Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

hangisi o canım yaa ben de alayımmm
ben de senin gibi kimseden yardım istemiyorum çok şükür geceleri rahat uyuyor ama gündüzleri sürekli mızmız

özel yapım ev tipi bi anakucağı değil. araştırırken fisher and price'ın bi modelini beğenmiştim
ama onun koltuğu fazla dikti, yenidoğanlar için pek uygun değil diye düşündüm.
sonra pierre cardin'inin aşağıdaki modelini gördüm, anne karnındaki pozisyona en yakın, oturma ile yatma pozisyonu arası..

otomobilde olduğu sürece içinde sürekli uyuyor. ben arabadan diye düşündüm. hani sürekli sallanıyor ya..
zaten anne karnındakine en yakın ortammış araba.

ama evde de koymaya başladım içine. öylece durup bakıyor.. bazen biraz mıkırdanıyor ama sakinleşiyor.
bakıyorum ki mayışmış, sonra da uyumuş.. tam dalınca da çıkarıyorum içinden yatağa.
diyorum ya var bi hikmeti ama biz bilmiyoruz.. anakucağımız bu
PİERRE CARDİN PS-375 ANA KUCAĞI OTO KOLTUĞU 0-13 KG (0+ 18 AY KULLANIM)

Son düzenleme:
arkadaşlar ayın 30unda kırkımız çıkıyo bir hafta önce falan bitmiş gibiydi kanamam şimdi ise yoğun bir şekilde başladı reglmi oldum yoksa büyük bir sorunmu vardır doktora gitmeye korkuyorum artık muayne olmaya halim yokb konu hakkında bilgisi olan yada benim gibi olan varmı acaba bu arada doğumum sezeryandı

bende baba olup uyumak istiyorum ne güzel bebiş ağlayınca anne uyandırılıp uykuya devam

Uykusuzluk bi yana daha kahvaltı bile yapamadım, oğlum sabahtan beri ne uyuyo nede sakin duruyo, hep kucak istiyo,

ben de bunu yazmak için girmiştim.. msjını gördüm..
ben de sezaryenliyim, bugün 46. gün. 40a doğru sarı akıntım vardı.. sonra beyaz şeffaf akıntıya döndü.
bittiğinin işareti malum bu. 40 dolunca abdestimi aldım.

ama dünden beri benim de kanamam var. öyle çok yoğun değil ama bildiğin kırmızı kan geliyor..
bu kanamalar 2 ay sürer diye duymuştum. benim yaşadığımın regl olduğunu düşünmüyorum..
bana kalırsa hala rahim kendini temizliyor.

senin daha 40ın da dolmamış.. bana kalırsa normal. cünkü ben de 40 gün içinde birkaç kez işte bitti dedim..
ardından blappp kıpkırmızı kan tekrar..

doktor bana 40tan sonra muayeneye gel dedi. ama benim pek gidesim yok :100:

Slm kızlar ben 42. Gün adet oldum sok oldum tamda nasılsa oruçta tutamıyorum diye esim beni tatile götürmüştü otele girdik kırmızılar geldi direk Rabbim senmiştin Ramazan ayında tatile giden diye beni cezalandırdı sanırım neyse çok normalmiş bu hatta hormonların iyi çalıştığını gösteriyormuş

Bide biz bugün 2. Ay asilarimizi olduk sabah 10 dan önce vurmuyorlar asiyi haberiniz olsun ben gitmeden yarım fitil yapmıştım kızım saglikocaginda uykusu geldiginden ağlatdı onun dısında sabit tutuluyor diye sınır oluyor bizimki eve geldik hiç uyanmadan uyudu annem fitilden rahatlamış dedi şimdilik sorunumuz yok yani

bende bitti diye beklerken az evvel adet kanı gibi kan gelmiş 2 gün sonra 40ımız çıkıyor.. neden birden bu kadar kan geldı anlamadım:26: cenacım sen namaza başlayabilirsin artık biliyorsundur zaten.. çünkü 40 günden sonra gelen kan özür oluyor ve kan geldiği sürece her vakit özür abdesti almak şartıyla namazını kılabilirsin.. Kur'an'ını okuyabilirsin..

canım 40 günden sonra gelen kan özür oluyor.. lohusa kanı olarak sayılmıyor dinen.. yani 40.günden sonra kan gelse bile namaz kılıp oruç tutabilirsin..

Son düzenleme:
canım 40 günden sonra gelen kan özür oluyor.. lohusa kanı olarak sayılmıyor dinen.. yani 40.günden sonra kan gelse bile namaz kılıp oruç tutabilirsin.. [/QUOTE]

Nasıl yani anlamadım ben adetliyken namaz oruç olmuyor bu kanama adet sayilmiyormu

canım 40 günden sonra gelen kan özür oluyor.. lohusa kanı olarak sayılmıyor dinen.. yani 40.günden sonra kan gelse bile namaz kılıp oruç tutabilirsin..

Nasıl yani anlamadım ben adetliyken namaz oruç olmuyor bu kanama adet sayilmiyormu[/QUOTE]

bak şimdi canım diyelimki doğumdan sonra kanaman 20 gün sürdü sen bitti diye abdest aldın ama daha 40 dolmadan ( mesela 30.gün) tekrar kanaman geldi bu kan lohusalık kanı sayılıyor. çünkü 40 gün dolmadı.. 40 günü tamamladın ve abdest aldıktan sonra gelen kan artık lohusalık kanı ve adet kanı olmuyor özür kanı oluyor.. ve sen artık namaz kılıp oruç tutabilirsin.. İlmihalden "kadınlara mahsus haller" bölümünü okursan daha rahat anlarsın canım..

Son düzenleme:
Kızlar bebeğinizin takvimini nasıl yaptınız bende istiyorum ama bulamadım bı turlu

Bugün oğlumla ilk kez başbaşa bi gün geçirdik :) kvler gittiler de her ne kadar sabahtan beri sadece bi kez uyunus olsada ii bi gündü. şu uyku olaylarını nasıl düzene sokcam bilmiyorum, bana az uyuyormus gibi geliyor, internetten tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler diye bi kitap sipariş ettim, blogcuanne de okumuştum. Bakalım gelince bi inceler yorumlarimi paylasirim sizinlede. Malum bebis 2ayini bitiriyor, uyku vs eğitimi için şimdiden biseyler okuyayım çünkü 3 yada 4 aylıkken bu eğitimler verilebiliyormus. Feber yöntemi gibi bu kitapta da yat/kaldır yöntemi varmış,bakalım biz basarabilcekmiyiz uyku düzeni oluşturmayı

O kitapların hepsini okudum ama okumakla uygulamak aynı olmuyor maalesef suanda bebisi ayakta sallıyorum ki hayatta yapmam diyodum

ben de sallanan anakucaklarından zannettim ,bizde de var oto koltuğu ama chicco nun. arabada kullanmaya başlamadık henüz
evet genelde bebekler arabada sallantıdan uyuyor
bu sallanmadığı halde, evde de bununla uyuyor bebeğin demek.. süpermiş heralde "gene sallanmaya başlayacağım" diye düşünüp uyuya kalıyor ben de sen söyleyince bebeğimi bizimkine koydum. bir an sustu ,baktı.. sonra gene ağlamaya başladı. önce arabada pratik yapmamız lazım heralde

geçmiş olsun
kendini de yorma öyle sürekli memede tutmak çok yorucu oluyor. mama vermekle iyi etmişsin.

Evet canım onceden yaptıgım takviyeler gereksiz fazlaydı ama artık tüketim miktarı daha da arttı elimden geleni yapıyorum sütümde emzirdikce arttı ama aksam 7 gibi tükenmiş oluyor o yüzden aksam takviye yapmak şart oldu zaten 3 gündür aksam 19:30-20:30 arası uyuyor 00:00-01:00 arası uyanıyor sonra 04:00-05:00 arası bir sonraki 06:00-07:00 arasında uyanmış oluyor
09:00 da tekrar uyuyor 12:00-13:00 arası uyaniyor sonrası belirsiz
Bende sabah ve ogleyin cena gibi ana kucağında uyutuyorum sonra yatağına alıyorum.
tracy hogg dan çok soz ediliyor forumda bende hamileliğimde kitabını almıştım çok yararlı olabilecek bilgiler var ama bebeğin üzerinde uygulamak o kadar kolay değil bebek bize ayak uydurmuyor biz bebeğe gore düzen oturtmaya çalışıyoruz.

Kizlar ana kucagina altina yastik falan koymadan mi oturtuyorsunuz bebisleri?? Bizdede maxi cosi ana kucagi var oglumu koyarken altina kucuk yastik koyuyorum destek olsun diye, yoksa tam rahat edemiyor sanki icinde gomuluyor.
Bende evin icinde ana kucagini arabasina takip gezdiriyorum bazen rahat oluyor yemek falan yerken uyaniksa tabi herzaman durmuyor icinde bazen basiyor cigligi alin beni diye:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…