Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

öğlen patates havuç püresi yedirdim kızıma.
yerken hiç zorlanmadı.. yine de hepsini vermedim..:59:
1,5 saat sonra uyudu.. ben de yanındaydım öğürerek uyandı..
fışkırarak kustu, bütün püreyi..

kustu rahatladı dedim..
emzirdim, giydirdim, yatırdım..
dalmadan tekrar..
sonra yine..
mide özsuyunu bile kustu yavrum..:14:

dün banyo yaptırdım, üşüttüm mü acaba?..:59:
uzun zamandır böyle öğürerek kusmamıştı.. üç posta çamaşır banyonun önünde..
4 battaniyesine, yatağına.. benim yatağıma heryere kustu.. artık kendi yatak çarşaflarıma sardım..
hiç feri yok, öylece yatıyor yorganın içinde.. karnı aç ve yorgun.. hala da ara ara öğürüyor :14:
allahallah
banyoyu ne zaman yaptırdın canım akşamdan yaptırınca soğuk oluyor hep gündüz yaptırıyorum ben.inşallah sürmez:(
pürenin dokunduğunu sanmıyorum midesi boş mu şu anda ? su içirmeye çalış en azından.
vücuttan hastalığı atmanın en iyi yolu su içirmektir

Canım bu ay doktor kontrolümüzde sormayı unuttum yurutec kaçıncı ayda kullanılıyor kullanalimmi diye:18:
Bu yüzden alıp almamakta kararsızım seninkinin markası ne canım?

yürüteç 8.aydan önce kullanılmamalıdır ortopedi prof.uyla konuştum..ben burda çok yazdım. parmağımda tüy bitti:9:

Hu Huuuu ben geldim....:21::21::10:

Cumamız mübarek olsun...:16::16:
geçmişi hiç okumakla uğraşmayayım..
:1: İyisinizdir İnşaallah.. Biz evimize geldik çok şükür.. :31:

anlatsana nasıl geçti:) hoşgeldin

tatlım bizde yaptırdık sünnet 1 ayı gecti ve iyikide yaptırmısım.adı üstünde Peygamber Efendimizin sünneti..doktorumuz 40ı cıkınca yaptırın pipisi biraz dar demişti ama kısmet olmayınca olmuyor ancak yaptırabilmiştik.bütün arkadaslarım 1 aylıkken yaptırdı 1 haftalıkken bile yaptıran var.erkek bebeklerinde erken sünnet iyi oluyor cünkü kız bebekler gibi olmuyorlar.idrar deliği içeride kaldığı için zor temizleniyor ve enfeksiyon riski yüksek oluyormus.bide çiş yaparken zorlanıyorsa sünnet sart.hemencecik iyileşti 1 haftada.dikişleride düştü şimdi mis gibi en azından ileride psikolojisi bozulmucak.yok kesildiydi yok olduydu diye.en güzeli anlamadan kestirmek yinede siz bilirsiniz iyi bir cerrah bulduktan sonra kafaya takılacak bişey yok.ben kayseride yasıyorum esim girdi ameliyathanede yanına.önce muayenede bir krem sürüp jelatinliyorlar yarım saat beklior deri uyustuktan sonra ameliyathaneye aldılar iğne yapmıslar uyusturmuslar kesmişler dikmişler.eşimde basında durdu ben dayanmazdım.oğlum cok hareketli ben korkuyordum ama bacaklarından bağlıyorlarmıs masaya, adamın biride oyuncaklarla ilgisini cekmeye calısıomus.

of ya ben de aklı ermeden yaptırmak istiyorum ama eşim erteliyor:5:işleri çok yoğun,ne var sanki

Hoşbuldum canımm nasılsın?:16:

Allah şifa versin kuzuma..:14: Üşütmüş olabilirmi cenacım.. Evimiz çok ısınmıyor dediğini hatırlıyorum sanki..:26: Bende banyo yaptırmaya korkuyorum kızımı hasta olacak diye..:18:

ben de haftada 1 yaptırıyorum korkudan
ama haftada 2 kere yaptırmak gerekirmiş sağlık için vücuttan mikropların uzaklaşması için önemliymiş

kustu rahatladı dedim..
dalmadan tekrar..
sonra yine..

4 battaniyesine, yatağına.. benim yatağıma heryere kustu.. artık kendi yatak çarşaflarıma sardım..
hiç feri yok, öylece yatıyor yorganın içinde.. karnı aç ve yorgun.. hala da ara ara öğürüyor :14:

Çok gecmis olsun biz de bugün aynı sekildeyiz üstelik 38,5 derece de ateşimiz var doktora gittik doktor diş semptomları ile grip çok benzer bu yüzden ateş düşürücü ve serum fizyolojik verdi. Bebeklerimizi Allah korusun

kustu rahatladı dedim..
dalmadan tekrar..
sonra yine..

Ben ek gıdayı kabiz olduğu icin kesmiştim bı kac gündür gerçi hala kabiz o ayrı. Emzirdim sabah bı kustu bı kustu ki. Hemen ütüye yünü iştir karnına koydum 4-5 kere hemen iyi geldi zaten kumaşımda ekşiydi. Üşütmus belli ki belki aysecikte öyle olmuştur karnını ayağını sicak tutmak lazım. Gecmis olsun canim

allahallah
banyoyu ne zaman yaptırdın canım akşamdan yaptırınca soğuk oluyor hep gündüz yaptırıyorum ben.inşallah sürmez:(
pürenin dokunduğunu sanmıyorum midesi boş mu şu anda ? su içirmeye çalış en azından.
vücuttan hastalığı atmanın en iyi yolu su içirmektir

yürüteç 8.aydan önce kullanılmamalıdır ortopedi prof.uyla konuştum..ben burda çok yazdım. parmağımda tüy bitti:9:

anlatsana nasıl geçti:) hoşgeldin

of ya ben de aklı ermeden yaptırmak istiyorum ama eşim erteliyor:5:işleri çok yoğun,ne var sanki

ben de haftada 1 yaptırıyorum korkudan
ama haftada 2 kere yaptırmak gerekirmiş sağlık için vücuttan mikropların uzaklaşması için önemliymiş

Ben de 3 gunde bir yaptiriyorum,kizim bayiliyo banyoya.oyle bi alismis ki gunu gecince huzursuzlaniyo resmen.ama dikkat etmek lazim tabi,cok hassaslar daha..

Çok gecmis olsun biz de bugün aynı sekildeyiz üstelik 38,5 derece de ateşimiz var doktora gittik doktor diş semptomları ile grip çok benzer bu yüzden ateş düşürücü ve serum fizyolojik verdi. Bebeklerimizi Allah korusun

gecmiş olsun havalar tam hastalık havası bebişler hasta olup duruoo vala:50:

yatağını başı yukarıda olacak şekilde eğimli hale getir canım o zaman iyi oluyor
benim oğlumdaki öksürük nerdeyse 1 aydır sürüyor ,şimdi geçmeye başladı. maalesef sabırlı olmak zorundasın:5:
Bende büyük yastıkta yatıyorum(hani biLerin yattığı) başı yukarda olsun eğim olsun diye. İnşallah ilerlemeden geçsinde başka bişey istemiyorum sağol cnmm

kustu rahatladı dedim..
dalmadan tekrar..
sonra yine..

Oyyy yavrumm kıyamam. Üşüttü heralde annesi, kusmasının ardından hemen emzirme cnm biraz rahatlasın midesi. Çok çok geçmiş olsun ikinizede. Aynen bende belimin ağrısından ölüyorum:50:

Demin yazacaktım unuttum.

Erkek anneleriiiii, bence akılları ermeden sünnetlerini yaptırın. Biz doğduğunun ertesi günü yaptırdık rahatladık. Şiddetle tavsiye ederim:34:

slm arkadaslar bız az once 6 ay asımızı olduk ates yapmaz umarım sızınle paylasmak ıstedıgım sey hepsıre ortalıkta kızamık salgını var bı dahakı ay gel asısını yapalım dedı sızde danısın saglık ocaklarına

maalesefle olmuyor canım, kaçabildiğin kadar kaçacaksın bile bile faize girmemek lazım
sadece ev alma konusunda krediye izin verilebileceğini söyleyenler var çünkü "ev" bir insan için ilk ihtiyaçtır. bence o da yanlış, ama bilemiyorum.

sor bakalım ne diyorlar canım bizimki 1 yaşından önce yaptırmayın bebekken sünnet derisi faydalı dedi eşim de zaten yazın yaptırmak istiyordu işine geldi. halbuki ben erkenden olsun bitsin istiyordum:(
tarhana iyi ki varmış:72:[/QUOTE]

evet doğru söylüyorsun ama baska türlü ev sahibi olamazdık mecburen bi bakımada . bu arada ben oğlumu 2 aylıkken sünnet ettirdim .sünnet derisi pipisinin ucunu kapatıyordu aglıyordu emirali sonra cok rahatladı cocuk ama bu sorun olmadanda doktorlar hep sünnet ettirin küçükken daha saglıklı iltihab gibi problemler azalıyor demişlerdi.şimdi düşünüyorumda iyiki olmus büyüyünce acısını bile hatırlamayacak 9 yasına kadarda düğünü için beklmeyi düşünüyorum belki yine oğlum olur die

kustu rahatladı dedim..
dalmadan tekrar..
sonra yine..

çokkk üzüldüm gecmişler olsun

Eşimle geri çekme yöntemiyle korunuyoruz yeni evliyiz ve işim gereği 2 sene hamile kalmamam lazım. Eşim korunmayı istemiyor yani kondom kullanmıyyor, ne dediysem ikna edemedim. bendede tansiyon sorunu olduğundan doktor doğum kontrol vermiyor. adetim tam 2 ay gecikti. 1 ay önce gebelik idrar testi yaptım negatif çıktı. ondan ondan 1 hafta sonra kan testi yaptım ve 0.563 çıktı yani yine negatif. ama adet olmayınca 5 gün önce tekrar evde gebelik testi yaptım sonuç yine negatif. şu an sigortam olmadığı için doktora gidemiyorm malsef, son bi kaç gündür göğüslerim ağrıyor kasıklarıma sancı giriyor. ben önceden de adet olmadan önce aynı belirtileri 1 hafta önce yaşardım ama akıntım da çoğalırdı şimdi akıntı yok gibi. benim asıl sorum mesela adet gecikten sonra ki cinsel ilişkilerde hamile kalma riski olayı var mı? sonuçta yumurtalıklar çatlamıyo yenilenmiyor? lütfen bi yorum yapın kafayı yicem.

cena çok geçmiş olsun canım.bi müddet püre verme istersen.

ben oğlumu yürüteçe koyuyorum.belli aralıklrla çokda seviyor.

daha önce yine yazmıştım arkdaşımın oğlu sürekli yürüteçte idi

9 aylıkken hemde tutunmadan yürüdü.ev kazaları konusunda haklısınız.

mesela oğlum masa örtüsünü çekiştirmeye başladı.ben holde gezdiriyorum zarar verecek bişey yok

orada birde ayna var ona bakıp gülüyor :::çok hoşuna gidiyor.

dr.lar yürüteçi önermiyorlar,1 yaşından önce inek sütünü önermiyorlar

geçen bir prof.6.aydan sonra inek sütü verin.bizler inek sütü büydük.

hiç bi zararı yok akisne faydalı diyor.neye inanacağımızı şaşırdık.:50:

brokoli de son örnek:50::50:
haklısınnn aynı ikilemi bende yasamıştım ananesi ogluma yürüteç almıs gelmiş ben doktorlar önermiyorlar die kullanmak istemedim bacakları carpık oluyormus cocuklar gec yürüyorlarmıs dedim annem beni bi tersledi hadi ordan ben 3 tane büyüttüm hanginizin bacagı carpıkmıs die o gün bu gündür benim oglan yürütec tepesinde bütün evi turluyo birde ördegi var üzerinde yürütecinin dudaklarını uzatmıs onunla öpüşüyo cok mutlu yürüteciyle bakıp bakıp gülüyorum

Merhaba kızlar
Cena bence usutmustur cok geçmiş olsun. .

Biz de dra gittik. Cerrah 5-6 yasina kadar dokunmayın dedi. Ama ben dinlemeyi düşünmüyorum o hastanede bi olay olmuş tirsmis sanırım. . Ben istanbulda yaptırmaya karar verdim. . Olacak olan her yerde olur ama istanbul daha iyi olur sanki.

Çocuk doktoru muz her gun birer çay bardağı olmak üzere yoğurt meyve suyu ve çorba ver dedi. Tarhana 15 gün sonra ayrica kahvaltı da öyle . Kahvaltıda bir yumurta sarısı iki tatlı kaşığı pekmez ve kibrit kutusu kadar labne dedi . Labne tuzsuz olduğu için iyiymis. On beş gun sonra tavuk çorbası sehriye çorbası ver dedi. Ayrica bir ay sonra da et ve tavugu ezerek ver dedi.

Telden yazmak ne zormuş yaa. Öldüm hee.

Bu arada barbarino tatlininn tarifi ni yazar mısın rica etsem.
tabii canım...fatmazradan kopyalıyorum.=.borcama 1paket etimeği diz.1 buçuk su bardağı seker 1 su barsağı suyu kaynatıp koyulaşmasını beklemeden sıcak sıcak etimeğin üstüne döküosun..2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı irmik 2 çorba kaşığı şekerle muhallebi yap koyulaşınca 1 paket vanilya koy.etimeğin üstüne dök.o soğuduktan sonra 1 paket krem şanti yapıp üzerine sürüyosun.en sonda heryerine bol bol hindistan cevizi döküyoson.anlatabilmişimdir umarım.şerbet muhallebi krem şanti en sonada hindistan cevizi

kustu rahatladı dedim..
dalmadan tekrar..
sonra yine..

canım çok geçmiş olsun bitkisel çay falan mi versen midesine iyi gelir belki

Cena çok geçmiş olsun,kusması devamlı oluyorsa üşütmüştür canım.kıyamam yaa.geçenlerde benimkide sebze püresinden sonra fışkırarak kusmuştu ama 1 kez,birşey olmadı sonra.umarım seninde tekrarlamamıştır bir daha.Gelişmeleri yazarsın canım

kızlar benim bebişim bu sıralar ek gıda yemez oldu,hazırladığım şeyleri hep dökmek zorunda kalıyorum.o kadar uğraşıyoruz ziyan oluyor valla.Birşey soracağım bizim kilomuz az olduğu için (sütüm az) doktor birde devam sütü içirmemi söylemişti kaşıkla.Ben aptamil aldım fakat benimki ne kaşıkla ne de biberonla içiyor.Sonradan devam sütüne başlayan oldumu ve ne marka kullanıyorsunuz acaba?

Merhaba kızlar
Cena bence usutmustur cok geçmiş olsun. .

Biz de dra gittik. Cerrah 5-6 yasina kadar dokunmayın dedi. Ama ben dinlemeyi düşünmüyorum o hastanede bi olay olmuş tirsmis sanırım. . Ben istanbulda yaptırmaya karar verdim. . Olacak olan her yerde olur ama istanbul daha iyi olur sanki.

Çocuk doktoru muz her gun birer çay bardağı olmak üzere yoğurt meyve suyu ve çorba ver dedi. Tarhana 15 gün sonra ayrica kahvaltı da öyle . Kahvaltıda bir yumurta sarısı iki tatlı kaşığı pekmez ve kibrit kutusu kadar labne dedi . Labne tuzsuz olduğu için iyiymis. On beş gun sonra tavuk çorbası sehriye çorbası ver dedi. Ayrica bir ay sonra da et ve tavugu ezerek ver dedi.

Telden yazmak ne zormuş yaa. Öldüm hee.

Bu arada barbarino tatlininn tarifi ni yazar mısın rica etsem.

merhaba ben de erzurumun horasan ilçesinde çalışıyorum. erzurum da hangi çocuk doktoruna götürüyorsun acaba?

kustu rahatladı dedim..
dalmadan tekrar..
sonra yine..

cena çokk geçmiş olsun. kıyamam ben ayseciğe

bi de bireysel emeklilik konuşulmuş. biz de kızım doğmadan 1 ay önce yaptırmıştık. eşim ve ben de faiz konusunda oldukça hassasız. o yüzden iyice araştırmıştık. bu para bankaya değil devletin bütçesine gittiği için faiz olmuyormuş yani para bankada değerlenmiyor bankalar sadece aracı kurum olarak çalışıyor.

Kadercim güzel hersey yolunda dogunun insani batıya göre daha içten samimi oluyo.gecen para cekcem atm de sıra beklioz pasam kanguruda güvenlikci önümüzdeki adama söyledi bayan bebegiyle beklio diye hemen sıra verdiler.genelde böyle şeylerle karsilasiorum.okul müdürün falan çok iyi.bundan öncede elazığdaydik oranin insanida cok iyi.sen vanlimisin cnm
bilgisayarım bozuktu yeni açtım baya geride kalmış bu mesajlar ama ben yinede yazıyorum
canım ben vanlı degilim benim ilk atamam Vandı çoook çoook seviyorum vanı inş. bi gün tekrar gitmek nasip olur elazığa da sempatim var orayada ayrı muhabbet duyuyorum eşime hep derim elazıga tayin isteyelim diye o da diyo bana herkes batıya gitmek ister sen doğuya gitmek istiyorsun diye doğunun insanları hakkındaki görüşlrine katılıyorum bende
Eskişehirden herkese hayırlı akşamlar.:16:. Nasılsınız bakalım :ssz::ssz:

İnşaallah Güzel vakit geçiririm canım.. Şuan Kardeşlerimle beraberim..:16::16:

Bende üye oldum ama benim pek şansım yok malum :5:

Evet canım eslişehir güzel yer ama ben pek sevmiyorum..:31: Eskişehir'e girdiğimizde kar karşıladı bizi:52:
aaa niye ki? eskişehir sevilmez mi yaa?

Ne güzel bizimde haftasonu hep çabukgeciyo..ben nezaman regli olacam yaa galiba bi ben kaldım kadınlığına dönmeyen:(
bende henüz regl olmayanlardanım ne zamn olcam sabırsızlıkla bekliyoum bende

Eki Görüntüle 597605

biz henüz ek gıdaya geçmedik ama kızım bizle masaya oturuyur mama sandalyesiyle:)

maşallah barekallah kızına :nazar:

Back
X