Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

yanlızlık da zor, 1 aydır yanlızım insan kendini kötü hissediyo..
ama kalabalık çok daha zor, benm dogum yaptıgımın ertesi gunu daha misafirler gelmeye basladı, eşimin tarafında adet oyleymiş. o kadar bunaldım ki kafayı yicektm, ev dolu kalabalık. hasta ziyareti gbi değil bi de, gelenler akşama kadar oturuyo, çaylar pastalar börekler..

o yuzden azcık aşım ağrısız basım, yanlızlık zor olsa da kalabalık kaos tan daha ii bana göre

ayyy aynen benmki de tam altını silip temizliyorm fırrttt diye gazla beraber fırlatıyo, siper alamamışsam mafolduk, yere tek kullanımlık dalin alt acması seriyorum ama, bu direk tazyikle üstüme fırlattıgı için bastan asağı badana boya yapabiliyo üstüme

sabahları 6-7 de uyanıyo, akşam 10 a 11e kadar da nerdeyse hiç uyumuyo, uyusa bile yarım sat, 10 dk bişey

bi de bizim oglen kadar kusan bi bebek yoktur heralde, agzında sürekli kusmuk,üstü bası kusmuk, benim üstüm basım kusmuk, yatagım tutagım yastığım çarşafım kusmuk

Son düzenleme:

Bebeğinin kilosu nasıl acaba çökmüş besliyorsun sütun fazlasını sagip dolaba koy olmadı çünkü bebekler fazla yediğini kusuyorlar

doğal akış biberonlar var, kullanabilirsin..

bugün drumuz bize gaz için metsil ve biogaia yazdı sizce hangsini kullanayım ikisi aynı anda kullanılyomu acaba
ben halihazırda etkili bi gaz şurubu kullanıyorum.
arkadaş metsili çok övdü, ondan da aldım ama nette metsil için hiç iyi şeyler okumadım..
doktorlar da tavsiye etmiyormuş. paraben gibi kansorejen maddeler içerdiği için..
ben 2 kez kullandım, attım.

neden memeyi istemiyor bilmiyorum,mama veriyorsan onun etkisi olabilir.

benim kızım da bir aylık civarında öyle kusuyorduki, doktora sordum takip edelim dedi.
normalde süt kesiği gibi kusuyordu, o ara emdiği gibi aynen dışarı çıkarıyordu. ne kıyafet yetişiyordu,
ne kağıt havlu. ötesinde çocuğum beslenemiyor diye düşünmeye başladım
ayaklarına patik giydirmeye başladım, daha sıcak tutmaya özen gösterdim.. yeni yeni geçti o kusmaları..

kızım 50 günlük. neredeyse on gündür bu alanlarda gelişme farkediyorum..
uyanık olduğunda idrakı her zaman aynı seviyede değil bunu bilmek lazım.. ben her zaman konuşuyorum,
gülüyorum, bilinçli uyarı yapıyorum.. bazen karşılık veriyor, konuşuyor, bilinçli gülüyor.. bazen sadece bakıyor..

bazen ben etrafında sağa sola gidince beni resmen takip ediyor.. gözüyle başladı, şimdi başını çevirip
gittiğim yöne bakıyor..

ama diyorum ya, herkeste bu gelişim aynı anda olmaz.. ya da bazen algısı açık olur, bilinçli tepki verir
bazen algısı kapalı olur, tepki vermez.. böyle şeyler için henüz endişelenme derim..

ben bir haftalıktan beri yalnızım kızımla..
açık konuşayım, birkaç kolik krizi dışında hiç yalnızlık hissetmedim.. o anlarda eşim yanımda oluyor.
o bile fayda olmuyor.. annem kayınvalidem ne yapsın..
bugün 50 günlügüz.. kızım 2-3 gün kaka yapmayınca bi yapıyorki,, bezin emme kapasitesinin çok üstünde.
anında belinden yukarı fırlıyor b.klar giriyoruz banyoya.. bıcı bıcı yapmaya
biz aile apartmanında oturuyoruz, amcalar, yengeler, kuzenler, gelinler..
inan bi yenge geldi kuru kuru, elinde bi paket süt bile getirmedi.. başka ne gelen var ne giden
sanki kavgalılar küsler.. bi de akraba düşün.. kazara apartmanda gördüler elimde çocuk.
diyorlar ki.. biz de bebeği görmeye gelecektik. 40 günü geçmiş düşünün..
amaaan gelmesinler bacım, gelmesinler, getirmesinler..
bi şey lazım olursa annen var kayınvaliden var, ararsın gelirler.. gerisi boş..

ilk paris seyehatim epey zor ve acılıydı.
ikincide çok daha rahattım..
sanırım üçüncüde daha iyi olcak

slm kızlar nasılsınız?? ne zamandır giremiyordum umarım herkes iyidir.. annelik ne kadar zormuş her geçen gün biraz daha iyi anlıyorum. bizim ufaklık her gün yeni huylar ediniyor, bakalım sonumuz ne olacak.. başlarda çok sakin bi bebekti oh dedik ne kadar güzel yiyip içip uyuyor, amaaa gel gelelim günler geçtikçe bi asabiyet belirdi çocukta :18: bide 3 gündür deli gibi ağlıyor sebepsiz yere . karnı tok, altı temiz, gazı yok ama ağlıyor. bebek mevlütü yaptık çarşamba günü o gün hep kucaktaydı ertesi gün de kontrole dra gittik yine hep kucaktaydı, bu 2 gün içinde kucağa alıştı sanırım, canım oğlum o gün bu gündür bizi perişan ediyor. bugün biraz iyi gibi bakalım inşallah bu sorununun da üstesinden geleceğim..

kızlar yaaa bio gaia damlamızı dolaba koymayı unutmuşum sabah güç bela içirdim kızıma 7 buçukta yatakodasında sonra oturma odamıza geldik az önce dikkatimş çekti damla orda kalmış bozuldumu şimdi yaa üf büsürüde para verdik

Valla riske atma bizde tatile giderken buzlara sardık bozulmasın diye gittik bı baktık yolda saplantıdan sızmış içindeki ve bitmiş benimde icim gitmişti ama bebeğimin rahat etmesi için 39 tl çok deil

Ayyy bende birtek bizde o dert var saniyordum, her gece bir kaka macerasi atlatiyoruz nerdeyse. Ustum basim yerler ne tazyik varmis bunlarin kucucuk totosunda

canım kızım 3.125 gr doğdu.. evet sadece anne sütüyle besliyorum..

bizim kızda öyle altını açınca yapıyor genelde.. heralde açık havada yapmak çok güzel oluyor

2-3 günde kucağa alışacağını sanmam ama hareketli günler geçirmiş o yüzden yorulmuş olabilir

Mrb kızlar nasılsınız bizim bugün 2. ay kontrolümüz vardı karma aşımızı olduk bu bizim ilk aşımız o yüzden iğne yapılırken çok kötü oldum yavrumun canı çok yandı ben ve eşimde aşı olduk bizim ki 20 yıllıkmış umarım oğlumun ateşi çıkmaz çok tedirginim ağrısı ateşi olcak diye şimdi uyuyo :18:

canım herkesin sıkıntısı farklı benim annem hala yanımda, gelen gidenim çok oldu, arkadaş akraba olsun hem doğuma hem doğum sonrası ama malesef doğum sonrası eşimle aramız açıldı ve yaklaşık 1 aydır görüşmüyoruz. çok üzülüyorum. herşeyi daha faarklı hayal etmiştim ama şu anki durumuma bak. kızım 2 aylık , 1 aydır gerginiz görüşmüyoruz ve hiçbir şekilde arayıp kızını dahi sormuyor. ve de biz bu bebeği çok zor elde ettik. ilk çocuğum bundan önce 3 tane bebeğimi doğmadan kaybettim. bebeğimizin olması ile herşey çok daha güzel olacağına çok kötü oldu.hiç bunun mutluluğunu yaşamama izin vermedi. sadece Allah kızıma sağlık versin diyorum.

biogaia nın içinde benim bildiğim bağırsakların çalışmasında etkili canlı bakteriler var. Onlar belli sıcaklıkta yaşayabiliyorlar o yüzden o bakteriler ölmüştür bence. Yani ilaç bozulmuş mudur bilmem ama bakteriler öldüğü için artık ilaç işe yaramaz gibi geldi bana. bende kullanmıştım biogaia ama ondan çok memnun kalmadım. benim bebeğime en iyi nurse harvey's geldi.

kızlar oğlum zorlanıyor ama kakasını yapamıyor, anne sütü kabız yapmaz diyorlar ama oğlum yapamıyor.
zeytinyağ desteğiyle gaz çıkarıp yaptırıyorum ama ne zamana kadar böyle devam edecekki

kızlar oğlum zorlanıyor ama kakasını yapamıyor, anne sütü kabız yapmaz diyorlar ama oğlum yapamıyor.
zeytinyağ desteğiyle gaz çıkarıp yaptırıyorum ama ne zamana kadar böyle devam edecekki
canım bence o şekilde alıştırma bi şekilde yapar gaz damlanız varsa onlardan içir

Ahu cnm Allah sabır versin ama sunu bil bizimkide doğumdan sonra çok değişti mutluluktan çok kavga oluyor erkeklerin hepsi mı aynı bilmem sanki Lohusa depresyonuna giren onlar Rabbim sana ve bebeğine saglık mutluluk versin en kısa zamanda duzeltirsiniz inşallah esinle arar senide bebeğinizi de

Canım hiç canını sıkma,seni okuyunca kendim yazmış gibi hissetim.Hersey olacağına varır,bebegini düşün sadece,cunku ben doğurmadım yeniden doğdum diyorum!Umarım hersey yoluna girer,ben haftaya evime donüyorum,ise basliyacagim icin,bakalım ne olacak,1 aydır iletişim yok,biteceksede biter,hayırlısı ne ise o olsun diyorum bebegim ve kendim icin...

Allah hepimize sabır versin anne olmayalım öğrenmem gereken seyin bu olduğunu anladım senin icinde hayırlısı olsun cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…