Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Önce kaynanalık yapayım: öyle laleler benim çamlıca senin gezersen hastalanırsın tabi... :) şaka bi yana canım geçmiş olsun. Ben de kendimi kusturamam hiç :/ hamilelikte sabah 9da başlayıp yatana kadar devam eden mide bulantılarım vardı ama hiç kusmadım. Ayşecik de dişlerin devamını mı çıkarıyor acaba?? Kızamıktan ölen bebeği tvye bakamadığım için bilmiyorum ama tırstım şimdi. Bizim burda neden böyle bişi yapmıyolar anlamadım. Oysaki burda da bir sürü suriyeli var :/

tatlı tatlı yemenin .... .... ... vardır diyosun :1:
sıkı giyinmiştim ama belki de orada üşüttüm.
ama evde tshirtle gezdim dün. eşim güneşe aldanıyorsun ince giyiniyorsun ondan diyor.
sanırım haklı.. :25:

ayşeciğin şuan 6 dişi var.
dün gece nete girdim baktım. sonra hangi dişler çıkıyor diye.
alt yandakiler var sırada 10-16 ay yazıyordu.
ara ara bakıyorum ben de. bakalım diş mi?
aman hasta olmasın da:30:

eşimle sabah malum haberi izlerken, biz de bugün aşıya gideceğiz..
tedbiren kızamık aşısı vurulacak, suriyelilerden ötürü dedim.
ordan buraya kızamık mı gelcek diyo :37:
di mi, küçücük bi mikrop şehirler arası yolculuk nasıl yapsın!!!

Son düzenleme:
geçen tv de bi çocuk ve ergen psikoloğu vardı.

özellikle bebeklerinizin önüne çok oyuncak koymayın.
birden o kadar fazla oyuncak görünce hangisini alayım telaşına düşer.
bu ileride oluşması muhtemel dikkat eksikliğinin temeli bi davranıştır.
bir ya da iki oyuncak koyun.
onunla zaman geçirmeyi öğrensin.
sıkılıp mızıldamaya başlayınca da hemen bi başka oyuncak koymayın önüne.
yanına oturun, dikkatini dağıtın, o oyuncakla bi süre daha geçirmesini sağlayın.
bu ondan sebatlılık (kararlılık) kazandırır.
kolayca herşeyden sıkılmaz, sabretmesini öğrenir ve tatminsizlik gibi bi duygu da yaşamaz dedi.

çok ilginç geldi bu tespitler, mantıklı da. :42:
şimdi daha az oyuncak koyuyorum ayşeciğin önüne.

şimdi bu tespitler benim bebeye gelmez diyecekler vardır aranızda.
hani bizimki hiç oyuncakla oynamaz, oyalanmaz diyorsanız, evet sanırım size bi yararı yok bu anlattıklarımın:101:

canım çok geçmiş olsun kolay bir ameliyat olmalı hemencecik olmuş kurtulmuşsun bol bol dinlen bari doruğu öpüyorum

born ve pembiş size katlmak isterdim kızlar ama 15 günlük yatışın ardından yarın maraton başlıyor sabah 6 da servise binicem off yıllardır erken kalkmıordum gözümde büyüyor artık 1 saatte serviste uyurum napalım :1: oğlumu sabahın 5.5 unda sokağa çıkarmak tedirigin ediyor beni bu gün annemlerde kalıcam ama diğer günler eşim evdeyken eve gelicez alışmam lazım Allah yardımcım olsun erken gelicem diye seviniyordum ama bu işin zorluğuda bu napalım artık taşınana kadar idare edicez

bu arada kızlar ev bakıyoruz eşim özellikle dubleks ev almaktan yana annemlerde bizimle kalacağından bu seferde beylikdüzünü tercih ediyoruz malum orda evler nispeten daha ucuz yeni binada son sistem full daireler üstelik dubleks ve iki ayrı girişli mutfak banyo iki katta da yapılı tam bizim istediğimiz tarz evler 150 bin civarlarında merkezde diyor ama tabi gidip görmek lazım şimdilik netten bakıyorum ilk fırsatta gidip birebir gezicez eşimle hayırlısıyla bu iş vesile olurda evimizide alırız inşallah bir an evvel ayrı girişli olmasının diğer avantajıda ileride üst katı kiraya verebiliriz amcamda yeni aldı aynı tarz evi beylikdüzünde üst katınıda 500 e kiraladı kredisine katkı sağlıyor bakalım hayırlısı artık

bizde havadisler böyle canlar pılımızı pırtımızı topldık oğluşla bıcı bıcılar yaptık temizlendik paklandık az sonra ananeye gidicez öpüyoruz hepinizi

canım inş istediğiniz gibi bir ev bulursunuz ama şunu söylemek istedim.bizde haftalardır beylikdüzünde fiyat araştırması yapıyoruz ayaklarımıza kara sular indi desem yeridir.önce netten baktık öyle gittik ama malesef o netteki fiyatlar çokta gerçekçi değil orda görülen evler bile yok hatta satılan başkasının olan evlerin fotolarını koyup mesela 180 lik bir evi 125 bin yazıp nete ilan koymuşlar bir gittikki bina sahibi başkası ve bir tane bile satılık yok:37: o yüzden çokta güvenme ayrıca metrobüse yakın olan yerlerin fiyatları ateş pahası bizmetrobüse 5 dk uzaklıkta hatta evin camından görünüyo önü açık direk e-5 evin önü 2+1 fiyatı 130 bin bakalım beğendik krediye başvurduk eğer çıkarsa alıcaz hayırlısı inş. hemenyandaki binada 2+1 190 bin düşün fiyatlar bu şekilde.şu sıralar gündemimizde hep bunlar olduğu için paylaşmak istedim eğer ev alıcaksanız netten değilde beğendiğiniz yerlerden direk inşaat firmasından yada sahibinden alın derim ben.

herkese günaydınnnnnnnnnnn:3:
uzun bir süredir girmedim topiğe işler güçler ama aralarda ziyaretçi olarak hep okumaya çalıştım sizleri
herkesler iyidir umarım :26:

biz hafta sonu eminönüne gittik kızıma bisiklet baktık eminönünde oyuncakçılar çarşısı varmış anacım
ben ilk defa gittim her yer oyuncak kızıma diyorum azıcık daha büyük olsaydı anne beni cennetemi getirdiniz derdin diyorum:1:

tek kötü yani yokuş üzerine kurulmuş sonuçta oyuncakçı bunlar herkes çocuguyla gelir niye yokuşa kurulmuşlar ki:47:
neyse beğendiğim bir bisiklet vardı onu bulduk fakat rengı yokmuş getirtiriz dedi eşim bir daha gelemeyiz biz buraya dedi öbür rengide
hiç hoşuma gitmedi almadık:43:
başka bir mağazada fazla beğenmesemde aldık gerçi kızım çok beğendi denemek için oturttuk kaldırınca ağlamaya başladı :1:
artık bisikletimiz var yani havalar güzelleşsin gezeriz artık:34:

herkese hayırlı bir gün diliyorum bu çarşamba kelebekim geliyor herhalde değil mi?

arya, çok emek vermişsin bacım.
100 mum ne demek yaa. eşin de ne şaşırmıştır.
sonu güzelse hikayenin (!) ne mutlu size..:1:
bi ara kısa kaçamaklar yapıyordunuz, iyi geliyordu.
acaba yine öyle bi şey ayarlayamaz mısınız, senin zamanın gelmiş bacım.:31:

hafta içi günde 2 sayfa ödev var:ssz:

Dimi yaaa?? Bana da öyle geliyor:) eşimin doğum günü 5 mayıs. Ona süpriz doğum günü falan planlıyordum acaba hepsini iptal edip bi haftasonu abant falan mı yapsak diye aklımdan geçirmiyor değilim. Bu daha çok bana hediye olur ama olsun işte şeytan dürtüyor:) doğumgünü de aradan çıkmış olur he hee:) arya ya güvenemiyorum o kadar uzak yolda:(((

Dimi yaaa?? Bana da öyle geliyor:) eşimin doğum günü 5 mayıs. Ona süpriz doğum günü falan planlıyordum acaba hepsini iptal edip bi haftasonu abant falan mı yapsak diye aklımdan geçirmiyor değilim. Bu daha çok bana hediye olur ama olsun işte şeytan dürtüyor:) doğumgünü de aradan çıkmış olur he hee:) arya ya güvenemiyorum o kadar uzak yolda:(((

ankara kayseri arası ne kadar mesafe bilmiyorum.
ama ayşecikle yolda hiç sıkıntı yaşamıyoruz, arabada çok sakin. çoğunlukla uyuyor zaten.
hani en uzak nereye gittiniz diye sorarsan. sakaryaya gittik, istanbulla arası 1,5 saat falan :101:

madem doğumgünü de yakın. bence cesur davran yap bi atraksiyon. inan sonuç hepinizi memnun eder :34:

Son düzenleme:
ankara kayseri arası ne kadar mesafe bilmiyorum.
ama ayşecikle yolda hiç sıkıntı yaşamıyoruz, arabada çok sakin. çoğunlukla uyuyor zaten.
hani en uzak nereye gittiniz diye sorarsan. sakaryaya gittik, istanbulla arası 1,5 saat falan :101:

madem doğumgünü de yakın. bence cesur davran yap bi atraksiyon. inan sonuç hepinizi memnun eder :34:
7 saat falan sürer abant galiba. Biz haftasonları kayseriye (1 saatlik yol) giderken bazen hiç sıkıntı çıkarmıyor bazende burnumdan getiriyor. O sebepten cesaret edemiyorum açıkçası.

Cuma akşamki Hazırladığım süprize gelinceee, yani o gün mahvoldum desem yeridir o kadar yoruldumki anlatamam. Ama güzel geçti. 100 tane mum aldım her yeri mumlarla kapladım. Yemek yaptım alel acele (45 dakkam vardı). Zaten eşimde tok geldi:) yemek bi işe yaramadı yani. Zatende lezzetinden emin olamamıştım:) ama ortam güzeldş, ışıklar güzeldi, ambiyans hoştu yani:)))) eşimde beğenmiş, şaşırdı baya...

E yani 100 tane mum yakmışın tabiki şaşıracak :) emeğine sağlık.

Geçmiş olsun canım. Belki ayşecikte üşütmştür o yüzden huzursuzdur. Sağlık ocağında bi sorarsın. İnşallah ayşecikte güzel güzel gelişmiştir. Bizdee yorgunuz bacım. Birazda sinirliyim bu duruma hatta. Dinlenmeye ihtiyacım var yahu kimse snlamıyor beni. Sabah kalkıp başlıyorum koşturmaya, akşam yatağa kendimi zor atıyorum. Bi nefss almak istiyorum.

Sen annesin sana nefes yok. Hatta yağmurlu günde su yok :p canım ya valla çok iyi anlıyorum ama kocalar anlamadıktan sonra biz birbirimizi anlamışız kaç yazar?? :(

tatlı tatlı yemenin .... .... ... vardır diyosun :1:
sıkı giyinmiştim ama belki de orada üşüttüm.
ama evde tshirtle gezdim dün. eşim güneşe aldanıyorsun ince giyiniyorsun ondan diyor.
sanırım haklı.. :25:

ayşeciğin şuan 6 dişi var.
dün gece nete girdim baktım. sonra hangi dişler çıkıyor diye.
alt yandakiler var sırada 10-16 ay yazıyordu.
ara ara bakıyorum ben de. bakalım diş mi?
aman hasta olmasın da:30:

eşimle sabah malum haberi izlerken, biz de bugün aşıya gideceğiz..
tedbiren kızamık aşısı vurulacak, suriyelilerden ötürü dedim.
ordan buraya kızamık mı gelcek diyo :37:
di mi, küçücük bi mikrop şehirler arası yolculuk nasıl yapsın!!!

Hayal ettim: bir miktop almış eline bir çanta binmiş bir otobüse hahahha.

nkolik, bi ses ver bacım. nerelerdesin, iyi misin?:43:

Evet ya yok hatun ortalıkta :(

7 saat falan sürer abant galiba. Biz haftasonları kayseriye (1 saatlik yol) giderken bazen hiç sıkıntı çıkarmıyor bazende burnumdan getiriyor. O sebepten cesaret edemiyorum açıkçası.

Ay yakın bi yerlere gidin yahu işiniz mi yok bi hafta sonu için onca yol???? Bi de bu erkek milletine çok öyle süprizler bence. Bugün tam solumdan kalkmış bir feministim hahhaa

geçen tv de bi çocuk ve ergen psikoloğu vardı.

özellikle bebeklerinizin önüne çok oyuncak koymayın.
birden o kadar fazla oyuncak görünce hangisini alayım telaşına düşer.
bu ileride oluşması muhtemel dikkat eksikliğinin temeli bi davranıştır.
bir ya da iki oyuncak koyun.
onunla zaman geçirmeyi öğrensin.
sıkılıp mızıldamaya başlayınca da hemen bi başka oyuncak koymayın önüne.
yanına oturun, dikkatini dağıtın, o oyuncakla bi süre daha geçirmesini sağlayın.
bu ondan sebatlılık (kararlılık) kazandırır.
kolayca herşeyden sıkılmaz, sabretmesini öğrenir ve tatminsizlik gibi bi duygu da yaşamaz dedi.

çok ilginç geldi bu tespitler, mantıklı da. :42:
şimdi daha az oyuncak koyuyorum ayşeciğin önüne.

şimdi bu tespitler benim bebeye gelmez diyecekler vardır aranızda.
hani bizimki hiç oyuncakla oynamaz, oyalanmaz diyorsanız, evet sanırım size bi yararı yok bu anlattıklarımın:101:

çok mantıklı gerçekten yazıyı okur okumaz kaldırdım önünden oyuncakları sadece 2 tane bıraktım :13:

E yani 100 tane mum yakmışın tabiki şaşıracak :) emeğine sağlık.

Sen annesin sana nefes yok. Hatta yağmurlu günde su yok :p canım ya valla çok iyi anlıyorum ama kocalar anlamadıktan sonra biz birbirimizi anlamışız kaç yazar?? :(

Evet ya yok hatun ortalıkta :(

Ay yakın bi yerlere gidin yahu işiniz mi yok bi hafta sonu için onca yol???? Bi de bu erkek milletine çok öyle süprizler bence. Bugün tam solumdan kalkmış bir feministim hahhaa

Çok doğru söylüyorsun valla. 2 gündür bende solumdan solumdan kalkıyorum galiba. Gıcık oluyorum adama. Söylüyorum da zaten. Ben o kadar uğraşıyorum koşturuyorum, elde ne var? Hiç.
Değmeez bunlara biliyorum ama o nçbenim doğumda falan çok süprizler yapmıştı bende o yüzden yapmak istiyorum. Birde hiç bu kadar büyük süprîzler yapamadım ben ona.

günaydın kızlar..
geçmişe bakamadım, inş haftasonunuz iyi geçmiştir.
emirgan diye planlıyorduk, dün çamlıcaya gittik. erken saatte pek kimse de yoktu.
gezdik, yaptık kahvaltımızı.
lalelerin son zamanı. gönlümüz oldu yine de :31:

ayşecik son iki gündür gece gündüz çok mızmız.
gece saat başı kalkıyor, gündüzse keyifsiz, herşeye mıkırdıyor.. deli gibi uykusu olduğu halde uyumuyor.
dün gece ağrı kesici verip yatırdım.
bu filmi daha önce görmüştüm, sonunda diş gelmişti.
bakalım bu seferkinin hikmeti ne..

ben de üşüttüm sanırım, midem çok feci bulanıyor.:25:
bi de afedersiniz ishal olmuşum. yediğim bi şey mi dokundu, bilemiyorum.. :26:
gece uyuyamadım, kalktım oturdum.
elimi ağzıma sokup kusma işini oldum olası beceremiyorum.
hey gidi günler hamileyken günde 7-8 kez istifra ediyordum, ne zordu:50:

sabah tvde izledim, sanırım adanada bi bebek kızamıktan ölmüş.. :43:
9 ayımız doldu, bugün toparlanabilirsem sağlık ocağına gidicem.
aşı ve kilo boy kontrolü için..

rabiş, çarşamba günü dönüyor. :46:
sizde ne var ne yok?

geçmiş olsun canım nane limon iyi gelir midene.. çamlıca da nerde yaptınız kahvalti bu hafta bizde gidecektik. cumartesi english home gittim kizin yatagiini aldık. gun bitti.. pazarda hava kötüydü temizlik yaptık bizde

Gecmis olsn nfk ins ikinizde hemencik atlatrsnz bnmde bgn uzerimde bi uyusukluk var havadan snrm aksamda misafirim var ama kolumu kaldirasim gelmiyo

bıktım bunaldım 3.dişimizi çıkartıyor ucu çıktı şu 2 ort değilde onun hemen yanındaki diğer dişleride hep şişmiş ne uyku ne bişey sürekli mama diye ağlıyor karnı tok olduğu halde ne istiyor neye mama meme diyor anlamıyorum :43::43::43:

vizelerim yaklaştı bavul hazırlancak yemek bile yemeye iştahım yok :43::43:

bıktım bunaldım 3.dişimizi çıkartıyor ucu çıktı şu 2 ort değilde onun hemen yanındaki diğer dişleride hep şişmiş ne uyku ne bişey sürekli mama diye ağlıyor karnı tok olduğu halde ne istiyor neye mama meme diyor anlamıyorum :43::43::43:

vizelerim yaklaştı bavul hazırlancak yemek bile yemeye iştahım yok :43::43:

Allah yardımcınız olsun canım ikiyi cikartana kadar anamız ağladı üçüncüde de ayni sıkıntı oluyor demskki yandik ..kizim daha rahat çıkartmıştı

a haah:9::9::9:
kız kısa ve net öyle espriler yapıyorsunki bazen helal sana:46::1:

geçmiş olsun canım nane limon iyi gelir midene.. çamlıca da nerde yaptınız kahvalti bu hafta bizde gidecektik. cumartesi english home gittim kizin yatagiini aldık. gun bitti.. pazarda hava kötüydü temizlik yaptık bizde
saol bacım, sabahtan beri nane limon yapıcam güya..
hala içmedim:ssz:
yanımıza kahvaltılık aldık, oradan da gözleme çamlıca simidi alır yaparız diye.
adamlar ne gözleme yapmış, ne simit var.:47:
çay aldık, çörek, poğaça. kv kek yapmış. bi de kahvaltılıklar. doyurduk karnımızı.
tesiste de kahvaltı yaparız ama hem manzarayı göremiyorsun, hem de bi tırt değil kahvaltı mönüsü. :100:
böylesi daha keyifli oldu. :31:

hakikaten hava serindi, bugün de öyle. kalorifer yaktık..
yeni yatağınız da hayırlı olsun, mışıl mışıl uyusun içinde :16:

bi de hava kötüyken temizlik yapmak daha zul geliyor bana.
ama hava açınca, bütün nevresimleri, perdeleri, havluları yıkayasım, halıları silesim, yerleri silip süpüresim geliyor. :9:

bıktım bunaldım 3.dişimizi çıkartıyor ucu çıktı şu 2 ort değilde onun hemen yanındaki diğer dişleride hep şişmiş ne uyku ne bişey sürekli mama diye ağlıyor karnı tok olduğu halde ne istiyor neye mama meme diyor anlamıyorum :43::43::43:vizelerim yaklaştı bavul hazırlancak yemek bile yemeye iştahım yok :43::43:
Allah kolaylık versin ne diyeyim bacım..:25:
sürekli emmek istemesi, kendini avutmaya çalışmasından. ne istiyorsa yapmaya çalış.
inş bir iki gün içinde patlar da dişi, rahatlarsınız ikiniz de..
derslere de çok takılma. vize sonuçta.
finale kurtarırsın inş.

sağlık ocağına gittik, aşımız da yapıldı.
bir hafta on gün sonra, teninde kızarıklık, döküntü gibi ateş gibi tepkiler verebilir.
takip et dedi.

boy 72 cm ve kilo 8 kg.
herşey yolunda.:16:

a haah:9::9::9:
kız kısa ve net öyle espriler yapıyorsunki bazen helal sana:46::1:

saol bacım, sabahtan beri nane limon yapıcam güya..
hala içmedim:ssz:
yanımıza kahvaltılık aldık, oradan da gözleme çamlıca simidi alır yaparız diye.
adamlar ne gözleme yapmış, ne simit var.:47:
çay aldık, çörek, poğaça. kv kek yapmış. bi de kahvaltılıklar. doyurduk karnımızı.
tesiste de kahvaltı yaparız ama hem manzarayı göremiyorsun, hem de bi tırt değil kahvaltı mönüsü. :100:
böylesi daha keyifli oldu. :31:

hakikaten hava serindi, bugün de öyle. kalorifer yaktık..
yeni yatağınız da hayırlı olsun, mışıl mışıl uyusun içinde :16:

bi de hava kötüyken temizlik yapmak daha zul geliyor bana.
ama hava açınca, bütün nevresimleri, perdeleri, havluları yıkayasım, halıları silesim, yerleri silip süpüresim geliyor. :9:

Allah kolaylık versin ne diyeyim bacım..:25:
sürekli emmek istemesi, kendini avutmaya çalışmasından. ne istiyorsa yapmaya çalış.
inş bir iki gün içinde patlar da dişi, rahatlarsınız ikiniz de..
derslere de çok takılma. vize sonuçta.
finale kurtarırsın inş.

aa süper kendin götürüp yapabiliyorsun çok iyi :52:

Pembehipopotm nfk elifnaz sizlerede tesekkrederm kizlar iyi dileklrnz icin pembehipopotm malesef omur boyu bi ilac var onu kullaicm hormon dengesni saglmk icin bide arada kan tahlili yaptrip ilacmn dozunu ayarlatcm okadar..bu yasta bunuda gordk rabbim beternden korusun bida sagligimzla sinamasn..

Back
X