öğrenicek merak etme. Bizimkinde de ahşap korkuluk var. Al bence.Korkuluğa sandalye dayıyorum desem??!! Arkadaşım kullanıyordu buna benzer bişi ama ya benim çocukta sıkıntı var yada üründe. Bi de baktım hiç şikayet yok bu üründen. Yeni aldığımız bazanın kapağı ahşap değil de kumaş diye hatırlıyorum. İnşallah ozaman kaymayacak diye düşünüyorum. Ahşap korkuluk bizim deli kadire asla olmaz çünkü adam gece yatakta 360 derece fır dönüyor ve kafa atıyor sağa sola. İnternetten alınan bir ürünün iade süresi ne kadar acaba??? Yeni bazamız gelip de denesem ve beğenmesen iade ederim diye düşünüyorum.
Valla miksere okadar sarkan çocuk sıkıldı kek yaparken :) demekki hoşumuza gitmeyen birşey yaptığında yapmasına izin verip bıktırmak lazım :)
Eline koluna sağlık hazırlıkların canım. Afiyetle yersiniz inşallah.
Oyyy güzel kızımız okullu olduBugün okulda beklediğim kargaşa olmadı şükür. umarım öğle yemeğinde falands olmaz. bıraktım geldim kuzumu.
born çok geçmiş olsun. Allah şifa versin normalde ağrısı cekilmezken bide hamilelikte
Hızlandırılmış işler :)herkese iyi akşamlar
offf sözde 3 gün izinliydim ama 3 günde cılkım çıktı hasta oldum
cuma günü epey bir temizlik yaptım cumarteside 20 kg barbunya 5 kilo taze fasülye alıp onların ayıklaması ve kavrulup dolaba yerleştirilmesi vardı allahtan komşularda yardım etti de ayıklamada daha erken bitti ama bende bittim yaa
ama en azından aldık aklımdan cıktı hallettık o işleri pazar da annemle gezmelere gittik eve birkaç birşey aldım melisayada bir sandalye aldım ve bu 3 gün boyunca öğle uykusu uyumadı melisa beni deli etti en son keşke çalışsamıydım diye düşünmedim değil ama hazır izinliyim diye herşeyi bir an evvel sıkıştırırsam böyle olur tabi
bugünde yorgunlukla işe geldim işte de işler birikmiş düşünün halimi yani akşama da evde yemek yok ohhh yandan yandan
Ya bugün ben topluyorum kerem arkamdan döküyor.. Cinnetin eşiğine geldim. En son yağlı mutfak lavabosuna hırkamı attı ağladım sinirdenProgram yarına değişiyomuş ama inşallah bi sıkıntı olmaz.
Ya ama şeker portakalım çok bunalıyor ve sinir oluyorum. Sabahtan beri o vitrine sarmıştı. Bi de gitmiş çöp kamyonunu vurmuş sanırım. Bakıcı da nolduğuna bakmadan kapatmış dolabı mutfağa gitmiş. Eşim bakıp farketmiş kırığı. Ya bir yerine batsaydı?? Çok gerildim bugün ya. Sıkıldım.
Ben hamileyken antibiyotik kullandım mecburen, dişçilerin kullandığı hafif bir antibiyotik demişti. Sen de kullanabilirsin
Beklettiğimde bende de yağ çıkıyordu üste ama 1 parmak değildir. Yemeyle ilgisi var mı merak ediyorum
Bi de arkadaşım malt içeceği içiyor çok iyi geliyor dedi , bira mayası tableti de içenler var nasıldır acaba
Ben de onlardan yiyorum sadece helva tatlı ekmek vs kısıyorum.
Canım valla tahtaya kafayı vura vura öğrenicek merak etme. Bizimkinde de ahşap korkuluk var. Al bence.
Oyyy güzel kızımız okullu oldu
Hızlandırılmış işler :)
Annesi evde diye uyumamıştır
Ya bugün ben topluyorum kerem arkamdan döküyor.. Cinnetin eşiğine geldim. En son yağlı mutfak lavabosuna hırkamı attı ağladım sinirden
Uzun boylu iş değil ya zaten temizliğe kadın geliyor 15 günde bir. Benimki günlük toparlama ve yemek. Varsa ütü. O kadar. Ev hergün hiç toplanmamış gibi dağılıyor ve hemen hemen hergün oturduğumuz odayı ve mutfağı süpürmem gerekiyorMalt içeceğinin iyi geldiğini duydum ama denemedim.
Kıyamam ben onun kafasına yaaaaaa. Sanırım bazayı bekleyeceğim ve göreceğim durumu.
Ben Efe ile hayatta uzun boylu iş yapamam. Sen iyi yapıyosun valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?