Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

canim sağolun ya ben kendimi kilolu görüyordum sizle görüştükten sonra yürüyüşüm değişti valla

bende aynı tarihte trafiğe çıkmış 2 tane bebe var ve ikisi de 4. ayda başladı ama oğlum ayırmadan yerken kızım muhallebi yerine börek,haşlanmış yumurta yerine sucuklu yumurta istiyormuş.üstelik bunu anlayana kadar benim anamdan emdiğim 40 günlük süt bile burnumdan geliyor be kızım yapma diyorum bak ben çok emememişim anamı bırak bende kalsın diyorum ama sen istedin bunları anne bulacaksın ne istediğimi diyor. bir çocuk doktorunun dediği gibi iştahlı bebek yer, iştahsız bebek annelerinin vay haline...

Nfk cim gecmis olsun cnm ara ara hep okudum ama cevap yazamadım bugun kizamik asimizi olduk simdilik ates falan olmadı ama gece yatarken ne olur ne olmaz diye calpol vericem ne güzel bulusmussunuz istanbul da olsaydim kesinlikle gelip t tanışmak isterdim sizlerle dun hep aklim sizdeydi valla herkezden onay çıkarsa resimlerinizi gormek isterdim doğrusu

Valla arkadaslar erken baslamayla alakasi yok bu islerin yiyen cocuk yiyor kizimada 6,aydan sonra basladim masallahi vardi ikinci kasigi vermemi zor beklerdi hic sikinti cekmedim ama oglum beni cok yordu gercekten yeni yeni basladi yemege ysni bence bu durum cocugun yapisindan istahli cocuk istahlidir

Busmaicim bende size bayildim oglun tam bi beyefendi valla buyumus de kuculmus masallah tatli bidik..sende cok guzel betimlemissin hakikaten herkeste olumlu izler kalmasi ne guzel..insallah tekrari da olur dediginiz gibi...

Simdiii ben telden yazdigim icin uzun uzadiya yazamiyorum ama tam 9.30tan beri oglumu uyutmaya calisiyorum deli gibi uykusu var ama direniyo karar aldik yatir kaldira baslicaz yarin iyice okuyup ama bildignz daha iyi bi yontem varsa ne olur yazin su anda cildirmis durumdayim bana yarin ilk is herkes nasil uyuttugunu yazabilir mi lutfen 12 aydan sonrasi uyku egitimi icin cooj gec yaziyo heryerde ben her gece sinir krizi gecirmekten usandim inanin su anda ellerim titriyo sinirden istah yok uyku yok sagligi yerinde elhamdulillah hep onu dusunup sukrediyorum zamanla ama inanin bu kdr zor ve yorucu olsa bebeginiz daha iyi anlarsiniz yardimlarinizi bekliyorum insallah...

Son düzenleme:

Canımmmmm. Seni okadar iyi anlıyorum ki... Geceleri çocuğumdan nefret edesim geliyo resmen. Bak şu saatte bağır çağır ayağımda sallıyorum. Bazen yatır kaldır değil direkt ferber uygulayasım geliyo. Bi de uykuları varken bu kadar uykuya direnmeleri çok sinirrrrrr. Allah yardımcımız olsun...

Nfkcım kocam 1 gün gecikmeli yine salonda!! Baba olmak ne güzel valla.....

Kızlar birşey soracağım. Gece uyurken ne giyiyo bebişler ve ne örtüyosunuz üstlerine?? Ben artık çorapsız yatırıyorum. Tshirt hiydirmiyorum çünkü kolları hep dışarda. İnce battaniyelerinin ebatları küçük o yüzden örtemiyorum. Pike mi alıp örtsem??

günaydın diyip herkese kaçıyorum

işler beni bekler yazılanları okudum herkes ile aynı fikirdeyim iyiki buluşulmuş ve tekrarlanması taraftarıyım
herkese iyi günler diliyorum

günaydın canlarımm!
çalışanlar da yarının tatil olması münasebetiyle enerjik ve moralli güne başlamış, ne güzel..

caglaslı, teşekkür ederim canım.
pembiş, işte bu yüzden cennet anaların ayağının altında bacım..
ayşecik öksürdüğü için tek katla yatırmıyorum. geceleyin uzun kollu çıtçıtlı badisinin üstüne ince bi pijama giydiriyorum.
ayağında kısa bi çorap hep var. pamuklu ince bi battaniyeyi ikiye katlayıp kollarının altından gövdesini örtüyorum.
ayakları açıkta kalıyor. bunalmasın diye. bence pike falan almana gerek yok.
yani hava çok sıcak kolları ayakları açıkta kalsa da bi şey olmaz, önemli olan göğüs ve karın.

gelişmiş kameraman, yararlı bi kamu hizmeti yaptın.
güzel gözlerinden öpüyorum
valla sana ayrı bi teşekkür ve takdir var. ta samsundan istanbula, istanbulun bi ucundan da
eşin hoş görmediği halde yanımıza geldin, yarım saat bizi görmek için..
diyorum ya, getirenden de Allah razı olsun.. çok memnun olduk. ayrıca gönlümdeki kıymetin daha da arttı..

Son düzenleme:

bende corapsiz yatiriyorum ince giydiriyorum üstüne kalın battaniye ortuyorum geceleri serin oluyor pike az gelmezmi :26:

Son düzenleme:
born, uykusu gelince, vakit çok geçirmeden yedirip emziriyorum.
sonra birkaç dk daha oynayıp yatağına koyuyorum. bi müziği var onu açıyorum. uyuyacağını anlıyor.
bazen hiç ses çıkarmadan öylece kalıyor. bazen mızıldıyor. odadan çıkıyorum ama sürekli izlemedeyim.
çoğu zaman mızıldayıp mızıldayıp uyuyor. ağlama olursa hemen alıyorum.. biraz daha emzirip sakinleşmesini bekliyorum.
sonra tekrar yatağa. bu şekilde uyuyor.
ama çok huysuz olduğunda göğsümde uyumasını bekliyorum bazen. kriz durumunda da nadiren ayağımda sallıyorum.

alıştırma döneminde, odayı hiç terketmedim.. beni görebileceği bi yerde durdum. ama göz teması kurmadım.
ağladığında mutlaka kucağıma aldım. mızıldadığında dokundum, pış pışladım. hafifçe yatağını salladım.

inş yasir de kendi kendine uyumayı öğrenir. birkaç gün yorulacaksın, ama inş ondan sonrası çok rahat olacak..

canım işin çok zor Allah yardımcınız olsun.. biz oğlanı yatırıyoruz ninni açıyoruz hemen uyumuyor tabi kalkmaya çabalıyor tekrar tekrar konuşmadan yatiriyorum en son mayisiyor dalıyor yanlız bu sürece öyle kolay geçmedik hele aksam uykularina hala kolay dalamıyor dalamadigi zamanlarda battaniyeyle sakinlestirdik bazen 2 saat ugrastiriyordu cinnet geçiriyordum nerdeyse sonradan baktim olmayacak uyutmaktan vazgeçiyorum sonra tekrar deniyorum

bende corapsiz yatiriyorum ince giydiriyorum üstüne kalın battaniye ortuyorum geceleri serin oluyor pike az gelmezmi :26:

benim nenem, uyuyanın üzerine kar yağar der.
yani ne kadar sıcak olursa olsun, uyuyan kişi üşüyor.
serinse ben de pazen battaniyesini katlayıp örtüyorum, daha sıcaksa pamuklu battaniye.
pembiş, boyutlarından dolayı pikeyi telaffuz ediyor ama onu da iki kat örtebilir. :44:

Son düzenleme:

Canım geç kalkıyor olabilir mi sabah ? Benimki 7.30 da kalkıyor 3-4 tane ara uykusu var en son 11 de yatıyor. Sabah geç kalkarsa 12yi bulur yatması ; uykusu yoksa imkanı yok uyutamam uykusu gelince uyutuyorum.. Uyku ritüeli falan sökmedi sökmez. Gün içinde az uyusa daha erken yatar ama onla uğraşamam uyumazsa işimi yapamam kafamı dinleyemem..
Emzirerek veya kucağımda pışpışlayarak..
Madem istanbuldasın "uyku meleği" diye biri varmış ondan yardım alsana canım 3 günde düzene sokuyormuş

OSMANLI'DA KIZ ÇOCUKLARI

Osmanlı'da kız çocuklarına "Kerime" denilirdi.. Yani Allah'ın ikramı, lütfu, bahşı.. Bu da Kuran-ı Kerimde "Allah dilediğine kız çocuk, dilediğine erkek çocuk bahşeder. (Şura 49) ayetinde kız çocuklarının bir lütuf olarak erkek çocuklarından önce zikredilmesi sebebiyledir..

Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'in bu konudaki hadisleri de Osmanlı halkının bu konuya verdiği önemin sebeplerindendir.. İşte o hadislerden sadece bir kaçı:

-Çarşıdan aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene Allahü Teâlâ rahmetle nazar eder. Allahü Teâlâ, rahmetle nazar ettiğine de azap etmez. [Harâiti]

-Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! İtibar kazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun! [Hakim]

-Çarşıdan turfanda meyve alıp evine getiren, sadaka sevabı alır. Getirdiği meyveyi, erkek çocuklarından önce kız çocuklarına versin! Kadınları, kızları sevindiren, Allah korkusundan ağlayanlar gibi sevap kazanır. Allah korkusundan ağlayanın bedeni de Cehenneme haram olur. [İbni Adiy]

çok guzel bir paylaşım olmuş canım

Gecikmeli bi günaydın da benden.....

Sabahın 5 buçuğunda kalktımmm!!!
Puaça yaptım ortalığı toplayıp kahvaltı yaptık. Okula kendimi attım şükür:)
Öğle paydosunda arkadaşlar bize geliyor o sebepten koşturuyorum dünden beri. Pastası, böreği, temizliği....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…