Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

selam kızlarr
ben geldim uzuun bir aradan sonra nasılsınız arkadaşlar?
biz iyiyiz annem geldi oğlum emin ellerde :)
yürüme çalışmaları başladı ciddi ciddi...
siz de durumlar nasıl ne var ne yok temmuz bebişlerinde :)??

hoşgeldin canıııııım
valla çok uzun zamandır yoksun, özledik.. hem de çok.. bi daha böyle gitme, olur muu?

annenin gelmesine de çok sevindim. kısa süre mi bilmiyorum ama her şekilde harika bi haber

biz bıraktığında neredeydik bilmiyorum ama..
ayşecik, emekliyor. tutunup kalkıyor. sonra ellerini bırakıp durabilecek miyim diye kendine bakıyor.
birkaç saniye sonra toto üzerine düşüyor. sonra tekrar deniyor, tekrar deniyor
koltuk kenarından tuta tuta gidiyor ama henüz kendi başına adımlayamadı.

çok güzel çöp kutusunu devirip içindekilerle oynuyor,
prize uzanıp parmağını sokuyor, tvnin off düğmesine basıp kapatıyor..
erzak dolabından makarna bisküvi paketi aşırıyor..
daha neler neleer

selam kızlar,
bizimki tam kuduruk oldu. kapı altlarındakı çıtalar varya 2 odadakını de soktu. cool takılıyor. alıp basını odadan odaya gıdıyor. oyuncaklarıyla hıc oynamıyor. en sevdıgı sey kablolar, prızler...sabah televızyonun anten bağlantısını ceke ceke yerınden cıkarmıs.hep gezmek ıstıyor. mutfakta ıs yaparken ayaklarıma yapışıyor. bana her yeretutunup tutunup kalkıyor.
valla hıc durmuyor.
bu arada artık odasında yatıyor. tavsıye ederım.

Ben copppertone almayı düşünüyorum arkadaş tavsiyesi ile.

Ben eşimin doğum gününde yapmıştım cidden güzel oluyor

Hoş geldin :) anneciğinin gelmesine sevindim :)

Emmeye sık kalkıyor mu?? Ben de odayı ayırmak istiyorum ama kafayı yerim diye korkuyorum :/ mesela dün yine saat başı kalktı kendime eziyet etmiyim diyorum ama bilmiyorum :/

benımkı hıc emmiyor artık. sabah karsı mama verıyorum sadece...

yapışık ıkızım uyudu kendı kendıne... butun gun bır o ana bır bu yana gezinmekten cok yoruldu. bende yatmadan pc basına bır geceyım dedım.

Kizlar sahiden girenler azaldi bebisler buyudu dagildi herkes.ama konusacak coksey var.daha minicik onlar.2 yasina kadar dagilmayalimmmmmm

Kızım da pişik oldu, ıslak mendil pek kullanmıyorum. Evde pamuk varsa onu kulanırım, pamuk yoksa ıslak mendil ama yine de oldu. Popolin, sudocrem, bübchen dönüşümü sürüyorum ama geçmedi
geçmiş olsun. sanırım artık herşeyi yedikleri için böyle şiddetli oluyor pişikleri..
ecrin, kullanmış işe yaramış ama troysd ayşecikte hiç etki yapmadı. bi de travazol denedik o da aynı şekilde..
neden bu kadar çok pişik kremi var sorusunun cvbı bu işte, herkese bi başkası iyi geliyo

Kocamın önrümden 10 yıl, kızımın ömrümden 20 yıl, annemîn ömrümden 10 yıl kısalttığını düşünüyorum. Ömür törpüleri!

ayşecik de diş döneminde emerken uyumaya alışmıştı.
uyku sinyalleri vermeye başlayınca yedirdim, ardından emzirdim. sonra güzel güzel konuştum, gülüştük.
yatağına bıraktım. yanında durdum. sürekli elini tuttum, sırtına pıt pıt yaptım. bu arada sürekli mızıldıyordu tabi.
ağlamaya döndüğü zaman kucağıma aldım.. ama göz temasını olabildiğince azaltıktan sonra bi müziği var onu da açıyordum..
biraz alışmaya başlayınca, odadan tamamen çıktım, yine gözlemledim. böyle böyle kendi uyumayı öğrendi.
şimdilerde kimi zaman yine emerek uyuyor ama genelde sistem oturdu.

annen sana ömür vermiş kısaltsa da helaldir:)

Sevgili nfkcım anneciğine gidince sayfalar yine az ilerledi
yettiiiim bacım
ama bi tek benle de olmiiiiy, topiğin delisi oluyih

Benim aldığım da organik pamuk ama bana sert geliyor. Canbebe bile daha yumuşak. Bu arada huggies' in bel bantını beğeniyorum. Kaka vs çıkmıyor.
huggies in bel bantları hakikaten güzel, çok iyi kavrıyor beli.
ben de deneme için organik pamukluyu almıştım. iki günde ayşecikin bez bölgesini kararttı, bildiğin karardı derisi. bıraktım..
canbebe kullanıyoruz..

daha temmuz bebeleri 1 yaşına girmeden birer,birer topiği terk etmeye başladılar
kaptan nfk,mızda olmasa bu gemi batar
hakikaten niye böyle oldu anlamadım:44:
aktif yazanlar, hergün, gün aşırı mutlaka yazanlar birden yazmayı bıraktılar..

nfk, pembişin eşini kınadı

son dr konrole gittigimizde caganin kilo almamis olmasi.9kilo 73 cm suan dr grafigi iyi dedi ama icim hic rahat deil ;(
canım bu ara çok hareketliler, aynı oranda yemeyince de kilo almamaları normal.
ayşecik, 9. ay kontrolunde 8 kg çıkmıştı, dün kucağıma alıp evdeyi tartıya çıktım. yine 8 kg görünüyor..
hasta olmasınlar da,, bunun da önemi yok..

helal sana bacım
odasını da ayırdın maşallah..
ben de düşünüyorum. amaaa gözümün önünden ayırmaya cesaret mi edemiyorum, yoksa bunu istemiyor muyum bilmem..
ama 1,5 yaşına gelmeden inş odası ayrılmış olacak

anaaam, bugün hava ne kadar sıcak ya..
böyle sıcakları da hiç sevmiiim
sanırım, ailecek yatakodasından salona taşınmamız yakındır.. klima olmazsa ne yaparız yaa..
bizim ev cehennem gibi sıcak oluyo

Geçenlerde pikniğe gitmiştik, gölgede olmasına rağmen ara ara günese çıktığı anlarda hemen yanmış. İki gün kıpkırmızı gezdi. Hemen sebametin güneş losyonunu, güneş kremini ve güneş spreyini aldım. Abarttım sandım bende kullanırım diye düşünmüştüm. Ama ancak ona yeter gb:)
Yukarda anlattım,güneş kremi kullanmalalım daaaa kıpkırmızı mı gezsinler?
Kız nerelerdesin seeeen? Özledik seni birbirimize sorup duruyoruz. Annenin gelmesine de çok sevindim zaten tatile de çpk az kaldı. Bu kadar boşlama bizi arada uğra
Bence seninki emerek uykuya dalmaya mı alıştı ne? Başka türlü uyumayı bilmiyor sanki. Önce bu durumu çözmen lazım bence. Bizimki de gece 1 kere besleniyor.

gün içinde çok su içiyorum. artık her su içtiğimde mutlaka ayşeciğe de veriyorum.
bir damla suyu zor içen kız, şimdi kana kana içiyor fincandaki suyu, bitiriyor..
yavrum, onlar da kavruluyor. susadıklarını söyleyemezler de.. artık daha dikkat etmemiz gerek.

gece gündüz çıtçıtlı badisiyle duruyor. incecik bi üst tshirt bile giydirsem, anında şıp şıp terler döküyor.
o yüzden hep tek kat ve gece gündüz artık ayağına çorap da giydirmiyorum..

Son düzenleme:

O kadar yani? Bende istiyorum o sıcaklarıııı! Buralar henüz o kadar ısınmadı

ay isteme istemeeee
yani eğer tatilde değilsen, ayağının altında havuz deniz yoksa, böyle sıcak olması iş-ken-cee

Ben seviyorum sıcakları yaaa! Ama ist nem var o yüzden çok bunaltıcı olur. Burası nîspeten daha rahat geciyor. Annecîğin nasıl oldu canım bu arada?

anaaam, bugün hava ne kadar sıcak ya..
böyle sıcakları da hiç sevmiiim
sanırım, ailecek yatakodasından salona taşınmamız yakındır.. klima olmazsa ne yaparız yaa..
bizim ev cehennem gibi sıcak oluyo

merhabalar.

topik canlanmış ne güzel.

nfk o kadar sıcak olmaya başladımı?

bizim burası soğuk olmaz kışı sert değildir.

ama bu aralar yağışlı geçti .güneş açmadı hiç.

evler serin olduğu için yelek giydirdiğim bile oluyor.

geçen haftalar bayağı sıcaktı yazlık şortlar,tşörtler bir iki giydirdim.

hava bozdu.bugün alışveriş yaptık kendime pardesü aldım.

çokda uygun fiyata.ne mutlu bana

Bu arada NEYSENEYSE ( yanlış yazdım galiba) tuvalet eğitimi konusunda paylaştıkların çok işîme yaradı, uygulayacağım. Yararlı bir paylaşım. Sağol deneyimlerin için

Bîr haftayı geçti benim kız hala yemiyor bu arada bir uyarım olucak. Bebeğiniz uzun süren bir iştahsızlık yaşıyorsa mutlaka tahlil yaptırın. İdrar yolları enf. Belirtisi olabiliyormuş. Nitekîm kızımın huysuzluğuve yememesinin sebebi idrar yollarıymış ilaç kullanmaya başladık.

Ay gözlerim acıdı. Kızımı doyurup yatayım bari.iyi geceler herkese.....

Bu arada yaşasınnn! Yarın da tatil:)))))))

aynı durumdan 15 gün önce bizde çok çektik. ipek 15 gün öncesi birden gece ateşlendi 2 gün ateşi düşmedi tahlillerde idrar yolları enfeksiyonu çıktı. ama anlamıştım bi terslik olduğunu çünkü hep altını aldığımda bezi ağır olan bebeğim koca gün bezi değiştirmesem olur gibi yapıyordu hafifdi yani. bizde antibiyotik tedavisine başlamıştık. ve 3 gün arayla idrar testi oldu tam anlamıyla enfeksiyon sıfıra inene kadar doktor bu tahlili olucak çünkü çok önemldedi allahtan her tahlilde sonuclR biraz daha iyi çıkmıştı. eğer herhangi bi iyileşme olmasaymış doktor iğne tedavisine başlayacaktı okadar önemliymiş yani. hatta tam geçtikten sonra bile ilaca 2 gün devam edelim iyice kurusun dedi. bir bucuk ay sonra tekraryapalım tahlil dedi tekrarlama olasığı çok yüksek oluyomuşç sebebi ise kesinlikle üşütme o şu bu değilmiş hanımlar tek bi sebebi var kaka temizliği yaparken dikkatsiz olup ön tarafına bulaştıkrmak v s. ki ben bu konuda çok titiz davrandığımı sNIYORDUM ama yalnışlığı surda yapıyormusum ipekin kakasını temizlerken muhakka önce siler sonra yıkarım yıkarken çocuğu koltuk altıma sıkıştırıp popo tarafını lavaboya dönük bir şekilde yıkardım meğerse o şekilde yıkarken ön tarafa kakalı su süzülüp hasta etmiş yavrumu işte böyle bir şey daha öğrenmiş oldum sizde dikkat edin baya sıkıntılı geçiyor çünkü aryamm38 sanada çok geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…