Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

arkadaşlar çoğunuzun bebeği 6.ayını doldurdu yani sizler kahvaltı ara öğün öğlen ve akşam öğünlerine başladınız sanıyorum benim oğlumunda bir haftası kaldı şuan sadece anne sütü ve günde birdefa olmak şartıyla meyve püresi yapıyorum o kadar öğünlerinizde nerler veriyorsunuz biraz paylaşırmısınız dr un verdiği bi liste var ama ben yinede sizlerin tecrübelerinden veya denemelerinizden faydalanmak istiyorum.

Cena bende seni çok merak ediyorum ama resminden cok cena isminin manasını, aysecigin diğer ismini çok ama çok merak ediyorum kuzum nedir bu gizem:18::3:

Az önce eşimle aynı işyerinde çalışan ortak bir arkadaşımız aradı.2dk sendeyiz diye elim ayağım birbirine girdi acil ulaştıkları makineye doldurduk evin hali içler acisi allahtan kızımı uyutmustum.mercimek çorbası ve firinda makarna yapmıştım yanındadır kola vardı.dedikleri gibi tam 2 dk içinde kapidalardi. Ben soklardayim tabi ayşecik sordu uyuyor dedim yatak odasına daldı hizlica bi bakışım diye sonra mutfaga geldi yardım edeyim diye arkasından oturma odasında yemegivyedik ben yasemin odasını bi geleyim dedi sizin anlayacağınız kadin yarım saatliğine geldi ama bütün evimi gördü gitti:47::47:

Hep diyorum daha düzenli olucam diye ama bir türlü olmuyor temiz olmasına trmixim ama her yer anında dagiliveriyor mesela mutfak bir anda her yer tencere kap kacak oluyor tam düzeni bir türlü anlayamıyorum bir de böyle çatladı misafir geliveriyor gelmesine gelişimde bütün evi gezmesi sartmi?

Kızlar sizin evi derli toplu tutmada pratik yontemleriniz varmı,şunu hemencecik yerine kaldırırim ya da şunu asla yapmam gibi?:50:

off yarama tuz bastın
ben de evim derli toplu olsun istiyorum..
sabah topluyorum, akşama dağılmış.. tozlar desen 2 günde yerlerde topak topak olmuşlar.. çocuk büyüyünce nasıl olacak halim
yapı olarak zaten dağınık biriyim,eşim o kadar dağıtmıyor. mesela oğlum üstüne kustu hemen değiştiririm üstünü atmışım kenara.. bezini değiştirmişim ıslak mendili alt açması ortalıkta bırakmışım mama yapmaya koyulmuşum..mama yedirmişim biberonu önlüğü ortalıkta..o an anlamıyorum ne kadar dağıttığımı sonra bakıyorum darma duman.. çaresizimmmm

Sen annesisin herşeyin en iyisini srn bilirsin.ama çok uzun sürmüş başka şeylere çevirebilirde Allah korusun.bencede kullan ilaclarini

haklısın,ben de öyle düşünüyorum..annesiyim sonuçta.çok önemli bir problem değil gibi geliyor..çünkü keyfi yerinde ama bir yandan da hırıltısı var sürekli eşimin ailesi "başka doktora götür başka doktora götür" onlar yüzünden evham yaptım. bir de pütürlü gıdalara "ay boğulur" deyip duruyorlar..doktor ise mutlaka yedir yoksa alışamaz dedi. hatta çorbaya tahıllı ekmeği iyice ufala yedir dedi..

Bu bir ekip isi bence de.tam basliyorum diyorum,esim ya cipsle geliyo ya tatliyla,gel de yeme !onun gobek de ayri bi canliya donustu.acil onlem almamiz lazim... :)
kesinlikle. eşimde rejimin R si olmaz halbuki göbeği var ama atıştırmayı çok sever beni de yoldan çıkarıyor

bebegı hasta olan annıslere gecmıs olsun
bızımde 1 ay once falan kuru oksurugumuz oldu nette arastırırken Öksürük için, ateŞ için, burun tıkanıklıgı için... bunu buldum ve nısastalı olanını denedım tam kesmesede hafıflettı cok kalın bısekılde oksuruyordu ıhlamurda verdım yaında bı kac gune gectı

busmaı sıze faydası olmadımı ? belkı sızınkı bıraz daha ılerlemıs bence ılaca baslamalısın ıhlamuruda ıhmal etme bence ..

canım bir kere verdim nişastalıyı sen kaç kere vermiştin sürekli de öksürmüyor,ara sıra öksürüyor ama hırıltı var.ıhlamur veriyorum. deniz suyunu da 2 saatte bir ver dedi.
keyfi gayet yerinde hiçbir sıkıntısı yok, nefes alırken hırıltı geliyor sadece. gece 5 gibi bir öksürük geliyor o zaman çok fena öksürüyor o kadar. aslında sorunu öksürük değil balgam.
yani çok ağır olsa direk başlıycam da bizim doktorumuz bekleyelim demişti,diğer doktor antibiyotik yazınca çok kafam karıştı.. şimdi tekrar kendi doktoruma gitsem ,başka doktora gittiğimizi anlar mı reçete yazarken falan.. ayyyy ayıp olcak adama:18:

canım sen bi anne olarak hangi doktora güvendisen onun dedgni yap olmadı farklı bi doktora daha götür..

evet haklısın içim rahat edene kadar tekrar götürmeyi düşünüyorum kendi doktoruma.. ona güveniyordum. milletin dırdırı yüzünden götürdüm başka doktora,iyice kafam karıştı. eşim de kızıyo:9:

gurbetlik gerçekten çook zor.ben 8 yıllık evliyim ve hep gurbetteyim.Hele çoluk çocuğa karışınca insan ailesini daha bir başka özlüyor,yanımızda olsalar bize yardımcı olurlardı.Markete bile gidemiyoruz yaa. Benim kayınvalidemlerde geldilermi en az 1 ay kalırlar sinir olurum düzenim bozulunca ama artık gelsinler diye gözlerinin içine bakıyorum valla.Biraz nefes almak istiyorum

benim annem de kv de burda ..ama ben yine de markete gidemiyorum :)
hepsinin kendine göre işi var ben de kimseye ayak bağı olmak istemiyorum.üzülme yani

yok canım kan akma olmadı ama çok zayıf düşürdü oğlumu bağışıklık sistemi çok zayıf düşermiş bu dönemde ilk kez hastalandı oğlum ağır bir grip geçiriyoruz doktor diş çıkarma döneminde ekstra dikkat gerekli demişti malesef sakınılan göze çöp battı

çıkmadan önceki 2 gece ateş indi çıktı sürekli 38 lerde gezdi ateş düşürücü verdik 4 saatte bir emmek istemedi halsizlik keyifsizlik oldu ama şükür düzeldi uykusuzluğumuzda daha iyi gibi uyudumu 2 saat uyuyor çıkarana kadar yarım saatte bir ayaktaydık gerçi ilaçta uyku yapıyor olabilir henüz emin olamadım ama iştahsızlık halsizlik yapar dedi doktorumuz

hayırlısıyla sizinkide yoldadır zaten çok minik varla yok arasıydı emin değildim dişmi değilmi cumartesi baktım parlamaya başlamış ince bulgur tanesi kadar bişiy henüz darısı başınıza inş
canancım nerelerdesın merak ettım senı.geçmş olsun bu arada dişinizde hayırlı olsun bızımde dişimiz patladı :) dişle bırlıkte burun akıntısı hapşırık ve huysuzluk geldı dr normal dedı haklısı bu donem çok hassasmış
gözünüz aydın canm:nazar:

gözünüz aydın darısı bizim başımıza geçen kontrolde doktor biraz daha var dişlerinin çıkmasına dedi bekliyoruz bakalım bizde

hayırlı olsuuunnn dişinizz:nazar::nazar:
darısı başımıza diyorumm

depremi hisseden arkadaşlar geçmiş olsun
Rabbim büyük afetlerden muhafaza eylesin cümlemizi inşallah

bu arada yoğurt yemeyen bebişlere bi tavsiyem
var muzu cam rendede rendeleyip ekledim bugün
maşallahh hiç yoğurt yemeyen oğlumda sonuç olumluu :32::32:

Benimde elim ayagim titredi allah korusun

Ne guzel haber darisi basimiza bizim gorunurde yok

Valla benimde aklima gelmedi degil oncu falan olmasin arkasi gelmesin dedim. İyi bari esin geliyorsa bende ustume duzgun biseyler giydim gene olursa kizi alip direk asagii:18::18:

Hayırlı olsun darısı diğer dişlerin başına

ohhh ohhh hadi gözünaydın....
darısı başımıza inşallah.

barbarino dişiniz hayırlı olsun cnm:))

Bendende aynı temenniler.depremi yaşıyanlarada geçmiş olsun

slm canım.. tedirgin şekilde başladım msjını okumaya.:26:
ama sonuna doğru endişe yerini rahatlamaya bıraktı..
çok geçmiş olsun..
Rabbim seni korkuttu, sonra ferahlattı..sen de üç beş lira sadaka ver..
bi çocuğu sevindir.. başının gözünün sadakası olsun..
Rabbim, kazalardan belalardan hepimizi korusun.. özellikle bebeklerimizii

4 gibi uyudum ben.. sanırım o ara oldu, bi şey duymadım..:44:
iyi ki de duymadım..

hahh, diş çıkaranlar konvoyuna katılın siz dee:118:
gözünüz aydın:34:

çocuklar nasıl kar görünce tatil olacak diye seviniyor..
topiğin öğretmenleri de öylee:9:
herkese teşekkürler annişler darısı cıkmayanların basına dıyeyım.diş huzursuzluk yapıyor sonucta damağı yarılıyor ve diş gelıyor oda kaşıntı yaptıkca huyszulasıyolar ama diş tamamen cıkınca rahatlıyosun

Ya bebisinin disi cikan anneler sizde hiç huzursuzluk ates bi bana dokunmayan yilan bin yıl yaşasıncilik bi vurdum duymazlik olmadimi? Benimpaşa bugün o kazandida sanki biz yiyoZ gibi bes karis surat.alt dudak yer cekimini kabul etmiş şekilde duruyo.hergün topikte birilerinin dişi cikio kimsede sikayet etmio.maaşallah sizede.bizdemi sorun var.bizim oglan altın dismi cikario yoksa;) ben artik yarin sabaha gulunce bana herseyi unutturan oglumun gulusuyle uyanmak istiyorum çok mu?
canım huysuzluk cok oluyo ama çıktıgı an rahatlıyolar en ezından

kızlar benim oğlan sürekli ağlıyor
artık dayanamıyorummm kocam eve geleli 3 saat oldu
ddiği tek şey zeynep bu çocugun nesi var ?? ben zaten tıptan mezun olalı 2 sene oldu . Allahım keçilerime mukayet ol .. çırlıyor kendini yerden yere atıyor
E Müslüman bende insanım da . Allah var 3 tane parol içiyorum günde daha kafam kaldırmıyor uykumda bile ömürün çırlamasıyla uğrasıyorum
Ya Rabbi hayırlısı ile dişi çıkaralım kafayı yemek üzereyim arkadaşlar abartmıyorum 5 dk durmuyor ya:50::50::50::50::50:
canım benım gecıcek ıns bugunler dişi çıkıcak senın mınıgın ondan yapıyo bole

Cena'cım bütün topik Ayşe'ciği merak ediyor bence :) bunlarda bizden seçmece :)[/QUOTE
maşallah cook guzelsınız

Gerçekten zor gurbet ya:( neyse benim kv gelio şubatta..ama oda zor..napalimbebis icin katlanacazda.tuğçe senmiydin cnm kv.n eltinin cocuguna ilgiliydi dimi?iki haftada bi gördüğüne göre
bendımmm :)) aynen ole hersey ona alınıyo hedıyeler oyuncaklar çağanı sevıyolar sevmesıne ama eltımın oğlu bas tacı hersey ona alınıyo bızımkının herseyı varmıs ole dıyo bıde utanmadan

cenacım valla fenomen oldun.herkes seni konusuyor topikte .ben resminden cok profil isminin manasını merak ediyorum en basta seninki sonra libyana,barbarino,minita hımmm suan aklıma gelmioda.benimki mesela dtk
d:dilara
t:esimin adı
k:kayseri
tanıdık varsa kesin yandım:27:
canım eşim bazen at yarışı oynuyo orda koşan bı at vardı bembeyeaz saçları uzun harıka bı attı barbarinoydu adı ordan aklımda kalmış :)))

Cena'cım bütün topik Ayşe'ciği merak ediyor bence :) bunlarda bizden seçmece :)
Yaa nasıl bir tatlılıktır oo maşallah Allah nazarlardan saklasınn:nazar::nazar:

2012 kk enleri açıklanmış.. benim şimdi aklıma geldi de baktım..

topiğimizin gururu..

--En canayakın,dostane kk üyesi?-- :65:
Libyana26 :62::64::81::124:

bi de kendime bakayım, birinci olamadık ama en azından ilk üçe girmişimdir inş :9:

tebrikler libyana :1: ,
cena daha çok çalışmalısın seneye 1. olman gerekiyo ona göre:33::1:

cena senin gittiğin spor salonundaki uygulamalar nasıl,memnun kaldınmı acaba? bende şuan pilatese gidiyorum martta bitecek,evimin yakınındada senin spor salonundan var iyiyse oraya devam edeyim diyorum. Sporu hayatıma sokmaya karar verdim:) bu arada ben hamilelikte aldığım 19 kiloyu verdim,üstüne birde 2 kilo verdim.Şimdi biraz daha kilo verip fit olayım diyorum:)

Bi tebrikde ben istiom ;)35 kilo aldim ve hepsini verdim.ama spor yapamadim.tatli ve ekmek yemedim bana yemegimi kahvaltımi çok iyi yaptım nihayetinde emziriyoruz
wu huu harikasınız kızlar bende 16 kilo aldım
hepisi gitti ama 2 kilo daha vericem inşallahh:ssz::ssz:

Az önce eşimle aynı işyerinde çalışan ortak bir arkadaşımız aradı.2dk sendeyiz diye elim ayağım birbirine girdi acil ulaştıkları makineye doldurduk evin hali içler acisi allahtan kızımı uyutmustum.mercimek çorbası ve firinda makarna yapmıştım yanındadır kola vardı.dedikleri gibi tam 2 dk içinde kapidalardi. Ben soklardayim tabi ayşecik sordu uyuyor dedim yatak odasına daldı hizlica bi bakışım diye sonra mutfaga geldi yardım edeyim diye arkasından oturma odasında yemegivyedik ben yasemin odasını bi geleyim dedi sizin anlayacağınız kadin yarım saatliğine geldi ama bütün evimi gördü gitti:47::47:

Hep diyorum daha düzenli olucam diye ama bir türlü olmuyor temiz olmasına trmixim ama her yer anında dagiliveriyor mesela mutfak bir anda her yer tencere kap kacak oluyor tam düzeni bir türlü anlayamıyorum bir de böyle çatladı misafir geliveriyor gelmesine gelişimde bütün evi gezmesi sartmi?

Kızlar sizin evi derli toplu tutmada pratik yontemleriniz varmı,şunu hemencecik yerine kaldırırim ya da şunu asla yapmam gibi?:50:
yaa bende aynıı topluyorum yine aynı utfak ayrı bi olayy zaten
yani öyle birden gelmesi her yere girmesi hiç hoş olmamış bence
ama ne yaparsın herkes düşünemiyo galiba:19::19:

Geldim geldim kar kis demedim oğlanı asiya götürdum.3. Asi çok yakio kızlar haberiniz olsun bizimkinin gözünden yas geldi.neyseki dışarı delisi oglum arabasında hemen uyudu insaallah ates yapmaz uyansin yarim ölçek ates düşürücü vercem..
Cena sen gönüllerin şampiyonusun cnm.herkese yetisiosun.moral veriosun.Allah senden razi olsun
geçmiş olsun canım, inş ateşi çıkmaz.. bunu da atlattınız hadi bakalımm:34:
iyi dileklerin için teşekkür ederim canım benim.. Allah sizden razı olsun..:42:

cena senin gittiğin spor salonundaki uygulamalar nasıl,memnun kaldınmı acaba? bende şuan pilatese gidiyorum martta bitecek,evimin yakınındada senin spor salonundan var iyiyse oraya devam edeyim diyorum. Sporu hayatıma sokmaya karar verdim:) bu arada ben hamilelikte aldığım 19 kiloyu verdim,üstüne birde 2 kilo verdim.Şimdi biraz daha kilo verip fit olayım diyorum:)
canım ben yeni başladım, 2 kez gittim
bi de bu akşam gidicem inş. henüz ham olduğum için gün aşırı gidiyorum.
bi de gitmediğim günler oruç tutuyorum, malum günler çok kısa. 22 günüm kaldı..:8:
safyasında yazdığı gibi tamamen kadınlar için özel üretilmiş, kişinin kendi itme çekme gücüyle çalışabileceği 9 alet var..
her alette 30 saniye çalışıyorsun.. sonra 30 saniye ayakta başka bi egzersiz..
sonra diğer alete geçiyorsun.. böylelikle 9 aletlik bu seti 3 kez yapıyorsun..
toplamda yarım saat oluyor.. müzik var, başkaları da.. başında antrenör..
sürekli seni takipte, yönlendiriyor.. ardından da 10 dk esneme hareketleriyle çalışma bitiyor..
ben umutluyum. jöle kıvamındaki göbek gidecek..
kilo vermeden ziyade kasları toparlayarak vücudu incelttiğini okudum netteki tecrübelerde..
benim derdim de o zaten.. bi de üzerine 4-5 kilo versem :12:ooooo, fırtına gibi eserim podyumlarda:10::9:

kızlarrr hepinize merhaba...konular yine ilerlemiş ben uykusuzluktan ölüyorum gözlerimin altı mosmor.oğlum gecede 10 kez uyanıyo üstelik ağlayarak.cıkamadı gitti su diş.cenacım yavrularımızı nasıl sevdiğimizi sormussun
öncelikle su aralar sölediğim sarkı:
gözlerim uykuyla barıştı sanma
sen doğdun doğalı dargın sayılır
bende bir zamanlar uykusuz kaldım amma
seninki düpedüz vurgun sayılır:9::9::9::9:

*asağıda aklıma gelenler var.tabi bunların söyleniş esnasında bende diş miş kalmıyo.çene kaslarım uyustu 6 aydır:9:
-yardana gurbannn
-anneçinin kuzusu
-senin dötünü yerimmm
-küçük herif
-çakim
-küçük kiypim
-bal oğlum
-beyaz yavru kartalım
-kontür kaşlım
-sarı civcivim
-ikea evimizin herseyi:1::1:
-bozkırın tezenesi
-tosun paşam
-varım yoğum.....daha birsürür sacma seyler daha doğrusu ağzıma ne geliosa öyle seviyorum.nasıl seveceğimi sasırıyorum kuzenlerim sen beste yapma mümkünse diolar:1::1::1:
napım yüreğime sokasım var oğlumu:emir_bebek:
ben de arada bir ''seni canıma sokasım var'' diyorum kızıma, eşim o da ne demek der gibi bakıyo:53:
beni en iyi siz anlarsınız bacım.. :54:

gerçekten orjinal isimleri varmış oğluşunun.. çaki.. ikea evimizin herşeyi.. :9:

yaaa cena faceye koycan fotonu ama ben goremıcem haksızlık adınıda merak edıyorum zaten
kamu oyu endişe etmeyin..
face de foto koymuyorum :27:

cenacım valla fenomen oldun.herkes seni konusuyor topikte .ben resminden cok profil isminin manasını merak ediyorum en basta seninki sonra libyana,barbarino,minita hımmm suan aklıma gelmioda.benimki mesela dtk

benim nicim abimden kalma.. :1:
ankarada üniversitede okurken,tatilde eve gelince bana cena diyordu..
hala da ismim cena.. annem bağırır cenaaa.. abim çağırır cenaaaa..:9:

yalnız dediğin gibi.. okuyan birileri varsa.. mesajımı okumadan benim ben olduğumu şıııp anlar.. :30:

Cena bende seni çok merak ediyorum ama resminden cok cena isminin manasını, aysecigin diğer ismini çok ama çok merak ediyorum kuzum nedir bu gizem:18::3:
ana-kız gizemli gacılarız biz:51::9:

kız merak ettiğinize değse bari.. :30:
hayal kırıklığına uğramayın bi dee:1:
yazın buluşursak ikimizi de görürsünüz şekerim..:24:

Cena teyzesi benim Aysecik diyorki::51:

$msn-profil2.webp$msn-profil2.webp

Benimki öyle uydurmasyon bişey:9::9: eşime de mimiiii, miniiii, mimitaaa, minitaaa derim bazen. Anlamı ne derseniz bende bilmiyorummm:52:
Bende merak ediyordum valla herkes sölesin bence manasını :))
çat kapi misafiri bende sevmem başkasının evini dolasmayida ev gezmesine gidersin o ayri.. hele yatak odasına girilmesi bence cok yanlış

Yatak odasında ne işleri var hakkaten, gelenlerin düşmesiii lazım ama herkes çok düşünceli olmuyor

canım.. benim yöntemimi söyleyeyim sana..

1-gün içinde ne kadar dağınık olursa olsun ve ben ne kadar yorgun olursam olayım..
gece kızım uykuya dalınca, bütün salonu ve mutfağı mutlaka toplarım..
(dolayısıyla sabah kalktığımda ev düzenli oluyor, işler de gözümde büyümüyor.)

2-haftada bir evi silip süpürüyorum, haricinde her gün süpürüyorum..fazlası için hizmetçi tutsunlar anacım..:9:
ayşecik uyurken, bi gün ütü yaparım, ertesi gün uyurken banyo temizlerim.. öyle ince ince uğraşmam..
domestos ve cif en iyi arkadaşlarım,, hijyeni sağlarım.. gerisi möhim değuldur :9:

3-oturma odamız yok, salonda oturup kalkıyoruz.. misafir gelince de salona..
bunun için her zaman düzenli olmasına dikkat ediyorum..
düzenden kastım, toplu.. ayşecikin eşyaları odanın bi bölümünde..
mama sandalyesi.. yerdeki oyun alanı.. bezleri giysileri.. haricinde bi yerde eşyası yok.

4-mutfağım da küçük. o yüzden yemek yapıyorsam, bi yandan yapar bi yandan anında yıkar kaldırırım..:6:
yemek bittiğinde, mutfağa hiç girilmemiş gibi olur.. ama acelem varsa, hooop herşey bulaşık makinasına:37:

5-fazla eşya sevmiyorum, gerektiği kadar az şeyim vardır.. bi şeyi kullanmıyorsam.. hoooop, arka odaya..
ayşecikin çoğu eşyası, kendi çantalarım, gelen hediyeler (ki hala paketlerinde duruyorlar:1:)

netice-i kelam; misafir ağırlayacağın yer neresiyse, gün içinde her daim toplu olsun.. azıcık dağıldı mı, 5 dk ayır, topla..
ayşen uyuyunca da banyoydu, mutfaktı şöyle bi el gezdir. böylelikle misafir gelince görmeleri muhtemel yerler hazır ve nazır olur.. :34:

canım.. benim yöntemimi söyleyeyim sana..

1-gün içinde ne kadar dağınık olursa olsun ve ben ne kadar yorgun olursam olayım..
gece kızım uykuya dalınca, bütün salonu ve mutfağı mutlaka toplarım..
(dolayısıyla sabah kalktığımda ev düzenli oluyor, işler de gözümde büyümüyor.)

2-haftada bir evi silip süpürüyorum, haricinde her gün süpürüyorum..fazlası için hizmetçi tutsunlar anacım..:9:
ayşecik uyurken, bi gün ütü yaparım, ertesi gün uyurken banyo temizlerim.. öyle ince ince uğraşmam..
domestos ve cif en iyi arkadaşlarım,, hijyeni sağlarım.. gerisi möhim değuldur :9:

3-oturma odamız yok, salonda oturup kalkıyoruz.. misafir gelince de salona..
bunun için her zaman düzenli olmasına dikkat ediyorum..
düzenden kastım, toplu.. ayşecikin eşyaları odanın bi bölümünde..
mama sandalyesi.. yerdeki oyun alanı.. bezleri giysileri.. haricinde bi yerde eşyası yok.

4-mutfağım da küçük. o yüzden yemek yapıyorsam, bi yandan yapar bi yandan anında yıkar kaldırırım..:6:
yemek bittiğinde, mutfağa hiç girilmemiş gibi olur.. ama acelem varsa, hooop herşey bulaşık makinasına:37:

5-fazla eşya sevmiyorum, gerektiği kadar az şeyim vardır.. bi şeyi kullanmıyorsam.. hoooop, arka odaya..
ayşecikin çoğu eşyası, kendi çantalarım, gelen hediyeler (ki hala paketlerinde duruyorlar:1:)

netice-i kelam; misafir ağırlayacağın yer neresiyse, gün içinde her daim toplu olsun.. azıcık dağıldı mı, 5 dk ayır, topla..
ayşen uyuyunca da banyoydu, mutfaktı şöyle bi el gezdir. böylelikle misafir gelince görmeleri muhtemel yerler hazır ve nazır olur.. :34:
maşallah sana ne guzel yazmıssın kuzum ne geve çağan uyudumu halım kalmıyor bende yatıyorum çook yoruyo benı bu oğlan
erkekler dahamı zor sankı kız bebeklerı olan anne arkadaslarım benım gıbı yorulmuyolar :(((

reflu olduğunu nasil anladınız canım kerem de çok kusuyor bi dahaki dr kontrolünde bende sorayım

benim oğlumda 5,5 aylık cnm doğduğundan beri kusuyor gitgite azaldı ama yinede kusuyor aynen dediğin gibi üst değiştirmekten bıktım giydiriyorum daha çıtçıtlarken yine batırıyo hop yine çıkar peteğe seriyorum kuruyo yine giydiriyorum :) bi kusmaya yıkasam hergün makine çalıştırmm lazım ama oğlumun kilosu falan iyi gittiği için dr kusmasını çok dert etmedi ilaç falanda hiç kullanmadık reflü mü neden oluyomuş bize hiç öyle bişeyden bahsedilmedi.

doktor kontrolumuzde anlattım ıste sureklı kusuyor dıye oda rreflu dedı gavıscon ve motıllum dıye ılac verdı
kullanıyorum ama faydasını gormedım pek..
bızımkıde dogdugundan berı kusuyor

maşallah sana ne guzel yazmıssın kuzum ne geve çağan uyudumu halım kalmıyor bende yatıyorum çook yoruyo benı bu oğlan
erkekler dahamı zor sankı kız bebeklerı olan anne arkadaslarım benım gıbı yorulmuyolar :(((

canım ayşecik de gün içinde bir kez uzun uyuyor,, yaklaşık 1,5 saat..
sonrakiler hep kestirme, şekerleme yarım saatlik uykular..
ama uyuyunca, hemen kalkıp, acele işimi yapıyorum..

haricinde en önemli avantajım, akşam toplayıp yatmam..
sabah kalkınca ev zaten düzenli oluyor..

kızlar daha uslu olabilir haklısın:1:

kızlar dun ebe bu kullandıgımız kan damlası için şöle bı sey soledı
arastırmalarda 100 bebegın kan degerlerıne bakılmıs
80ininde kansızlık tesbıt edılmıs 9 aydan oncede bebeklerden kan alamadıkları ıcın kan durumunun bılemedıklerınden nolur nolmaz dıye
her bebege bu kan damlasını verıyolarmıs
senın bebegın 20 bebegın ıcıne gırebılır oyuzden içindekı kagıtta yazdıgı gıbı kilosuna gore damla verme dedı
5 damla gunluk yeter dedı

doktor kontrolumuzde anlattım ıste sureklı kusuyor dıye oda rreflu dedı gavıscon ve motıllum dıye ılac verdı
kullanıyorum ama faydasını gormedım pek..
bızımkıde dogdugundan berı kusuyor

bi arkadaş da gaviscon kullanıyordu.. biraz azalmıştı kusmalar..
ama genel bilgim, bebekler kendileri oturana kadar yani 7-8. aylara kadar kusmalar devam ediyormuş..
kendileri oturmaya başlayınca yer çekimi etkisiyle.. kusma sıkıntısı da otomatikman kalkıyormuş..

ayşecik de çok kusuyordu.. 4. ayda kesildi o kusmalar..
şimdi gaz çıkarırken azıcık pıtlıyo :1:

sabredin, inş az kaldı.. :34:

al bendende okadar coooooook yorgunum nekadar uyursam uyuyım nekadar dınlenırsem dınlenım yetmıyooo cok gucsuzum bı ıs yapım hemen yoruluverıyom aynen boyle oluyorum:37: acaba vıtamın falan mı kullansam kızlar? aranızda ek destek kullanan varmı vıtamın falan ?

kızlar dun ebe bu kullandıgımız kan damlası için şöle bı sey soledı
arastırmalarda 100 bebegın kan degerlerıne bakılmıs
80ininde kansızlık tesbıt edılmıs 9 aydan oncede bebeklerden kan alamadıkları ıcın kan durumunun bılemedıklerınden nolur nolmaz dıye
her bebege bu kan damlasını verıyolarmıs
senın bebegın 20 bebegın ıcıne gırebılır oyuzden içindekı kagıtta yazdıgı gıbı kilosuna gore damla verme dedı
5 damla gunluk yeter dedı

banada ebe 9 damla dedı ama 7.250 kılosu acaba bu kan damlasının markasına goremı degısıyor bızımkı ferrum sızınkı ne canım ?

al bendende okadar coooooook yorgunum nekadar uyursam uyuyım nekadar dınlenırsem dınlenım yetmıyooo cok gucsuzum bı ıs yapım hemen yoruluverıyom aynen boyle oluyorum:37: acaba vıtamın falan mı kullansam kızlar? aranızda ek destek kullanan varmı vıtamın falan ?

banada ebe 9 damla dedı ama 7.250 kılosu acaba bu kan damlasının markasına goremı degısıyor bızımkı ferrum sızınkı ne canım ?
bızımkıde ferrum fort canım aynı.işte bebeklerımızde kansızlık var dıye kullanmıyomusuz sadece tedbır oyuzden kansızlık varmıs gıbı prospektüsünde yazan kadar damla kullanmamakıymısız 5 damla yetermıs yanı.
buarada canım bende senın gıbıyım elım ayagım tutmuyo hıc bı ıs yapmak gelmıyo ıcımden.yemegı zor yapıyorum oğlan hep kucak ıstıyo 8 kılo tasımak zor tabı
bıde dıs cıkarıyoruz off offff

Sizin ebe cok fazla soylemis bence.kiloya gore olmaliydi.ben de ferrum kullaniyorum ama kilosuna gore.ustelik o bile cok fena kabiz yapti kizimi :(
Bi de bu aralar kizim geceleri cok agliyo kivrAniyo,sanirim gazdan.alttan cikarmakta zorkaniyo.bi tanidik gobek cevresi ve ayak altlarina elma yagi surmemi onerdi,onu deniycem.

Arkadaslar,ozellikle busmai,samsuna yeni tasindim,onerebileceginiz bir cocuk doktoru var mi acaba samsun'da ?

canım ayşecik de gün içinde bir kez uzun uyuyor,, yaklaşık 1,5 saat..
sonrakiler hep kestirme, şekerleme yarım saatlik uykular..
ama uyuyunca, hemen kalkıp, acele işimi yapıyorum..

haricinde en önemli avantajım, akşam toplayıp yatmam..
sabah kalkınca ev zaten düzenli oluyor..

kızlar daha uslu olabilir haklısın:1:

Bende akşamları etrafı toparlamadan yatmam.Mutfak dahil heryer derli toplu olur. Benim evim daha çok dağılıyodur ama ekstradan 5 yaşındaki oğlumun oyuncakları boyama defterleri,kağıtları minik minik keser yapıştırır onlar falan oluyo bitiyorum. Çok temiz biri olduğum söylenemez ama düzen manyağıyımdır.akşam yatarken heryer yerinde olmalı.

Back
X