merhba kızlar biz ecoşla dr a gidiyruz ortapedi kkontrolüne
birde ecoş güm diye düştüü anne memme diye bana naz yaptı ağladı dudaklarını büküp inşallah birşey olmazz çok kötü düştü yatakda
uyuyordum oda oynuyordu yüz üstü gidiyrodu ben çekiyordum bi baktım güm off elim ayağım titredi
geçmiş olsun ecoşa..merhba kızlar biz ecoşla dr a gidiyruz ortapedi kkontrolüne
birde ecoş güm diye düştüü anne memme diye bana naz yaptı ağladı dudaklarını büküp inşallah birşey olmazz çok kötü düştü yatakda
uyuyordum oda oynuyordu yüz üstü gidiyrodu ben çekiyordum bi baktım güm off elim ayağım titredi
canım kibrit kutusunun yarısı kadar kuyruk yağını küçük küçük doğradımNasıl yapıyorsun diye sormak istedim canım..Ben kuşbaşı doğranmış eti düdüklüde pişiriyorum... Sen nasıl yapıyorsun.. :26:
canım yogurda cıcıbebe etımegı ahşap havanda ezıp verıyosun sanırım hıc aklıma gelmemıstı mantıklıymıs doyurucu olması acısındanCanım ben sebzeyi mutlaka meyve püresiyle birlikte veriyorum. bir sebze çook az meyve püresi yada su yada emzik bunları yaparsam yer tabi bunun yanında yapmadığım maymunluk ta kalmaz. böyle bir çare bulabildim. yemiyor diye hiç pes etmedim yine devam ettim bi şekilde yutuyor. sabah kahvaltısında mutlaka ıhlamurumuz vardır. muhallebiyi de emzik tıkıyorum ağzına yemediği zaman tabi bazen güzel yer. geriye yoğurt kaldı allahtan onu başka takviye almadan yer yoğurdu mutlaka cicibebe etimeği ile veririm doyurucu olsun diye seviyor. ben aptamil içiremiyorum biberon almıyor kaşıklada birkaç kaşık alıyor sadece. resmen ter döküyorum ama nafile. napcam bilmiyorum. oğlun kaşık sevmiyor gibi ama alışmasıda lazım belki dişleri için yaşadıkları huzursuzluktandır. biberon alıyorsa çorbayı o şekilde de dene istersen. biberonun memesinin ucunu biraz açarak. başka bişey de gelmiyor ki aklıma.
geçmiş olsun ecoşa..
hamdolsun ciddi bi şey olmamış..
sen uyurken mi düştü?:26:
bunlar ders olsun bize..
genelde o yatağında ben yatağımda yatıyoruz ama
bazen yatakta beraber de uyuyoruz.
o zaman parkyatağı yatağımıza dayıyorum, o arada yatıyor ayşecik..
canım kibrit kutusunun yarısı kadar kuyruk yağını küçük küçük doğradım
tencerede erittim, kalan parçaları alıp attım, onun üzerine biraz sıvı yağ ekledim..
sonra da etleri koydum (2-2,5 kg), şöyle bi çevirdim. sonra da bir çay bardağı su ekledim.
harlı ateşte kendi suyunu da saldı, şimdi kısık ateşte kaynıyor..
pişince tuzunu ekleyeceğim..
yanına çorba, pilav, yoğurt, salata..
kv yi de çağırırız, oruçludur bugün..
ayy, benim gibi gelin dostlar başına :76:
maşallah allah nazarlardan saklasın gerçekten ne güzel bende böyle kardeş gibi olmak istiyorum ama olmuyor
günaydın kızlar sıze bısey sormak ıstıyorum mılupanın kahvaltısını aldım
en ucuz Milupa 8 Tahll Ball (Kahvalt) 250 gr Bebek Mamas fiyat akakce.com'da ıcıne anne sutu labne peynırı yumurta sarısı ve pekmez ılave edıylıyo nasıl sızce bı bılgınız varmı bu kahvaltılardan.8 tahıllı ballı olanının tavsıye ettı sağlık ocagı.
http://www.e-bebek.com/i/p/300/88/mMIL-13488_1.jpg
Çok iyi olmuş, çok sevindim canım. nasılki hipp ten gelen kaşık. marketlerde varmı ki acaba bende bi baksam bazen kutuların içinden çıkabiliyor. mağazalardan da bir baksam istiyorumda çıkamadık bir türlü. kp hasta hastaneye yatırdılar. o telaşla alışverişe falan çıkamadık.Bu arada kaşıkla yemeyi sevmiyor demiştim ya ; ufaklığa hippten gelen kaşıkla yedirdim yoğurdunu ve azıcık zorlama olsa da yedi bi çay bardağı kadar :) umarım bu kaşıkla güzel devam ederiz :)
canım pütürlü yemeye ekmek doğramaya alıştır biraz , ekmek faydalı bir besin. onun dışında dediği şeyleri de önemseme o da fikir veriyo işte güya ,sen aklına yatmayanı yapma. sen orda gergin olduğun için çocuk da gergin oluyor çünkü benimki de kv de deyken huysuz oluyor bu tesadüf olamaz :)herkese günaydınnn
yusuf defne ve libyana geçmiş olsun düşen bebekler kervanına bizde katıldık malesef cumartesi günü banyoya hazırlıyorum oğlumu elbiselerini hazırlarken odasına gidip geliyorum oğlumda çekyatta sizin anlattıklarınjız geldi aklıma Allah muhafaza düşer falan dedim çekyatın en köşesine koydum önünede yastıkları koydum elbiselerini bornozunu vs hazırladım herşey tamam gittim suyu açtım geldim alıcam banyoya sokucam kapıya gelmemle ne göreyim yuvarlanmış yuvarlanmış köşeye kadar gelmiş oğlum diyip uzanana kadar hoppp yerde Allahtan çekyatın önünde byük minderler vardı bizim koltukta alçaktır baya öyle pek düştü denemez mindere düştü ama korktu tabi ağladı 10 dk kadar neyseki canı acımadı hoplat zıplat unuttu gitti sonrada banyo yaptık uyudu zaten ama göz göre göre düşürdüm aklıma gelen başıma geldi derler ya o hesap
yetmezmiş gibi dünde kv deydik offf çok sıkıcıydı ya zaten mevlüte katılamadım regl yim bebeklerle ben ilgilendim içerde bu sefer bizimki sevgi pıtırcığı oldu aliyi öpmeye çalışıyor uzanıyo konuşuyo ali kaçıyor bundan çocuk boranı kıskandığından ne uyudu ne yedi gülmei bile bütün gün bizimkide kahkahalar atıyor inş nazara gelmemiştir birde güzel güzel giydirdim süsledim oğlumu çok tatlıydı çookk
kv her zamanki gibi şovunu yaptı almaya geldiklerinde çocuğa montunu giydirttirmedi hava sıcak bilmem ne zorla hırkayı giydirip çıkarı neyse ordaa sürekli balkon açılıyor ev soğuk illa çocuk kalın giyinmiş hareket edemiyor ya ne kalını bir kat ince pijama üstünde normal bir eşofman altı üzerinde tek zıbın onun üzerinde bir kazak oda kalın değil taktı bizimkine durmadan onla mücadele ettim karışma demekten dilimde tüğ bitti en son akşam çıkcaz zaten ona uydum mont almadım gece 12 ayazda hırkasını giydirdim deesinmi çok giydiriyorsun en son patladım sinirlendim ama aaa yeter ya dedim gece ayazıbda tişörtlemi çıkarıyım sen niye kaban giyiyorsun az mantıklı ol ya dedim bozuldu tabi ama çokta tın sardım battaniyeye bindim arabaya ödüm koptu terleyip üşüyecek diye eve girdiğimizde terlememişti zaten hemen üzerini değiştirip uyuttum inş hasta oolmamıştır dua edin kızlar gerçi öksürük yoktu şükür ya delirdim artık ben çekiyorum hastalanınca sana birşeymi oluyor boş boş konuşmak kolay boş insanlar ya nefretim kabardı yine birde tutturmuş çorbaya ekmek doğra ya yemez diyorum ben bilmemmi oğlumu bulamaçlı şeyleri yemez çorbayı yoğurdu boş yer yok doyurmaz faydası olmaz her zaan obez yapacaksın diyen kendisi ekmek doğra diyende kendisi yoğurda doğradı ekmeği neyse yediriyim dedim yavrum aç tabi mecbruren yedi oda karşımda bak nasıl yiyor baakk doydu çocuk demesiyle bir kustu bir önceki öğünüde çıkarttı ben sinirlendim bakkk nasıl yedi gördün dimi dedim ALLAH AŞKINA BANA KARIŞMAA dedim e iyi madem sevdiği gibi yesin o zaman dedi Allahım ya sabır
o sinirle birde amcası oğlunu severken bizimki boynunu büküp üzülmesinmi içim parçalandı tabi amcası anladı bizimkini aldı kucağına boynuna sarıldı babası gibi sindi kucağına çok üzüldüm o snirle eve gelir gelmez eşimi aradım başlarım parasına puluna adam gibi bir iş bul akşamları evinde ol hiçbirşey oplumdan önemli değil onun boynunu bükmeye hakkın yok dedim yok illa böyle devam edeceksen ben çıkyorum işten hiç değilse birimiz yanında olalım dedim uykusu kaçtı onnuda ama napıyım dayanamıyorum oğlumun üzülmesine şimdiden anlıyor babanın yokluğunu öksüz gibi boynu bükülünce için parçalanıyor
offf ne dertliyim yine kötü bir hafta olacak belli kötü başladım böyle gider artık bugün bitermiya ölüyorum uykusuzluktan
Allahla başbaşa kaldı Allah yardımcısı olsun demek lazımtüm kanallarda müslüm gürses için 'hayatı acı doluydu' diye başlayan acıklı anonslar
ve siyah giymiş kocaman güneş gözlüklü değerli 'sanat caaaaamiası üyelerinden' klasik-suni üzüntülü sözler.. :105:
yolcularken alkışlar :100:
inş imanlı gitti, Rabbim günahlarını affeylesin.. mekanı cennet olsun..
gidene yapılacak, tek şey duadır..
birer fatiha okuyalım..
bi pazartesi oluyo bi cuma oluyo ömür geçiyo çabucakgünaydın kızlar ne çabuk pazartesi oldu ya nasılsınız bakalım nasıl geçti hafta sonunuz
iki bebek daha kolay büyüyormuş tek bebek büyütmek çok zormuş. şimdi değil de büyüdükçe sürekli oyun isteyecek o zaman daha zor,iki tane kardeş olsa oyalanırlar. şurda 2 sene ,sonra kreşe gider rahatlarsın. 2 sene çabucak geçer bu yüzden çocuğunu kardeşsiz bırakma bence.Uykulu uykulu nasil sacmalamisim:) gerci su an daha uykuluyumbir saattir uyut uyansin uyut uyansin derken kazandim galiba bu maci . Cogumuzun ilk bebegi galiba ,ikinciyi dusunenler var mi? Ben ailemden de uzagim ve kimsem de yok yakinlarda,buyuk konusmayim ama hic dusunmuyorum artik...
tebrik ederim seni, ben de içiriyorum. kansızlık olursa kan hapı alırlar çözümsüz birşey değilslm kızlar.ya ben bu devam sütü meselesine çok taktım artk kendim iğrenmiştim onun kokusundan herşeyinden kızımda çok severek içmiyodu hep zoraki.bu bilim adamlarınında açıklamalarını okuyunca şak die kestim.ve 2 gündür günlük süt veriyorum suyla karıştırıp.ve çokta severek içiyo bugünde köy pazarından aldık köy sütü uyumadan önce içine biraz mut atıp blenderden geçirdim (biraz abartmışmıyım ne) ama çok severek içti çünkü kızım muzdan nefret eder.neyse işte başladım süte ama zararı olmaz umarım.bugün kv deydik ve sinir oldum.süt kansızlık yapar dedi bende hergün pekmez yediriryorum dedim olmaz inş flan dedim bu seferde diyoki pekmezde şekerini çıkartır çocuğun ayyy sinir oldm siniiiiiiiiiiiir sürekli olumsuz düşünüp beni eleştiriyolar.bende dedim ben araştırdım neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum devam sütlerinde ne olduğu belli değil hepimiz sütle büyümüşüz ALLAHA şükür sapa sağlamda büyüdük dedim .sürekli onu yedirme zararlı bunu yaptırma zararlı düşünün tarhana çorbası bile verme çocuğum miğdesi mahvolurmuş ayy allahım nasıl bir mantık anlamadım gitti kendileri bişey yemiyolar sürekli hasta yemeği gibi bildikleri bikaç yemek dışında yemezler bize bu dokunur biz bunu sevmeyiz die die şimdi meyve yeseler hasta oluyolar ailecek çocuğumda kendileri gibiyapmak istiyolar bende kafama göre takılıyorum düşmeye kalkmaya,soğua,kalabalığa,yemeye içmeye herşeye alışsın istiyorum o kadar pipiriklenmenin doğru olduğunu düşünmüyorum.ALLAHIMA şükür bebeişimde gayet sağlıklı.inş hep öyle olur Rabbim korusun cümlemizinkini inş.kusura bakmayın çok dertliyim ondan bu kadar uzun yazdım.şimdi size sorum acaba benmi tuhafım yoksa onlarmı anormal anlamadım gitti.çokmu yanlış bir anneyim sürekli bana bunu hissettiriyolar ve sinir küpü oluyorum.
bazılarını akşamdan hazırladım gece 4 te yattımBen de soruyorum "bunları bebekle nasıl yaptın???" :) ellerine sağlık.
Ya iki koca tepsi börek zor yetiyo. Üç çeşit salata iki çeşit de tatlı yaparım inşallah yeter diye düşünüyorum şimdilik.
Bugün incirli cevizli kremali bi pasta denedim ama tarifte bi sıkıntı var sanırım altı çok cıvık oldu :/ biliyo musunuz bahsettiğim tatlıyı? Yapmış olan var mı?
içine bir tane de soğan atsaydıncanım kibrit kutusunun yarısı kadar kuyruk yağını küçük küçük doğradım
tencerede erittim, kalan parçaları alıp attım, onun üzerine biraz sıvı yağ ekledim..
sonra da etleri koydum (2-2,5 kg), şöyle bi çevirdim. sonra da bir çay bardağı su ekledim.
harlı ateşte kendi suyunu da saldı, şimdi kısık ateşte kaynıyor..
pişince tuzunu ekleyeceğim..
yanına çorba, pilav, yoğurt, salata..
kv yi de çağırırız, oruçludur bugün..
ayy, benim gibi gelin dostlar başına :76:
Bu arada kaşıkla yemeyi sevmiyor demiştim ya ; ufaklığa hippten gelen kaşıkla yedirdim yoğurdunu ve azıcık zorlama olsa da yedi bi çay bardağı kadar :) umarım bu kaşıkla güzel devam ederiz :)
oyy maaşallah. allah daha çok versin. şimdiki bebekler şanslı anacım. bende açtırıcam. hoşuma gitti.cnm biz 3 ay oldu o hesabı açtıralı.. gerçekten çok güzel birşey.. ben de şiddetle tavsiye ederim.. ben bebek görmeye gelenlerin sıkıştırdığı paraları da oraya verdim.. oğluşumn şimdiden 670 tl si oldu :)
burada da hava güneşli..Herkeze merhaba hanımlar. hayırlı ve bol neşeli bir gün olur inşallah. bugünde fevkalade bir hava var. bizim site kk nü aratmıyor maaşallah. bebeğini alan çıkmış dışarı. tam sayamadım ama 8-10 kişi var. yeni yürümeye başlamış bebekleri gördüm ayy bizde görsek o günleri. ben geçmişe bir bakiim.
çıt çıt diye ses geldiyse diştir canım..selam kızlar ya sanırım bizim dişimiz çıktı ama bilemedim tam olarak.şimdi yoğurt yediriyodum asudeye kaşık çıt çıt etti metal kaşıkla yediriyorum (silikon olandan nefret ediyo) ama görünürde bişey yok gibi yani damağı kabarıktı zaten bayadır hala öyle gibi ama ses çıkıyo sanırım derinin en üst seviyesinemi geldi bilemedim.görünmesi lazımdı dimi :44:
düşünmedim değil, ama pişirdim altını kapatıcam şimdiiçine bir tane de soğan atsaydın
müslümcü, hayır değilim..Allahla başbaşa kaldı Allah yardımcısı olsun demek lazım
cena sen müslümcü müydün kız
canım bunların hepsi aynı tas aynı hamam benimki de tutturdu tarhana ver diye ama o kdr acılı ki anlatamam şimdi değil belki daha sonra dedim illa kendi dedikleri olacak...canım bende isemiyorum ama kp in senesiydi mevlüt var diye gittik yoksa eşim yokken zaten gidememki kim götürecek bu seferde kendileri evden alıp eve bıraktılar
Canımmm ellerine sağllıık seninkilerin eline su dökemese de bu da benim bugün kocişe yaptığım kekler tanışma yıldönümümüz şerefineeCenacım sana mesaj yolladım canım...
İşte bunlarda dün fincanda yaptığım mini pastacıklarım...
Eki Görüntüle 647106 Eki Görüntüle 647107 Eki Görüntüle 647108 Eki Görüntüle 647109 Eki Görüntüle 647110 Eki Görüntüle 647111
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?