Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Su süt olayı beni verem edecek. Yetiyi mü yetmiyor mü çıldıricam. 1. Ayında cok iyiydim ama 2. Ay Kontrolünde ne cikar bilmiyorum sanki sutum azaldi. Emzirdikten sonra sütunu sağan var mı? Varsa ne kadar süt çıkıyor iki göğüsten ? Benim sütümü azaldı yoksa bebiş mı daha cok iciyor anlamadım. Gece daha uzun uyuduğu icin göğüsler şişiyor ama gündüz sertlesmiyor. Bende bı emziriyorum ardından sağıyorum iki saat sonra sağdığımı içiriyorum 2 saat sonra yani 4 saat gecmis oluyo yaklaşık emziriyorum yine saydığım süt yaklaşık 70 cc oluyo oda bebege yetiyo mü bilmiyorum. Günde bı kere mama vermeye basladim 60 cc kadar hep bu süt kırılması mastit yüzünden tam 3 kere mastit oldum herhalde sütü azalttı.
Bu arada bende bir sürü kitaplar okudum traccyler ferberler. Yok gazli bebegi olanın bı yontemi uygulaması mumkun degil. Gazli bebek hareket ister. O yüzden sallanmak iyi gelir bebege. Zaten 3 aydan once bebeğin bişeye alışmadigi da kitaplarda yazıyor. Valla ben bebek ne sekilde o an uyuyorsa o sekilde uyutuyorum. Yeterli sakinlessin ayakta kucakta farketmez. bence cok kasmaya gerek yok. Kitaplar standart bebegi anlatıyor. Ben gazli bebegi kundak yapsam bacaklarını hareket ettiremedigi icin gaz çıkaramaz patlar cocuk.

canım bence sutun yetıyordur. Yetmese bebeğin ağlar en azından.
Artık bebeişlrimiz buyudu. Daha kısa surede daha cok sut emıyorlar. Ben doğumdan berı sut sağıp sağıp dolaba koyuyordum. O zamanlar bebeğim 40-50 içiyordu. Doğal olarak 150-200 bıle koyabılıyordum bir günde dolaba. Ama sımdı bazı gnler hıc koymadığım bıle oluyor.

Ya bende aynı durumdayım resmen ise başlayınca nasıl süt yetiştirecek onu düşünüyorum bu çalışan anneler süt sorununu nasıl çözüyorlar öğlen emzirmeye gelsek bile yinee yetmez benim kız sabah 8-11-13-16 emıyor oda uyursa tabii yoksa heran emebiliyor:44:

Dedigin gibi anneler sagolsun cok yardimci tabi yakindaysa. Bizde annemle cok yakin oturuyoruz hergun geliyor cok iyi oluyor valla:) bence sende cagir anneni:)

Dedigin gibi anneler sagolsun cok yardimci tabi yakindaysa. Bizde annemle cok yakin oturuyoruz hergun geliyor cok iyi oluyor valla:) bence sende cagir anneni:)

annem yakında oturuyor ama şu an şehir dısında.gelecek yakında.gunlerı sayıyorum.her gun arıyorum.anne cabuk gel dıye feryat fıganım.

annem yakında oturuyor ama şu an şehir dısında.gelecek yakında.gunlerı sayıyorum.her gun arıyorum.anne cabuk gel dıye feryat fıganım.

tek başına zor, bebek, ev insan yetişemiyor 54 günlük olduk benim annem hala yanımda. gündüz dogru düzgün uyumuyorki birşey yapamıyorum,oda da tek de bırakamıyorum. iyiki de annem var.

Son düzenleme:
Bebeğin aç olduğu nasıl anlaşılır? Bunun en doğru yolu bebeğin bezini kontrol etmektir. Bebeğiniz gün içerisinde üç dört kez bezini dolu dolu idrar ile kirletiyorsa, sizi emzirdiği an itibariyle sarımsı, biraz kıvamlı ve gün içerisinde üç dört kez kaka yapıyor ise onun doyduğuna emin olabilirsiniz. Bebek dünyaya geldikten sonraki altı ay içerisinde her ay ortalama 700 gram almalıdır. Eğer sizde bu konuda bir sorun yoksa, sütünüz bebeğe yetiyor demektir. Anne sütünün yetmediği durumlarda bebeklerde kan şekeri düşer ve bu da bebeğin sürekli uyumasına neden olur. Böyle bir durumda bebeğin açlıktan ağlaması söz konusu olmaz. Sürekli uyuyor olması onun tok olduğu, doyduğu anlamına gelmeyebilir. Bu yüzden çiş ve kaka yapma durumu ile kilo alma durumunu yakından takip etmeniz, bebeğin aç olup olmadığı konusunda size en doğru bilgiyi verecektir. Anne sütünün artması için annenin psikolojisinin düzgün olmasının yanı sıra, bebeğini sık sık emdirmesi ve dengeli-düzenli beslenip, bol sıvı alması çok önemli. Sütü yeterli olmayan annenin, bebeğini doyurması zordur. Yeterli beslenemeyen bebeğin büyüme ve gelişme aşaması sekteye uğrayacak, bağışıklık sistemi güçsüz kalacaktır. Bebeğin dünyaya geldikten sonraki aylarda kimi anneler, sütünün yetmediğini düşünerek paniğe kapılır ve hemen ek gıdaya başlar. Ek gıdaya geçiş ile birlikte bebek annesini daha az emer, az emme nedeniyle anne sütü de giderek daha fazla azalır

Slm kızlar bugün itibariyle 20 günlük olduk, 68 ile doğuma gittim ve sadece 7 kilo gitmiş
İdeal kiloma dönmek için 5 kilo vermem gerekiyor, sizce ne kadar zamanda verebilirim?

Slm kızlar bugün itibariyle 20 günlük olduk, 68 ile doğuma gittim ve sadece 7 kilo gitmiş
İdeal kiloma dönmek için 5 kilo vermem gerekiyor, sizce ne kadar zamanda verebilirim?

oh maşalla cnm benım bence 1 ay sonunda veırırsın ben 30 kg yı 6 ayda verdım

yorgunluktan ölüyorum bugun misafir vardı ve bebeğim çok huzursuzdu hiç uyumadı diyebilirim..
birde buara yeşil kaka yapıyor başka böyle yapan varmı yarın dr a gidicez sorucam bakalım

yorgunluktan ölüyorum bugun misafir vardı ve bebeğim çok huzursuzdu hiç uyumadı diyebilirim..
birde buara yeşil kaka yapıyor başka böyle yapan varmı yarın dr a gidicez sorucam bakalım

Simdi kizimin altini degistim yesildi 2 gundur diyetisyen kontrolunde diyet yapiyorum sebze agirlikli ve yogurt yiyorum ondandir diye dusundum ben senin yediklerinde benzerse korkulacak bisey yok demektir bence

Bizim de bı ara yeşildi doktora sordum kopuklu sulu ve yesil kac gazdan olur dedi. Gercekten o sıra cok Gazali'yi . Şimdi sarıya dondü.

Bende onceden 700 800cc koymuştum dolaba sutum azaldığında bitirdim. Keske sutum bolken daha cok koysaydım. Şimdi hic koyamiyorum anca ani kurtarıyorum gittikçe daha cok emiyo

bbeğim 31 günlük oldu 5 kilonun üzerinde ve ben hala yıkayamıyorum
üstelik isilik oldu yavrucağım
bu istnbul çok sıcak ve nemli napcam bilmiyorum

birde korunma konusunu napyorsunuz 5 gün sonra sprial taktırayım diyorum
eşimde korunsun sıkı önlem olurmu :44:

ben süt konusunda kız emdikten sonra sağıyorum az oluyor ama günün sonunda bir öğün çıkıyor o emzirmediğim öğünde sağıp dolaba koyuyorum

ben süt konusunda kız emdikten sonra sağıyorum az oluyor ama günün sonunda bir öğün çıkıyor o emzirmediğim öğünde sağıp dolaba koyuyorum

2 göğüsü birden mı emıyor yoksa tek göğsü emzirip onu sağıp bı daha ki sefere digerini emzirip onu mu sağıyorsun ? Emdirdikten sonra sagisinda kac cc çıkıyor acaba?

Ben 40 imı doldurduğum gün 3 aylık iğne yaptırdım. Eger adetimi etkilerse başka bı yol düşünücem. Ama esimin korunmasına iliskiye giremediğim icin benim uygun bı yol bulmam şart

2 göğüsü birden mı emıyor yoksa tek göğsü emzirip onu sağıp bı daha ki sefere digerini emzirip onu mu sağıyorsun ? Emdirdikten sonra sagisinda kac cc çıkıyor acaba?

bi göğsümden çok az geliyor ama zorla emdire emdire çoğalacak inanıyorum ikisinide emdiriyorum sonrasında tolam 30 cc çıktığıda oluyor 10cc çıktığıda yememe göre değişiyor incir bulgur baklagiller bol süt yapıyor bide yeşillik ama en önemlisi dinlenmek oda evi topla çamaşır ütü yemek çoğu zaman zor ama napalım bi düzen tutturacağız inanıyorum

Bana ayrı zamanlarda saglıgın sütleri karıştırırsan süt bozulur dediler bide saydığın şutu kaç saat bekleniyorsun ben bazen canım sütleri bozulmuştum diye dokuyorum icim gidiyor

Bana ayrı zamanlarda saglıgın sütleri karıştırırsan süt bozulur dediler bide saydığın şutu kaç saat bekleniyorsun ben bazen canım sütleri bozulmuştum diye dokuyorum icim gidiyor

süt sağma makinasının k.kılavuzunda oda sıc.6 saat buzdolabında 24 saat diyor ben sütleri karıştırıyorum yoksa bir öğün yapamam ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…