- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
Evet ya güneşlendirmek çok önemliymiş D vitamini açısından. Ananeyle dedemiz yolda. Dedemiz ilk defa tanışacak torunuyla o yüzden çok heyecanlıyız :)
Bu arada şu Paris muhabbetini ben bilmiyordum, Allahım diyorum bizim forumdakiler ne zenginmiş böyle. Bi arkadaş yazmış Parise gitmeyeli çok oldu filan diye bak sen diyorum millet habire Parise gidiyo demek :) Sonradan anladım Parisin ne demek oldugunuuuuuuuuuu
Bugun oglum hiiiic ama hiiic uyumadiiiii. Yataga koyuyorum 5 dakika gecmiyor basliyor kiprasmaya sonrada aciyor gozlerini. Fenaydi yani gece napcaz merakla bekliyorum:18: simdi sızdı galiba yorgunluktan uyudu cok sukur
selam kızlarr...
çokkk oldu girmeyeli buraya taşınmışızda haberim yok
18 temmuzda doğdu paşam 40ımıza az kaldı ama bende hala az az kanama devam ediyor
nolcak böyle olunca 40lanamıyacakmıyım ben?:))
Kızlar selam,bu minikler kendilerine göre bir düzen oluşturuyorlar.Bizim yapamadığımızı onlar yapıyor.Ben bir çizelge tuttum bir haftadır çok sıkıntılıydık.Sabah 6-7 gibi uyanıyoruz.Karnını doyuruyorum.Yanımızda yatmak istiyor.1 saat ancak uyuyor sonra uyanıyoruz.Saat 9:30 a kadar asla uyumyor.9:30 da kurulmuş gibi uykuya dalıyor birden bire.En fazla 45 dk sürüyor.Sonra yine mama vakti.Ondan sonra sürekli yürüyerek pışpışlanmak istiyor.Belki bir kez uyuyor o da taş çatlasa yarım saat.15:00 te tekrar uyuyor bu biraz uzun sürüyor 1 yada 1 buçuk saat.Sonra akşam 9:30 a kadar uyumuyor.):30 da uyku gece 1 kalkış mama -uyku - gece 4 kalkış - ve yine 6 da uyanıp yanıma gelmek istiyor.Bir yere not alın derim.Düzensizlik içinde bir düzen vardır mutlaka.Ben de çok zor durumdayız sanıyordum ama not edince anladım ki bebem benden akıllı düzenini kurmuş.Böylece ben de iş yapacağım saatleri onun uyku saatlerine göre planlıyorum.Dışarı çıkma gezme tozma misafir kabul etme saatlerim filan şimdilik bu düzende.Ama kv o kırk kez düzen değiştirir diyor.
Bu arada yatağa koyup uyutma fikri güzel bir ütopya.Bizimki kucakta sırtı pışpışlanınca uyuyor.Hatta o zaman bile yatağa koyunca uyanıyor.Artık büyüyorlar keratalar :)
Paris işine gelince ben sezeryan olmama rağmen Paris'e gitmek çok ama çok acı veriyor.Umarım düzelir.
Biz de olduk 2.ay aşılarımızı.Çok ağladı yavrum.Hemen oracıkta "yettim anneeeeemmmmm" diye naralar atıp adamların filan yanında açtım memeyi dayadım ağzına anında sustu :) Tabi memelerin birden fora oluşuna tüm ebeler güldü.Valla hiç bir şey umrumda değildi bebem orada öyle katıla katıla ağlarken.Caprol de vermedim.Ateşlenmedi çok şükür.Ama gerekseydi verirdim.
Sizin bebişler bilinçli olarak gülmeye başladı mı?Benimki uykusunda gülüyor ama bilinçlice değil tabi ki.Değişik sesler çıkarmaya filan başladılar mı?Şöyle yüzümüze bakıp gülseler ,agucuklar çıkarsalar da işin keyifli kısmı başlasa :)
Ay ne uzun yazmışım hadi kolay gelsin hepimize :)
Aynen benimde kizim hic uyumadi yataga koyunca avaz avaz basliyor ve hala uyumadi sizar diye bekledim ama yok ben bayilacam nerdeyse
4 gündür bizde öyleyiz gündüz 12 den gece 12 ye kadar 5 dk uyuyup uyanıyor sürekli ağlıyor birde biryerini sıkmış gibi basıyor çığlığı sürekli emiyor memede ağlıyor diyorum süt gelmiyor galiba çok emmeden diye biberonla süt veriyorum yine ağlıyor anlamadım ne oluyor
Onceki mesaji yazarken sizdi demistim ama onu yazmamla aglamasini duymam bir oldu
Bende enerji kalmiyorda o kucucuk seyler nasil dayaniyorlar aklim sirrim ermedi valla. Hemsire karni doymazsa asla uyumaz demisti ama doyduguna emin oldugum durumlarda bile( biberonla 120 ml sut veriyorum) uyumadigi oldu. Bakalim yarin ola hayrola bizi neler bekliyor
cnm bende bı dr un roportajında dınlemıştım tam aksıne ac cocuk şekerı duştugunden fazla uyurmuş aksıne aglamazmış
Uykuya dalma esnasinda ac oldugu icin uyumaz demisti valla bilmiyorumki canim, gercektende onceden ben biberonla az veriyormusum uyumuyordu simdi biberon ml lerini arttirimca daha iyi oldu.
Cok sukur gecemiz guzel gecti, ustume basima kaka yapmasi haric tabi:)) gece gece ne oldugumu sasirdim valla
Ben biberondan sonra gece de olsa altini aciyorum mecburen cunku cisi cikabiliyor uzun sure kalinca birde benim oglan kakalari genelde gece yapiyor o yuzden altini degisiyorum ama cok da uykusu acilmiyor. Demin emzirmistim mesela yok cocuk uyumadi brturlu esniyor falan ama dalamadi ustune birazda sagip verdim simdi misil misil uyuyor. Kesinlikle acken uyumuyorlar.Aynen dedigin gibi cnm ac olunca uyumuyorlar benimki uyurken acikinca ciglikla uyaniyor resmen sekerin dusmesi olayi yeni dogduklarinda oluyor valla benimde ayniydi sarilik oldugunda 30 ml veriyorduk 1 hafta gecti bi agliyor yok durmuyor dr ac olmasin ver ne kadar emerse dedi bi verdik 90 icti nerdeyse ondan sonra misil misil uyudu yavrum bide ben gece uyansada altini degistirmiyorum cok fazla uykusu acilmasin diye allah hepimizin yardimcisi olsun cocuk buyutmek zor meziyet
Doymuyor mu acaba benimkide. bayramdan önceki salı tarttırdım 2 haftada 800 gr almıştı salı günü aşımız var ne kadar almış bakalım ona göre mamaya başlıyım bari
Kızlar selam,bu minikler kendilerine göre bir düzen oluşturuyorlar.Bizim yapamadığımızı onlar yapıyor.Ben bir çizelge tuttum bir haftadır çok sıkıntılıydık.Sabah 6-7 gibi uyanıyoruz.Karnını doyuruyorum.Yanımızda yatmak istiyor.1 saat ancak uyuyor sonra uyanıyoruz.Saat 9:30 a kadar asla uyumyor.9:30 da kurulmuş gibi uykuya dalıyor birden bire.En fazla 45 dk sürüyor.Sonra yine mama vakti.Ondan sonra sürekli yürüyerek pışpışlanmak istiyor.Belki bir kez uyuyor o da taş çatlasa yarım saat.15:00 te tekrar uyuyor bu biraz uzun sürüyor 1 yada 1 buçuk saat.Sonra akşam 9:30 a kadar uyumuyor.):30 da uyku gece 1 kalkış mama -uyku - gece 4 kalkış - ve yine 6 da uyanıp yanıma gelmek istiyor.Bir yere not alın derim.Düzensizlik içinde bir düzen vardır mutlaka.Ben de çok zor durumdayız sanıyordum ama not edince anladım ki bebem benden akıllı düzenini kurmuş.Böylece ben de iş yapacağım saatleri onun uyku saatlerine göre planlıyorum.Dışarı çıkma gezme tozma misafir kabul etme saatlerim filan şimdilik bu düzende.Ama kv o kırk kez düzen değiştirir diyor.
Bu arada yatağa koyup uyutma fikri güzel bir ütopya.Bizimki kucakta sırtı pışpışlanınca uyuyor.Hatta o zaman bile yatağa koyunca uyanıyor.Artık büyüyorlar keratalar :)
Paris işine gelince ben sezeryan olmama rağmen Paris'e gitmek çok ama çok acı veriyor.Umarım düzelir.
Biz de olduk 2.ay aşılarımızı.Çok ağladı yavrum.Hemen oracıkta "yettim anneeeeemmmmm" diye naralar atıp adamların filan yanında açtım memeyi dayadım ağzına anında sustu :) Tabi memelerin birden fora oluşuna tüm ebeler güldü.Valla hiç bir şey umrumda değildi bebem orada öyle katıla katıla ağlarken.Caprol de vermedim.Ateşlenmedi çok şükür.Ama gerekseydi verirdim.
Sizin bebişler bilinçli olarak gülmeye başladı mı?Benimki uykusunda gülüyor ama bilinçlice değil tabi ki.Değişik sesler çıkarmaya filan başladılar mı?Şöyle yüzümüze bakıp gülseler ,agucuklar çıkarsalar da işin keyifli kısmı başlasa :)
Ay ne uzun yazmışım hadi kolay gelsin hepimize :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?