- 8 Ağustos 2011
- 11.770
- 9.240
- 448
benim eşim de başlarda biraz küçümsüyordu..busmai canım ne güzel demişsin.bende bazen esime diorum 24 saat ben bakıyorum.sen işyerinde dinleniyorsundur en azından öğle yemeğinde dötün yer görüyo,eve gelince 2 saat kaliteli zaman gecir zaten sonra uyuyacak diyorum.ben işyerinde calısıyorum daha fazla yorgun oluyorum diyordu.bende dedimki tamam babası cumartesi günü oğlumun annesi sen ol ben karısmıyım dedim.dayanabildiği saat sabah 10:00..
bugün diyoki ben biraz calısıyımda dinleneyim diyo
kesinlikle neye "hayır" dersek oraya gidiyor veletleraynen sizin gibiyim kızlar.her yaptığına yok dersem kötüyü ayırt edemez.bunları yapmakla bir cocuk sımarık olmaz.aksine merakı gider sıradan seyler olduğunu farkeder.çamasır makinesi 2 güne bir yahya beyin kıyafetlerine çalışıyo.aynen dediğiniz gibi kirleniyo birlikte ellerini temizliyoruz,yıkıyoruz...
kızlar bide nfknın dediği gibi tek oda ile sınırlamayın.odaları gezmeliymiş..bide bazı anneler oturdukları yerde bir kanepe bırakıyor sadece.cocuk var diye.buda yanlışmış.kesfedecek sey bulamazmış o zaman..
kv ye bıraktım, bir dk bırakmıyorlar çocuğu; oraya çarpar buraya çarpar..o zaman da kerem bunalıyor. TV açtılar otursun izlesin diye Tv ye alışmamış hiç umrunda değil, "sen buna nasıl bakıyorsun" dediler banabi de ayşecikte kapı merakı başladı.
bi kapı varsa hemen ordan dışarı çıkacak, başka kapı varsa ordan girecek çıkacak, dolaşacak yani..
akşam eşim geldiğinde salonun kapısını kapatıyor. yanımızda oynasın çıkmasın diye..
ben de açıyorum tekrar, çocuk keşfetme döneminde, yapabiliyorken gitmek istiyor son noktaya kadar.
evler bile dar gelirken, çocuğu bir odaya hapsetmek neden.
ben bütün gün dolaşıyorum peşinde, küçük oda.. yatak odası, mutfak..bi banyoya girmesine müsade etmiyorum.
ben yemek yaparken o masa ve taburelerle pek ala oynuyor..
haa, arada bi çekmeceyi açıp bi şeyler dökmüyor mu, çöp kutusunu devirip çay çöplerini yemiyor mu, yiyoooor
ben de işte yorulunca, bi odaya girip kapatıyorum işte kapıyı.
busmai dediğin gibi, bi keskin hatlı mobilyalara yaklaşınca, prizlerle oynamaya başlayınca engelleyip alıyorum.
yoksa, evde el basılmadık cm kare bırakmamıştır yanii
benim eşim de başlarda biraz küçümsüyordu..
hani bebek bakmakta ne var gibi..
spora gittiğim dönemde bir saat ayşecikle evde kalıyordu. döndüğümde pili bitmiş oluyordu..
hele şimdi ayaklandı, her yeri geziyor, oyuncaklarının yüzüne bakmıyor ve en önemlisi küçük kazalar başladı ya..
artık eşim, çocuk bakmak tam zamanlı bi iş, bir kişi tamamen buna yoğunlaşmalı, valla çok zor, sürekli dikkat ve enerji gerektiriyor diyor..
aynısını biz de yaşıyoruz ya..kv ye bıraktım, bir dk bırakmıyorlar çocuğu; oraya çarpar buraya çarpar..o zaman da kerem bunalıyor. TV açtılar otursun izlesin diye Tv ye alışmamış hiç umrunda değil, "sen buna nasıl bakıyorsun" dediler banane yapayım her dakika peşinde koşamam Allah koruyor onu,evde ben nereye gidersem peşimden geliyor
enemmm ana olmak nası bişi ya.ayarlanmış robot gibiyiz.
yorulmak yok,uyku yok,yemek yok ama gülücük yüzümüzden eksik olmuyo..
ayşecik, kahvaltıdan kalan kırıntıları mama sandalyesinden toplayıp yemekle meşgul
Eki Görüntüle 731652
güzeller hepinize selam olsun...yine kaynatmısınız bacılar..amma sohbetten geri kalmıyım toptan yazayım didim.şincik öncelikle busmai'cimokudum canım cvbını:) ben okumayı cok seviyorum.ordan aklımda kalmıştı yazayım dedim sende doğruluğunu onayladın iyi ettin.küçülen kıyafetler; oğlumun hastane cıkısını ve idilbabyden aldığım ve hayran kaldığım evladiyelik kıyafetleri hep saklıcam.evlenirken oğluma vericem hatıra olsun diye'bak annem sen doğduğunda giydirmiştim diye..,gelin istemez ama belki giydirir.geriye kalanları bir hurca koydum.evet 2.ciyi düşünmesem kesinlikle verirdim ihtiyacı olana ama benim işim görüldükten sonra vermeyi düşünüyorum.bide 2.ye nasıl masraf edeyim.nfk'nın dediği gibi cocuğun yediği helal giydiği haram derler..oğlum olmasına rağmen ablamın kızının küçülen pijamalarını tişörtlerini evde giydiriyorum.cok işimi görüyor.takıntım yok.zaten biz 10 kız kuzen öyle büyüdük küçüklükten beri dönüşümlü.suan bile hala öyle.ben evli olduğum için üniversitedekilerin işini baya görüyorum:)aryacımaklına olumsuz bişey getirme.uyuz, similik olsa dahamı iyi olurdu?cocuk dediğin yaramaz olur.biz dağıttını düşünürüz ama dünyayı kesfetmek için,merakını gidermek için yaparmıs bütün bunları..biz dağıtma yapma etme deyince,kesfetmesine engel olduğumuz için sinirlenir ağlarmış yoksa elinden tabağı aldığımıza sinirlendiğinden değil...oğlumu anlatmama gerek yok hareketliliğinden bahsediyorum ara sıra.cocuklardaki enerji büyüklerde olsa catlarmısız sen düşün..sınırlarımı biliyorum,kısıtlamıyorum,kesfetsin diye.her istediğini yapmasına izin veriyorum sınırlarım dahilinde..her elini attığına yapma demiyorum inatlaşmasın,kötünün kötü olduğunu anlasın diye.dolabı acıyo diye kızmam döksün toplarım,kaşığı eline alıp yemeği bertaraf ediyo diyede engellemiyorum.ama prizlere gidince bir yahya deyişim var 180 derece dönüyooğlum hastalandığında yemek yemediği için sinirlerim yıpranmıstı,sanki sende aynı dönemden geciyorsun gibi.özgür bırak aryacığı..kucağında niye otursun ayakta durmak varken,kendini bişey sanmak varken dimi ama..sen calıştığın için belki 2 kat yoruluyorsun ama bugünler gelmicek bidaha.bak 1 sene olacak oğluma bir defa sesimi asırı yükselterek yeter artık diye bağırdım.ölene kadarda unutmucam o vicdan azabımı. kızlar bide cizgifilm konusuna nolur dikkat edin..kuzenim cocuk gelişimi okudu.neler anlattı neler..öncelikle türkiyede şirinler ve teletubbieslerin neden yasaklandığını söyliyim size.teletubbieslerde cinsiyet kavramı yok,şirinlerde ise koca köyde bir tane şirine....ve önemli bir bilgi.25.kare denilen birsey var.25. Kare; Bilinç Altına Gizli Mesaj Yerleştirme..Gözümüz saniyede 24 kare algılayabiliyor.. 25. kare ise beynimize yazılıyor. İşte bu sistemin adıda 25. Kare Örneğin Siz tvde bir çizgi film izlerken adamlar 25. Kareye "Coca Cola İç" yazısı koyuyorlar ve canınız cola çekmeye başlıyor .. (bazı cizgifilmler tam o 25.karede cinsel içerikli oluyormus.netten arastırın hak verceksinizsuan en iyi çizgifilm pepee..nerde eski cizgifilmler..bide hayat sevince güzel filmi benim favorim.oğlum büyürse birlikte izlicez.bir türk filmi asığı olarak..gene ne cok yazdım.yazdıklarımı bilmişlik olarak algılamayın anacım nolur.bir kitap kurdu olarak okuyorum öğrendiklerimi paylaşıyorum
canım benim, çok yorulmuşsun..hiperaktivite falan diyosun da.. bebeklerde de oluyor mu, yani bu yaşta, yaşı bile yok yabenim bildiğim okul öncesi dönemde görülüyor bu, 4-5 yaşlarda falan.. kimi çocuğun fıtratı başka oluyor hakikaten. dün akşam yemekte yan masada anne, baba, 2 -3 yaşında bi bebek ve teyzesi var..eşimin ağzı açık kaldı.. çocuk inanın bir saniye durmadı.. yerli yersiz ağlıyor, çığlık atıyor, çıldırıyor resmen.etrafında dört dönüyorlar, dikkatini dağıtmak için. ama yok, inanın üç kişiler bir lokma yemek yiyemediler..restaurant inledi, ben böylesini hiç görmedim. kv de yanımızdaydı, bebeğin annesiyle konuşmaya başladı.kadın, doğduğundan beri böyle, sürekli ağlıyor, biz alıştık artık diyor. fiziksel bi rahatsızlıktan bahsetmedi.sanıyorum önceleri kolikli bi bebekti, sonra o onda huy oldu:44:kv de sürekli okuyun dedi, bazı ayetler verdi falan.. kuzenimin kızı da 1 yaşında şuan, böyle bi bebe yok, totosu bir dk yer görmüyor.kucakta mümkün değil durmuyor, eğer açsa sadece 5 dk mama sandalyesinde oturuyor, haricen 10 kişi peşinden koşuyor. laf söz dinlemiyor.. o da kolikliydi, çok zor geldi bu aya kadar, anneannesinin saçları beyazladı yaaademem o ki, aryanın da fıtratı böyle olabilir, huzursuz, çabuk sıkılan.. ama hiperaktivite teşhisi için henüz erken diye biliyorum.hastalığı da onu daha fazla hırçınlaştırdı, düzenini iyice bozdu.. ayşecik gayet güzel yatağında kendi kendine uyuyordu. 1 hafta hastalıktan sonra şimdi yatağına koyar koymaz kanlı yaşlar dökmeye başlıyor kiiiii..öyle ona buna ağlayan bi bebek değildir, hiç de sevmem öylesini ama hastalığın kalıcı tesirleri sanırım..:26:sabır sabır sabır.. anne baba olunca en çok ihtiyacımız olan şey sabır..
Hepiniz sağolun kızlar... Allah hepinizden razı olsun. Bazen öyle tükeniyorum ki, arya da böyle olunca ne sabrım kalıyor, ne vicdanım rahat veriyor... Ama hep tükendiğim anlarda yardımcı oldunuz paralel örnekler verdiniz, yalnız olmadığımı bilmek aynı süreçleri yaşadığımızı bilmek ne kadar güç veriyor anlatamam. Arya nın halini görenler şaşkınlıkla bakıyor bende anormal birşeyler var demekki diye düşünmeye başladım o yüzden. Ama arya hep böyleydi. 3 aylıkkende hareketli şimdide... NFK cım o restoranda bahsettiğin bebeği al bizimkine vur yani. Aynen... Rezil ediyor heryerde însanı. Mutlu edemîyorsun bir türlü. Doğru kolik olmasının etkisi de olabilir. Ben sadece onca uğraşa rağmen hala mutlu bir " arya " görmeyince üzülüyorum aslında. Ama saolun geçti şimdi sizle konuşunca. Öğle paydosunda da daha iyi gördüm cücüğü:)hiçç endişe etme arkadaşım inan bana benim kızımda seninkinden beter. saniye durmuyor ne kucakda ne yerde ne oyuncaklarla okadar herşeyden çabuk sıkılan bi çocuk ki en sevdiği bişey bile onun için 5 dk sürüyo hevesi sonra ağlama mıkırdama. ne insan istiyor ne kalabalık yabancı biyere gidemiyorum eve çok kalabalık çağıramıyorum. uyutma desen zaten gündüz uykuları yok denecek kadar az ve okadar zor uyuyorki hep ağlıyor her yolu denesemde uyumak fobi haline geldi sanırım çocukda. çocuk dersin sokağı sever dersin ben sokağa çıkacağım zaman bile akra karayı seçiyorum. yarım saat içinde başlıyor mıkırdanmaya.öyle işte ama geçecek inanıyorum sabrediyorum ve tüm kalbimle şefkatimi esirgememek için elimden geleni yapıyorum. çünkü daha çok bebekler bilseler bizi böyle üzmezler onun bu sıkılgan halini geçiştirmeye çalışıyorumki onda kalıcı bi durum bırakmasın genelde ağlatmıyorum çünkü sonra çok huysuz oluyo onun için istediklerini zorda olsa yapmaya çalıyorum. allahım uzun sağlıklı ömürler versin hepsine sağlık olsun herşey düzelir. hadi üzme canını sende geneli böyle bu canavarların ama geçecek...
Hepiniz sağolun kızlar... Allah hepinizden razı olsun. Bazen öyle tükeniyorum ki, arya da böyle olunca ne sabrım kalıyor, ne vicdanım rahat veriyor... Ama hep tükendiğim anlarda yardımcı oldunuz paralel örnekler verdiniz, yalnız olmadığımı bilmek aynı süreçleri yaşadığımızı bilmek ne kadar güç veriyor anlatamam. Arya nın halini görenler şaşkınlıkla bakıyor bende anormal birşeyler var demekki diye düşünmeye başladım o yüzden. Ama arya hep böyleydi. 3 aylıkkende hareketli şimdide... NFK cım o restoranda bahsettiğin bebeği al bizimkine vur yani. Aynen... Rezil ediyor heryerde însanı. Mutlu edemîyorsun bir türlü. Doğru kolik olmasının etkisi de olabilir. Ben sadece onca uğraşa rağmen hala mutlu bir " arya " görmeyince üzülüyorum aslında. Ama saolun geçti şimdi sizle konuşunca. Öğle paydosunda da daha iyi gördüm cücüğü:)
çok tatlııııııoyy yerim ben onun kollarını...yaradana kurban...nfk senin kalbin niye bu kadar temiz? tam ayseciği görelim bak buda yahyanın hali diyordumki ayseciği koymussun.
fıstık fıstık!ayşecik, kahvaltıdan kalan kırıntıları mama sandalyesinden toplayıp yemekle meşgul
Eki Görüntüle 731652
Hepiniz sağolun kızlar... Allah hepinizden razı olsun. Bazen öyle tükeniyorum ki, arya da böyle olunca ne sabrım kalıyor, ne vicdanım rahat veriyor... Ama hep tükendiğim anlarda yardımcı oldunuz paralel örnekler verdiniz, yalnız olmadığımı bilmek aynı süreçleri yaşadığımızı bilmek ne kadar güç veriyor anlatamam. Arya nın halini görenler şaşkınlıkla bakıyor bende anormal birşeyler var demekki diye düşünmeye başladım o yüzden. Ama arya hep böyleydi. 3 aylıkkende hareketli şimdide... NFK cım o restoranda bahsettiğin bebeği al bizimkine vur yani. Aynen... Rezil ediyor heryerde însanı. Mutlu edemîyorsun bir türlü. Doğru kolik olmasının etkisi de olabilir. Ben sadece onca uğraşa rağmen hala mutlu bir " arya " görmeyince üzülüyorum aslında. Ama saolun geçti şimdi sizle konuşunca. Öğle paydosunda da daha iyi gördüm cücüğü:)
tabi canım ya takma kafana.sadece cocuklardan tükenmiyoruz birde bencil kocalarımız var.ve herkesinki aynı ben bunu burda öğrendimonun için ne kendini eksik gör nede yavrunu üzüp vicdan azabı cek.etrafta işte biz 4-5 taneyi nasıl büyüttük bide kaynana vardı basımızda,evimizde cıncık gibiydi,cocuklarda usluydu falan diyenler oluyor.takmıyorum.evimde dağılıyor,yemek yapamadığım zamanlarda oluyor.cünkü cocuğumun pesinde koşuyorum gerisi tırı vırı
sende takma.gecen parkta bir kadın vardı oğlu 5 yasında.birde kızım var 1 yasında dedi.ee o nerde dedim evde uyuyo dedi..
bırakıp parka gelio kadın düşün.uyanınca oyuncaklarıyla oynar ağlamaz diyo.1 yasıma daha girdim.ben wcye gidemiyorum
ay valla çok doğru tabir..ara sıra hepimize geliyorlar soldan soldan,çok normal:)
gel kız alnından öpcem seniiiitabi canım ya takma kafana.sadece cocuklardan tükenmiyoruz birde bencil kocalarımız var.ve herkesinki aynı ben bunu burda öğrendimonun için ne kendini eksik gör nede yavrunu üzüp vicdan azabı cek.etrafta işte biz 4-5 taneyi nasıl büyüttük bide kaynana vardı basımızda,evimizde cıncık gibiydi,cocuklarda usluydu falan diyenler oluyor.takmıyorum.evimde dağılıyor,yemek yapamadığım zamanlarda oluyor.cünkü cocuğumun pesinde koşuyorum gerisi tırı vırı
manyaqsende takma.gecen parkta bir kadın vardı oğlu 5 yasında.birde kızım var 1 yasında dedi.ee o nerde dedim evde uyuyo dedi..
bırakıp parka gelio kadın düşün.uyanınca oyuncaklarıyla oynar ağlamaz diyo.1 yasıma daha girdim.ben wcye gidemiyorum
ay valla çok doğru tabir..
arada bana da geliyorlar soldan soldan :111:
gel kız alnından öpcem seniiii
manyaq
o minik döt, beni delen eden..bayılacağım şincik...o küçük dötü kaybolsunda dötsüz kalsın...üstündekilerde kaybolsun.kızım olursa ben giydireyim
oğlumun altını acınca yarım elma döt diye seviyom.öyle değillermi ama
o minik döt, beni delen eden..
bezinin cırt cırtlarını açıp atıyor, bi de bakıyorum kolidorda çıplak minik bi döt..
ardından bağırıyorum.. daha hızlı kaçıyo
sanki yakalayamayacağız..bide bizimki bekliyo pusuya yatıyo,beni görünce 5.vitese takıp ucuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?