Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

cevap için teşekkürler canım.. peki nerede biriktiriyorsun, biberonda mı, süt poşeti yada kabın mı var.. bu işi çok fazla yapmayacağım için süt poşeti fln almadım ben

dediğim gibi sütüm öğünlük çıktığı için
poşete gerek yok iki tane biberonumuz var onlar yetiyo
ne demek canım faydalı olabildiysem ne güzel :)

Gülse Birsel’den Çok Güzel Bir Yazı

Hep söylüyorum, biz çocukken midemiz bulanınca ekmek yedirirlerdi, grip “Yatınca geçer”di, başın ağrıyorsa “Çocukların başı ağrımaz” denirdi, uykun kaçıyorsa “Oyuncaklarını düşün, güzel rüyalar görürsün” şeklinde konuhalledilirdi!
Okuma yazmayı öğrenemiyorsan ya, “Tembel”din ya “Yavaştan, sağlam sağlam öğreniyor”dun! Hüzünlü bir çocuksan “Yazar olacak herhalde” derlerdi, yerinde duramıyorsan, etrafa saldırıyorsan bir tane çakarlardı, susup otururdun.
Kanaatimce pedagojinin zirve yaptığı yıllardı o yıllar.

Çünkü sonra sonra, koşup oynadıktan sonra öksüren çocuk ‘astım başlangıcı’, okuma yazmayı zor söküyorsa ‘disleksik’, hüzünlüyse ‘depresif’, aşırı hareketliyse ‘hiperaktif’ diye nitelendirilmeye başlandı ve o sinameki yetiştirilen tipsizler şimdi büyüdüler!

O kadar ilgi alaka sonrası ola ola ne oldular?
Emo!
Emo ne?
Hani beş-altı yıldır etrafta saçlarını gözlerinin tekini kapatacak şekilde öne öne tarayan, miskin görünüşlü, asık suratlı, beti benzi atmış, sıska, dar pantolonlu, converse’li, siyah ojeli ergenler var ya…

Taksim’de kaldırımlarda filan oturuyorlar.
Aha onlar Emo!
Emo kelimesinin emotional’dan (hissi) geldiği, bu yavruların pek bunalımlı pek güvensiz ve duygusal olduğu, topluma uyum sağlayamadıkları için böyle takıldıkları söyleniyor. Bizim zamanımızda punk vardı ya, onun gibi bir akım, ama bir halta yaramayanı!

HERKESİN KEYFİNİ KAÇIRDIM
Ay kıyamaam!
Zamanında, kendi ergen yıllarımda bu akım daha dünyada yokken 10 gün emo takılmışlığım vardır! Kafam neye bozuktu hatırlamıyorum ama o 10 gün, üstelik de yaz tatilinde, evin o köşesinden bu köşesine oflaya poflaya nemli gözlerle dolaştım.
Saçımı taramadım, denize gitmedim, sohbetlere katılmadım, tebessüm bile etmedim. Akşamları karabasan gibi yemek masasına çöküp herkesin keyfini kaçırdım. Bir akşamüstü, balkonda otururken annem “Ne bu surat her gün, senin derdin ne kızım aaa…” şeklinde pedagojik bir açılım yaptı.

“Sıkılıyorum… Hayat çok anlamsız” cevabımın üzerinden sanırım birkaç saniye geçmişti ki, acı ve can havliyle bir metre havaya sıçradım. Annem, her Türk annesinin uzmanı olduğu ‘mıncırma’ hamlesini oldukça sert ve uyarısız gerçekleştirmiş ti.

Mıncırma, malumunuz evlat artık poposuna terlikle vurulmayacak kadar büyüdüyse, ancak tekdir ile de uslanmıyor ve hakkı kötekse kullanılan, konu komşu, bitişik ev duyar ihtimaline karşı avaz avaz bağırmak yerine geçen bir terbiye şeklidir. Tercihen bel veya bacak bölgesinden bir alan seçilir, elle kavranır ve et, 180 derece çevrilir!Hemen ardından, daha acım ve şaşkınlığım hüküm sürerken, annem kısık sesle,yüzünü yüzüme yaklaştırarak
“Alırım ayağımın altına” diye başladı ve
“Karnın tok sırtın pek! Aklını başına topla! Sıkılıyorsanda git bakkala evin alışverişini yap, sonra da gel yemek kitabından bir kurabiye pişir, akşam misafir var, hadi yallah…” şeklinde bitirdi!

NE DERDİM KALDI NE DE TASAM

Malumunuz eti mıncırılan ergen olay yerinde fazla kalamaz, mıncırandan tırstığı için kendisine yalakalık yapar, arzu ettiği aktiviteleri gerçekleştirir.
Mıncıran mutlu, mıncırılansa artık efendi bir insandır! Aynen öyle oldu. Mıncırma sonrası ne derdim kaldı ne tasam! Emo’luğum o gün bitti, bu yaşa kadar da hep mutlu mesut, uyumlu, üretken biri olarak yaşadım. Şimdinin sokakta bira içen, gelen geçenden ihtiyacı var diye değil, hayat tarzı sandığı için para dilenen, dünyanın bütün derdi sırtındaymış gibi davranıp, bunalım takılıp bir işin ucundan tutmayan emo’larının başında, bizim zamanımızın anne babaları olacaktı ki. Ohoo…
Muma dönerdi hepsi! Bir kere her şeyden önce bütün o yüzü gözü saçla kaplı eşek herifler ibir eşek tıraşına götürürlerdi, kesin!
Ülkenin gençlerine bak.
Tarikat yurtlarında yetiştirilen çocuklar, polise atsın diye eline taş verilenler, bir de emo’lar!
Gelecekten çok umutluyum çok.

Gülse BİRSEL

çook güzel yazmışş
düşününce gerçekten de öyle
Rabbim korusun :18:

sağol canım ya böyle bir sürü sinir bozucu şey üst üste gelince laçka oldu sinirlerim zaten eşim yokken gştmek istemiyorum o varken karışamıyor hiçbirşeye karışsada eşim cevap veriyor ben uğraşmıyorum ama tek gidince herşeye bir laf aliyi giyidirmişler incecik ev buz gibi çocuğun elleri morarmış soğuktan bu çocuk üşüyor diyorum yok onun elleri hep soğuk diyor ondan sonra boranı kucağına alınca çok giydirmişsin bu çocuk sıcacık ateşi çıkacak soy demezmi ateşi mateşi yok dedim bende onun eli ayağı sıcak çünkü üşümüyor gözümden sakınıyorum Allahım o kadına çocuk bırakmak zorunda kalırsam naparım ben ödüm kopuyor kendiside korkuyor bakamam borana diyor zaten bizimki normalde çok uysal ama neense kv eline geötimmi kuduruyor ağlıyor yemiyor uyumuyor çocuk bile biliyor gerçek sevgiyi

inş güzel bir hafta olur kalbimi bözmayayım ben haklısın

Ya şu kv lerden nefret ediyordum ne karışırlar ki sende kocan yokken ne gidiyorsun onlara gitme akıllansınlar sıkma canım sen o güzel canını dilerim çok güzel bir hafta geçirirsin

Ya şu kv lerden nefret ediyordum ne karışırlar ki sende kocan yokken ne gidiyorsun onlara gitme akıllansınlar sıkma canım sen o güzel canını dilerim çok güzel bir hafta geçirirsin

günaydınn.. butun kv oyle canım ya ben kıbrısta yasıyorum evlerde ısıtma sıstemı yok klıma ıle ısınıyoruz kv bakıyor. soğukta klımayı yakmıyor buz gıbı evde oturuyorlar hanı ben almaya gıdecegımde yakıyor bir ısınsın ev dıye ama sohbet aralarında farketmeden soyluyor. sonuc kızım 2 kez hasta oldu. ben hasta etmemek ıcın 24 saat evde klıma calıstırıyorum o bır kac saat yakmıyor hee maddı durumları kotu olsa dıycem ıyı degıl elektorogo odeyemezler oyle bır sorunları da yok. neyse birde durmadan beni ona buna şikayet ediyor evim dağınıkmış diye. ben calısan bır bayanım bir gün evi düzenlemedim o gunde kaynanamın tansıyonu yukseldı bızdekı tansıyon aletını almaya gıttıler evde egzmedıklerı oda kalmadıgı gıbı dagınık oldugunu herkese anlatmıs. diğer dünürüne de ama dünürü iyi cevap vermıs calısan bir bayan arada dağınık olması cok normal ev hanımı değil ki demiş. şu ara kv deme canım cık sıkkın valla patlayacak yer arıyorum aa birde diğer gelini ve torununa sunu yaptı 3 yasında torunu dergıde aile agacı cıkmıs resımlerini yapıstırmıslar agacın en alt kısmında babaanne ve dede resım sıtemısler almıs fırlatmıs nebıcım agac diye cocuk da gormus ve resımı yapıstırmamıs düşünün artık.

dünden kalan kuru fasulyem var.. yanına da pilav salata yapacağım...
ay napayım çok canım çekti bende yaptım..

rabiş, döktürmüş yine..
evet, canım, dalan roxy kullanıyorum.
kuru-pilav en sevdiğim ikililerden..
ben de koydum kavurmayı, inş güzel olur da
akşam kv de çağırırız

naragacı, benim kv yine kooooca bi torba karnabahar getirmiş bana..:111:
istersen sana yolliyim

ellerine sağlık canımm tarifini paylaşır mısın.. denemek istiyorum çok leziz görünüyorlar :)

ohhh ellerine sağlık harika olmuş tarifi paylaşırsan sevinirim

tarifi buradan aldım..

Fincanda pandispanya/Fincan pastası | Cahide Sultan

rabiş, döktürmüş yine..
evet, canım, dalan roxy kullanıyorum.
kuru-pilav en sevdiğim ikililerden..
ben de koydum kavurmayı, inş güzel olur da
akşam kv de çağırırız

Nerede yapıyorsun kavurmayı..?:26:

canım bende isemiyorum ama kp in senesiydi mevlüt var diye gittik yoksa eşim yokken zaten gidememki kim götürecek bu seferde kendileri evden alıp eve bıraktılar

dünden kalan kuru fasulyem var.. yanına da pilav salata yapacağım...

ay napayım çok canım çekti bende yaptım..
iyi yaptın csnım
tarife bakıcam fırsatım olursa
yaparım bende bugün eşim çook mutlu olur

naragacı, benim kv yine kooooca bi torba karnabahar getirmiş bana..:111:
istersen sana yolliyim

ah canımmn ne iyi olurdu
hava soğuk oğlumls dışarı çıkamam
eşimde yeni atandığı yerde köyde
o gelene kadar bişey yapmalıyım ama
buldum bebeğime et haşlıyorum çorba yapıcam ona
etlerden de bişey bulurum heralde

Yap tabi canım... yapımı çok kolay.. Birde cahide hanım çok güzel anlatmış...

Benim eşimde pasta yemeyi çok sever buna bayıldı.. Bu süper olmuş dedi...

kurban etim vadı dolapta.
çoban kavurma değil, kurban kavurması işte..

Nasıl yapıyorsun diye sormak istedim canım.. Ben kuşbaşı doğranmış eti düdüklüde pişiriyorum... Sen nasıl yapıyorsun.. :26:

merhba kızlar biz ecoşla dr a gidiyruz ortapedi kkontrolüne

birde ecoş güm diye düştüü anne memme diye bana naz yaptı ağladı dudaklarını büküp inşallah birşey olmazz çok kötü düştü yatakda

uyuyordum oda oynuyordu yüz üstü gidiyrodu ben çekiyordum bi baktım güm off elim ayağım titredi

Off yaa bu düşme olayı insanı bitiriyor.. Birşeyi yoktur İnşaallah.. :18:Bizde cuma günü koltuktan düştük.. Çok ağladı kuzum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…