• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Adetle ilgili pembişe katılıyorum. Ne göbekte inmee, ne de ağrısız günler. Aksine bende daha ağrılı olmaya başladı hatta hafta başında bel ağrısından bile duramıyordum. Saç dökülmesi de öyle kezaa, avuç avuç:((

Kizlar gozleri de capaklanmis cok yaa mikrop mu kapti acaba hic capak olmamisti dogdugun beri

Canım geçmiş olsun yasire. Önceki konuşmalarda nişastalı bi tarif vardı öksürüğü kestiği yazılmıştı. Kim yazdı hatırlamıyorum ama bende aynen kopyalayıp saklamışım bi gün işe yarar diye ben denemedim ama aynen yapıştırayım onu bi dene istersen.
"(((Nişastayı suyla kaynatıp içine limon yada portakal suyu koyun biraz da tatlandırmak için pekmez ekleyin. Bu karışımı ılık ılık içirin Öksürüğün hemen kesileceğini göreceksiniz.))))
bence yanında ıhlamurda vermeye de devam et ıns. Allahım butun hasta olan bebıslerımıze sıfa versın"

Birde geçen tv de bozanın öksürüğü bıçak gb kestiği söyleniyordu ama bebeklere zararı var mıdır bilmem canım;)

Bu arada kızlar aklıma geldi ya karakız, cincon, canderin, asude bu kişilerin bebeklerini de tanıyoruz ama çoğu bizi tanıştırmadı:(
Nfk ayşeciği tanıştırmayacak kararlı..
Born, pembiş, busmai, kelebek ( bu arada hiç bizi merak edip okumuyor)
Neden foto koymuyorsunuz ya? Merak ettim? Koysanıza

:42:

Bence kalori falan yakmıyor :))
Peki 2 yaşında nasıl kestin sütten , o süreci merak ediyorum zor oldu mu ? Maşallah sana bu arada

herkese günaydın.süreç biraz zor olduçünlü benim kızım aşırı emiyordu.açken de emiyordu yemekten sonrada.

tıpkı yemeğin üstüne keyif sigarası içenler gibi:52:iki gün ağladı bir haftada alıştı.

bana hiç uğramadı kalori yakmak kızımda doğumdan hemen sonra eski pantolanlarımı herşeyimi giymeye başlamıştım oğlumda da aynısı olur sandım ama maalesef git gide şiştim şimdi kilo vermeye uğraşıyorum sanırım ikinci doğum daha çok bozuyor vücudu napalım evlatlarımız sağlıklı olsunda gerisi önemli değil bi şekilde gidecek o kilolar sen yeşil çay içiyorum demiştim günde kaç kez içiyorsun bilgilendirirsen sevinirim cnm

günde bir kupa içiyorum canım.aktardan aldım yeni onu içiyorum.

Adetle ilgili pembişe katılıyorum. Ne göbekte inmee, ne de ağrısız günler. Aksine bende daha ağrılı
olmaya başladı hatta hafta başında bel ağrısından bile duramıyordum. Saç dökülmesi de öyle kezaa, avuç avuç:((

bana yengem ilk doğumumda doğumdan sonra bir yıl genelde sancı olmaz demişti.bende aynısı oldu...

Günaydın kızlar, Selim'in de burnu muslukkkkk:5::5: offf offff :50::50: iştahıda yok dünden beri, hiçbişeyini bitirmedi hep arkasından mama içirdim tüm günü öle geçirdi. Kuzummmmmmm ya
born geçmiş olsun bence bir doktora göstermende fayda var. Öksürük Allah korusun ciğerine inmesin önemli olan o, gözdede çapak bir mikrop belirtisi olabilir.

nfk annen nasıl oldu cnm toparlandınmı??

günaydın herkese. okula giderken a101'e uğradım saat 10 gibi... kapanın elinde kalmış heralde:) bi tane son bi mama takımı buldum, son bi nevresim takımı ve alez aldım bi de iş makinelerinden. mama takımı porselen çok hoşuma gitti:24:

adet benim de hala ağrıyo kendimi bildim bileli olduğu gibi... (normal doğum oldu) hatta kanallarım epey bi açıldı çünkü oğlum karnıma bastırılarak gelmişti (kristal yöntemiyle) buna rağmen ağrılar devam, majesic devam! dün burda adeti gecikip şüphelenmeleri falan okuyunca rüyamda hamile olduğumu gördüm:53: oğlumu daha az emziricem için üzüldüm, bi de bulantılar başlıcak diye. aşırı kötü hissetmedim ama iyi de hissetmedim yani. rüya-kabus arası bi şey oldu:)

Son düzenleme:
dün oğluma yaptığım kerevizli mercimek çorbasına bayıldı bayıldı! tavsiye ederim:34: ayrıca dün dr'umuza genel kontrole gittik. 9-12 ayın bağışıklığın en düşük olduğu dönem olduğunu, hastalıklara yakalanma riskinin fazla olduğunu söyledi. üstelik bu dönem bizde bahara geldi:( 2kat fazla dikkat etmek lazım. bi de çilek konusunda malum 1yaştan önce verilmiyo, c vitamini açısından çok zengin olduğu için 10 aylıkken başlayabilirsiniz çünkü portakalın mevsimi geçiyo takviyeyi kivi ve çilekle yaparsınız dedi. az az başlıycaz alerji var mı yok mu bakıcaz. oğlumun alerjik bi vücudu var, yumurta, aşılar her şey alerji yapabiliyo bize yapmazsa zaten kimseye yapmaz.

Son düzenleme:
:9::9::9:
boşuna demiyorlar
ucuzdur vardır bi illeti, pahalıdır vardır bi hikmeti..

kolay gelsin ne diyim bacım, nezle olunca bile yatalak hasta moduna giren adamlar ne kadar zorlar.. :19:
artık bi ona bakarsın, bi yasire..
eşim de bronşit olmuş, ciğerleri eline gelecek öksürmekten.. nefesi kesiliyor öksürürken.
dün sabah bıdı bıdı yaptım başını yedim de anca gitti doktora.
rapor almış , 1 günlük . e dedim hiç almasaydın:19:

başta şok olur, sonra bi çaresizlik yaşar, sonra kabullenir :1:
1 seneye kadar normal deniyor ya.
benim nenem doğumdan sonra 3 sene hasta olmazmış.
o sürede emziriyor tabi, süt de koruyormuş.
3. sene yine hamile kalırmış..
işte bu hesapla; 18 bölü 3. eşittir 6 çocuk böyle olmuş :1:
ben annemin yalancısıyım :17:

bu bebekten bebeğe değişir.
uyku süresiyle de alakalı.
akşam 10-11 gibi yatıyor, sabah 7 de kalkıyor ayşecik. yani 8-9 saat gece uykusu var.
net 3 kez kalkıyor diyebilirim. bazen 4-5 de oluyor..
ama son günlerde yaşadığım bi şey.
normalde gözleri kapalı mızıldamaya başlayınca hemen alıp emzirirdim.
şimdi bekliyorum. bir iki mıkırdanıyor, pışpışlıyorum. uyursa ne ala uyumazsa alıp emziriyorum.
bazen de ağlıyor, tam yanıma alıyorum, memeyi almadan uyumaya devam ediyor, sanırım kokumu alıyor :16:

dur kıııız! şimdiden düşündüğün şeye bak, delii:20:
erkek bebeğin hakkı zaten 2 sene, inş sütün kesilmezse en az bir senen daha var..
sonraki konu bu.
kız bebeklerinse 1,5 yıl.

pembiş, paso bana yazmışsın kıııı:1:
etli lahana sarması yaptım, eşim bayıldı.. :56:
teşekkür ederiz.. :16:
evet, paraya kılıp alacak yürüteci.. :9:
turşu güzeldir, ancak şu aşamada hamilelik kötüdür :37:
mama seti, porselen anladığm kadarıyla, yarın bakıcam inşş:52:

ne saçmalaması yaa, ben bi şey görmedim:ssz:
cnm erkek bebeğe yarım sene daha fazla olduğunu ben annemden duydum, bu konulardaki bilgisi güvene şayandır:) Kuran-ı Kerim'de nerde geçtiğini, ilgili bi ayeti, veya ayet olmayabilir belki hadis vardır biliyo musun? ben emziricem inşallah oğlumu 2 yaşına kadar. ama merak ettim vardır bi hikmeti diye düşünüyorum. sonuçta erkeklerin fiziksel manada daha güçlü olmaları gibi bi şeyle alakalıdır belki. bana geçen hemşirem "erkek bebekleri 1.5 yaşında bıraktırılır kızlar 2 yaşına kadar emzirilir:S" gibi saçma bi şey söyledi. ne alaka? psikolojik açıdan ayrılması gerekiyo anneyle erkek bebeğin diye açıklama getirdi. yani psikoloji okumamış biri olsam yicem de... ona bakarsan Freud denen ve düşünceleri halen kabul edilen ünlü psikanalist bebeklerin emme dürtüsünün cinsellikten ileri geldiğini iddia ediyo. her konuşana bakcak olursak...:19: üzerinde bile durmadım ama insanları böyle yönlendirmesi yanlış. bizim bebekliğimizde de 6 aydan sonra anne sütü gereksiz diye bıraktırıyomuş dr'lar. Allah'ımın verdiği akıl nimetine şükürler olsun!
Düzce çok güzel bence yolları vs çok hoşuma gidiyor. Abanta da 5-6 kere gitmişimdir hepi topu :) ben pek doğa insanı değilimdir de ;) amerika olayı da birinin beni biri ile karıştırmasıydı ama kimdi unuttum :/

Valla ben 7. ayda oldum hala manyak gibi saçım dökülüyo. İnternetten bioxcinin hamilelik sonrası saç dökülmeleri için olan şampuanını aldım. Olmadı ampülünü de alıcam. Banyoda bi tomar dökülüyo artı tarayıp kuruturken dökülüyo artı evin her yerinde saçlarım var :(

10 senedir saçım belimde, kestirmeyi aklımdan bile geçirmedim. ilk defa artık dayanamıyorum! hamilelikte tel dökülmezdi-heralde hormonlardan-. doğumdan sonra kaldı bi tutam. bi de egzama çıktı:5: sağlığını yitirdi başım ya:53: şampuan iyi geldi mi peki?

Canım geçmiş olsun yasire. Önceki konuşmalarda nişastalı bi tarif vardı öksürüğü kestiği yazılmıştı. Kim yazdı hatırlamıyorum ama bende aynen kopyalayıp saklamışım bi gün işe yarar diye ben denemedim ama aynen yapıştırayım onu bi dene istersen.
"(((Nişastayı suyla kaynatıp içine limon yada portakal suyu koyun biraz da tatlandırmak için pekmez ekleyin. Bu karışımı ılık ılık içirin Öksürüğün hemen kesileceğini göreceksiniz.))))
bence yanında ıhlamurda vermeye de devam et ıns. Allahım butun hasta olan bebıslerımıze sıfa versın"

Birde geçen tv de bozanın öksürüğü bıçak gb kestiği söyleniyordu ama bebeklere zararı var mıdır bilmem canım;)
Aryacim ilgin ve tariflerin icin cok tsk ederim guc bela uyuttum oglusu kalkar kalkmaz denicem ins ise yarar cok tsk ettim...
Bu arada kızlar aklıma geldi ya karakız, cincon, canderin, asude bu kişilerin bebeklerini de tanıyoruz ama çoğu bizi tanıştırmadı:(
Cnmcim ben face e koydum bi kac ay once sonra esimle baya bi tartistik ondan snra da ambargoyu yedim bulusmada ins dicem snde ona gelemicen :'(
Günaydın kızlar, Selim'in de burnu muslukkkkk:5::5: offf offff :50::50: iştahıda yok dünden beri, hiçbişeyini bitirmedi hep arkasından mama içirdim tüm günü öle geçirdi. Kuzummmmmmm ya
born geçmiş olsun bence bir doktora göstermende fayda var. Öksürük Allah korusun ciğerine inmesin önemli olan o, gözdede çapak bir mikrop belirtisi olabilir.

nfk annen nasıl oldu cnm toparlandınmı??
Oyyy kiyamam selim pasaya bu havalar carpti minnaklarimizi bnmkide birak bitirmemeyi hicbirsekilde agzini acmiyo ne yapsamda kilitliyo sdc emzirdim ama o da cok az iste..doktorda randevu bulamadik cok yogun aradan bile alamayiz bgn dedi baska doktorada goturmek istemiyrm hic daha kotu olursa mecbur gotrcm tabii
dün oğluma yaptığım kerevizli mercimek çorbasına bayıldı bayıldı! tavsiye ederim:34: ayrıca dün dr'umuza genel kontrole gittik. 9-12 ayın bağışıklığın en düşük olduğu dönem olduğunu, hastalıklara yakalanma riskinin fazla olduğunu söyledi. üstelik bu dönem bizde bahara geldi:( 2kat fazla dikkat etmek lazım. bi de çilek konusunda malum 1yaştan önce verilmiyo, c vitamini açısından çok zengin olduğu için 10 aylıkken başlayabilirsiniz çünkü portakalın mevsimi geçiyo takviyeyi kivi ve çilekle yaparsınız dedi. az az başlıycaz alerji var mı yok mu bakıcaz. oğlumun alerjik bi vücudu var, yumurta, aşılar her şey alerji yapabiliyo bize yapmazsa zaten kimseye yapmaz.

Afiyet bal olsn kuzuya mercimek ben hala hic veremedim cok gazli bi bebek oldugu icin sıkınti yasarmiyiz diye korkuyrm ama kereviz yedirmistm onceden sevmisti bnmkide..cilegi onuncu ayda verebilirmiymisiz simdk

cnm erkek bebeğe yarım sene daha fazla olduğunu ben annemden duydum, bu konulardaki bilgisi güvene şayandır:) Kuran-ı Kerim'de nerde geçtiğini, ilgili bi ayeti, veya ayet olmayabilir belki hadis vardır biliyo musun? ben emziricem inşallah oğlumu 2 yaşına kadar. ama merak ettim vardır bi hikmeti diye düşünüyorum. sonuçta erkeklerin fiziksel manada daha güçlü olmaları gibi bi şeyle alakalıdır belki. bana geçen hemşirem "erkek bebekleri 1.5 yaşında bıraktırılır kızlar 2 yaşına kadar emzirilir:S" gibi saçma bi şey söyledi. ne alaka? psikolojik açıdan ayrılması gerekiyo anneyle erkek bebeğin diye açıklama getirdi. yani psikoloji okumamış biri olsam yicem de... ona bakarsan Freud denen ve düşünceleri halen kabul edilen ünlü psikanalist bebeklerin emme dürtüsünün cinsellikten ileri geldiğini iddia ediyo. her konuşana bakcak olursak...:19: üzerinde bile durmadım ama insanları böyle yönlendirmesi yanlış. bizim bebekliğimizde de 6 aydan sonra anne sütü gereksiz diye bıraktırıyomuş dr'lar. Allah'ımın verdiği akıl nimetine şükürler olsun!

10 senedir saçım belimde, kestirmeyi aklımdan bile geçirmedim. ilk defa artık dayanamıyorum! hamilelikte tel dökülmezdi-heralde hormonlardan-. doğumdan sonra kaldı bi tutam. bi de egzama çıktı:5: sağlığını yitirdi başım ya:53: şampuan iyi geldi mi peki?
Canım kıza da erkeğe de 2 yıldır emzirme süresi.. kızla erkeğin herşeyi farklı olsaydı gebelik süreleri de farklı olurdu öyle düşün.. zaten Kuran'da Bakara suresinde gayet açık ve net:

"Emzirmeyi tamamlamak isteyenler için anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler.
Onların (annelerin) yiyeceği giyeceği bilinen (örf)e uygun olarak çocuk kendisinin olana (babaya) aittir. Kimseye güç yetireceğinin dışında (yük ve sorumluluk) teklif edilmez.
Anne çocuğu çocuk kendisinin olan baba da çocuğu dolayısıyla zarara uğratılmasın; mirasçı üzerinde (ki sorumluluk ve görev) de bunun gibidir. Eğer (anne ve baba) aralarında rıza ile ve danışarak (çocuğu iki yıl tamamlanmadan) sütten ayırmayı isterlerse ikisi için de bir güçlük yoktur. Ve eğer çocuklarınızı (bir süt anneye) emzirtmek isterseniz vereceğinizi örfe uygun olarak ödedikten sonra size bir sorumluluk yoktur. Allah´tan korkup-sakının ve bilin ki Allah yaptıklarınızı görendir." (2/233)

herkese günaydın.süreç biraz zor olduçünlü benim kızım aşırı emiyordu.açken de emiyordu yemekten sonrada.

tıpkı yemeğin üstüne keyif sigarası içenler gibi:52:iki gün ağladı bir haftada alıştı.

]
neyse fazla zorlanmamış:5:
Canım benim profilimde albümde var oğlumun resimleri.
Ben adet oldum ve göbek hiç inmedi :( psikolojik olarak rahatladım sadece :)

Nasıl ağrı sancı olmuyor yahu?? Ben aynı şiddetle çekmeye devam ediyorum valla :)

Kalori yaksa bile bence de 2 saat spora eş değer değil zira tığ gibi kalmalıydım :))))

A101e gidip geldim az önce. Millet manyak yahu. Kalitesine falan bakmadan 2şer 3er koyuyorlar herşeyden. Ben de sadece su aldım geldim :)

Herkese güzel bir gün diliyorummmmmm :)
ne diyosun yaa göbek inmeyecek mi:(

Sorma yaa icim gidio o oksurdukce tarhana aklima gelmemisti yapayim ama dun neredeyse hicbisey yemedi istahi da kesiliyo korkuyrm cok hastalik kapidami acep
zorlama canım biz de hastayken iştahsız oluruz , üzülme

Haklisin busmaicim bnde cok israrci olmuyorum ama bi yanimda surekli biseyler tikmak istiyor agzina...

Cincooonnn kelebekk naragaci ......nerdesiniz yahuuu

Kizlar gozleri de capaklanmis cok yaa mikrop mu kapti acaba hic capak olmamisti dogdugun beri

Kıyamammmm. Ilık su ile ıslattığın pamukla sil. Bizde bi ara öyle olmuştu da damla kullanmıştık. Ufaklığa damla damlatmak da çoooook zordu yahu.

Adetle ilgili pembişe katılıyorum. Ne göbekte inmee, ne de ağrısız günler. Aksine bende daha ağrılı olmaya başladı hatta hafta başında bel ağrısından bile duramıyordum. Saç dökülmesi de öyle kezaa, avuç avuç:((

Neyseki hepimiz aynı durumdayız diyerekten teselli bulalım :)

Canım ben hep telden girebiliyorum burdan da albüm falan yapılmıyo :( yoksa burda paylaşmam ama sanırım albüm herkese açık olmuyo; orda paylaşabilirdim :/

Şampuan cidden azaltıyo 1-2 ay içinde dökülmeyi. Ama dediğim gibi bende kepek yaptı o yüzden bıraktım. Bi de bırakınca dökülmeye devam ediyor. Sanırım hormonlarımız oturuncaya kadar böyle olacak :/

Canım kıza da erkeğe de 2 yıldır emzirme süresi.. kızla erkeğin herşeyi farklı olsaydı gebelik süreleri de farklı olurdu öyle düşün.. zaten Kuran'da Bakara suresinde gayet açık ve net:

"Emzirmeyi tamamlamak isteyenler için anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler.
Onların (annelerin) yiyeceği giyeceği bilinen (örf)e uygun olarak çocuk kendisinin olana (babaya) aittir. Kimseye güç yetireceğinin dışında (yük ve sorumluluk) teklif edilmez.
Anne çocuğu çocuk kendisinin olan baba da çocuğu dolayısıyla zarara uğratılmasın; mirasçı üzerinde (ki sorumluluk ve görev) de bunun gibidir. Eğer (anne ve baba) aralarında rıza ile ve danışarak (çocuğu iki yıl tamamlanmadan) sütten ayırmayı isterlerse ikisi için de bir güçlük yoktur. Ve eğer çocuklarınızı (bir süt anneye) emzirtmek isterseniz vereceğinizi örfe uygun olarak ödedikten sonra size bir sorumluluk yoktur. Allah´tan korkup-sakının ve bilin ki Allah yaptıklarınızı görendir." (2/233)

neyse fazla zorlanmamış:5:

Canım benim profilimde albümde var oğlumun resimleri.

ne diyosun yaa göbek inmeyecek mi:(

zorlama canım biz de hastayken iştahsız oluruz , üzülme

Benim zaten göbeğim sıfır değildi. Dolayısı ile kalmaya devam etti :(

Ay bu arada emzirin emzirebildiğiniz kadar yahu 1e 2ye bakmadan :)

Haklisin busmaicim bnde cok israrci olmuyorum ama bi yanimda surekli biseyler tikmak istiyor agzina...

Cincooonnn kelebekk naragaci ......nerdesiniz yahuuu
Bol su ver canım ona hayır demez zaten hastalıkta bol sıvı şart
Kıyamammmm. Ilık su ile ıslattığın pamukla sil. Bizde bi ara öyle olmuştu da damla kullanmıştık. Ufaklığa damla damlatmak da çoooook zordu yahu.

Neyseki hepimiz aynı durumdayız diyerekten teselli bulalım :)

Canım ben hep telden girebiliyorum burdan da albüm falan yapılmıyo :( yoksa burda paylaşmam ama sanırım albüm herkese açık olmuyo; orda paylaşabilirdim :/

Şampuan cidden azaltıyo 1-2 ay içinde dökülmeyi. Ama dediğim gibi bende kepek yaptı o yüzden bıraktım. Bi de bırakınca dökülmeye devam ediyor. Sanırım hormonlarımız oturuncaya kadar böyle olacak :/

Benim zaten göbeğim sıfır değildi. Dolayısı ile kalmaya devam etti :(

Ay bu arada emzirin emzirebildiğiniz kadar yahu 1e 2ye bakmadan :)

1 e 2 ye bakmıyoruz zaten canım ama Kuranda maksimum süre belirtilmiş "2 yıl" ; ki bu da bugün bilim adamlarının da üzerinde anlaştığı yaştır çünkü anneye bağımlılık dönemi anneye en çok ihtiyaç duyulan zaman 2 yaşına kadardır, cinsel kimliklerini 2 yaşından sonra farkediyorlar vs vs.. Rabbim herşeyin en doğrusunu bilir:)

Kızlarrr işte cevap

Soru :Kadınlar arasında bir söylenti var; kız çocuğu oğlan çocuğundan daha az emzirilmelidir. Mesela oğlan iki yı1 emzirilirse, kız bir buçuk yı1 emzirilmelidir. Eğer kız da oğlan kadar emzirilirse, nefsine düşkün olur, gibi şeyler söyleniyor. Bunların aslı var mıdır?

Cevap :Kur'an-ı Kerimde: "Emzirmeyi tamamlamak isteyen anneler çocuklarını (evlatlarını) iki tam yıl emzirirler..." buyurulur. Erkek ve kız çocuklarının arası ayrılmaz. "Veled" (Ç. Evlad) kelimesi Arapçada hem erkek hem de kız çocuk için kullanılır.Eğer özellikle erkek çocuğu kastedilirse "Ibn" kelimesi kullanılır. Bu ayette böyle bir ayırım yoktur. Sonra süt çocuğa gıda olmak üzere verilir. Gıdaya erkek kadar kız da muhtaçtır. Bunun ötesindekiler söylentiden ve cahiliyye kalıntısından ibarettir.

ihya.org'dan alıntıdır

Bol su ver canım ona hayır demez zaten hastalıkta bol sıvı şart

1 e 2 ye bakmıyoruz zaten canım ama Kuranda maksimum süre belirtilmiş "2 yıl" ; ki bu da bugün bilim adamlarının da üzerinde anlaştığı yaştır çünkü anneye bağımlılık dönemi anneye en çok ihtiyaç duyulan zaman 2 yaşına kadardır, cinsel kimliklerini 2 yaşından sonra farkediyorlar vs vs.. Rabbim herşeyin en doğrusunu bilir:)

Allah'ım kesinlikle herşeyi bilir. Benim demek istediğim şuydu aslında: plan yapmamak lazım çünkü herşey olabilir. Mesela bi arkadaşım zorla bıraktırmış iki çocuğuna da 1 yaşlarında çünkü başka birşey yemeyi reddediyorlarmış. Yada belki sütümüz bitecek... Anı yaşayalım yani :)))

Bi de yazdıklarımızın saati hala eski saate göre geliyor onu farkettim kaç gündür. Yasa benim tel mi öyle gösteriyor acaba???

Back
X