Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

artık koca kız olacak annesi traş ettirme bence.
kafasını traş etme
çok tuhaf oluyor hoş gözükmüyor.bebekliğinde neysede:34:
onun yerine uzayınca makasla uçlarından aldırırırsın.o zamanda gür çıkıyor.
ben kızıma hep öyle yapmıştım sık sık kestirirdim bazende annem keserdi.
ama kazıtmadım hiç.şimdide tokalara sığmıyor.geçen kat kesti kuaför.
maşallah ne kadar çok saçı var dedi:nazar:
hay maşallah..:nazar:
benim de çocukluğumda çoktu saçlarım.
okuldayken bitlendiğimi bilirim.. :9::9::9:
annem söylenirdi uğraşırken, bu kadar saç uğraşıyoruz diye :1:

ben de tam ayaklandığı zaman kel olsun istemem :30:
bi yandan da benim gibi üç beş tel saçı olsun istemiyorum.:37:
babasına benzersee, oo tamam.
gür kalın saçlı bi kız olur.. :8:

hele bi yaz gelsin de.. :31:

Aryam ve dilanaz sagolun kizlar ..isalah sonuclarda iyi ckar tam anlattgn gbi arya vala omur boyu ilac kullancm hicte sevmm ilac kullanmyi ama mecburum toparladm baya 1hafta oldu dun gezmeye gttim mesela sikldm 1hafta evde tikildm :) alah dermanini verdi ck sukurde atlattik rabbim beternden korusun

bıktım bunaldım 3.dişimizi çıkartıyor ucu çıktı şu 2 ort değilde onun hemen yanındaki diğer dişleride hep şişmiş ne uyku ne bişey sürekli mama diye ağlıyor karnı tok olduğu halde ne istiyor neye mama meme diyor anlamıyorum :43::43::43:

vizelerim yaklaştı bavul hazırlancak yemek bile yemeye iştahım yok :43::43:

Canım çabucak atlatın inşallah bu günleri :(

a haah:9::9::9:
kız kısa ve net öyle espriler yapıyorsunki bazen helal sana:46::1:

saol bacım, sabahtan beri nane limon yapıcam güya..
hala içmedim:ssz:
yanımıza kahvaltılık aldık, oradan da gözleme çamlıca simidi alır yaparız diye.
adamlar ne gözleme yapmış, ne simit var.:47:
çay aldık, çörek, poğaça. kv kek yapmış. bi de kahvaltılıklar. doyurduk karnımızı.
tesiste de kahvaltı yaparız ama hem manzarayı göremiyorsun, hem de bi tırt değil kahvaltı mönüsü. :100:
böylesi daha keyifli oldu. :31:

hakikaten hava serindi, bugün de öyle. kalorifer yaktık..
yeni yatağınız da hayırlı olsun, mışıl mışıl uyusun içinde :16:

bi de hava kötüyken temizlik yapmak daha zul geliyor bana.
ama hava açınca, bütün nevresimleri, perdeleri, havluları yıkayasım, halıları silesim, yerleri silip süpüresim geliyor. :9:

Allah kolaylık versin ne diyeyim bacım..:25:
sürekli emmek istemesi, kendini avutmaya çalışmasından. ne istiyorsa yapmaya çalış.
inş bir iki gün içinde patlar da dişi, rahatlarsınız ikiniz de..
derslere de çok takılma. vize sonuçta.
finale kurtarırsın inş.

Bunca yazmışsın da sor bana ben neye takıldım?? GÖZLEMEEEEEEE :) olsa da yesek ya...

sağlık ocağına gittik, aşımız da yapıldı.
bir hafta on gün sonra, teninde kızarıklık, döküntü gibi ateş gibi tepkiler verebilir.
takip et dedi.

boy 72 cm ve kilo 8 kg.
herşey yolunda.:16:

Bizide aramışlar sağlık ocağından bugün gelin yapalım diye. Cuma kına gecesi ,cmt düğün var, pazar günü de ankaraya gitmeyi planlıyoruz o yüzden acaba bir hafta sarkıtsammı diye düşünüyorum. Eşim de hemen yaptıralım diyo. Yan etkisi çok mu kötü ki bunun?? Niye 1 hafta 10 gün sonra etkisi çıkıyo?? Kalçadan mı koldan mı?? İstediğin sorudan başlayabilirsin canikom :)

Pembehipopotm nfk elifnaz sizlerede tesekkrederm kizlar iyi dileklrnz icin pembehipopotm malesef omur boyu bi ilac var onu kullaicm hormon dengesni saglmk icin bide arada kan tahlili yaptrip ilacmn dozunu ayarlatcm okadar..bu yasta bunuda gordk rabbim beternden korusun bida sagligimzla sinamasn..

Canım genç yaşta cidden zor bi durum ama Allah beterinden korusun. Neler neler var....

Bnmkinin de hic yoj kizariklik sisme belirti bile yok ama sinir krizi var o da bnde!!@delirmek uzereyim bu saat oldu jahvalti edemedim yogurdunu mayalicam ona bile izin vetmiyo bi sn yerinde durmuyo surekli mizmiz huyu boyle bunun dogfugubdan hu yana ha degiscek dedim ama yoook huni takicam bulusmada beni oyle tanirsiniz ztnnnnn

Kıyamam sanaaaa. Yazından belli zaten huninin yakınlığı :) telden giriyosun sanırım çünkü ben de yazarken böyle tuhaf kelimeler çıkarıyorum :)

Bizim ki de acaba dis mı falan dıyorduk ama salya uykusuzluk surekli elimizi tutup ağzına götürmeye calışma ( hatta babasının elini ısırıp kanattı) mememi ısırma ki en fenası bu:( cok acıyor ama demekti onun canida nası acıyor yavrum benim sonra iştahsızlık hepsi bı araya gelince anladık ki bu kesin diş. alttakilerin yanlarındakiler diyorum ama biz üst on disleri çıkarmadan yandakileri çıkarmıştık biz de sıra pek işlemiyor arka çiğneme dişlerini bile çıkarabilir;))

Bı de hisi sorucam biz 1 ay erken doğmamıza rağmen 7. Ve 8. Dişlerimizi çıkarıyoruz ama halen kafada saç yok;) esim bu cocuğun yediği yemek içtiği anne sütleri dişe gidiyo sac ondan cikmiyo diye bı teori attı ortaya:) bolca dısı çıkan anneler bebislerinizin sac durumu nedir ya da sizce bı alakası var mıdır? Artık erkek sanmalarından bıktım valla

Sarışın mı kızın?? Sarışınlar kabak oluyo da :) aman boşver ilerde uzyacak o saçlar bi de kuaför masrafı çıkacak ;)

ayşecik doğduğunda pey saçı vardı.
2. aydan sonra dökülmeye başladılar.
biz de traş edelim hepsi bir büyüsün dedik. 3. ayda sıfıra vurduk kafayı.
önce önlerde hafif yanlarda çıktı, sonra tepe ve arka da kapandı.
bu ara epey hızlı büyüyor saçları.
ama hala toplayacak kadar değil.
saç bandı takamıyorduk, babası nazar değecek diye taktırmıyordu:37:
şimdilerde bandana takıyorum, çok şirin oluyor, kız olduğu da meydana çıktı..:1:
babası ona da hayt huyt ediyor, ama o kadaaan da değil yaniii:19:

muhtemelen yazın bir iki kez daha traş edicez saçları gür ve kalın çıksın diye, bakalım.
ama saçla dişin alakası olduğunu sanmıyorum.

Ya traş etmeyinnnnnnnnn. Zaten onunla alakası yokmuş ilerki yıllarda saçlarının gür vs olmasının. Genetik denen bişi var sonuçta. Uzasın saçları lüle lüle olsun :)

Kızlar bu arada söylemeyi unuttum. Bugün doktora gittik hırıltımız için. Hırıltımız geçmiş. İki gün daha alerji şurubunu kullanacakmışız. Büyüklerde hafif nezle yapan şey bebişlerde böyle hırıltı ve geniz akıntısı yaparmış. Bebişler hasta olmasınnnnnnnnn :)

Bunca yazmışsın da sor bana ben neye takıldım?? GÖZLEMEEEEEEE :) olsa da yesek ya...

Bizide aramışlar sağlık ocağından bugün gelin yapalım diye. Cuma kına gecesi ,cmt düğün var, pazar günü de ankaraya gitmeyi planlıyoruz o yüzden acaba bir hafta sarkıtsammı diye düşünüyorum. Eşim de hemen yaptıralım diyo. Yan etkisi çok mu kötü ki bunun?? Niye 1 hafta 10 gün sonra etkisi çıkıyo?? Kalçadan mı koldan mı?? İstediğin sorudan başlayabilirsin canikom :)
a hahh!!! valla ne yalan söyleyeyim, benim de canım gözleme istiyor..
kim yapar, kim yapar?!!!
tabiki, rabiiiiş:76:

aşıyı birkaç gün bir hafta ötelemenin sorun olacağını sanmam.
vurduğu aşı 1 yaşında yapılan kızamık, kızamıkçık ve kabakulak karması, kampanya aşı dedi, ne demekse:44:
yan etkisi olur mu ateş falan dedim. bir hafta on gün sonra deride döküntü ve ateş olabilir.
ama ben şimdiye kadar hiç rastlamadım. yine de aklında bulunsun diye söylüyorum dedi.
38 ve üzeri ateşte mutlaka ateş düşürücü şurup, kusuyorsa fitil kullan diye uyardı.
enjeksiyon da ne koldan ne kalçadan. bacağın üstünden yapıyorlar :25:
başka bi hemşire geldi tuttu bacaklarını. ben de kollarını tuttum, dikkatini dağıttım.
ama sadece iğne girişinde bi ciyakladı sonra gülücük attı durdu. :82:

Son düzenleme:
Pembehippom pc acmaya fırsat olmuyor ki şu anda açtım pcyi uzun uzun yazarım artık fırsat olursa o da :)) kızamık aşısında benim oğlan hiç ağlamadı yan etkisi de hiç olmadı diyebilirim bence yap kurtul...

Cinconumun bugün yeni işinde ilk günü umarım iyi geçmiştir canım benim ve mesaj kutunu da en kısa sürede boşaltabilirsen acaba mümkünmüüükiii

Kızlar ne zamandır size bişey soracam telden yazmak zor geliyor...Şimdik bizim evlendiğimizden beri ailecenek umre planımız var hatta evlenmeden önceden beri ben memleketteyken kp demiş çekirdek aile olarak bu yaz 40 günlük ramazan umresi yapalım tüm masraflar benden önce çook çok sevindim çünkü bi süredir hacca yazılıyoruz çıkmadı bu yılda çıkmadığı gün bu haberi alınca birden gözüm parladı annem yasiri bana bırakırsınız diyo ama ben onsuz o kadar vakit duramam bir de memeden kesmek zorunda kalıcam ee götürsem benimkinin nasıl bir tip old. biliyosunuz orda ne hallerde olurum bilmiyorum off kafam karıstı gerçi bi kaç gündür ses kesildi tekrar sorulmadı ama birden açılır konu muhtemelen bende sizin fikirlerini almak istedim sizce ne yapmalıyım oraları görmeyi çook çok istiyorum ama :44::44: gidenler varsa özellikle umreye özellikle ramazan umresi bizimkiler gibi bebeklerle nasıl olur sizcee

Selam kızlar fırsat bulupta giremiyorum. Oğlan iyice kuduruk oldu, 1 dakika yerinde durmuyor bende peşinde tabiiii:27::27:
Azı dişleri çıkıyor biraz sıkıntılıyızzz, gece uykularımızı etkiledi biraz kuzummm sürekli parmAkları ağzında arkaya arkaya kaşıyıp duruyor. İştahınıda etkilyor tabiii bazen hiç yiyesi yok:50:

7 saat falan sürer abant galiba. Biz haftasonları kayseriye (1 saatlik yol) giderken bazen hiç sıkıntı çıkarmıyor bazende burnumdan getiriyor. O sebepten cesaret edemiyorum açıkçası.

Abant için 7 saatlik yol çekilmez bence cnm ya kayseriye yakın kapadokya yokmu bence orasıda çok güzel. Peri bacalarına çok güzel oteller yapmışlar oralarada bakabilirsin:34:

tuğçe çok geçmiş olsuuuuunnnnn

a hahh!!! valla ne yalan söyleyeyim, benim de canım gözleme istiyor..
kim yapar, kim yapar?!!!
tabiki, rabiiiiş:76:

aşıyı birkaç gün bir hafta ötelemenin sorun olacağını sanmam.
vurduğu aşı 1 yaşında yapılan kızamık, kızamıkçık ve kabakulak karması, kampanya aşı dedi, ne demekse:44:
yan etkisi olur mu ateş falan dedim. bir hafta on gün sonra deride döküntü ve ateş olabilir.
ama ben şimdiye kadar hiç rastlamadım. yine de aklında bulunsun diye söylüyorum dedi.
38 ve üzeri ateşte mutlaka ateş düşürücü şurup, kusuyorsa fitil kullan diye uyardı.
enjeksiyon da ne koldan ne kalçadan. bacağın üstünden yapıyorlar :25:
başka bi hemşire geldi tuttu bacaklarını. ben de kollarını tuttum, dikkatini dağıttım.
ama sadece iğne girişinde bi ciyakladı sonra gülücük attı durdu. :82:

Kelebek anca eskişehir semalarında uçsun dursun :p bi lahmacun yapıp bana önerecekti sene 1970 :p bunları okuyup beni boğsun hahaha. Yarın kısmetse güne gideceğim; orda abarmadan hamurişine doyarım inşallah ;) aşıyı da yaptıralım bakalım. Kendi ülkemin dertleri yetmiyordu bi de suriyeliler geldi.

Pembehippom pc acmaya fırsat olmuyor ki şu anda açtım pcyi uzun uzun yazarım artık fırsat olursa o da :)) kızamık aşısında benim oğlan hiç ağlamadı yan etkisi de hiç olmadı diyebilirim bence yap kurtul...

Cinconumun bugün yeni işinde ilk günü umarım iyi geçmiştir canım benim ve mesaj kutunu da en kısa sürede boşaltabilirsen acaba mümkünmüüükiii

Kızlar ne zamandır size bişey soracam telden yazmak zor geliyor...Şimdik bizim evlendiğimizden beri ailecenek umre planımız var hatta evlenmeden önceden beri ben memleketteyken kp demiş çekirdek aile olarak bu yaz 40 günlük ramazan umresi yapalım tüm masraflar benden önce çook çok sevindim çünkü bi süredir hacca yazılıyoruz çıkmadı bu yılda çıkmadığı gün bu haberi alınca birden gözüm parladı annem yasiri bana bırakırsınız diyo ama ben onsuz o kadar vakit duramam bir de memeden kesmek zorunda kalıcam ee götürsem benimkinin nasıl bir tip old. biliyosunuz orda ne hallerde olurum bilmiyorum off kafam karıstı gerçi bi kaç gündür ses kesildi tekrar sorulmadı ama birden açılır konu muhtemelen bende sizin fikirlerini almak istedim sizce ne yapmalıyım oraları görmeyi çook çok istiyorum ama :44::44: gidenler varsa özellikle umreye özellikle ramazan umresi bizimkiler gibi bebeklerle nasıl olur sizcee

Yapıp kurtulacağım canım inşallah çarşambaya diye düşünüyorum. Umre konusuna gelirsek. Öncelikle görmek isteyen herkese Allah'ım kendi gözleri ile görmeyi nasip etsin. Oralardaki huzur anlatılmaz yaşanır. Biz geçen şubat gitmiştik ki ben 4 aylık hamileydim. Bir sürü çocuğu ile gelen var ama brn olsam hayatta gitmem. İbadetini yapmakla mı uğraşacaksın bebeğinke mi?? Ha ama kalabalık bir ekip olacaksanız ve tek bebek seninki ise ve başkaları da onunla ilgilenecekse bi nebze olabilir. Gerçi ozaman da olmaz bence çünkü bunların eşref saatleri belli olmuyo ki ;) orda bi de taşıman gerekecek sürekli ufaklığı ezilmesin falan diye. Okadar süre annene bırakman da zor olur diye düşünüyorum hem senin açından hem de oğluşun açısından. Yani bence bekle 3 yaşına gelsin ozaman gidin. Hem ramazan da az geri gelmiş olur havalar açısından. Gerçi orda mayıs haziran da fecidir de Allah'ım ona göre sevabını da verir muhakkak. Umarım kafanı karıştırmamışımdır bunlar benim görüşlerim :)

Kelebek anca eskişehir semalarında uçsun dursun :p bi lahmacun yapıp bana önerecekti sene 1970 :p bunları okuyup beni boğsun hahaha. Yarın kısmetse güne gideceğim; orda abarmadan hamurişine doyarım inşallah ;) aşıyı da yaptıralım bakalım. Kendi ülkemin dertleri yetmiyordu bi de suriyeliler geldi.

Yapıp kurtulacağım canım inşallah çarşambaya diye düşünüyorum. Umre konusuna gelirsek. Öncelikle görmek isteyen herkese Allah'ım kendi gözleri ile görmeyi nasip etsin. Oralardaki huzur anlatılmaz yaşanır. Biz geçen şubat gitmiştik ki ben 4 aylık hamileydim. Bir sürü çocuğu ile gelen var ama brn olsam hayatta gitmem. İbadetini yapmakla mı uğraşacaksın bebeğinke mi?? Ha ama kalabalık bir ekip olacaksanız ve tek bebek seninki ise ve başkaları da onunla ilgilenecekse bi nebze olabilir. Gerçi ozaman da olmaz bence çünkü bunların eşref saatleri belli olmuyo ki ;) orda bi de taşıman gerekecek sürekli ufaklığı ezilmesin falan diye. Okadar süre annene bırakman da zor olur diye düşünüyorum hem senin açından hem de oğluşun açısından. Yani bence bekle 3 yaşına gelsin ozaman gidin. Hem ramazan da az geri gelmiş olur havalar açısından. Gerçi orda mayıs haziran da fecidir de Allah'ım ona göre sevabını da verir muhakkak. Umarım kafanı karıştırmamışımdır bunlar benim görüşlerim :)

Oncelikle Allah kabul etsin ve devamini nasip etsin ins cnm..hamileyken bnde cok istedm ama olmadi simdide firsat gecmisken tepersem ya bi daha goremezsem diyorm grup 6 kisi ama bi bebek daha var ve esimden baskasinin bizimkiyle cok da ilgilenecegini sanmiyrm bncede baya zor olacak gidersem ama cok da istiyor iste insan cok saol cnm fikirlerin icin

Oncelikle Allah kabul etsin ve devamini nasip etsin ins cnm..hamileyken bnde cok istedm ama olmadi simdide firsat gecmisken tepersem ya bi daha goremezsem diyorm grup 6 kisi ama bi bebek daha var ve esimden baskasinin bizimkiyle cok da ilgilenecegini sanmiyrm bncede baya zor olacak gidersem ama cok da istiyor iste insan cok saol cnm fikirlerin icin

Amin canım. Hakkınızda hayırlısı ve gönlünüze göre olanı olsun inşallah :)

Günaydınlar herkeseeeeeeeeee. Bol güneşli bir gün diliyorum ama olacağını sanmıyorum; meteroloji denen bişi var sonuçta :D

Günaydınlar herkeseeeeeeeeee. Bol güneşli bir gün diliyorum ama olacağını sanmıyorum; meteroloji denen bişi var sonuçta :D

yine sabah sabah gülümsettin beni.. :1:
hepinize günaydın..

minita çok geçmiş olsun canım.
ben de ayşecik doğduğundan beri en kötü gecemizi geçirdim.
akşam uyudu. yarım saat sonra çığlık atarak uyandı.
nasıl ağlıyor bağıra çağıra. emmiyor, kucağımda gezdiriyorum durmuyor.
calpol verdim. bir saat sonra uyudu. sonra tekrar.:25:
kuzum, doğru düzgün uyuyamadı. ben de hiç yoksa 15 kez falan kalkmışımdır yani..:50:

born, canım biz 2011 senesi nisanda gittik.
çocuk olmadan önce manevi bi temizlik olsun, oraları da görelim diye.
iyi ki de gitmişiz.. yaptığımız en güzel şeydi.:16:
mutlaka gençken gitmek gerekiyor..:34:

gelelim tecrübelere:
ramazan umresi fikren çok güzel lakin, en sıcak zaman ve oruçlusun.
bence umreye kalabalık gitmek sanılanın aksine çok iyi değil.
en iyisi eşinle gitmek, ki o bile bazen sana pranga oluyor.
mesela ben kabede durmak, ibadet etmek, hiçbirşey yapmasam bile izlemek istiyorum.
adam, hadi otele gidelim az uyuyalım diyor.:100:
kafa dengi falan hikaye yani.
bence umre hac insanın en özgür en bağımsız en sorumsuz olması gereken yer.
o yüzden bebekle, yaşlıyla ben tercih etmem.
fikrime göre en iyi kafa dengi arkadaş bile orada insana bağ olur.
sen çıkıp tavaf yapmak istersin, o hadi çıkalım der.
sen hz peygamberin ayak ucunda öylece durup tefekkür etmek istersin.
o hadi acıktım çıkalım der.:99:

200 kişilik kafileye bir iki umre haricinde hiç dahil olmadık, sürekli eşimle yalnız takıldık.
kafile bile insanın elini kolunu bağlıyor.
başkan tutmuş sizi hurma bahçesine götürcem diyor, kardeşim istemiyorum siz gidin.
yok illa alışveriş yerlerini dükkanlarını gezdirecek alışveriş yaptırtacak.
bana zaman kaybıdır açıkçası. ben oraya ibadete gitmişim, Allaha, rasulune misafir gitmişim.
alışverişe değil. :19:
(zemzem hurma tabiki alınacak. ama geri kalan her şey ama herşey booooş. gereksiz.
zemzemi bizzat kabenin içindeki musluklardan doldurdum.
hurmayı da sora sora, hurma haline gittik. istediğmiz gibi gezdik, seçtik, pazarlık yaptık aldık.
kafile başkanına kalsaydı, anlaşmalı olduğu bi yerden (!) aldıracaktı bize.:19:
bu şekilde alışveriş yapanların hurma kargosu kendileri vardıktan 10 gün sonra ellerine gececeği için
bir daha çarşıya çıkıp bir kaç kg daha hurma aldılar, elleri boş dönmesinler diye.
bizimse hurmamız bile yanımızdaydı.)

nur dağına, sevr dağına çıktık. yaşlısı olan çıkamıyor. bebeği olan hakeza.:50:
2-3 sene sonra tekrar bi umre yapmak istiyoruz.
bu sefer kafileyle de gitmeyeceğiz. zamanı, otelleri, biletleri inş kendimiz ayarlayacağız.:31:

netice-i kelam; ailece umreye gitmek çok güzel bi fikir olmakla birlikte dezavantajları olan bi durum.
ötesinde, sen alışveriş merkezinde bile rahat gezemediğin bi bebeyle oralarda ancak heder olursun :50:
çocuk bakmaktan, vakit namazlarını bile kılamazsın.
karar tabiki senin, ancak ramazan umresi en sıcak zaman, bir de oruçlu olcaksın düşün.
üzerine yasir, bi de eşin, bi de o, bi de şu oranın tadını alamazsın.
ötesinde oranın havası başka, iklimi başka. yetişkinler bile etkileniyor, ki el kadar bebe inan bütün düzeni değişebilir.
uyumaz, yemez. durmaz :25:

biz hac için yazılalım diyorduk, hamile kalınca, eşime dedimki yazılmayalım.
eğer çıkarsa bebek küçük bırakamam, e hacca da ayşecikle gidersek ona bakmaktan ibadetimi yapamam.
bir kere elime geçecek bi fırsatı bu şekilde harcamak istemiyorum.
hala da aynı düşüncedeyim.

Son düzenleme:
anaaaam, ne çok yazmışım.:27:
inanın kendimi tutmasam daha da yazarım ya, kusuruma bakmayın. :17:

Günaydıınn tatlı annişleer...iyisiniz inş bugün canlar...
Selam kızlar fırsat bulupta giremiyorum. Oğlan iyice kuduruk oldu, 1 dakika yerinde durmuyor bende peşinde tabiiii:27::27:
Azı dişleri çıkıyor biraz sıkıntılıyızzz, gece uykularımızı etkiledi biraz kuzummm sürekli parmAkları ağzında arkaya arkaya kaşıyıp duruyor. İştahınıda etkilyor tabiii bazen hiç yiyesi yok:50:

Abant için 7 saatlik yol çekilmez bence cnm ya kayseriye yakın kapadokya yokmu bence orasıda çok güzel. Peri bacalarına çok güzel oteller yapmışlar oralarada bakabilirsin:34:

tuğçe çok geçmiş olsuuuuunnnnn

Kapadokyayı ezberledik artık canım ya. Yakın, gidilebilecek yerleri tükettik:) zaten mantıklı gelmedi kendimi yaza saklasam daha iyi olacak.

NFK hiç böyle düşünmemiştim. Aksine gidilebilir diye düşünüyordum. Ama haklısın mantıklı geldi anlattıkların.

yine sabah sabah gülümsettin beni.. :1:
hepinize günaydın..

minita çok geçmiş olsun canım.
ben de ayşecik doğduğundan beri en kötü gecemizi geçirdim.
akşam uyudu. yarım saat sonra çığlık atarak uyandı.
nasıl ağlıyor bağıra çağıra. emmiyor, kucağımda gezdiriyorum durmuyor.
calpol verdim. bir saat sonra uyudu. sonra tekrar.:25:
kuzum, doğru düzgün uyuyamadı. ben de hiç yoksa 15 kez falan kalkmışımdır yani..:50:

born, canım biz 2011 senesi nisanda gittik.
çocuk olmadan önce manevi bi temizlik olsun, oraları da görelim diye.
iyi ki de gitmişiz.. yaptığımız en güzel şeydi.:16:
mutlaka gençken gitmek gerekiyor..:34:

gelelim tecrübelere:
ramazan umresi fikren çok güzel lakin, en sıcak zaman ve oruçlusun.
bence umreye kalabalık gitmek sanılanın aksine çok iyi değil.
en iyisi eşinle gitmek, ki o bile bazen sana pranga oluyor.
mesela ben kabede durmak, ibadet etmek, hiçbirşey yapmasam bile izlemek istiyorum.
adam, hadi otele gidelim az uyuyalım diyor.:100:
kafa dengi falan hikaye yani.
bence umre hac insanın en özgür en bağımsız en sorumsuz olması gereken yer.
o yüzden bebekle, yaşlıyla ben tercih etmem.
fikrime göre en iyi kafa dengi arkadaş bile orada insana bağ olur.
sen çıkıp tavaf yapmak istersin, o hadi çıkalım der.
sen hz peygamberin ayak ucunda öylece durup tefekkür etmek istersin.
o hadi acıktım çıkalım der.:99:

200 kişilik kafileye bir iki umre haricinde hiç dahil olmadık, sürekli eşimle yalnız takıldık.
kafile bile insanın elini kolunu bağlıyor.
başkan tutmuş sizi hurma bahçesine götürcem diyor, kardeşim istemiyorum siz gidin.
yok illa alışveriş yerlerini dükkanlarını gezdirecek alışveriş yaptırtacak.
bana zaman kaybıdır açıkçası. ben oraya ibadete gitmişim, Allaha, rasulune misafir gitmişim.
alışverişe değil. :19:
(zemzem hurma tabiki alınacak. ama geri kalan her şey ama herşey booooş. gereksiz.
zemzemi bizzat kabenin içindeki musluklardan doldurdum.
hurmayı da sora sora, hurma haline gittik. istediğmiz gibi gezdik, seçtik, pazarlık yaptık aldık.
kafile başkanına kalsaydı, anlaşmalı olduğu bi yerden (!) aldıracaktı bize.:19:
bu şekilde alışveriş yapanların hurma kargosu kendileri vardıktan 10 gün sonra ellerine gececeği için
bir daha çarşıya çıkıp bir kaç kg daha hurma aldılar, elleri boş dönmesinler diye.
bizimse hurmamız bile yanımızdaydı.)

nur dağına, sevr dağına çıktık. yaşlısı olan çıkamıyor. bebeği olan hakeza.:50:
2-3 sene sonra tekrar bi umre yapmak istiyoruz.
bu sefer kafileyle de gitmeyeceğiz. zamanı, otelleri, biletleri inş kendimiz ayarlayacağız.:31:

netice-i kelam; ailece umreye gitmek çok güzel bi fikir olmakla birlikte dezavantajları olan bi durum.
ötesinde, sen alışveriş merkezinde bile rahat gezemediğin bi bebeyle oralarda ancak heder olursun :50:
çocuk bakmaktan, vakit namazlarını bile kılamazsın.
karar tabiki senin, ancak ramazan umresi en sıcak zaman, bir de oruçlu olcaksın düşün.
üzerine yasir, bi de eşin, bi de o, bi de şu oranın tadını alamazsın.
ötesinde oranın havası başka, iklimi başka. yetişkinler bile etkileniyor, ki el kadar bebe inan bütün düzeni değişebilir.
uyumaz, yemez. durmaz :25:

biz hac için yazılalım diyorduk, hamile kalınca, eşime dedimki yazılmayalım.
eğer çıkarsa bebek küçük bırakamam, e hacca da ayşecikle gidersek ona bakmaktan ibadetimi yapamam.
bir kere elime geçecek bi fırsatı bu şekilde harcamak istemiyorum.
hala da aynı düşüncedeyim.

Kalemine sağlık canım :) sana katılıyorum söylediklerinde. Biz annemle gitmiştik ki çok güzel geçti. Medinede namaz vaktini beklerken dua edip namaz kılıyorduk bir baktık yan tarafta gelen kafiledekiler sohbete, dedikoduya dalmışlar hemen uzaklaştık ordan. Şok oldum ben. Yani oraya gelmişin yapma bari. Yani dediğin gibi en iyisi az insan olsun öz insan olsun ;)

Yulaf ezmesi ile çorba yapan var mııı? Aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum?

ne çoğu canım ya gayet guzel yazmışsınız ve çok mantıklı gerçekten cocuklar büyüdükten sonra anneme bırakıp gideceğiz bizde Allah nasip ederse.. hele o alışveriş kesinlikle katılıyorum:13:

Back
X