Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bizim dişimiz braz fazla herşey ağzında sürekli:)) dışarı çıkar çıkmaz alıcam dediğin kitabı, snde yaptığın etkinlikleri burdan paylaşırsan çok sevinirim:))

Nedir bu duyusal torbalar?bende ılk dogduru zamanlarda daha uzun uyudugu zaman bakıyordum bu etkınlıklere..bıraz daha buyusun erken dedım bıraktım bakmayı..sözünü ettıgınz kıtabı alırım bende..bir ara oyun grubuna gıdıyordunuz devam edıyormu?ılerde bende düşünüyorum arastırdım neşe erbeğin sahıbı oldugu yanlıs hatırlmıyorsam joyfull du adı kres subesı varmıs Çorluda..yaza dogru dusunuyorum bende inşallah..hafta sonları park acılmıstı yenı oraya goturuyorum hem kalabalıga alıssın hemde bıkac cocuk gorsun dıye..aslında bu donemlerde cok fazla duskunler bebeklere..bızımkı bebeklı reklamlarda cosuyor..esım tamam oglum kardes yapacagız sana dıyor:)bakalımm dusunme asamasındayım hala..

hapsuuu calısmıyosun sanırm sende canım.?ıstanbuldamı oturuyosun?uyguladıklarını bızımle paylasırmısın..senin bebıs ne durumda bılmıyorum ama bızımı evı turluyorr..bıraz emekleyerek bıraz tutunup kalkarak..bende aksama pert oluyorum tabıkı peşinde..
aslında calıssamıydım dıye cok dusunuyorum bende..ama bırakacak kımse yok malesefkı..annemler ıstanbulda..tek tanıdık kayınvalıdemler..onlarda 1-2 saat bakabılır ama oyle uzun uzun tum gun bakcamazlar.gün ıcınde sabah 7 de baslayan aksam 10 cıvarında sora eren bır maratonda paşamla yuvarlanıp gıdıyoruzz.:)arada bende emeklemesıne eslık edıyorum bu arada bı hosuna gıdıyorr..

Hangi marka aldınız?? Kesinlikle ara boyuttalar :)

İzofixli kullanımı zor olur gibi geliyor bana. Bir de bizde iki araba var. Arada çıkarıp diğerine takmak gerekirse nasıl olur??

biz kraft rino aldık canım. indirimdeydi (ama yine de az değil). isofixli kullanımı daha kolay zaten o yüzden daha pahalı ama ben gerek duymadım fazladan bi para vermeye. kemerle de gayet güvenli bağlanıyo ne olsa. iki araba varsa bi isofixliyi düşün istersen.

bizde geçtik canım diğerinde durmuyordu artık..

Öğrendim ki; önden çarpışmada öne dönük oturan bir yolcunun kafası büyük bir güçle ileriye fırlatılırmış. Bu fırlatma gücüyle aşağı doğru göğüs kemiğine doğru bastırılır ve sonra da geriye sekermiş.
Yetişkin bir insanın boynu bu zorlamaya nispeten daha iyi bir şekilde dayanabilirken küçük bir çocuğun boynu dayanamazmış. Önden çarpmanın yaygın bir kaza türü olduğu düşünülürse ben de seni önerildiği gibi en az iki yaşına kadar arkaya dönük oturtmaya karar vermiştim. Bazı kaynaklar çocukların üç - dört yaşına kadar arkaya dönük oturtulması gerektiğini bile söylüyor.
Senin ters oturtulabileceğin bir koltuk araştırmaya başladık ve gördük ki Türkiye’de sadece bir iki model arkaya dönük oturmaya müsaade ediyor. Bu çeşitler her arabaya uyumlu olmadığından ve çok pahalı olduğundan diğer alternatiflerimize baktık. ve Çareler tükenmez, Amerikalı kuzenlerin olması işimize yaradı. Derya ve Arda’nın babası bizim için Amerika’dan sipariş etti, New York seyahatindeki bir dostumuz da oradan alıp bizlere getirdi.

Yukarıdakı yazı bı blog dan alıntı;konuyla ılgılı olunca attım hemen bı kısmını..en azından yenı alacak olan arkadaslar varsa fikir verebilir..biraz tuzlu gıbı geldı bana ama alabılecek olanlar düşünsün derim ben naçizane..

merhaba elifnaz sen hamılesın sanırım ole okumustum.bebegın dogdugundamı hamıle kaldın nasıl oldu ben hala adet olmuyorum emzırdıgım ıcın. 2.bebegınmı merak ettım :)

evet canım hamileyim 3. bebeğim olacak dogumdan 2 ay sonra falan kaldım adet görmediğim için kesin tarih belli değil lpg

E KK eeee eeee eee
E kk eeeee eeee eee
pişşşt açma gözünü.
eeeee eeee eeee eee

uyudunuzmu. ok. bende gidim yatıyıim ozaman. öpüldünüz.

millet bebekleri uyutunca kendisi de yatıyo heralde. ben öyle bi anne olamadım hiç:) 22.00'den sonra anca giriyorum foruma o zaman da herkes gitmiş oluyo bi türlü uyum sağlayamadık şu sayfayla.

evet canım hamileyim 3. bebeğim olacak dogumdan 2 ay sonra falan kaldım adet görmediğim için kesin tarih belli değil lpg

Valla bravo sana canım yaa..bıraz ıstek dısı bı hamılelık olmus ama Allah kuvvet verıyor demekkı cok ıyı goturdun ıkısını bır arada..hem bebek bakımı hemde hamılelıkk..

bu arada semizotu var evde..bebekler ıcın bı tarıfınız var acil olarak..

millet bebekleri uyutunca kendisi de yatıyo heralde. ben öyle bi anne olamadım hiç:) 22.00'den sonra anca giriyorum foruma o zaman da herkes gitmiş oluyo bi türlü uyum sağlayamadık şu sayfayla.

Daha cok evde beyler oldugu zaman pek gırılmıyor canımm aksamları...bıde ıllakı iş güç bıseyler cıkıyor..bende cok nadır aksam bakabılıyorumm babamız mac seyredıyorsa meselaa

sagol canım Allah yardım ediyor çok şükür bundan sonrasını da rahat atlatiriz inşallah

buldum bı tane tarıf kolaymıss yapayım hemen...

Semizotlu Bebek Çorbası

Bebek yemekleri içinde çorbalar önemli bir yer tutuyor. Çünkü bebekler pütürlü yiyeceklerdense daha çok çorbaları tercih ediyorlar.
Bu çorbayı istediğiniz yeşil yapraklı sebze ile yapabilirsiniz. Benim bebeğim bu çorbaya bir miktar kimyon katınca daha çok seviyor. Bu arada kimyon çayının bebeklerde gaz sancısına iyi geldiğinide akılda tutalım. Semizotlu bebek çorbası için malzemelerimiz:
200 gr semizotu
1 ortaboy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ve Bebek Çorbasının tarifi:
Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.
İlk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler. Bu durumda çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz.

merhaba kızlarrr..

oğluşumla sabah sabah kadıköy salı pazarında idik, 9 da pazara giriş yaptık, almam gereken bişiler vardı. ogleden sonra da yagıs beklenyo diye erkenden gittik geldik..

Tamponla denize girilmezki yahu. Sonuçta o sıkıştırılmış pamuk gibi düşün. Ped değiştirir gibi değiştirmen gerekiyor onu da. Islandıkça da şişiyor.
cnm denze girerken kullanıyor benm arkadaslarım tampon.

bugün bankamdaki görevimden istifa ettim,artık ev hanımıyım..
kızım için mutluyum ama içim de buruk..
kendimi biraz kötü hissediyorum sanırım
cnm hakkında hayırlısı olsun. ben de aynen bankadan istifa ettm, ocak ayında bırakmıştım ben, insan ilk basta biraz üzülüyo ama vicdanım cok rahat ve zamanla alışıyosun o boşluk hissi kapanıyo.

hayırlı olsun dişiniz :)
2 haftada baya bi dişe dönüşüyo o pıtırcık :)

geçen hafta annemlere karsıya gecerken, kullandık ilk olarak, içine oturttuk, uykusu da vardı, etrafa baka baka mayıştı iice arkama döndüm bi baktm ki kafasnı dayamış baş desteğine, uyumuş. oturarak uyuması beni tedirgin etti sanki rahatsız olcak gbi ama rahat rahat uyudu.

herkeslere merhaba...
yoğun iş temposu, ev iş oğluş derken ne zamandır kk okumaya çalışsam da yazamıyorum kızlar.. Bir çoğunuz oto koltuğu almış sanırım. Benim de almam gerek acil, çok pahalı birşey gereksiz diye düşünüyorum çünkü yolculuklarımız hep kısa mesafe... hangi marka önerirsiniz ve hangi özelliklerine dikkat etmem gerekir.. fazla araştırma yapamadım.. şimdiden teşekkürler

canım simdi herkesin bütçesi farkli tabi herkes durumuna gore bir şeyler alıyor ben chicco kullanıyorum kızkardeşim maxi cosi açıkçası onunki daha korunaklı ve rahat geldi bana tabi arada fiat farkı var :26:

0-2 Yaş için Duyusal Torba, Duyusal Kese, Duyusal Geçit Ve Duyusal Şişeler Hazırlama » durununannesi | durununannesi

Mesela bunlar birer örnek cnm. Duyusal olarak bebişler bunları elinde mıncıklayabilir, içine koyduğumuz değişik renkte ve şekilde olan nesneleri gözlemleyebilir. İçindeki nesneleri tutmaya çalışabilir. Bir sürü değişik aktiviteler var, nette incelemeye devam ediyorum bende

Biz gidiyoruz oyun grubuna çok eğlenceli geçiyor, joyfull da da duymuştum oyun grupları benimde evime yakın var bir şubesi

Son düzenleme:
slm kızlar kk ya uzun süredir üyeyim ama fırsat olup giremiyordum size kendimi tanıtayım 24 yaşında evli ve irem adında bir kızım var bir mağazada müdürüm mersinde yaşıyorum merkez değil ama işte böyle size bi sıkıntımdan dolayı akıl danışacam çalışıyorum demiştim zaten az önce bizim belli bir mesai saatimiz yok ve yazın 8 9 gibi çıkıyoruz fazla çalışınca fazla para mı alıyoruz hayır yok öyle bir durum ama yaşadığım yerde iş imkanları kıstlı olunca insanlar istedikleri gibi at koşturuyorlar 700 tl para alıyorum ek olarak şirketin evi vardı orada oturuyorum ücretsiz olarak kira vermiyorum diyeyim kira ödeyecek olsam 250 ya da 300 tl olur işte ama yazın uzacak mesai saatlerinden dolyı huzursuzum sonuçta küçük bir kızım var şu anda kv bakıyor ama yazın yaylada olacak onunla göndersem gir gel her gün sorun bakıcı bulsam sıkıntı olacak kvye 300 tl para veriyorum bakıyor diye ve ben bu şartlarda çalışmak istemiyorum iş verenlerle konuşup yazın 6 gibi işten çıkmayı düşünüyorum tabi müsade ederlerse öyle olursa belki çalışırım kıza bakıcı mı bulurum bilemiyorum şu an çevrem çıkma işten diyor ama ben bunaldım ya offf bi akıl verin gerçi erken çıkamazsın derlerse mecburum ama yinede size sormak istedim

İkisinin de nasıl takılıp çıkarıldığını falan öğrenmek lazım anlasığım kadarı ile yorum yapmak için. Burda ebebek var bakabileceğim. Ama bi keresinde sorduğumuzda adam kazık kazık markaları göstermişti. Kraft ve chicco önermemişti. Onlar çarpışma testine tabi tutulmuyorlar diye. Ama diğerleri de çok pahalı. Ne biliyim ya :/

Ama bak bu da ilginç bir yazı. Neden dersen; bende chicconun ana kucağı var ve havayastığı varsa eğer koltuklarda krsinlikle arkaya dönük bağlamayın diyor. Çünkü o durumda arka camdan fırlatır atar Allah korusun.

Tampon olayı çok karışık geldi :))

Canım çok zor bir karar. Ama anneciğim bana hep derdiki gerekirse kazandığın paranın hepsini bakıcıya ver ama çalış. Çünkü çalışmak sana evde oturmaktan daha iyi gelir. Gerçekten de benim yapım evde oturmalık değil. Gerçi istesem de maddi durumdan dolayı çalışmalıyım ki ücretsiz izin alamadım. Şimdi senin de yapını ve eşinin kazancını vs bilmiyorum. Hakkında hayırlısı olsun.

canım sakın işi bırakma derım bende calısıyorum ve çağan 6 aylıkken işe gerı dondum
calısmak gıbısı yok ne ollursa olsun işini bırakma
evde hem sıkılırsın hem para kazanıyosun
kvnın para almasını tuhaf buldum torununu seve seve bakmalı
sen ıstersen ona hedıyeler alırsın ıstedıgı bısey varsa alırsın ama bakıcı gıbı para alması cok tuhaf
evınde kıra odemıyosun ne guzel bızım bıde 400 tl kıra derdımız var
çalışan annenın yavrusu olmakta çalışan anne olmakta zor tabı ama hersey onlar ıcın.
calıstıgın ıcın ona kımbılır neler alıyosun
cok dusunme ve bebegının buyumesıne ekgıdalarıa odaklan bu donem cok onemlı
nekadar cok ek gıda alırsa okadar gelısımı ıcın onemlı

çalışmayı bırakan bir anne olarak benim fikrim bebeğinin sana kazandıgın paradan daha cok ihtiyacı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…