Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bana kalırsa da fitil için acele etme derim..
4-5 günden sonra düşünürsün fitili..
geçen kızım 5 gün geçti yapmadı, düşünüyordum versem mi diye..
o akşam yaptı.. yine de sen bilirsin..

lakin; huzursuzluğu diştir diye düşünüyorum..
birazcık sabret, inş geçecek..
havuç gibi sert ve soğuk bi şey ver eline..
yada parmağınla sen kaşı.. biraz rahatlar bebe

benim paşa 4 aylıkken falan banyo yaptırmak için soydugumda bi baktım belinden aşağısı mosmor kız kardeşim yanımdaydı hemen acile götürdük öylece sarıp hastaneye gittik kabızlıktan oldugunu söylediler oysa 1 gün önce yapmıstı kaka sını bi fitil verdiler o moraran cocuk düzeldi . o gün bugündür korkuyorum kabızlıktan cok şükür birdaha tekrarlamadı ama böyle kabız oldumu en fazla 2 gün bekliyorum sanırım yanlış yapıyorum ama yerleşti o görüntü zihnime bi kere ..bu arada hala yapmadım fitil sizi dinleyecegim bekleyecegim bakalım nasıl olacak

benim iki velette babasinin kopyaları bakalım üçüncü kime benzeyecek bizde cinsiyette çok bu merak konusu.. canım sende cena ile ayni hastanede dogum yapmışsın internetten araştırdım basak hanımına ovuyorlar ben hem fatmanur hnm. hemde basak hnm. gitmeyi düşünüyorum ilk basak hnm. randevu aldım bile sen hangi dr dogum yaptın

ayşecik de babasının kopyası..
sanki ben değil babası doğurmuş bunu.. :9::9::9:

şeker portakalı (yanlış hatırlamıyorsam canderin de) başak hanıma gidiyorlardı..:40:

Merhabalar ben geldim;)
hoşgeldin canım.. :16:
bi geliyorsun, sonra birkaç hafta yoksun sanki..
o kadar mı meşgulsun?:25:

ayşecik de babasının kopyası..
sanki ben değil babası doğurmuş bunu.. :9::9::9:

şeker portakalı (yanlış hatırlamıyorsam canderin de) başak hanıma gidiyorlardı..:40:

sağol canım cevabın için.. canım benimkilerin benimle uzaktan yakından alakaları yok gerçi ben bu durumdan şikayetçi de değilim ikiside renkli gözlü sarışın :)

sağol canım cevabın için.. canım benimkilerin benimle uzaktan yakından alakaları yok gerçi ben bu durumdan şikayetçi de değilim ikiside renkli gözlü sarışın :)
benimki de şaka..
zira çok dua ettim hamileyken.. bebeğim huyuyla suretiyle babasına benzesin diye.. :17:

Biz de cuma gunu 6.ayimizi dolduruyoruz.canım oglumla Cok zor ,yorucu ama yine de mutlu ve güzel gecen 6 ay...
Oglumun uyku saatleri bir haftadır düzene girdi gece uykusuna 21:00 gibi geçiyor sabah 7:30 da uyanıyor 10-11 arası bir saat ve 14:30-17:00 arası iki bucuk saat oldu.yani su an uyuyor inşallah hep bu düzende gider su an ki şikayetimiz kaka ek gıdaya geçtiğimiz icin artık daha katı ve maalesef daha zor çıkıyor. Kakasini yapamadığı geceler iki saatte bazen saatte bir uyanıyor meme ile tekrar uykuya dalıyor.dun gece 12 de yaptı kakasini sonra gülücükler atarak uykuya daldı ve sabah 5 de uyandı.keske her gün yapabilse süper olacak.4 gündür aksam yatmadan once armutlu yulaf unu ile yaptıgım muhallebiyi yediriyorum yulafta kakasini biraz kolaylaştırıyor.bu arada yoğurdu konusmussunuz ben henuz yoğurt yedirmedim ama mayalayarak bir iki haftaya ona da başlayacağım yan komşum sürekli mayaliyor ondan mayayı almayı düşünüyorum.aslinda hayatımda hiç yoğurt mayalamadim inşallah tutar.

[/B][/FONT]

[/QUOTE]

Cenacim aslında söyle oldu ben gecen ay annemlerdeyim evime gelince biraz tokezledim biraz düzenimi rayına oturtmam gerekiyordu.annemlerdeyken de teli elime aldığımda babam laf sokuyordu İnternetede pek giremedim:)
Bu arada Oglum daha cok babasına benziyor sadece benim gibi beyaz tenli gerisi esim.
yani esimi buldum bide onun benzerini yaptım diyebiliyorum;))

Merhabalar hanımlar,

Bikaç gündür topiğe giremedim, yoğun kar yağışı nedeniyle işten izin aldım, oğlumla birlikteydim, lakin sürekli elektrikler gidip geliyor, özellikle bugün hat safhaya çıktı geceden beri yok, korkuyorum oğlum hastalancak diye, sarıp sarmalayıp yorgan altında tutmaya çalışıyoruz bebemi, bugün artık iznimi uzatamayıp işe geldim, fenalardayım, çok merak ediyorum oğlumu :50:

Sayfalar epey ilerlemiş şöyle bir göz attım hasta bebişlere, diş gaz vs sancısı çekenlere geçmiş olsun, dişi çıkanlara yeni ciciler alanlara hayırlı olsun :34:

Zeynebim ömür paşanında buçuk yaşı kutlu olsun :34:

Bu arada biz dün ilk kahvaltımızı yaptık, ikindi öğünündede yoğurda geçtik. Zira sonunda çıldırdım ve yemişim günde 2 çay bardağı ek besin palavrasını içmiyo oğlum süt aç mı kalsın diye zıvanadan çıktım ve böyle bi geçiş yaptım. Zaten hiç bi dr ek besinle ilgili bi açıklama liste vs sunmadı bana, hep o reklamdaki 2 çay bardağı diyen herif yüzünden sıktım durdum çocuğu :53: Biraz netten araştırmalarım, biraz annelik mesleğini icra eden arkadaşlarım en çok da oğlumun istek ve arzuları ile şekillenen beslenme programımız şöyle :

07:00 açılış :D emerse anne sütü ( zira benim gibi bebeği sadece uykuda emen anneler yeni keşfim bazen uyanır uyanmaz keyfi yerinde ise emebiliryor deneyin derim ;)
08:00 milupa 8 tahıllı ballı, içine devam sütü, 1/8 yumurta sarısı, pekmez, peynir ( bu konuda 8 tahıllıyı özellikle seçtim çünkü meyve püresi veya yoğurduna bebe bisküvisi
ekliyorum, bide kahvaltıda olsun istemedim, hem çeşitlilik olsun, ben fazla şeker tüketmiş olmasın diye, cici bebenin peksimeti varmış galiba onuda bulundurmak istiyorum,
güzel bi seçeneğe benziyor, biraz daha büyüdüklerinde tam tahıllı ekmek içi kullanılabilir kanaatindeyim :34:
11:00 meyve püresi, kahvaltıyı iyi yapmadıysa içine bikaç bebe bisküvisi (şimdilik elma, armut püresi yiyoruz)
12:30 bakıcımız arı mama yapıyor lakin ben çorbalara geçmeyi düşünüyorum, evde olduğum günler çorba veriyorum
16:00 1 kavanoz yoğurt içine 4-5 bebe bisküvisi, hatta geçen gün kurusu püresi kattım biraz, sevdi sıpam :52:
19:00 Sütlü pirinçli muhallebi
22:00 bu öğünde genelde uyuyor oluyor, önceden devam sütünü güzel içerdi, ama artık çok az emip bırakıyor, zaten uykuda emiyor çok şükür o yüzden çoğunlukla emzirmeye çalışıyorum.
Bide gece uyanmalarımız var, onlarda da emiyor, lakin sayısı günden güne değişiklik arz ediyor.

Bu durumda 500 ml süt olayını yakılayabiliyor muyum biraz allah biliyor, ama artık aç kalmadığını düşünüyorum, yoksa biberonla pek beslenmek istemiyor, malum bakıcı olduğu için ya biberon ya kaşık durumu var, oğlum kaşığı seçti :56:

Çorba olayına giriş yapmalıyım, çünkü günde iki kez pirinçli fazla olabilir diye düşünenler var, hem sebze vb alışması için gerekli. Çorba konusunda sen söyle bakıcı yapsın işine diyenler var lakin ne bileyim sanki kendim hazırlasam içim daha rahat edecek gibi, çok kararsızım :44:

ek besın konusunda farklı dusunceler var ama bızlerı bu noktada yanıltan doktorlar bence bız dort bucuk aylıkken doktora gıttık kılo alımı az dendı kızıma on bes gun mama kullan ek besınlere besıncı ayda baslayacagız dedı bı baska doktora gıttık tamamen normal anne sutune devam dendı ama ben kızımın ac oldugunu ve sutumun kaynamadıgını hıssedıyodum besıncı ayda ek besınlere sebze corbası da dahıl baslattı doktorumuz ama ben hıc bırsey vermeden altı ay emzırmeyı ısterdım sutunuz yeterlı sadece anne sutu derım altı ay

bu arada bebişlerin kime benzediğini sormussunuz ben hamileliim boyunca eşime baktım benzesin die dua ettim eşimin gözleri çok güzeldir adamı dikip karsıma benzesin die gözüne bakıodum ama oğlusum aynı anda 3 bebek cıkarmalarına ragmen hangisinin bizim oldugunu anlayacakları kadar bana benziyo bazen ben bile sasırıyorum bu kadar benzermi die

HAVUÇLU TARÇINLI KEK yaptım.

çayda var:ssz buyrun gelin:17:

kızımlada birzdan tombala oynayacağız.

cena kızlar genelde baba ya benziyor.erkek çocuklarda anneye.

benim kızda babasına çok benziyor.bende babama benziyorum..

canım aynından var benım amaacması kapaması bayagı zor bıde acılınca acayıp yer kaplıyo evın genısse dusun derım

biz de yer kaplamasından tedirgin olduk.balkon için düşünmüştük ama.

açması kapamasıda zorsa vazgeçelim...

bayagı zor cok pratık bısey degıl bu modeldekı nın oturma yatma ayarı bıle vıdalı sokerek takıyosun bana annem hedıye almıstı ben gorerek alsaydım almazdım bıde dort yasında oglum var evde o kızımı sallarken devrılcek gıbı oluyo cok pahalı bısey degıl 120 tl fılandı su an galıba ama bence gerekırse fark koy arastır daha guzel bısey al canım yıne sen bılırsın tabı ben kaldırdım kosede duruyo

Merhabalar hanımlar,

Bikaç gündür topiğe giremedim, yoğun kar yağışı nedeniyle işten izin aldım, oğlumla birlikteydim, lakin sürekli elektrikler gidip geliyor, özellikle bugün hat safhaya çıktı geceden beri yok, korkuyorum oğlum hastalancak diye, sarıp sarmalayıp yorgan altında tutmaya çalışıyoruz bebemi, bugün artık iznimi uzatamayıp işe geldim, fenalardayım, çok merak ediyorum oğlumu :50:

Sayfalar epey ilerlemiş şöyle bir göz attım hasta bebişlere, diş gaz vs sancısı çekenlere geçmiş olsun, dişi çıkanlara yeni ciciler alanlara hayırlı olsun :34:

Zeynebim ömür paşanında buçuk yaşı kutlu olsun :34:

Bu arada biz dün ilk kahvaltımızı yaptık, ikindi öğünündede yoğurda geçtik. Zira sonunda çıldırdım ve yemişim günde 2 çay bardağı ek besin palavrasını içmiyo oğlum süt aç mı kalsın diye zıvanadan çıktım ve böyle bi geçiş yaptım. Zaten hiç bi dr ek besinle ilgili bi açıklama liste vs sunmadı bana, hep o reklamdaki 2 çay bardağı diyen herif yüzünden sıktım durdum çocuğu :53: Biraz netten araştırmalarım, biraz annelik mesleğini icra eden arkadaşlarım en çok da oğlumun istek ve arzuları ile şekillenen beslenme programımız şöyle :

07:00 açılış :D emerse anne sütü ( zira benim gibi bebeği sadece uykuda emen anneler yeni keşfim bazen uyanır uyanmaz keyfi yerinde ise emebiliryor deneyin derim ;)
08:00 milupa 8 tahıllı ballı, içine devam sütü, 1/8 yumurta sarısı, pekmez, peynir ( bu konuda 8 tahıllıyı özellikle seçtim çünkü meyve püresi veya yoğurduna bebe bisküvisi
ekliyorum, bide kahvaltıda olsun istemedim, hem çeşitlilik olsun, ben fazla şeker tüketmiş olmasın diye, cici bebenin peksimeti varmış galiba onuda bulundurmak istiyorum,
güzel bi seçeneğe benziyor, biraz daha büyüdüklerinde tam tahıllı ekmek içi kullanılabilir kanaatindeyim :34:
11:00 meyve püresi, kahvaltıyı iyi yapmadıysa içine bikaç bebe bisküvisi (şimdilik elma, armut püresi yiyoruz)
12:30 bakıcımız arı mama yapıyor lakin ben çorbalara geçmeyi düşünüyorum, evde olduğum günler çorba veriyorum
16:00 1 kavanoz yoğurt içine 4-5 bebe bisküvisi, hatta geçen gün kurusu püresi kattım biraz, sevdi sıpam :52:
19:00 Sütlü pirinçli muhallebi
22:00 bu öğünde genelde uyuyor oluyor, önceden devam sütünü güzel içerdi, ama artık çok az emip bırakıyor, zaten uykuda emiyor çok şükür o yüzden çoğunlukla emzirmeye çalışıyorum.
Bide gece uyanmalarımız var, onlarda da emiyor, lakin sayısı günden güne değişiklik arz ediyor.

Bu durumda 500 ml süt olayını yakılayabiliyor muyum biraz allah biliyor, ama artık aç kalmadığını düşünüyorum, yoksa biberonla pek beslenmek istemiyor, malum bakıcı olduğu için ya biberon ya kaşık durumu var, oğlum kaşığı seçti :56:

Çorba olayına giriş yapmalıyım, çünkü günde iki kez pirinçli fazla olabilir diye düşünenler var, hem sebze vb alışması için gerekli. Çorba konusunda sen söyle bakıcı yapsın işine diyenler var lakin ne bileyim sanki kendim hazırlasam içim daha rahat edecek gibi, çok kararsızım :44:

Bu kadar seyi yiyebiliyor mu? Masallah bebeğine. Canım bence çorbalara gecebilirsin akşamdan yapıp bırak bakıcı yedirir. Bende bugün ilk kez corba verdim çok sevdi:)

[/B][/FONT]

Cenacim aslında söyle oldu ben gecen ay annemlerdeyim evime gelince biraz tokezledim biraz düzenimi rayına oturtmam gerekiyordu.annemlerdeyken de teli elime aldığımda babam laf sokuyordu İnternetede pek giremedim:)
Bu arada Oglum daha cok babasına benziyor sadece benim gibi beyaz tenli gerisi esim.
yani esimi buldum bide onun benzerini yaptım diyebiliyorum;))[/QUOTE]

benimkinin de beyaz ten rengi ve ela göz rengi bana benziyor, gerisi eşim.
görenler eşimin tekrar dünyaya geldiğini söylüyorlar:1: ben de eşime "seni upgrade ettim" diyorum."bir üst versiyonunu ürettim":1:
başta eşime benzesin istiyordum ama şimdi sıkılmaya başladım bu durumdan, eşimin tarafı hepten havalara giriyo:)
bazen erkek kardeşime benzeten de oluyor o zaman seviniyorum:52:

bugün yaptığım karnıbahar,havuç,soğan,patates karışımı çorbayı oğlum beğenmedi. aklıma tarhana eklemek geldi,pişirdim ve ekledim.. sonuç: hüplete hüplete götürdü :56:

Eki Görüntüle 600728

karlı bir günden herkese merhaba:34:

kzım ve oğlum:38:
:nazar::nazar::nazar: masallah nazar degmesın
Butik bebe unnado gibi sitelere ahsap oyuncaklar yalnızlar geliyo hem güzel hem ucuz oluyo tavsiye ederim alacaksan internette al çünkü diğer türlü tuzlu olabilir. Ben cogu şeyi internetten aliyom. Bildigim markalar gelince kaçırmıyorum. Gecen silikon cepli mama önlüğü siparis ettim herkes cok tavsiye etmiş ek gıdada önlük lekeleri çıkmıyor bakalım kargocunun yolunu gözlüyom:))
bende o sılıkon onluklerı merak edıyordum kullanıslımı dıye geldıgınde foto ve yorum beklıyoruz dedıgın gıbı dıser onlukten lekeler cıkmıyor kotu gorunuyor
evet canım ama ben soğan sevmem o yüzden küçük soğanın 4te 1 ini attım pişince de çıkarttım. bağışıklık sistemi için iyiymiş, o yüzden.
mayayı ondan alabilirsin
bende denıyım bakalım soganlı nasıl olcak sogan gaz yaparmıkkı :44:
canımcım ben de inanılmaz yorgun oluyordum.doğumdan sonra bütün depolarımız boşalmış oluyor.çok sık da hasta oluyordum.4 gün önce gittim eczaneye bana şöööyle en iyisinden bir vitamin ver dedim. o da one a day diye bir vitamin var, kadınlara özelmiş, ondan verdi.4 gündür kullanıyorum valla kendime geldim.sabahları dinç uyanıyorum.enerjim yeniden gelmeye başladı.şimdiye kadar kullanmadığıma pişman oldum.
gercektenmı hemen hemen alıcam o haptan coooook ıhtıyacım var destege cunku ...
canım benim ne demek :34:
bu arada analı kızlı görülmeye değersiniz o yüzden merak etmeyin birşey yok diyemeceğim :16:
ozaman bır foto beklıyoruz:1::3:
benim paşa 4 aylıkken falan banyo yaptırmak için soydugumda bi baktım belinden aşağısı mosmor kız kardeşim yanımdaydı hemen acile götürdük öylece sarıp hastaneye gittik kabızlıktan oldugunu söylediler oysa 1 gün önce yapmıstı kaka sını bi fitil verdiler o moraran cocuk düzeldi . o gün bugündür korkuyorum kabızlıktan cok şükür birdaha tekrarlamadı ama böyle kabız oldumu en fazla 2 gün bekliyorum sanırım yanlış yapıyorum ama yerleşti o görüntü zihnime bi kere ..bu arada hala yapmadım fitil sizi dinleyecegim bekleyecegim bakalım nasıl olacak
bence kabızlıgı varsa hergun gun kurusu ver canım ıster yogurduna karıstır ıster sade ver faydasını gorursun mutlaka

herkese merhaba bugün 6 aylık olduk Allah nice aylar yıllar görmeyi nasip etsin evlatlarımıza
o kadar yoğun bi gündü ki.... Barbarino bowling takımı elimde kaldı sekerım alısverıs 420 tl tutunca usul usul yerine koydumm söylemeden geçmeyeyimmm :9:
neyse kızlar oğlana aşı yaptırmak için evden çıkıyorum bi baktım asansör çalısmıyor ve ben 9. katta oturuyorummm site yönetimini aradım saydırdım bağırdım kapattım
kapının önünde kapıcıyı gördüm onu da tuttum biraz patakladım ! hıncımı aldım neyse dolmuşa bindik aşı yaptırmaya gidiyoruz dolmusta herkes oturuyor bi ben ayakta duruyorum kocağımda oğlan .. bana yer verecek bi insan evladı var mı dedim 9 kişi birden ayağa kalktı :9:heheh sağlık ocağına gittim ebe ortada yokkk bi baktım mutfakta çay sigara molası verıyor saat 3 olmus nerdeyse girdm aşımız var bizim dedim bana demez mi elimizde aşı yok :53: isterseniz gidin eczaneden alın vurayım dedi
bende devletin bedava aşısına para verecek kadar enayi miyim ben dedim .. beni arayıp haber vermediği için de onu bir güzel pataklicaktımmm ..yaptırmadımmm aşı maşı bide bana demez mi siz özele gidiyorsunuz ya orda yaptırın ... bende çıkarken çayın soğudu canım hadi gir cayını iç dedimm:47::47::47::47:illa kavga istıyor millet paşam 9200 gram (kıyafetli) 70 cm olmus:nazar:sinirden gözüm bile görmedi boyunu kilosunu herif söyledi bana ( herif dediğim kişi kocam oluyor :9::9: aramız bozuk 3 gundür o hep herifff ):nazar::nazar: kötü ve yorucu bir gündüüü
zeynepcim yarım yaşınız kutlu olsun şekerim:34::nazar: nice yaşlar görürsünüz işalahh :emir_bebek::54:

güle güle kullanın canım.

canım geçen gün senmi yaptığın sebze çorbasının resmini koymuştun.Yanlış hatırlamıyorsam o çorbada tüm sebzeler vardı.Karnıbahar,brokoli,bezelye ve yoğurt gaz yapar dikkatli ol.Mesela brokoli varsa bezelye ve karnıbahar koyma bence,gaz yapan sebzelerden bir tane olsun içinde şimdilik, çünkü daha bünyeleri kaldıramıyor yeni yeni alışıyorlar gıdalara.

bizimkiside o koli bantlarını bana koparttırıp duvarlara koltuklara falan yapıştırıyor,sözüm ona evimizi güzel yapıyormuş :)

Zeynepçim benim kızımın adıda Zeynep :) bebek yoğurtlarından alabilirsin.Yada al sana yoğurt tarifi:
ben 1 su bardağına mayalıyorum.Sütü serçe parmağını 10 saniye tutabileceğin sıcaklığa kadar ısıt.Ayrı bir yerde 1 çay kaşığı yoğurdu ısıttığın sütten alarak kıvamını aç daha sonrada bunu sütün içine yavaşça bir kenarından akıt ve çok az karıştır.Kıpırdatmadan bir mutfak havlusuna sar ve peteğin üzerine koy.4 saat sonra yoğurdunu peteğin üzerinden alabilirsin canım.Sonrada afiyet olsun:) benim yoğurdun kıvamı hep tutuyor.Birde hep bir önce yaptığın yoğurdun mayasını kullanmanı tavsiye ederim.
:46::46::46:gayet anlaşılır bir tarif çok teşekkür ederim adasıma da muck mucklarımı ilet:16:

Eki Görüntüle 600728

karlı bir günden herkese merhaba:34:

kzım ve oğlum:38:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:şurda 100 tane beğen butonu olsa da bassam yavrularımmm teyzeniz yer sizi ama şekerim kızın pek güzel tü tü cok can yakar cokkkk :9:

buyudum buyudum anneannmle buyudum. aydınevler bana dardı, kadıkoy de buyudum.
buyudum buyudum annemle buyudum, TAMMMM 6 AYLIK OLDUM:33::33::33:
bizde bizde bugun 6 aylık oldukk yehhu :46::46::46::46::46::24::24:şarkında güzelmişşş

Back
X