Anam ne yazmışınız beeeeee. Elleriniz dert görmesin :)
Çok bunalım bu yaaaaa. Kesin bir baba yazmıltır bunu vicdan yapalım diye :)
İnşallah foto eklerim canım. Yani albüm yaparım ordan bakar akadaşlarım :)
Termosumuz var da çorbayı ne kadar sıcak tutar ki??? Bi de oğlumun sağı soku belli olmaz; bir gün önce löpürdettiğini ertesi gün istemez. O yüzden o kavanozlardan alıyım; babası kılıklı hazır olan herşeyi yer :)
Canımıniçi. Seni çok iyi anlıyorum. Okulda kaç saat kafa şişirip hrm beyin hem de fizik olarak yorulduktan sobra evde insan bi bir saat huzur istiyor. Ama ye,dua et ve sev kitabında da dediği gibi "çocuklar yüzünüze yaptığınız koca bir dövmedir" :) o yüzden silemiyoz bacımmmm Allah eksikliklerini göstermesin bir süre böyle işte. Bi de anannem hep derki "hiperaktif diye bişi yok; az kudurmuş ve çok kudurmuş çocuk var" :) götürme minik çleği doktora falan. Meraklı melahat de geç :)
Şimdi şöyle bir sorun var ki babası arabada hiçbişi yedirmez. Yürümeye başlasın galoş giydirecekmiş arabaya binerken sağı solu kirletmesin diye!! Oyuncak vercez eline napalım :) uyku olayında ise biz sorunluyuz zatn malum. Gündüz en fazla 1,5 sat uyuyor. O yğzden çıkacaz yola ve Allah ne verdiyse yaşayacağız :)
10a kadar derin nefes :)
Az kaldı canikom tatile yaşasınnn :)
Olur mu hiç?? Sen hep gel ve istediğin gibi kurut :)
Tek kullanımlık mama önlüklerini çekip atıyo. Sandalye kılıfı güzelmiş bakıcam. Bisküvinin sadesini eziyorum sütle veriyorum. Arabada dediğim gibi veremem çünkü babamız çok titiz :/
Kocamı bugün de yolasım var ama halim yok bak mesela
Kıyamam ben sanaaaaa. Okuma böyle şeyker madem.
Elmalıyı da denicem en kısa zamanda inşallah
Ne yani ikinciye izin vermicen mi?? Daha şimdiden ayrım yapıyosun kınıyorum seni pp
Ohaaaaaa diyorum affınıza sığınarak :)
Çok tatlısın sennnnnnn :)
Geldimmmmm :)
Oy çok üzüldüm araba çekilmesine. Bildiğim kadarı ile çok kazık bi cezası var güle güle giy aldıklarını.
Uyku konusunda bişi demek istemiyorum :)
Aynen dediklerini dicrm :) nerdesin kızzzz??? :)
Moda oldunolarak görüyorlar artık örtünmeyi ve o yüzden fiyatları uçuruyorlar malesef.
Öghhhhhh. Kolay gelsin canım. Çok sinir yaaaa. Bi bir kere tatil dönüşü geldiğimizde bir baktıkki çamaşır makinasının içinden salçalı yaplı sular çıkıp mutfak ve koridoru basmış!! Temizlemesi ölümdü ve çok moral bozucuydu :/
Eki Görüntüle 731497
EN ÇOK UYUYUNCA SEVİYORSUN ONU
Sessizliğini sakinliğini,yaramazlık yapamayışını,sana karşı gelemeyişini, ağlayıp sızlanamayışını seviyorsun
Gün içinde çok kez bağırıyor, kızıyor,görmezden geliyorsun onu. Sözlerine aldırmıyor, şakalarına gülmüyor,çok kereler gülümsemelerine karşılık vermiyorsun
Asık bir suratla karnını doyuruyor,hızlı hareketlerle çekiştirerek üstünü çıkarıp giydiriyorsun.
Asla hata kabul etmiyorsun. Sıkça eleştiriyor, mütemadiyen konuşuyor, güya öğüt veriyorsun.
Ard arda sıraladığın yığınla sözü hemen anlasın, unutmasın istiyorsun.
Belki elinle değil ama, dilinle bakışlarınla,sözlerinle dövüyor, eziyet ediyorsun
Gün boyu çekişmeler, mücadeleler.Yapma,etme,bırak,dokunma, dağıtma'lar
Hiçbir yer bozulmasın, kirlenmesin, çekmeceler hep düzenli kalsın, yerler daima temiz olsun istiyorsun.
Tezgahın üzerinde bir boya kalemine, mutfak masasının üzerinde bir çift küçük ve kirli çoraba tahammülün yok senin. Duvara çizilmiş masum bir resim,pencerede,sehpada el izlerine, saklanmış çikolatayı ararken kırdığı tabağa tahammülün yok
Bir gün temiz,düzenli ama yalnız bir eve sahip olacağını unutuyor, onun büyürken ellerinden nasıl kayıp gittiğini farketmiyorsun
Yatma vaktine kadar harp ediyorsun onunla. En son başından gitsin, uğraştırmadan uyusun istiyorsun.
Uyuyor ya en nihayet İşte o zaman bir sızı düşüyor,bütün bir günün pişmanlığı oturuyor içine. Yapmasaydım,etmeseydim,kızıp bağırmasaydım,eyvah! ne çok kırdım kalbini Gidip başını okşuyor, yanağına bir öpücük konduruyorsun
Nasılda masum şimdi,nasılda tatlı Yarın diyorsun,yarın başka olacak.daha çok ilgileneceğim, daha çok oynayacağım onunla. Gözlerinin içine bakarak,gülümseyerek konuşacağım tıpkı psikoloji kitaplarında anlatıldığı gibi davranacağım
Sabah oluyor nihayet.Her zamanki gibi erken kalkıyor.Geceden kalan vicdan azabı sabaha sirayet ediyor.Tüm planladıklarını uygulama yolunda hareket ediyorsun.Ama bu en çok iki saat sürüyor.Yine unutuyor aynılaşıyorsun
Farkettin mi sen onu en çok uyuyunca seviyorsun
Çok bunalım bu yaaaaa. Kesin bir baba yazmıltır bunu vicdan yapalım diye :)
canım termosun yok mu?
yoksa da al. böylelikle yanında hep sıcak suyun olur, ya da çorba..
şimdi gördüm canım, evet güzelmiş nazar boncuklu kutu...
nazar değmesin sizeee.. drajeli fotosunu da yüklersin bizeee
tamam 4 ten geri sayalım.
döööööööööööört!
İnşallah foto eklerim canım. Yani albüm yaparım ordan bakar akadaşlarım :)
Termosumuz var da çorbayı ne kadar sıcak tutar ki??? Bi de oğlumun sağı soku belli olmaz; bir gün önce löpürdettiğini ertesi gün istemez. O yüzden o kavanozlardan alıyım; babası kılıklı hazır olan herşeyi yer :)
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
Geldim kızlar... O kadar canım sıkkın ki. Benim çocukta bir sıkıntı var galibagribi henüz tam geçmedi üstelik. Size de sorayım benimki sürekli sürekli hareket halinde hiç durmuyor ya hiç. Böyle söyleyince kulağa normal geliyor ama hiç normal değil. Kucağı istemiyor, sürekli biryerleri karıştırmak biryerlere gitmek... İstediği olmayınca da gözlerden yaşlar gelerek ağlıyor. Haftasonum o kadar kötü geçti ki anlatamam. Kızdım ona sürekli bağırdım. Babası da aynen.. Tabi sonra vicdan azabı... Peki dinliyor mu? Tabiki hayır.. Ama benim sinirlerim altüst oldu. Hiperaktiflik var kesin. Dr a mı gitsek diye bile ddüşünüyorum. Zaten yemekler ayrı bi işkence. Sürekli ağlayan, hiç yetinde durmayan, yemek yemeyen bir çocuk... Yıprandım valla hayattan koptum ya!
Canımıniçi. Seni çok iyi anlıyorum. Okulda kaç saat kafa şişirip hrm beyin hem de fizik olarak yorulduktan sobra evde insan bi bir saat huzur istiyor. Ama ye,dua et ve sev kitabında da dediği gibi "çocuklar yüzünüze yaptığınız koca bir dövmedir" :) o yüzden silemiyoz bacımmmm Allah eksikliklerini göstermesin bir süre böyle işte. Bi de anannem hep derki "hiperaktif diye bişi yok; az kudurmuş ve çok kudurmuş çocuk var" :) götürme minik çleği doktora falan. Meraklı melahat de geç :)
Hayırlı olsun simitiniz.
Sevdiği türlerden al, kavanoz mamalarını. Mümkünse gitmeden bir dene:) kapağını açınca yüzünü buruşturabilir ve yemeyebilir. Bir de yemeği dert etme derim, nasılsa emiyor. Allah'ın izniyle doyar. Oyalayıcı şeyler: kraker, elma dilimleri, kurabiye gibi sevdiği şeyler alabilirsin yanına. Bunlar doymak için değil, çocuk sıkılmasın diye eline vereceğin şeyler. Oyuncak vs zaten alırsın. Telefona sevdiği müzikleri yükleyebilirsib. Bir de uyku saatine denk getirebilirsen yolculuğun bir kısmı en azından, rahat geçer.
Biz haftasonunda 5 saatlik bir mesafeye gittik. Yukarıda yazdığım gibi şeylerle gittik işte:)
Şimdi şöyle bir sorun var ki babası arabada hiçbişi yedirmez. Yürümeye başlasın galoş giydirecekmiş arabaya binerken sağı solu kirletmesin diye!! Oyuncak vercez eline napalım :) uyku olayında ise biz sorunluyuz zatn malum. Gündüz en fazla 1,5 sat uyuyor. O yğzden çıkacaz yola ve Allah ne verdiyse yaşayacağız :)
Dr muz hayretler içinde zaten ben böyle bir çocuk görmedîm diyor:) hem cadı hem çok hareketli. Ama ciddi ciddi bu konuyu bir kez daha konuşacağım. Birde şu hastalık sürecinde yemek konusunda çok zorladım galiba. Artık ama sandalyesine oturmak istemiyor. Oturunca da ciddi ciddi ağlamaya başlıyor. Çok bunaldım ya anlatamam. Şuan bile gözlerim doluyor. Nefes almaya ihtiyacım var. Şu tatil başlasa artık!
10a kadar derin nefes :)
Az kaldı canikom tatile yaşasınnn :)
Geldim, tüm negatifliğîmle topiğî kuruttum:)
Olur mu hiç?? Sen hep gel ve istediğin gibi kurut :)
canım demek ki hereketli bir çocuğun var ,seni biraz zorlayacak ama kreşe-okula başlayınca büyük ölçüde sakinleşir,şurda 2-3 sene kaldı.. benim görümcemin kızı da öyleydi aşırı hareketliydi çocuk 3 aylıkken dönmüş yataktan düşmüş bi de kucağına alanları ısırıyormuş yoluyormuş canavar gibiydi diyorlar..şimdi ilkokulda o kadar akıllandı ki benim oğluma bile bakıyor oynatıyor yediriyor onu..çok akıllı bir kız. sakın hiperaktivite zart zurt diye şimdiden doktora götürme sana sakinleştirici ilaç vericekler ve bütün gün uyuyacak bunu istemezsin heralde..onun yerine enerjisini atacağı alanlar yaratmaya çalış.. niye bunalıyorsun ayrıca zaten çalışıyorsun 24 saat bakmak zorunda değilsin ona, bu da bir dinlenmedir moladır senin için..
:) ayy fenaymış bu:)
ama şu konuda içim rahat, hiç titiz değilim döküp saçtığı şeyler umrumda değil ,sadece kendine zarar verdiği zaman- fazla merağı yüzünden oraya buraya girip kafasını gözünü çarptığı zaman -kızıyorum ona. tabi bi de gece uyumayıncadün gece 10dan 11 e kadar uğraştım, 11 de ancak uyudu..
ay ben o kavanoz mamalarından çok kullanıyorum, yolculukta can kurtaran oldular bana..
özellikle ;milupa organik yeşil fasulye domates, organik meyve kokteyli, organik tahıllı meyve, organik kayısı muz en sevdikleri. 10-15 tane almanı tavsiye ederim. bu bisküvileri de çok beğendi oyalanıyor yerken
Eki Görüntüle 731592
ayrıca tek kullanımlık bebek önlüğü migrostan aldım
http://www.e-bebek.com/i/kampanya/7417.jpg için Google Görsel Sonuçları
kumaş mama sandalyesi ,migrostan aldım (bu yoksa tülbent gibi birşey de bağlayabilirsin)
Eki Görüntüle 731586
tek kullanımlık alt değiştirme bezi (evde de bundan kullanıyorum )
Eki Görüntüle 731589
bebek yolculuk yastığı,boynu için uzun yolda rahat uyur ya da kendin ayarlarsın birşeyler,
çok işime yarayan şeyler..
şimdi yolculuk yapmakta ne var canım hiç korkma:)
ne güzel bir huy ya, ben hiç öyle değilim; fırsat kollarım "yaaa nasıl oluyormuş 2 sene önce sen de bana şöyle demiştin "vs adamdan hep intikam peşindeyim, sevmiyorum bu huyumuama sonra gene olayı düzeltmek bana düşüyor ,başıma daha çok iş çıkıyor açıkçası:)
hoşgeldin canım ,iyi geçti çok şükür bakalım
sıcaklardan değil de tahriş olmuştur dedi babam. dokununca ağlıyor zavallıcık
amin canım sağol, bazen oluyormuş işte:2:
Tek kullanımlık mama önlüklerini çekip atıyo. Sandalye kılıfı güzelmiş bakıcam. Bisküvinin sadesini eziyorum sütle veriyorum. Arabada dediğim gibi veremem çünkü babamız çok titiz :/
Kocamı bugün de yolasım var ama halim yok bak mesela
canım bu 25.kare olayını ben de okudum illuminati ile ilgili şeyler de var ,onla ilgili okudun mu ?25.kareye cinsellikle ilgili öğeler yerleştirip insanları hep cinsellikle kafası meşgul olan uyuşuk beyinler yapmak,para eğlence düşkünü nesillere dönüştürüp insanlığı bu yönden esir almak istiyorlarmış..ben onu okuyunca çok korktum.. o akşam eşim gelmemişti arkadaşıyla oturuyordu ,bi de elektrikler kesildi mi:18: ben ağlaya ağlaya eşimi aradım nolur eve gel çok korkuyorum diye
o da mecbur geldi "sana böyle olmazdı ne oldu" dedi3 harfliler falan geldi aklıma neyse; Allah korusun çoluğumuzu çocuğumuzu.
o yönden de içim rahat oğluma hiiç TV izletmedim, inşallah ilerde de otorite kurmayı başarırız Allah yavrularımızı korusun
Kıyamam ben sanaaaaa. Okuma böyle şeyker madem.
bu arada pembehipopotam ,hipp'in fil şeklinde olan elmalı bisküvisini beğendi ;öbürünü beğenmedi mesajımın en sonunda çıkmış resmi
Elmalıyı da denicem en kısa zamanda inşallah
Allah için ben de önemsemiyorum, o yönümü seviyorum.
döküyor, saçıyor, kirletiyor. eşim kv sürekli aman eline verme sen yedir, dökecek üstünü kirletecek diyo.
şimdi zaten tek çocuk, e benim zamanım var enerjim var, tabiki o dökecek ben temizleyeceğim..
yoksa nasıl öğrenecek kendi yemesini, hem eğleniyor, hem oyalanıyor..
her yemeğinden sonra toptan kıyafeti değişiyor, bazen banyo yolu görünüyor ve ardını toplamak zorlayıcı olabiliyor ama..
dediğim gibi henüz tek çocukken, bunları yapmak onun hakkı!
Ne yani ikinciye izin vermicen mi?? Daha şimdiden ayrım yapıyosun kınıyorum seni
tabi canım ya takma kafana.sadece cocuklardan tükenmiyoruz birde bencil kocalarımız var.ve herkesinki aynı ben bunu burda öğrendimonun için ne kendini eksik gör nede yavrunu üzüp vicdan azabı cek.etrafta işte biz 4-5 taneyi nasıl büyüttük bide kaynana vardı basımızda,evimizde cıncık gibiydi,cocuklarda usluydu falan diyenler oluyor.takmıyorum.evimde dağılıyor,yemek yapamadığım zamanlarda oluyor.cünkü cocuğumun pesinde koşuyorum gerisi tırı vırı
sende takma.gecen parkta bir kadın vardı oğlu 5 yasında.birde kızım var 1 yasında dedi.ee o nerde dedim evde uyuyo dedi..
bırakıp parka gelio kadın düşün.uyanınca oyuncaklarıyla oynar ağlamaz diyo.1 yasıma daha girdim.ben wcye gidemiyorum
Ohaaaaaa diyorum affınıza sığınarak :)
Çok tatlısın sennnnnnn :)
pembiş
pembiş
pembiş
pembiş
pembiş
Geldimmmmm :)
yettiiim bacımmmm
annemler dün gece hemencik gitti ama bugün de ancak fırsat bulabildim...
dün ablamla ümraniye çarşıda bir gezdik bir gezdik çok ihtiyacım varmış böyle bir kafa dağıtmaya 2 pardösü de aldım ohhh
ama birtanesi gelince içime sinmedi değiştirmek için sabahtan tekrar gidince de arabamızı çekmişler hem madden hem manen zarara girdik ama neyse çıkacağı varmış paranın diyelim...
sizlerde ne var ne yok okuyacağım şimdik bir çorba koyayım geliyorumm
Oy çok üzüldüm araba çekilmesine. Bildiğim kadarı ile çok kazık bi cezası var
slm kıslar .nasılsınız? biz iyiyiz ayşe ila çok şükür. tek sorun sınava hazırlanırken hep emerek uyutmuştum kolay oluyodu . ama şimdi çarşıya gideyim bi türlü uyumuyo 1 haftadır çok zorlanıyorum. bu hafta alıştırcam artık emzirip sallayarak felan uytacagım. arkadaşım 9 aylıkken benim oğlan kendiliginden uyurdu diyo biz 1 yaşına geldik sayılır hiç daha kendiliginden uymuşlugu yok.
Uyku konusunda bişi demek istemiyorum :)
şimdik ben de çıkıyorum, çorbamı yapayım..
çıkıyorum çıkmasına daaaaa, ben giderim ardıma pembiş gelir..
bana seslendin kendin yoksun der
Aynen dediklerini dicrm :) nerdesin kızzzz??? :)
çok teşekkür ederim çok beğendim inş güle güle giyerim :))
nfkcım biri tuğba venn biri de kayra fiyatlar inanılmaz pahalı herşey 350 400 arası ama ben indirimlilerden aldım kıyamadım o kadar paraya biri 120 diğeri 175 lira en uygunları bunlar şu anda çok çok pahalı ama hazır çocuga bakan varken ben de gezdim durdum gezerken de kendime hakim olamadım ama tesettür giyim çok kazık aşırı bu ne yahuu 400 lira yazıyo indirim fln da yok peşinde yüzde 10 belki ben de yaz başı bi ferace almıştım ama feraceyi heryerde kullanmıyorum diye bu ikisi de çok hoşuma gitti ince kumaşları tiril tiril biri düğünlük diğeri günlük kullanım...
Moda oldunolarak görüyorlar artık örtünmeyi ve o yüzden fiyatları uçuruyorlar malesef.
kzıolar evime kavuştum derken bi girdik içeri leş gibi birşey kokuyor eşim çıkarken şalteri kapatmış buzluktaki tavukkk iğren.ççççççç :26:
napcam ilmiyorum çamaşırsuyu karbonatla 3 defa sildim birde üstüne kahve koydum çay tabaklarına off off
Öghhhhhh. Kolay gelsin canım. Çok sinir yaaaa. Bi bir kere tatil dönüşü geldiğimizde bir baktıkki çamaşır makinasının içinden salçalı yaplı sular çıkıp mutfak ve koridoru basmış!! Temizlemesi ölümdü ve çok moral bozucuydu :/