Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

buzdolabına süt sagıp koymak benim için o kadar ütopik bişeyki benim için çocugum acıktıgında mama vermeden o ögünü anne sütüyle atlatabilirsem büyük mutluluk size maşallah ben hiç koyamadım dolaba..

şimdi biz aynı gün içinde buzdolabında sütümüzü azar azar biriktip, gün sonunda derin dondurucuda dondurabiliyor muyuz? doğru mu anladım?

Bugün kızım 43 günlük oldu.Annelik gerçekten hem çok zor hem de çok güzel.Kızlar bebekleriniz göz takibine başladı mı?çevremdekiler kızım için takip ediyor diyorlar ama ben emin değilim.seslenince ya da ellerimle ses çıkarınca dönüp bakmıyor.sizde durumlar nasıl?bu günlerde bebeklerimizin neler yapması gerekir paylaşırsanız sevinirim.bebeklerimizi kıyaslamak amacıya değil bilgi amacıyla.

Cnm sese yönelme olarak bakma sana bakarken hareket ettiginde seni takip ediyorumu sadece göz seviyelerine bakıyorlarmış aşağı yukarı kavramları daha yokmuş bildigim kadarıyla

kızlar galıba benım oğlumun bı sorunu var ... bezine kesınlıkle kaka yapmıyor ..
bezını acıyorum makatını ıslak mendılle sılerken bosaltıyoo ?? bu onda alıskanlık yapacak dıye korkuyorum ... ve öğle 3 de uyanmıstı bıdaha gece 3 de uyudu yanı 12 saat uyanık durdu?? bu normal mi ya .. daha 53 gunlükkk?

Her bebek farklı her anne farklı.. Hiç üzülme canım, ben de dolaba hiç atmıyorum zaten 6 ay ücretsiz izine ayrılacağım için şu an gerek duymuyorum ama atma imkanım olsa da zor. Sütüm iyi geliyo çok şükür ama oğlumun maşallahı var emiyo. Saat başı emzirsen git geri demeyecek bazen çok kilo alacak diye su veriyorum biberonla Şu an 2 aylık ve 6 kilo Hakkaten iş kafada bitiyor sakın dolaba atamıyorum filan diye üzülme.. Dediğin gibi mamaya gerek duymadan emsinler ona da şükür.

canım benım kızım da bır ara aynısını yapıyprdu. hatta kakasını ustume kaç kere yaptı.
ben emzırdıkten sonra hemen altını açıyordum.o da yapıyordu rahat rahat kaksını. sımdı bıraz bekıyorum. sonra acıyorum altını. bu sorun ortadan kalktı sımdılık.

bügün kkızımla yine savaşıyoruz emmiyo resmen çocuk ya hayır birden bire ne oldu gazdan mı acaba ? ama her daimmi gaz olur bu çocukta 3 -4 saatte bir zar zor 60 -70 cc zor içirdim ne yapmam gerekiyo sizce kızım tam 1 aylık

canım cevap vermeden duramadım. Niye su veriyorsun çocuğa, eğer sadece anne sütü veriyorsan ve anne sütüyle bu kadar kilo aldıysa maşallah de ve emzirmeye devam et bence. Anne sütü aldığı sürece bebekler obezite riski taşımıyorlar. Yani anne sütüyle obez olmaz bebekler. Seninki ne kadar kilo alıyor bilmiyorum ama benim bebeğimde iki aydır ayda 1,5 kilo aldı. Küçük doğmuştu şimdi yetişti akranlarına :) Anne sütüyle isterse ayda 3 kilo alsın bence çocuğun midesini boşuna suyla şişirme su yararlı değil ki! Arayıp da bulamayan var seninki gibi yararlı sütleri, ne şanslısın... Bu şansını iyi kullan derim...

Canım, teşekkür ederim ilgin için. Oğlumun nefsi doymuyor gözü aç hem dudakları kuruyor hem de pamukçuk olmaması için veriyorum. Eşim doktor o sakınca görmüyor çocuk doktorumuzda her emzirmeden sonra 2-3 çay kaşığı verin dedi. Zaten biberonla verince de kalkıp 20-30 cc vermiyorum anca 5 cc içiyodur. Şükür Allaha sütüm yarıyor. 6 aya kadar su vermeyin demelerinin amacı suyla karınlarını şişirip anne sütü içmemeleri bizde öyle bi durum yok çok şükür. Kimseye demiyorum oğluşumun kilosunu nazar olacak diye
Herkese boool sütlü günler..

Cnm benim kuzenim cocuk Dr ona sordum ben benzeri durum yasadık bizde kendin gibi dusun bi gun çok yersin bı gün Canin istemez bırak zorlama açılınca o belli eder dedi ki ben geceleri özellikle 6 saat vermediğimde oluyor maşallah 2 aylınız 5250 gr kilomuz yani normal gidiyoruz sıkma canini

Son düzenleme:

İlk defa su verin diyen Dr duyuyorum bizde 2 cocuk Dr var suya gerek yok sütunun basında gelen su yerine geçiyor diyorlar hep ama vardır bı bildikleri muhakkak

acaba benim kızım çokmu kilolu?:44::18:
1 aylıkken 4günlükken 5.100gr dı.
siz iki aylıkken 5.250 gramışsınız..

acaba benim kızım çokmu kilolu?:44::18:
1 aylıkken 4günlükken 5.100gr dı.
siz iki aylıkken 5.250 gramışsınız..

Maşallah cnm biz 3350 doğduk bide sarılık olduk ama Yüzde 80 de görünüyor bizimki dogum kilonuz kaçtı bide sadece anne sütümü veriyorsun benim arkadasında 1 aylikken 5100 dü ama bizden 400 gr fazla doğduğu için normal oluyor

Oğlum üç gündür kaka yapmıyordu bugün üç kez yaptı beline kadar

Bazen kendimi çok yalnız hissediyorum.Çoğunuz annenizin ya da kv nin sizle birlikte olduğunu yazıyorsunuz.Ben annem ve kv anlaşamadıkları için ikisini de göndermek zorunda kaldım.Birine kal desem diğeri gücenecekti çünkü.Ben halledebiliyorum dedim.Şimdi bazen birinin varlığına ihtiyaç duyduğum günler oluyor ve yardımlarını red ettiğim için gelin diyemiyorum.

Ben çok kalabalık bir arkadaş çevresi olan biri olmadım hiç bir zaman.Aslında arkadaş çok hem de çok çok ama işte bilirsiniz can olan dost olan bir ya da iki.Kısacası bebeğimi görmeye çok gelen giden olmadı.Çok üzülüyorum buna.Akrabalarım bize uzak bir ilçedeler ama toplanıp gelmek bu kadar mı zor?Liseden üniversiteden işten arkadaşlarım filan arıyorlar,faceten sürekli yazıyorlar ama gelmiyorlar.Acaba rahatsız etmek istemiyorlar mı bebek küçük diye diyorum.İyi düşünmek istiyorum ama 2 ayı geçti kocaman oldu oğlum.Bugün eşimin eski mahallesinden arkadaşları gelecekler.Bir giyindim süslendim parfümler sıktım,ojeler sürdüm.Sonra da acıdım kendime.Neyse işte hala hormonların azizliğindeyim sanırım.Kimseye söyleyemediğimden buraya yazayım dedim.Apartmandan bile bir tas çorba getiren olmadı bu kız lohusa diyerek Çok garip,belki de büyük şehirlerde böyle adetler kalmamıştır deyip kendimi rahatlatayım.

Bu arada dün hafif bir şeyler giyip Paris'e gitmeye kalktım.:) Hani belki öylece kendimi gaza getirim diye düşünerek.Yok hala canım acıyor sezaryen olmama rağmen.

Rahat rahat Paris seyahati yapabilen var mı aranızda?

Seninle aynı durumdayız. Ben Karamandayım ailem Denizli de kv ler Aydın da,iş nedeniyle buradayız ve 1 tane bile akrabam yok Annem 5 gün kv 15 gün kaldı gittiler bu zamana kadar tek başımayım üstelik 2 hafta sonra çok önemli bi sınavım var maaşım direk 500 tl artacak tabii eger kazanırsam.. Bırakacak bi destek olacak kimse olmadığı için oğlumu ayağımda sallıyorum bi yandan elimde kitaplar ders çalışmaya çalışıyorum. Eşimin nöbetleri çok sık şu ara o eve gelmiyo diye yemek bile yapmıyorum sırf ders çalışayım diye. Yani tüm bunların üstüne eşimde yanımda olamıyor. Dövdükleri sövdükleri doktorlardan eşim. Çocugunun büyüdüğünü göremiyor
Paris seyahatine gelince ilk denememizde ağladım bende sezeryanlıyım. Sonrasında daha rahat bi seyehat oldu
Sıkma canını bebişlerimiz var artık yalnız değiliz...

Cnm bende aynı durumdayım evde yalnızım ve bazen delirecem sanıyorum benim annem Kv yüzünden çok çağırmıyorum uzun hikayeler bunlar arkadaslara gelince benide arıyorlar müsait bı zamanda gelecez diyorlar gelin diyorum gelen giden yok Lohusa Mevlüt'ü yapmasam kimse kızımı görmeyecekti sanırım ki ben böyle seyleri atlamam herkese giderim bana da dokunuyor ama kimseye fazla deger vermemem gerektiğini öğrendim anne olunca

Bu arada ben Paris olayında sadece ilk denemede dikişden bişeyler olurum diye düşünürken biraz hissetmiştim oda daha 40 gün gecmemişti şimdi hiç sorun yok tabii uzun süre boş kalmadan dolayı acayip hissettiğim oluyor ama acı yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…