Merhabalar hanımlar,
Bikaç gündür topiğe giremedim, yoğun kar yağışı nedeniyle işten izin aldım, oğlumla birlikteydim, lakin sürekli elektrikler gidip geliyor, özellikle bugün hat safhaya çıktı geceden beri yok, korkuyorum oğlum hastalancak diye, sarıp sarmalayıp yorgan altında tutmaya çalışıyoruz bebemi, bugün artık iznimi uzatamayıp işe geldim, fenalardayım, çok merak ediyorum oğlumu
Sayfalar epey ilerlemiş şöyle bir göz attım hasta bebişlere, diş gaz vs sancısı çekenlere geçmiş olsun, dişi çıkanlara yeni ciciler alanlara hayırlı olsun
Zeynebim ömür paşanında buçuk yaşı kutlu olsun
Bu arada biz dün ilk kahvaltımızı yaptık, ikindi öğünündede yoğurda geçtik. Zira sonunda çıldırdım ve yemişim günde 2 çay bardağı ek besin palavrasını içmiyo oğlum süt aç mı kalsın diye zıvanadan çıktım ve böyle bi geçiş yaptım. Zaten hiç bi dr ek besinle ilgili bi açıklama liste vs sunmadı bana, hep o reklamdaki 2 çay bardağı diyen herif yüzünden sıktım durdum çocuğu

Biraz netten araştırmalarım, biraz annelik mesleğini icra eden arkadaşlarım en çok da oğlumun istek ve arzuları ile şekillenen beslenme programımız şöyle :
07:00 açılış

emerse anne sütü ( zira benim gibi bebeği sadece uykuda emen anneler yeni keşfim bazen uyanır uyanmaz keyfi yerinde ise emebiliryor deneyin derim

08:00 milupa 8 tahıllı ballı, içine devam sütü, 1/8 yumurta sarısı, pekmez, peynir ( bu konuda 8 tahıllıyı özellikle seçtim çünkü meyve püresi veya yoğurduna bebe bisküvisi
ekliyorum, bide kahvaltıda olsun istemedim, hem çeşitlilik olsun, ben fazla şeker tüketmiş olmasın diye, cici bebenin peksimeti varmış galiba onuda bulundurmak istiyorum,
güzel bi seçeneğe benziyor, biraz daha büyüdüklerinde tam tahıllı ekmek içi kullanılabilir kanaatindeyim

11:00 meyve püresi, kahvaltıyı iyi yapmadıysa içine bikaç bebe bisküvisi (şimdilik elma, armut püresi yiyoruz)
12:30 bakıcımız arı mama yapıyor lakin ben çorbalara geçmeyi düşünüyorum, evde olduğum günler çorba veriyorum
16:00 1 kavanoz yoğurt içine 4-5 bebe bisküvisi, hatta geçen gün kurusu püresi kattım biraz, sevdi sıpam

19:00 Sütlü pirinçli muhallebi
22:00 bu öğünde genelde uyuyor oluyor, önceden devam sütünü güzel içerdi, ama artık çok az emip bırakıyor, zaten uykuda emiyor çok şükür o yüzden çoğunlukla emzirmeye çalışıyorum.
Bide gece uyanmalarımız var, onlarda da emiyor, lakin sayısı günden güne değişiklik arz ediyor.
Bu durumda 500 ml süt olayını yakılayabiliyor muyum biraz allah biliyor, ama artık aç kalmadığını düşünüyorum, yoksa biberonla pek beslenmek istemiyor, malum bakıcı olduğu için ya biberon ya kaşık durumu var, oğlum kaşığı seçti
Çorba olayına giriş yapmalıyım, çünkü günde iki kez pirinçli fazla olabilir diye düşünenler var, hem sebze vb alışması için gerekli. Çorba konusunda sen söyle bakıcı yapsın işine diyenler var lakin ne bileyim sanki kendim hazırlasam içim daha rahat edecek gibi, çok kararsızım :44: