Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

evet şimdi o denli alıştık ki, ayırmak bizim için güç olacak.
ama 1 yaş olmaz da 1,5 da ayırırız. ya da 2 de. o zamana dek bu gece beslenmeleri de azaları. uykuları düzene girer diye düşünüyorum.
ben de askılıyla tshirtle duruyorum ama ayşecik hala uzun kollu badinin üstüne ince bi üst ya da ince pamuklu yelek giyiyor.

vazgeçtim başka isim bakayım ben:13:
http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...mileydim-simdi-anneyim-1626.html#post30130470

kızımın kelime haznesine bir kelime daha eklendi ANNE :) dede ve babadan sonra anne demeye başladı henüz bilincli olmasada agzından anne kelimesini duymak mükemmel bir his :)

kızımın kelime haznesine bir kelime daha eklendi ANNE :) dede ve babadan sonra anne demeye başladı henüz bilincli olmasada agzından anne kelimesini duymak mükemmel bir his :)

anne miiiiii?
kimbilir ne kadar mutlu oldun?

ben ne zaman duyucam acaba?
bu kızın konuşma becerisi hiiiç anasına çekmemişkii

anne miiiiii?
kimbilir ne kadar mutlu oldun?

ben ne zaman duyucam acaba?
bu kızın konuşma becerisi hiiiç anasına çekmemişkii

inanılmaz bir duygu canım ılk basta kaynanam soylemıstı anne demeye basladı dıye bende bakayım ne dıyor sız anne anlıyorsunuz dedim ama dun kendım duydum :) tabii henuz anlam olarak bılmıyor sıralıyor dede baba anne diye bilincli değil yani

ben olsam -gafletime gelmezse:)- Aişe yazdırırdım heralde. Söylenişi de gayet güzel aslında ne diye değiştirmişler sanki

oğlumun adını koduk ömer bizde...güzel de bir hikayesi var...gebelik testi yaptırmadan önceki gece rüyamda birisi seyid ömer dedi ama göremiyordum kim olduğunu.unutmayayım yazayım diyordum rüyamda..her zamanki not defterimin arkasına yazmıştım..ertesi gün test. sonuç pozitif hem de ++ ikizlerim oldu kızım gülsüm oğlum ömer (gözlerim doldu:)

oğlum da epeydir anne diyo ve sadece bana dediği için bilinçli olduğunu düşünüyorum artık. baba-dede gibi kolay çıkcak bi kelime değil bi de. yürümeye başlayan var mı bu arada ben kaçırmadıysam? biz tay durma çalışmalarındayız ama tüy bile olsa illa ki bi yere dokuncak henüz cesaret bazında hazır değiliz.

ben olsam -gafletime gelmezse:)- Aişe yazdırırdım heralde. Söylenişi de gayet güzel aslında ne diye değiştirmişler sanki

tükçede arapaça isimler değişmiş ne yazıkki.

aişe,fatıma,amine.

bir tanığımız kızına amine ismini vermişti ama çoğunluk emine diye hitap ediyormuş
.

ne güzel ben henüz bilinçli olduguna emın olamıyorum :) bızdede sureklı tay tay durum var birde hanımefendi tutuyorum diye sinir oluyorum.elimi bırakmak istiyor ama ayakları henuz okadar guclu degıl guclu olsa bırakmayı deneyecegım :)

onlar anca kendilerini avutuyolar:) sırf farklı olcak diye kasmak çok manasız isimlerin türemesine yol açtı. ortalık isim kirliliğiyle doldu.

Gunaydinnnnnnnnn
Cok mutlu bir sabaha uyandim bugun benim kiz gece sadece 4 de uyandi gece inanamadim telefonada baktim uyandigimda oyle dinctim ki kizimi gozlerim kapali olaraka emzirmedim :))
Bi daha da 7.30 da kalkti emzirdi. 8.30 da kalkti ohhh misssss

Biz odalarimizi 9. Aya girdigimizde ayirdik zaten ben yatagini odamda da uzaga koymustum kalkmak zorunda kalayim alismiyim diye ha odada kalkmisim ha baska odaya gitmisim farketmiyo yani gecede bazen 10 kere kalktigi oluyo ama napiyim alismak zorundayiz allahtan odasina bi tane emzirme koltugu almisim orda bekliyorum orda emziriyorum

Kizimin 3 ayliktan sonra hic sallamadim kendi kendisine uyur ama inanin kolay olmadi hala dAha olmuyor. 10 da yatiriyorum 11.30 a kadar tam dalamiyor sık sık uyaniyor bazen 15 dakikada bir yanina gittigim oluyor ama israr ediyorum hala sallamiyorum gunduzleri rahattta gece uykusunda sıkıntı oluyor cunku aksama kadar cok uyariliyolar dalmakda zor oluyo haliyle

güzel isim koymak, çocuğun anne baba üstündeki hakkı.
maşallah senin bebeklerinin isimleri de çook güzel.
ümmü gülsüm, hz peygamberin kızının adı..
isimleriyle yaşasınlar, onlara benzesinler inşş

yürümeye başlayan var mı bu arada ben kaçırmadıysam? biz tay durma çalışmalarındayız ama tüy bile olsa illa ki bi yere dokuncak henüz cesaret bazında hazır değiliz.
bizimki de sürekli tutunup kalkıyor, dizlerinin üstüne, ayaklarının üstüne.
öyle duruyor ama. çok temkinli

tükçede arapaça isimler değişmiş ne yazıkki.
aişe,fatıma,amine.
bir tanığımız kızına amine ismini vermişti ama çoğunluk emine diye hitap ediyormuş
.
emineyi beğenmeyip sonra mine yapmasınlar da, ona da şükür

mahmut kerim bu aralar sürekli

gak,gak bide gaga diyor.birşey istemek için gaga sevinince gak

manası ne olaki?

alakasız ama emzirmeyi ne zaman bırakcaksınız? herkes der ki: 2 yaşına kadar emzirmek lazım. Tıbbi gerçekliği var mı hiç araştırmadım desem yalan olmaz. Bağışıklığı gerçekten gelişircek mi iki yıl emzirmek? Evet çok keyifli, evet o da çok mutlu oluyo. Şu an için zaten söz konusu değil ana yemeğimiz o çok şükür. ama diyet yapıp eski bedenime dönmek, geceleri kesintisiz uyumak, odayı ayırmak istiyorum. 1 yıl daha sabretmek manalı mı, boşa mı emin olamıyorum. ilk dr ziyaretinde sorucam.

kesintisiz uyku ne büyük lüksmüş, anne olunca anlıyor insan..
inş bundan sonra da böyle uzun ve kaliteli uyur kızcen..

acaba sistemden ziyada saatle mi alakası var uyuyamamasının?:26:
belki gece uykusuna geç yatıyordur :44:

Bu arada benim kizcemin ismi de Sare. Duyan herkes cok begeniyor .
Hz ibrahim peygamberin ilk esinin ismi, hz. İshak'in annesi. Yahudilerin annesi diye gecer cunku yahudiliğin kadin soyundan geldigine inanilir cunku erkek soyundan gelse soylarinda hz. Muhammet sav. Olacak. Ama Olmasini istemiyolar . ( tabi onlar oyle sanmaya devam etsinler) Hz sare 90 kusur yasinda anne olabilmistir.

mahmut kerim bu aralar sürekli
gak,gak bide gaga diyor.birşey istemek için gaga sevinince gak
manası ne olaki?

annemler köydeyken bebeklere gaga verirlermiş.
gaga ne mi?
mamaaaa

ayşecik emdikten sonra gak yapıyor..
gak ne mi?
gaz çıkarma

bazen de pırt yapıyor.
pırt ne diye sormayın.
onu anladınız

mahmut keriminki ne anlama geliyor acaba?

çoook güzel benim de listemdeki bi isimdi.
ismiyle yaşasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…