nasil yontemlermis acep? benim okudugum kitapta taa ilk haftalardan baslayarak yedirdkten snra biraz ayik tutun, sonra uyku isaretleri gostermeye baslaynca kundaklayip yatagina goturup yaninda pispislayin dyor.zamanla kesiceksn pispislamayi. Bir de ferber metodu varmis,bebegi aglamaya terketmek.kitap,onu sakin yapmayin bebegin size guveni zedelenir dyor.
Biz bugün 2. ay aşılarımızı olduk. verem, zatürre falan. Merak edenler vardır mutlaka. Ben doktorumun tavsiyesiyle oğluma ateş düşürücü vermeden götürdüm aşıya. Verem aşısı çok kolay yapıldı. Oysa ben çok korkuyordum. Sol koluna yapıldı. Sonra sağ bacağına ve sol bacağına birer aşı daha yapıldı. En çok sol bacağa yapılan zatürre aşısında ağladı. Hemşire hem iğnesi büyük hem de çok yakıyor ondan dedi. sabah 9 da yaptırdık. henüz ateşi çıkmadı. ama normal günlerinden çok daha huzursuz.
Benim dr um tam tersi ates dusurucu agri kesici fitil yap oyle asiya git dedi sizinki neden verme dedi anlamadim ben
Benim dr um tam tersi ates dusurucu agri kesici fitil yap oyle asiya git dedi sizinki neden verme dedi anlamadim ben
nasil yontemlermis acep? benim okudugum kitapta taa ilk haftalardan baslayarak yedirdkten snra biraz ayik tutun, sonra uyku isaretleri gostermeye baslaynca kundaklayip yatagina goturup yaninda pispislayin dyor.zamanla kesiceksn pispislamayi. Bir de ferber metodu varmis,bebegi aglamaya terketmek.kitap,onu sakin yapmayin bebegin size guveni zedelenir dyor.
Kim west, tracy hogg, ferber methodlari var bildigim. Zaten birbirlerinede benziyorlar, internette okudugum kadariyla genelde 3. Aydan sonra basliyorlar. Yenidoganlar icin nasil uygulanir bilmiyorun, biseyden anladiklari yokki.
canim nasil biberona emzige alisiyorlar ,iste oyle uyuma sekline de alisiyorlar hep ayni seyi yapip uyutmak isin sirri. Bir de uyku arkadasi diyorlar bir nesneyi sadece yatarken kullaniyorlar mesela battaniye ya da oyuncak ama tabi bu 3.ayda, o nesneyi gorunce uykusu geliyormus onsuz da uyumuyormus
Cenacım sezeryan olduğu halde kanaman geldimi? sezeryanda kanama pek olmuyor diye duymuştum..
ay senin kv'lerden bana fenalık geliyor..:95::84::113:Paris mi o da nesi? biz parise gitmeyeli yıl.oluyo nerdeyse, hamileyken iki kez denedik beceremedik korkudan, şimdide ev kalabalik malum kvler bizde bu seferde ben bekletiyorum, kusura bakmasın ben küçük evde kayınpeder ve diğerleri varken banyosuydu vs hiiiic rahat edemem! Odamda banyom yok napiyim milletin arasından geçip gidemem, ne bileyim utanirim yani
canim ben bir kitap okuyorum bebek o gun zihinsel olarak asiri uyarildiysa uykuya dalmakta zorlanirmis.uykusu geldigi ani kacirinca da. Mesela tv nin sesini cok acmaktan,eve kalabalik insanlar gelmesinden..gordugu ve duydugu seylerden yani. O sebepten olmustur belki benimki de dun hic uyumadi sebep neydi bilmiyorum hic vakit birakmadi is yapmama. Ben bi de sunu merak ediyorum bazilari bebegi yataga koyunca uyuyor onu nasil yapiyorlar,benimki karni tika basa doyunca ya da emerken uyuyor.boyle alismasini istemyorum
sizden duydum, kundak yaptım bizimki katılırcasına ağlamaya başladı..nasil yontemlermis acep? benim okudugum kitapta taa ilk haftalardan baslayarak yedirdkten snra biraz ayik tutun, sonra uyku isaretleri gostermeye baslaynca kundaklayip yatagina goturup yaninda pispislayin dyor.zamanla kesiceksn pispislamayi. Bir de ferber metodu varmis,bebegi aglamaya terketmek.kitap,onu sakin yapmayin bebegin size guveni zedelenir dyor.
Biz bugün 2. ay aşılarımızı olduk. verem, zatürre falan. Merak edenler vardır mutlaka. Ben doktorumun tavsiyesiyle oğluma ateş düşürücü vermeden götürdüm aşıya. Verem aşısı çok kolay yapıldı. Oysa ben çok korkuyordum. Sol koluna yapıldı. Sonra sağ bacağına ve sol bacağına birer aşı daha yapıldı. En çok sol bacağa yapılan zatürre aşısında ağladı. Hemşire hem iğnesi büyük hem de çok yakıyor ondan dedi. sabah 9 da yaptırdık. henüz ateşi çıkmadı. ama normal günlerinden çok daha huzursuz.
benim net 25 gün kanamam oldu..
tam bitti dedim, ertesi gün blaaap! koca bi kan boşalması daha..
üç haftadan sonra kahverengiye döndü.. ama 40 gün içinde bitmedi..
sarı sulu akıntıya dönmüştü işte, gusul aldım
ay senin kv'lerden bana fenalık geliyor..:95::84::113:
yapın şu mevlüdü de gitsinler artık..:99:
ben ilk zamanlar kundaklamadan yatırıyordum ama ellerinden ürktüğünü farkettim.. sonra kundaklamaya karar verdim şimdi kundaklıyorum emziğimi veriyorum öyle uyutuyorum.. Allah'a şükür öyle uyuyor tabiki kundaktan hiç hoşlanmıyor..Slm herkese
Cena cim sallamaya alistirmak istemiyorsan bence yapma cunku bu minikler bizden zeki hemen kapiyorlar benim kizim 15 saat gazdan agladi sallamamak icin kendimi zor tuttum ama soyle diyeyim yatir elini tut bi sekilde sicakligini hissettir o zaman guvende oldugunu hissedince uyuyabiliyorlar bide emzik cok buyuk rahatlik drlar tavsiye ediyor korkma emsin rahatlar bebegin
Bugun mevludumuz vaaaar, hayırlısı inşallah, bu arada benim kvler bizim şehre hatta mahalleye taşınmaya karar verdiler
cnm ferber yöntrmi 3 aydan önce uygulanmıyor ben bilemedim benm kız beni delirtince denedim sonrası daha beter oldu etinden et koparırcasına ağladı her uynadığında iş güç yapamaz oldum 24 saat uykusuz geçirdik nerdeyse no hafta uyuytup yanında bekledim her uyandıkça beni göre göre rahatladı ilk aylarda güven sarsılması oluyormuşbenim net 25 gün kanamam oldu..
tam bitti dedim, ertesi gün blaaap! koca bi kan boşalması daha..
üç haftadan sonra kahverengiye döndü.. ama 40 gün içinde bitmedi..
sarı sulu akıntıya dönmüştü işte, gusul aldım
ay senin kv'lerden bana fenalık geliyor..:95::84::113:
yapın şu mevlüdü de gitsinler artık..:99:
yenidoğanlarda da uygulanıyor mu bu yöntemler?
yani yatağa koyup uykuya bırakmalar..:44:
benim kızın huyu iyiydi, emip uyuyakalıyordu..
yada karnı doyunca yüzüstü çevirip totosuna pıt pıt yapınca uyuyordu..
hala da uyuyor ama yeni huylar edindi birkaç gündür.
yapmam dediğim şeyleri yaptırıyor bana..
katılırcasına ağlarken ayağıma koyup sallıyorum..
emzik bile verdim..
ama çok zorda kalmadıkça yapmıyorum bu ikisini..
inş alışmaz :18:ama bilmiyorum, çok gözü açık bu minnakların
sizden duydum, kundak yaptım bizimki katılırcasına ağlamaya başladı..
uykuya dalmak bi yana iyice gözünü açtı huysuzlaştı..
ferber yöntemini yapabilir miyim hiç sanmıyorum:100:
Allahım bu aşılar bana fenalık getiriyor..:18:
canımdan can gidiyor kızıma iğne yapılırken..
bu ikinci ay aşısını nasıl yaptırcam bilmiyorum:18:
​
Çarşamba günü kızımı 1.ay aşısını yaptırmak için götürmüştük. Pendik'e yeni taşındığımız için daha kayıtımız yoktu.. hemde kayıt yaptıralım dedik.. neyse gitti doktor moktor yok zaten bir tane hemşire var oda yeniymiş.. sistemi bilmiyormuş aşı yapamazmışcuma günü gelin hemde doktorunuzu seçin dedi.. eşim aşı için geç olmazmı dedi olmaz dedi.. bari tartın dedim tartının pili yokmuş. . neyse dün yine gittik aşı için.. bu seferde buzdolabı bozulmuş aşılar yokmuş.. pazartesi gelin dedi.. bu kadar da sorumsuzluk olmaz ama.. bu kız ne zaman aşı olacak anlamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?