- 8 Ağustos 2011
- 12.600
- 14.841
- 498
evet şimdi o denli alıştık ki, ayırmak bizim için güç olacak.emme olmasa OK ama emzirme devam ederken oda nasıl ayrılcak ki?:26: git gel odalar arası yol yaparız sabaha kadar. ilk başlarda 1 yaşında ayırcam diyodum ama gece en az 3 defa emmeye kalkıyo, yatağımızın dibindeki kendi yatağından alıp yanıma yatırıyorum emdikten sonra yine yerine koyuyorum, bazen yanımda uyuyakalıyoruz. t-shirte ne zaman geçmeyi düşünüyosunuz? Biz kısa kolluyuz ama oğluma cesaret edemedim henüz, İzmir 30 derecelerde. Gece bile ince pijamayla terlemiş.
http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...mileydim-simdi-anneyim-1626.html#post30130470vazgeçtim başka isim bakayım ben:13:
kızımın kelime haznesine bir kelime daha eklendi ANNE :) dede ve babadan sonra anne demeye başladı henüz bilincli olmasada agzından anne kelimesini duymak mükemmel bir his :)
anne miiiiii?
kimbilir ne kadar mutlu oldun?
ben ne zaman duyucam acaba?
bu kızın konuşma becerisi hiiiç anasına çekmemişkii
evet bak çok güzel bi noktaya parmak bastın.
ben de öyle düşünüyorum. ama o anki gafletimize mi geldi, biz bunu eşimle konuşmadık.
tabi ismi yazdırırken de eşimin aklına gelmedi. aişe değil ayşe yazıldı.
evet bak çok güzel bi no
ktaya parmak bastın.
ben de öyle düşünüyorum. ama o anki gafletimize mi geldi, biz bunu eşimle konuşmadık.
tabi ismi yazdırırken de eşimin aklına gelmedi. aişe değil ayşe yazıldı.[/QUOT
bana eşim sormuştu mahmud mu mahmut mu d. t hangisi diye.
türkçede yazıldığı gibi okunuyor diye mahmut olsun dedim.
reyyan ve ömer ismini bende çok severim.ömer çocuklara çok yakışan bi isim.
birde mehmet emin çok seviyorum.
aynen
ben reyyan ismini seviyordum.
"Cennette reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. Oruçlular nerede? diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez. Oruçlular girince o kapı kapanır ve bir daha oradan kimse girmez." (Buhârî, Savm 4; Müslim, Sıyâm 166. Nesâî, Sıyâm 43
hani anlamı da kesin ve gerçek.
telaffuzu da güzel.
sonra işte ayşe ... koyduk.
bir yer, bir fiil, bir nesnenin ya da olgunun isminden ziyade, bir kişinin ismini koymak daha iyi gibi geldi.
o da hz peygamberden, ehl-i beytten olsun, sahabeden olsun dedik.
zaten onlardan daha güzel isim de bulamazdık..
bi oğlum olursa mesela, ömer koymak isterim.
duyan kişiye, eski geleneksel bi isim gelir..
ama ben ömer diyince, hz ömer gibi. yüksek ahlak ve adalet duygusunu anımsıyorum
inanılmaz bir duygu canım ılk basta kaynanam soylemıstı anne demeye basladı dıye bende bakayım ne dıyor sız anne anlıyorsunuz dedim ama dun kendım duydum :) tabii henuz anlam olarak bılmıyor sıralıyor dede baba anne diye bilincli değil yani
ben olsam -gafletime gelmezse:)- Aişe yazdırırdım heralde. Söylenişi de gayet güzel aslında ne diye değiştirmişler sanki
oğlum da epeydir anne diyo ve sadece bana dediği için bilinçli olduğunu düşünüyorum artık. baba-dede gibi kolay çıkcak bi kelime değil bi de. yürümeye başlayan var mı bu arada ben kaçırmadıysam? biz tay durma çalışmalarındayız ama tüy bile olsa illa ki bi yere dokuncak henüz cesaret bazında hazır değiliz.
maalesef nfk cım artık o kadar manalar uyduruluyorki
yeni isimlere cennetin kapısı,cennte düşen ilk damla vs.
geçen bi hocaya sordular.
oda bu manalar eskiden yokmuydu? neden peygamberlerden eshab-ı kiramdan,
kimse vermemiş dedi
güzel isim koymak, çocuğun anne baba üstündeki hakkı.oğlumun adını koduk ömer bizde...güzel de bir hikayesi var...gebelik testi yaptırmadan önceki gece rüyamda birisi seyid ömer dedi ama göremiyordum kim olduğunu.unutmayayım yazayım diyordum rüyamda..her zamanki not defterimin arkasına yazmıştım..ertesi gün test. sonuç pozitif hem de ++ikizlerim oldu kızım gülsüm oğlum ömer (gözlerim doldu:)
bizimki de sürekli tutunup kalkıyor, dizlerinin üstüne, ayaklarının üstüne.yürümeye başlayan var mı bu arada ben kaçırmadıysam? biz tay durma çalışmalarındayız ama tüy bile olsa illa ki bi yere dokuncak henüz cesaret bazında hazır değiliz.
emineyi beğenmeyip sonra mine yapmasınlar da, ona da şükürtükçede arapaça isimler değişmiş ne yazıkki.
aişe,fatıma,amine.
bir tanığımız kızına amine ismini vermişti ama çoğunluk emine diye hitap ediyormuş.
kesintisiz uyku ne büyük lüksmüş, anne olunca anlıyor insan..Gunaydinnnnnnnnn
Cok mutlu bir sabaha uyandim bugun benim kiz gece sadece 4 de uyandi gece inanamadim telefonada baktimuyandigimda oyle dinctim ki kizimi gozlerim kapali olaraka emzirmedim :))
Bi daha da 7.30 da kalkti emzirdi. 8.30 da kalkti ohhh misssss
Biz odalarimizi 9. Aya girdigimizde ayirdik zaten ben yatagini odamda da uzaga koymustum kalkmak zorunda kalayim alismiyim diye ha odada kalkmisim ha baska odaya gitmisim farketmiyo yani gecede bazen 10 kere kalktigi oluyo ama napiyim alismak zorundayiz allahtan odasina bi tane emzirme koltugu almisim orda bekliyorum orda emziriyorum
Kizimin 3 ayliktan sonra hic sallamadim kendi kendisine uyur ama inanin kolay olmadi hala dAha olmuyor. 10 da yatiriyorum 11.30 a kadar tam dalamiyor sık sık uyaniyor bazen 15 dakikada bir yanina gittigim oluyor ama israr ediyorum hala sallamiyorum gunduzleri rahattta gece uykusunda sıkıntı oluyor cunku aksama kadar cok uyariliyolar dalmakda zor oluyo haliyle
mahmut kerim bu aralar sürekli
gak,gak bide gaga diyor.birşey istemek için gaga sevinince gak
manası ne olaki?
Bu arada benim kizcemin ismi de Sare. Duyan herkes cok begeniyor .
Hz ibrahim peygamberin ilk esinin ismi, hz. İshak'in annesi. Yahudilerin annesi diye gecer cunku yahudiliğin kadin soyundan geldigine inanilir cunku erkek soyundan gelse soylarinda hz. Muhammet sav. Olacak. Ama Olmasini istemiyolar . ( tabi onlar oyle sanmaya devam etsinler) Hz sare 90 kusur yasinda anne olabilmistir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?