Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Dinle ilgili bilgiler hep kulaktan dolma ve geleneklerle karışmış o yüzden canım maalesef
Dinimizde akraba evliliği yasak değil, ama hiççç tavsiye edilmiyor. Peygamberimizin hadisleri var.

Bir de size duyduğumda bana "waaoooww" dedirten ilginç bişey söyleyeyim;
Bir kadın regl günündeyken kocası onu boşarsa bu dinimizde haramdır. Olmaz. Çünkü kadın adetliyken sinirli olabilir, ruh hali gergindir. Belki bu yüzen tartışmışlardır ,diye düşünülür.

Çoook ince şeyler var da; biz bilmiyoruz işte!

hımm haklısın canım.bende sağlık acısından diye biliyordum ama imam gazalinin ihya-u ulumiddin kitabından okumustum şaşırmıştım..o sebeple öyle dedim yanlış bilgi olduysa kusura bakılmasın

Canım süpersin Gazali okumayı ben de severim..Çok okuyamasam da. Hemen dediğin kitaba baktım ; aynen yazdığın gibi: "Evlendiği kişi yakın akraba olursa ,Öteden beri görüp tanıdığı bir kadına karşı arzu hissi zayıflar zamanla" diyor. Demişse, vardır bir hikmeti:)

Ah canım geçmişler olsun tatil burnunuzdan gelmiş resmen. Havuza sokmayı ben de istemiyorum. Şimdi seni okuyunca daha bi istemez oldum.

Yemesi daha kolay olur canım.Bak ölçüleri azaltarak yapacakmışsın işte.Boşver bence güzel olacak.

Canım moralin için teşekkür ederim. İnşallah.

Karşı komşum bağlarında yetiştirdikleri çilekten getirdi.Biz bugüne kadar çilek yemiyormuşuz.Orjinal çilek yani.Ama Adiş'im yiyemedi.Herkese bir bağ bahçe şart.

Evet şart da yok; napıcaz????? Aden de ağzının tadını mı bilmiyor ne

Valla ben bi tek su veriyorum :/

pembem ne çok stres yaptın yaş gününü.

önemli olan kutlamak canım.ilk yaşgününü hatırlamıyorlar bile.

hatta kalabalıktan ,alkıştan korkup ağlıyabiliyorlar.

sıkma canını.

Canikom sorun şu ki ben yaptığım her işte mükemmeliyetçiyimdir. Yani bu doğum gğnünde değil herşeyde böyle. Boluda birşey bulman imkansız. Çok temel birşeyi bile bulamıyorsun. E böyle olunca mecbur iş internete kalıyor :/ yani benim huyumu törpülemem lazım dicem ama can çıkar huy çıkmaz :)))) öğrencilerim bu takıklığımı bildikleri için bana bir dönem ödevi getirdiler; okuldaki öğretmenler hayran kaldı :))

Vallahi bence de waow. Dinimiz kadını ne kadar gözeten bir din. Dediğin gibi biçok şeyi bilmiyoruz...

Günaydın kızlarrrrrrrrr. Haftasonuna çok az kaldı heyoooooo :) güzel bir gün diliyorum herkese.

Aden'in öyle yemeyle içmeyle pek alakası yok teyzesi.Suyu bile zorla içiriyorum.Günde ancak yarım çay bardağı içiyordur.Favori içeği anne sütü.Bazen kendim meyve suyu hazırlıyorum.Onu içirmeye çalışıyorum.kendimize yapınca ayran veriyoruz.Ben kaşıkla babası direkt bardakla içiriyor.Biberon hiç kullanmadık.Su için damla akıtmaz almıştık, onunla da içmedi zaten.

Aaa, pembiş sen Bolu'da mısın?İki sene önce temmuz ayında Abant'a gitmiştik.Dondum, dondum.Ben burası soğuk diye sürekli şikayet ederim orası ne öyle.Bir gece kalıp otel rezervasyonunu iptal ettirdik.Eşim dırdırıma dayanamadı ve oradan Ağva'ya geçtik.Kemiklerim ısındı Ağva'da.Bir de dağda kamp kuranlar vardı Abant'ta.Iyyyyy o soğukta.

Gunaydin canlar bizim kizarikliklarimiz buyuk oranda azaldi umarim diger bebislerin de hastaliklari iyi olmustur dun kandilde bol bol sizlere ve bebislere de dua ettim..
Bu aksam eski okulumdan bi ark.imin kinasi var oraya gidicem ama boyle zamanlarda uyku saati gecti diye cok mizildaniyo oglum simdiden onun dusuncesi sardi beni esim de hep kapida beklicek sdc bayanlar arasinda cunku bi de onun bidi bidisini dinlcm ama gitmem de lazim ne yapak...

Vallahi okurken ben de oldum..Etkilenmemek de elde değil seni takdir etmemek de canım seni gördüm tanıdım maşallah güzel muhabbeti çok hoş bi hatunsun eşin daha ne istesin Allah huzurunuzu hiç eksik etmesin .
amiiiin, ecmaiiiiin

mükemmeliyetçi ikizler
eminim efenin birinci yaş günü, boluluların gördüğü en güzel parti olacak

bizim millet, namaz kılmaz, oruç tutmaz .. ... ... ammaaaa;
böyle şeylerde birince derecede savunması 'dinimizde var'

benim annem babam kuzenler.. teyzem de kuzeniyle evlenmiş.. ama onlar akraba evlisi son jenerasyon..

bu aralar sıcaklar arttı içecelk olarak neler veriyorsunuz?
ben biberonla ayran veriyorum.birde kuşburnu pekmezini sulandırıyorum.
onu içmeye bayılıyor...
oo maşallah sana..

ayşecik yoğurt yemiyor, ayran da içeceğini sanmıyorum
aslında kv sürekli taze meyvelerden komposto yapıyor.. ama onlardan da şimdiye kadar hiç vermedim.:44:
ben sıcakta sadece su içiyorum, keyfe bi bardak meşrubat içsem de o benim susuzluğumu gidermiyor
aksine artırıyor. sanırım ayşecik için de aynı düşünüyorum.:44:
zaten biberon hiç almadı, damlatmaz suluk almıştım. ondan da içmiyor.
ama hep yanımızda. içeceği zaman başlığını çıkarıp bardak gibi içiriyorum suyu

abanttt, çok seviyorum orayı..
balayında gitmiştik.. sanıyorum her mevsim çok güzeldir..
mesela bi sonbaharda gitmek istiyorum oraya..

ben sıcağı çok sevmiyorum, böyle yerler bu bakımdan da ilgimi çekiyor..
yani ayağının altında havuz deniz yoksa, sıcak yer eziyet

pinkprinces, canım çok geçmiş olsun..

canım, uyku zamanı geldiğinde emzirip versen babaya,
arabada bir iki tur artsınlar. uyur yasir paşa..
ayşecik otomobilde çok rahat uyuyor tüm bebekler gibi..

Günaydın kızlarrrr
Birazdan teyzeme kahvaltıya gideceğim Keremi çok özlemiş,ısrar etti gel diye. kendisi 43 yaşında ve bebeği yok ,inşallah onun da olur ; Allahın nimeti sonsuz

çok şükür bizde de var o yaramazlardann

Evet Abant güzel ama "Gölcük" Abanttan daha güzelmiş, yani daha ufak ve iç içeymiş gezi yeri. Gitmedim ama ilk fırsatta gidicem inşallah. Resimleri çok güzeldi.

Eylülde arkadaşımın düğünü var Bursa'da ,şimdi onu iple çekiyorum; Bursaya 2 kere gitmiştim çokkk güzel

hadi bakalım, gidin, afiyet olsun
benim de teyzem 42 yaşında ve onun da çocuğu yok nasipp
bursaya günü birlik gitmiştim ama gidilecek yerler listesinde en başta

Ne yaptın sen yaa? Korkuttun ya bizi iyice hem nasıl yani denize ve havuza sokmadın mı hiç ? Ben denize sokmayı düşünüyorum, sakıncası olur mu ki? Otel konusuna gelinceee, otel ne kadar kaliteli olursa olsun yemek konusunda güvenemiyorum ben. Bir arkadaşım kaliteli bir otelin mutfağındaydı onun anlattıkları kulaklarımdan çıkmıyor. Bu sebebten ve tatilimiz biraz daha uzun sürsün diye apart düşünüyoruz. Bende neyle karşılaşacağımı bilmiyorum ama göreceğiz. Peki yemekten olduğuna emin misin sıcaktan da olabilir mi acaba? Yazık ya çok üzüldüm , haberdar et bizi. Çok geçmiş olsun...
Nfkcım annesine gidince buralar ne kadar sakin oluyor değil mi :)?
Evet

az taze fasulyem ve çorbam var. biraz baget vardı, çıkardım dondurucudan.
ben kızartmasını severim de, eşim yazın kokuyo diyo
pilava katıcam heralde :44:

canım, uyku zamanı geldiğinde emzirip versen babaya,
arabada bir iki tur artsınlar. uyur yasir paşa..
ayşecik otomobilde çok rahat uyuyor tüm bebekler gibi..

Ahhh canım ahh...Yasir ve otoda uyumak
Yasir doğduğundan beri kendi kendine pusetinde hiç uyumadı mesela..Hani diyolar ya odadan çıktım mutfakta işim vardı bir döndüm ki aa uyumuş yavrum kıyamam kuzu gibi dalmış falan benimki şöyle oldu hep ben odadan çıkmadan zaten sürekli mız mızzzz diyen oğlum odadan çıktıgım an öyle bir yaygara koparıyodu ki son ki 3 4 deyip ev içinde koşmaya başlıyodum artık işim ne ise ışık hızında yapıp geri döndüm hep yani ben evin için koşuyodum...Dışarda bebek arabasında uyur dedik ııh o da yok
Bizim arabada da hiç kendiliğinden uyumadı hayatı boyunca ama bu gece ile ilgili en gıcık olan kısım ise kınanın olacağı yer zemin kat ve tel çekmiyo :18::18:
Eğer yasir sorun çıkartır ve eşim bana ulaşamazsa işte benim çıram cayır cayır yanar tek bayanlar arası old için içeri de dalamaz yani ben gidicem ama sırf gözükmek için oysa tüm eski kadro orada olacak ama nasip yapacak bişey yok...
Allah'ıma şükürler olsun onlar var ya bişicik olmaz...
Neden böyle bi anda duygusala bağladım ?
Dün gece dualarımı ettim yataga girdim telden bişeye bakmak için ordan oraya derken melekanneleri topiğine rastladım offf ağlamaktan helak oldum sabah sabah sizin de canınızı sıkmak istemiyorum ama demekki şükrüm az diye düşündüm inanın o kadar şanslıyız ki...Hatta yanlış hatırlamıyorsam bizim topikte de olmuştu böyle birşey sonra göremedim bir daha o arkadaşı doğal olarak gelmiyor topiğe...
Off bilemedim Allah'ım sen herşeyin en iyisini bilensin isteyen herkesin kucağını doldur inşaAllah ve bizlere de bebeklerimizi bağışla sağlık sıhhat ver

heralde bebeklerin %99u arabada uyur, demek yasir %1in içinde

niye böyle olumsuz hikayeler okuyorsun?.. belliki ruhun öyle bi hal içinde ama, farkedince üzerine gitme, dikkatini dağıt..
o iki arkadaşı hatırlıyorum biri yeşim83tü, sonra tekrar hamile kaldı. ama bilmiyorum doğdu mu bebeği.
bi de gamzeli gamze vardı, tokattan sanırım... Rabbim tüm isteyenlerlere sağlıklı bebekler nasip etsin..

canım yeşimin bir oğu oldu suan 3 aylık tatlı mı tatlı. allah uzun ömürler versin hem ona hem tüm bebişlere. gamzeliden bir bilgim yok ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…