Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

born teşekkürler canım....

Son düzenleme:
Ya ctesi yapılan plan neticesinde bana ctesi gelen özel dersi pazara ertelemek zorunda kaldım 12 de gelicek ben bana uyan saati soyliyim saat 3 bence iyi siz de tam saat söylerseniz ona göre kararlastiririz

Afiyet olsun minik kuşa. Arkadaşına çok üzüldüm. Allah'ım tez zamanda kucağını doldursun inşallah.

Kelebeğim ne yapıcam desen aklıma düşüyo ve yapıyorum :) şuan cheesecakeim fırında pişiyo!! :) içine çılgınlık yapıp böğürtlen kattım. Bakalım nasıl olacak...? Lahmacunu yine yaptım ama bu sefer bi bardakla kestim hamuru ve fındık lahmacum yaptım. Gerçi yine etli ekmek kıvamında oldu ama beğenildi

Geçmiş olsun şekerim.

çok geçmiş olsun bizimkide hareketlendi

Akşam 5te oğluşum uyanınca 5:30 gibi parka gittik. Onunla birlikte 45 dk yürüdüm. Konuşup durduk :) etraftakiler bana manyakmışım gibi baktı hahaha. Durunca sıkılıyo paşa sağolsun. Sonra dönüşte migrosa uğradık chesecake malzemesi almak için. Market arabasına oturttum onu. Ve düşündüm; geçen sene karnımdaydı bu zamanlar markete geldiğimde. Allah'ım ol diyor ve oluyor. Bir yıl olmadan neler değişiyor...? Allah'ım sen her isteyene nasip et.

Afiyet olsun canım... Lahmacunun tarifini verebilirmisin..? Birde cheesecakenin dolgun beyaz kısmını nasıl yapıyorsun?:26:

Dilanaz çok geçmiş olsun canım... Çok şükür kısa zamanda geçmiş kızamığı...

Son düzenleme:

Lahmacun yapımı için gerekli malzemeler
Hamuru için:
3 Su bardağı tam buğday unu
1/2 Bardak ılık su
1/2 Tatlı kaşığı kuru maya
1/2 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Tatlı kaşığı şeker
Yoğurmak için yeteri kadar su

Harcı için:
250 gram dana/kuzu karışık kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası
1 çorba kaşığı ev yapımı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 kahve fincanı su
1 avuç kıyılmış maydanoz

Lahmacun Yapılışı:
Önce mayayı hazırlayın; ılık su,şeker ve kuru mayayı bir kaseye koyup, karıştırın,15 dk bekletin. Maya hazır olunca; unu eleyin ve ortasına bir çukur açın. Bu çukurun çevresine tuz ekleyin. Bekletilmiş mayayı bu havuza dökün. Göz kararı gereken miktarda su ile hamuru 3- 5 dk. yoğurup kulak memesi kıvama getirin ve bu hamur topunun üstünü streç film ile örtüp ılık bir ortamda, yaklaşık 2 katına çıkana kadar bekletin.

Hamuru bekletirken de harcı hazırlayın; soğanları ince ince yemeklik kesin.
Kıymayı bir kaba koyup içine soğanları ekleyin.
Sonra da salçaları, zeytinyağını, suyu,karabiberi, kimyonu, pul biberi ve maydanozu ekleyip yoğurun, hepsi iyice karışsın.

Hamurun dinlenmesi bitince orta boy bir elma büyüklüğünde bezeler kopartın ve merdane ile incelterek yuvarlak şekilde açın. Yuvarlak hamurların üzerine hazırladığınız harçtan yayın. Fırını önceden 220-240 dereceye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin, lahmacunları dizin ve 8-10 dakika kadar fırında pişirin.

Neşeli şefin mutfağı diye bi siteden aldım.

Cheesecakei ise ilk defa bi siteden denedim ama iyi mi olacak bilmiyorum o yüzden istersen sonuca göre yazyım :)

Bu arada lahmacun hamuruna azıcık zeytinyağı koydum ben. Bi de kıymaya kuzu eklemedim hiç sevmem çünküüüü :/

arkadaşlar, bana da öğleden sonra daha uygun gibi geliyor.
o zaman saat 15.00 diyorum.
kabul etmeyen varsa, beri gelsin

yatananne, demek maltepede oturuyorsun.
ben de küçükyalıdayım.
araba varsa her yer yakın, kadıköy 20 dk
seni alabiliriz istersen..

dilanaz, çok geçmiş olsun bacım.
su çiçeğinin aşısı var mıydı?:44:
demek mahmudum da teknoloji delisi
bugün sayıyorum ben de kendi kendime.
dilanaz 5 gün yokum demişti. süre doldu mu diye
döndünüz mü evinize?
http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...mileydim-simdi-anneyim-1590.html#post30069586

Market arabasına oturttum onu. Ve düşündüm; geçen sene karnımdaydı bu zamanlar markete geldiğimde. Allah'ım ol diyor ve oluyor. Bir yıl olmadan neler değişiyor...? Allah'ım sen her isteyene nasip et.
amiiiiin

Son düzenleme:

28 nisan pazar
saat 15.00
kadıköy tepe nautilus avm

not: lütfen buluşmaya bebek ge-ti-ri-niiiiz!

28 nisan pazar
saat 15.00

Son düzenleme:
28 nisan pazar
saat 15.00

28 nisan pazar
saat 15.00

su ciceginin aşısı var canım ama daha ona var biz yaptırdığımız da devlet karsilamiyordu ozel yaptırmıştık dr asi olsa dahi su çiçeği çıkarabilir ama hafif atlatır demişti .. çok guzel yerde oturuyorsunuz kızlar sahile yakın olmak ne güzel

NFK Sağol canım .

döndük evimize.hafta sonu ile 23 nisanı birleştirmiştik.

su çiçeğinin aşısı özel yapılıyor diye biliyorum.

1 yaşından öncede yapmıyorlar.bugün aile hekimliğindeki hemşiremizi gördüm.

kızamık aşısnı sordum onuncu aya girmeden yapmıyoruz dedi.

onuncu aydan gün alması lazımmış.1 yaşında tekrar yapılıyormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…