Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

benimde dün 40ım çıktı bir haftadır yoğun kanamam var reglin ilk günü gibi hala devam ediyo doktora gitmeye korkuyorum ama ebeye sordum sezeryan olduğum için parça falanmı kaldı acaba diye oda parça kalsa ilk 10 günde belli olur doktor kontrolünde ..kanama normal herkesin bünyesi farklı dedi umarım bir sorun yoktur:44:

bende tam 1 aylığım hala neden geçmedi diyodu kanamam demekki 40lıların bile oluyo umarım kırkımıza geçer sizin tabirinizle paris olayı canımıza tak etti :)
bugün drumuz bize gaz için metsil ve biogaia yazdı sizce hangsini kullanayım ikisi aynı anda kullanılyomu acaba

kızlar bebklerin ayda 1 kilo alması normalmiş ya benim kızım 1550 gr almış fazlamı sizce yani kilo alımıda sonuçta bazı rahatsızlıklara neden oluyo ya ondan sordum

kızlar bebklerin ayda 1 kilo alması normalmiş ya benim kızım 1550 gr almış fazlamı sizce yani kilo alımıda sonuçta bazı rahatsızlıklara neden oluyo ya ondan sordum

Cnm ben gaz için boğazına kullanıyorum başka bir sürü denedik ama en memnun kaldığımız bu herkese farklı bı tanesi yarayabiliyor ama Dr mucize beklemeyin dedi bize zaten

Bebeklerin ayda 500 gr 1,5 kg arası almaları normal kabul ediliyor bildigim kadarıyla mama vermiyorsan anne sütunun kilosunu sorun yapmıyorlar zaten 6. Aydan sonra vermeye basliyorlarmis

Normal doğum yapanlar dikişlriniz ne alemde, benim 25 gün oldu ama düşmedi
Sanki ip aşağı uzadı gibi ama düşecek gibi durmuyor, ne yapmalıyım sizce, düşmesi için erkenmi?

Benim 38 güne kadar kanamam oldu. Bilmem doğru mu ama annem diyoki 40 ı çıkınca adet gören korunmazsa hamile kalır 40 ı çıkınca adet görmeyeni süt korur derler diyor ama tabii ki şansa bırakmamak lazım.. Mantıkende doğru zaten yumurtluyorsan hamile kalırsın.
Metsilin bi faydasını görmedim canım. Tabii bebekten bebeğe değişir ben zinco kullanıyorum ama en güzeli ayaklarına sıcak su torbası koymak, benim bebeğime iyi geldi.

canım benm bebeğimde de oldu, sep sert kıpkırmızı sivilce sivilce olu yanakları..
bepanten sürdüm çok iyi geldi, iki gunde söndü kırmızılıgı, sivilceler de 3-4 güne geçti

bu arada benim kanamalarım 45 gunden fazla sürdü, sonlara dogru lekelenme şeklinde idi.

oğlumuz 3 gundur akşam 7-10 arası durmadan ağlıyo, naparsak yapalım susmuyo, buzuki orhanın sarkıları da o kadar fayda etmiyo, biraz iyi geliyo ama tamamen kesmiyo.. şu anda pilim bitik durumdayım.. az önce sustu daha, babası aldı götürdü içeri, uyudu galiba..

Son düzenleme:

Bende dr brawns kullaniyorum ama yinede alisti. Gunde 1 kez veriyodum biberonla ama yinede alisti. Simdi biberonu kestim tamamen bakalim ne olacak?

Slm herkese ben bişeyler merak ediyorum dondurucuya sut koyanlar kaç cc koyuyorsunuz benimkiler az oluyor gibi geldi banda

slm herkese ben bişeyler merak ediyorum dondurucuya sut koyanlar kaç cc koyuyorsunuz benimkiler az oluyor gibi geldi banda
ben 100-150 cc arası koyuyorum. Geceden buzdolabının altına ındırıyorum. Gun ıcınde ne kadar içerse annem bıberona koyuyor. Gerı kalanını tekrar buzdolbını altına koyuyor.

ya kızlar benim kızım çok güzel emen bi bebekti 15 dk birini 15 dk diğerini emer hiç te kusmazdı 1 haftadır hem kusuyo hemde emmesi okadar azaldıki memeyi remen itiyo çok korkuyorum tamamen bırakıcak diye bu çocuk nedn böyle yapıyo ...
tam 1 aylığız bu arada

ben 100-150 cc arası koyuyorum. Geceden buzdolabının altına ındırıyorum. Gun ıcınde ne kadar içerse annem bıberona koyuyor. Gerı kalanını tekrar buzdolbını altına koyuyor.

Tek seferde 150 cikiyormu bide donup coZuluyor sonra tekrar donunca sorun olmuyor mü benim kız beni emıyor üstüne 70-80 iciyor bide ise başlayınca nasıl olacak sen başladın sanırım

Son düzenleme:
dondurucuya daha atmadım ama bendde düşünüyorum neara okadar sağıyorsunuz gün içinde sağdıklarımı birşetirip atıyosunuz bide 150 cc gün içinde az değil mi biz 120yi buluyoz bi öğünde

dondurucuya daha atmadım ama bendde düşünüyorum neara okadar sağıyorsunuz gün içinde sağdıklarımı birşetirip atıyosunuz bide 150 cc gün içinde az değil mi biz 120yi buluyoz bi öğünde

Benimde aynı cnm ben biriktirmiyorum saydığımda 60 gelirse emaz atıyorum dondurucuya daha az gelince gün icinde kullanıyorum dün gece kızım kalkmadı ilk defa 100 cc atabildim zaten toplasan 10 tane anca oldu benim

Tek seferde 150 cikiyormu bide donup coZuluyor sonra tekrar donunca sorun olmuyor mü benim kız beni emıyor üstüne 70-80 iciyor bide ise başlayınca nasıl olacak sen başladın sanırım

Ya benimkide oyle, beni emiyor yetmiyor ustune ne versem iciyor tam bir oburiks yani:))
Dondurucuya birkac poset atmistim ama malesef kullanmak zorunda kaldim stogum hic yok

Hani siz odanızda uyurken gece mutfaktan annenizin hala orayı burayı topladığının sesleri gelir.Bilirsiniz ki anneniz oracıkta hala uyanıktır.İçinizi bir huzur kaplar.Sabah siz uyanmaya çalışırken yine aynı mutfaktan kahvaltı hazırlığının sesleri gelir.Çay bardağına kaşığı koyunca çağırmaya başlar anneniz artık kalk diye.Dün gece Rüzgar'ı uyuttuktan sonra biberonlarını yıkadım.Termosa ılık su hazırladım.Bulaşıkları makinadan çıkarırken bunlar geldi işte aklıma.Benim tıkırtılarımı duya duya yaşasın annem var benim diye huzurla uyumuştur yavrum.

Allah ayırmasın yavrularımızı bizden :)

ben ıse basladım. tek seferde 100-150 arası cıkıyor. ama eger o gun ızınlıysem bır kez dolaba atıyorum. okuldaysam 2 kez dolaba atıyorum.
buzdolabının altın akoyduğun sutu bır daha dondurmuyorum. tekrar buzdolabının altına koyuyorum. 24 saat alltta kalabılıyorum. asla cozulen sut dondurulamaz.

bız stoktan kullanıyoruz.benım kızım bır sefrde 120 ıcemıyor. 80-90 arası ıcıyor ancak.

anne Sütünü Saklama Koşulları

Yakın zamanda yapılan çalışmalarda, anne sütünün buzdolabı veya derin dondurucuda saklanması ile besin değerini kaybetmeden korunabildiği ortaya çıkmıştır.

Yapılan çalışmalar, anne sütünün bakteri üremesine dirençli olduğunu ve oda ısısında 10 saate kadar özelliklerinden bir şey kaybetmeden saklanabileceğini göstermektedir. anne sütü, kapağı iyice kapatılmış cam ya da plastik kapta saklanmalıdır.

Burada sözü edilen plastik, şeffaf sert plastik (polikarbonat) veya buğulu sert plastiktir (polipropilen). Derin dondurucu için hazırlanmış anne sütü saklama torbaları, pompaya adapte edilebilir.

Bunlar kilitli, önceden sterilize edilmiş, kalın ve özel torbalardır. Gereğinden fazla süt çözünmesini önlemek için depolanan sütün 60-120ml civarında olması uygundur. Süt, 8 günden önce kullanılacaksa, buzdolabında dondurulmadan bekletilebilir. anne sütü sağılmadan önce, eller iyice yıkanmalıdır.

Özellikle süt bankalarında sıklıkla kullanılan bir yöntem olan pastörizasyon ile antimikrobiyal özelliklerini kaybederler.

anne sütünün +4 derecede buzdolabında veya -20 derecede derin dondurucuda saklanması ile bakteriyel yükün azaldığı, sütün anti bakteriyel etkilerinin arttığı gösterilmiştir.

50-100cc sağılmış anne sütünü temiz bir kap veya süt saklama poşetine koyabilirsiniz. Donarken süt genişleyebileceğinden, tepeleme doldurmayınız. Tüm torbalara mutlaka tarih ve miktar yazınız. Sütü derin dondurucunun kapağına değil, en soğuk noktasına koyunuz.

Güvenli süt saklama koşulları:

* Odanın serin bir yerinde 6-8 saat
* Buzdolabının rafında 72 saat (3 gün)
* Buzdolabının buzluğunda 2 hafta-2 ay arası
* Derin dondurucuda 6 ay

Dondurulmuş anne sütünün eritilmesi ve ısıtılması

* Sakladığınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayınız. Bu, sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir.
* Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarıda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayınız (benmari usulü) ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize veriniz.

Unutmayın!

* Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır.
* 24 saat içinde kullanılmalıdır.
* Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atılmalıdır.
* Her zaman önce en eski tarihli süt kullanılmalıdır.

annelergrubu © 2007

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…