Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

canım o an verılebılecek en ıyı cevap evın hanımı olarak soyluyorum demelıydın . bence sana bu sekılde davranmasına ızın verme ben olsam arkadas ortamındada o sekılde davranmasına asla musade etmezdım ! bence burnunu ıyıce surt hem gelen mısafırlerede sana gelmeden once aramalarını ıste . esın soylemıyorsa sen soyle. tabıı kıbar bır sekılde. bana gelecek olan bır gun onceden haber veriyor. benım bu sekılde davranabılmemın seklı belkide çalısıyor olmam bence bır kadın kendı ayaklarının ustunde durabılmelı esım bana asla sen kım oluyorsun diyemez !!

hapşuu bebekten sonra gelmişsin buralara ,ben giderken baya seyrek ziyart ediyodun hamileliğimizin son zamanlarında...
nasıl bebişin büymüştür ...
sen nasılsın?

hapşuu bebekten sonra gelmişsin buralara ,ben giderken baya seyrek ziyart ediyodun hamileliğimizin son zamanlarında...
nasıl bebişin büymüştür ...
sen nasılsın?

hamılelıgım zorlu gectı helakı son haftalar gelısımı durdugundan hergun hastanedeydım. fazla gırmeye fırsat bulamıyorudum. iyiyim kızımda buyudu tabıı butun temmuz bebeklerı gıbı :) bende ıyıyım calısıyorum herzamankı gibi fırsat buldum bır gırıp bakayım dedım neler yapıyorsunuz :) sen nasılsın ufaklık nasıl ?

hamılelıgım zorlu gectı helakı son haftalar gelısımı durdugundan hergun hastanedeydım. fazla gırmeye fırsat bulamıyorudum. iyiyim kızımda buyudu tabıı butun temmuz bebeklerı gıbı :) bende ıyıyım calısıyorum herzamankı gibi fırsat buldum bır gırıp bakayım dedım neler yapıyorsunuz :) sen nasılsın ufaklık nasıl ?

cnm şükür geçmiş gitmiş...RABBİM sağlık problemi helede bebişlermzin sağlık probemni göstermesin çok zor...
şükür bzde havalar soğuk yaza kadar evden gerekliikler dışında çıkmıyorum ufak tefek öksürük tıksırık dışında şükür yiyiz bizde...

konusmak istedıgım o kadar çok sey var ki anlatmak istediğimmm...
çok sıkıntılı bir zaman geçiriyorummm
maddiyi geçtim artık manevi...
yorgunum günlerce aylarca uyusam ama uykum olduğu için değil görmemek ve duymamak için
ağlamak isterdim ama üzgün olduğum ıcın degıl mutluluktan ağlamak isterdimmm dostlarım
diyorum ya artık konuşmayı bırakın bazı seyleri yazmakta bile zorlanıyorummm
ve artık nefes alamıyorummm .. iyi geceler mutlu kalın ...

zeynepcim kafana takma bunları.önceden bi benmi böyleyim diordum ama topiğimizde dertleştikçe bakıyorum genelimiz aynı.erkekler bencil istiyorlarki biz makine olalım.3,5 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılı kabus gibiydi hatırlamak bile istemiyorum esimin ailesinden o kadar cektimki en basitinden gece 11:00 de bir insan rahatsız edilirmi.benim ailemden aldığım terbiye akşam 8:00 den sonra telefonla bir yerler aranıp insanlar rahatsız edilmez.çünkü akşam çalan telefon hayır getirmez derler bizim burda.gece telefon calar uykudan kalkarız benim kalbim küt küt atar birimi öldü noldu diye.bi bakarımki sevgili esimin ailesi aramıs evlerinin bahçesinde keyif yapıyorlarmıs neymiş eltimin kızı kelimeler söylüyormusda onu dinleteceklermiş amcasına:47: sıç...amcasına.hatırladıkca bile cinneniyorum.neyse velhasıl kelam o ilk bir yıl kavga dövüş gecti.sonra hersey yoluna girdi dış gebelik gecirdim sonra bu hamileliğim doğumum doğumdan sonraki 2 ay muhtesem muhtesemdi.dünya benim etrafımda dönüyordu.bi insanın istediği herseymi olur oluyordu.ne varki bebeğimiz ağlayıp uykusuz geceler,atıstırmalık yiyecekler ve eve hapis haftasonları gecirtene kadar.ben şikayetci değilim uykusuzum 6 aydır,doğru düzgün yemek yiyemiyorum,çarsı pazar hayal oldu arabamızıda sattığımız için tamamen evdeyim.eskiden restorantdaymıs gibi sofra hazırlıyordum,hafta sonları öğlene kadar uyuyordu esim,istediği gibi gezip tozuyordu şimdi bunlar kısıtlandı.ne kadar ağladım oğlum 3-4 aylıkken.hasta oldum bir keresinde inan çiğ çiğ yiyecekti beni niye hasta oldun cocuğa kim bakacak diye.en son lafıda sanki bi sen cocuk doğurdun oldu.tamam dedim orda kal bidaha cocuğa dokunma dedim ondan sonra düzeldi ama ben kırıldım.yeni doğum yapmısım psikolojim bozuk en ufak bişeyde bana laf sokuluyor.lavobaya girerim düştünmü nerdesin?bütün gün benimi bekledin gibi cümleler....ama artık takmıyorum esim öyle söyleyince düştümde belediye ekiplerinin gelmesini bekliyordum ondan geciktim hayatım diorum:35:
esinin ailesinide kafana takma.oğulları bekarken ne yerler nerde yatıp kalkarlar haberleri olmaz.evlenince değerlenirler.b..kları bal olur.sen iyi psikolojide olki ömürede faydan olsun.onuda üzme kocana sinirlenip...

....ama artık takmıyorum esim öyle söyleyince düştümde belediye ekiplerinin gelmesini bekliyordum ondan geciktim hayatım diorum:35:
esinin ailesinide kafana takma.oğulları bekarken ne yerler nerde yatıp kalkarlar haberleri olmaz.evlenince değerlenirler.b..kları bal olur.sen iyi psikolojide olki ömürede faydan olsun.onuda üzme kocana sinirlenip...

ayyyy süper cevap, çalıyorum haberin olsun :35:

Son cümleyede katılıyorum, eşim önceden bu şehirde öğrenciydi, gelip okulunu bile görmemişler, mezuniyet hak getire zaten, biz evlenirken ev düzmeyede yoktu millet piyasada, biz evi düzdük düğünden bi hafta önce gelip aynı şehirde olan amcalarında kalmak yerine yeni gelin evimde bi hafta bütün eşyalarımı benden önce kullandılar, kör müydüm topal mı, yetim miydim öksüz mü geldiler benden önce binbi emekle alıp serdiğim eşyaları kullandılar kendi evleri gibi (yanlış anlaşılmasın amacım küçümsemek değil hani sahipsiz insanlar daha eziliyo malesef o açıdan bu örnekleri verdim)
Bu konuda kıl kadar hakkım varsa helal etmiyorum :19:

canım biz evlendiğimizde eşimin ailesinin müsrifliği yüzünden okadar borcun altına girmiştikki çıldırasım geliyordu ve bu borçlardan evlenince haberdar oldum millete hava atıcaz diye çekmişler krediyi yüklemişler oğullarına 1.5 yıl nerdeyse aç susuz gezdik borç ödüycez diye bende eşimin ailesini eleştirip durmuştum bana bunları yaşatmaya ne hakkınız var diye eşim bana demiştiki sen kimsin ya aileme laf söyleyemezsin sen yokken onlar vardı seni 3-4 yıldır tanıyorum onlarsa benim doğduğumdan beri hayatımdalar bende bu lafa çok alınmıştım aynı senin gibi sinir krizi geçirmiş kendimi yerden yere atmıştım sonra eşim öyle demek istemedim özür dilerim dedi ama laf ağızdan bi kere çıkar ve bu gerçek düşünceleriydi maalesef hayat böyle eşini övüyordun ama içimden inşallah böyle gider demiştim çünkü herşey harika başlıyor sonra büyü bozuluyor evliliğimizin ilk zamanları ev işlerinde bana yardım eden eşim 5. yılımızda bebeğim olmasına rağmen yardım etmiyor yiyor içiyor koltuğuna geçip keyif yapıyor üstelik sürekli şikayet ediyor yok dağınıkmışım düzensizmişim dün gece yine eleştirdi benimde canım burnumdaydı sinir krizi geçirdim ağladım zırladım şimdi bende eşime dargınım konuşmuyorum ama o sırnaşıyor . Benim eşimde aynı senin eşin gibi dışardan mülayim uyumlu güler yüzlü vs. benide herkez cadı mızmız sanır çünkü ben kendimi pazarlamayı bilmiyorum
Bir tek ben yaşıyorum sanıyodum:((
ayyy bizde aynıyız yaaa, yan geliyo yatıyo akşamları kumanda elinde, 5dk yanına oturuyom mesela dün açsana dedim karadayıyı bi 5 dk çocuk uyanmadan bakayım dedim, ııh inat açmadı yine, kenan imirzalıyı mı çekemiyo anlamadım, tüm gün çalış, eve gel oğlana 2 kaşık yedirmek için savaş ver, ortalığı topla derken 5dk nefes almak için oturduğumda da onun bu tavırları çileden çıkarıyo beni :41:

Uyuslar uyuss!! Bi de dilleri var papuç gb.

Son cümleyede katılıyorum, eşim önceden bu şehirde öğrenciydi, gelip okulunu bile görmemişler, mezuniyet hak getire zaten, biz evlenirken ev düzmeyede yoktu millet piyasada, biz evi düzdük düğünden bi hafta önce gelip aynı şehirde olan amcalarında kalmak yerine yeni gelin evimde bi hafta bütün eşyalarımı benden önce kullandılar, kör müydüm topal mı, yetim miydim öksüz mü geldiler benden önce binbi emekle alıp serdiğim eşyaları kullandılar kendi evleri gibi (yanlış anlaşılmasın amacım küçümsemek değil hani sahipsiz insanlar daha eziliyo malesef o açıdan bu örnekleri verdim)

canım ya hıc mı yok dıyemedın nasıl ınsanlar yaa

ay canımm bende sana güldüm valla:9::9: haklısın.inan 3,5 yıl öncesine gidiyorumda niye yok diyememişim niye enayi salak gibi herseye tamam demişim diorum.ama bi laf var ben cok seviyorum :
bugünki aklım olsaydı dün yaptıklarımı yapmazdım,dün yaptıklarımı yapmasaydım bugünkü aklım olmazdı....:46:
aynen benimde hakkımı helal etmek istemediğim o kadar cok sey varki.

Anammmmmm ne kv kp varmışş ya yatıp kalkıp şükretsem az:))) ne isleri varmış yeni gelin evinde Allah'tan evlendiğiniz gece kalmamışlar yuh yani

ay canımm bende sana güldüm valla:9::9: haklısın.inan 3,5 yıl öncesine gidiyorumda niye yok diyememişim niye enayi salak gibi herseye tamam demişim diorum.ama bi laf var ben cok seviyorum :
bugünki aklım olsaydı dün yaptıklarımı yapmazdım,dün yaptıklarımı yapmasaydım bugünkü aklım olmazdı....:46:
aynen benimde hakkımı helal etmek istemediğim o kadar cok sey varki.

insan o zamanlar nedense akıl tutulmasımı yaşıyor ne ne derlerse ok diyor aman sıkıntı olmasın ama bilinmiyorki ne kadar uyumlu olursan o kadar tepene biniliyor. Bende şimdiki aklım olsa yapmazdım diyorum ama belkide yine olsa yine aynı şeyleri yaparız :))

Bir tek ben yaşıyorum sanıyodum:((

Uyuslar uyuss!! Bi de dilleri var papuç gb.

Valla bilmiyorum ev işi kadının üzerine yapıştığı için ve çok pis yorucu iş olduğu için erkekler hiç bulaşmak istemiyor.Önceleri Bana eşim yardım ederdi ama artık etmiyor bahaneside bi yapmaya başlarsa tüm işi ona yaptırırmışım :=) uyanıklık yapıyor aklı sıra

ayyy bizde aynıyız yaaa, yan geliyo yatıyo akşamları kumanda elinde, 5dk yanına oturuyom mesela dün açsana dedim karadayıyı bi 5 dk çocuk uyanmadan bakayım dedim, ııh inat açmadı yine, kenan imirzalıyı mı çekemiyo anlamadım, tüm gün çalış, eve gel oğlana 2 kaşık yedirmek için savaş ver, ortalığı topla derken 5dk nefes almak için oturduğumda da onun bu tavırları çileden çıkarıyo beni :41:

evet çileden çıkmamak elde değil. Benim eşim bu aralar işiyle ilgili sorunları var o yüzden hiç çekemiyor eve gelip yan gelip yatmak bebekten önceki rahatını istiyor ama olmuyor olmayıncada sinirleniyor ben zaten patlamaya hazır bir bomba o yüzden bu aralar hep bir gerginlik var

Anammmmmm ne kv kp varmışş ya yatıp kalkıp şükretsem az:))) ne isleri varmış yeni gelin evinde Allah'tan evlendiğiniz gece kalmamışlar yuh yani

şimdiki aklım olsaaaaa :41::41::41::45::45::45::20::20::20:

Bizim siteye taşınacaklardı neyseki şimdilik o iş askıda:51:

canım o an verılebılecek en ıyı cevap evın hanımı olarak soyluyorum demelıydın . bence sana bu sekılde davranmasına ızın verme ben olsam arkadas ortamındada o sekılde davranmasına asla musade etmezdım ! bence burnunu ıyıce surt hem gelen mısafırlerede sana gelmeden once aramalarını ıste . esın soylemıyorsa sen soyle. tabıı kıbar bır sekılde. bana gelecek olan bır gun onceden haber veriyor. benım bu sekılde davranabılmemın seklı belkide çalısıyor olmam bence bır kadın kendı ayaklarının ustunde durabılmelı esım bana asla sen kım oluyorsun diyemez !!

canım kadının çalışması önemli çaresiz olmamalı tabiki ama sadece bu yeterli değil. Ben eşimle aynı meslektenim hatta eşimden daha iyi bir firmada çalışıyordum ama evlilik zor bende acemilik işte eşimin ailesini eleştirip duruyordum erkekler asla tahammül edemiyorlar bu duruma banada eşim sen kimsin 3-4 yıldır varsın ailemin yanında kim oluyorsunki sen demişti sonra çok pişman oldu özür diledi ama nafile.

zeynepcim kafana takma bunları.önceden bi benmi böyleyim diordum ama topiğimizde dertleştikçe bakıyorum genelimiz aynı.erkekler bencil istiyorlarki biz makine olalım.3,5 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılı kabus gibiydi hatırlamak bile istemiyorum esimin ailesinden o kadar cektimki en basitinden gece 11:00 de bir insan rahatsız edilirmi.benim ailemden aldığım terbiye akşam 8:00 den sonra telefonla bir yerler aranıp insanlar rahatsız edilmez.çünkü akşam çalan telefon hayır getirmez derler bizim burda.gece telefon calar uykudan kalkarız benim kalbim küt küt atar birimi öldü noldu diye.bi bakarımki sevgili esimin ailesi aramıs evlerinin bahçesinde keyif yapıyorlarmıs neymiş eltimin kızı kelimeler söylüyormusda onu dinleteceklermiş amcasına:47: sıç...amcasına.hatırladıkca bile cinneniyorum.neyse velhasıl kelam o ilk bir yıl kavga dövüş gecti.sonra hersey yoluna girdi dış gebelik gecirdim sonra bu hamileliğim doğumum doğumdan sonraki 2 ay muhtesem muhtesemdi.dünya benim etrafımda dönüyordu.bi insanın istediği herseymi olur oluyordu.ne varki bebeğimiz ağlayıp uykusuz geceler,atıstırmalık yiyecekler ve eve hapis haftasonları gecirtene kadar.ben şikayetci değilim uykusuzum 6 aydır,doğru düzgün yemek yiyemiyorum,çarsı pazar hayal oldu arabamızıda sattığımız için tamamen evdeyim.eskiden restorantdaymıs gibi sofra hazırlıyordum,hafta sonları öğlene kadar uyuyordu esim,istediği gibi gezip tozuyordu şimdi bunlar kısıtlandı.ne kadar ağladım oğlum 3-4 aylıkken.hasta oldum bir keresinde inan çiğ çiğ yiyecekti beni niye hasta oldun cocuğa kim bakacak diye.en son lafıda sanki bi sen cocuk doğurdun oldu.tamam dedim orda kal bidaha cocuğa dokunma dedim ondan sonra düzeldi ama ben kırıldım.yeni doğum yapmısım psikolojim bozuk en ufak bişeyde bana laf sokuluyor.lavobaya girerim düştünmü nerdesin?bütün gün benimi bekledin gibi cümleler....ama artık takmıyorum esim öyle söyleyince düştümde belediye ekiplerinin gelmesini bekliyordum ondan geciktim hayatım diorum:35:

Sende kayserideydin dimi? Heeep aynı şeylerrr. Acaba onlarında " erkekler kulübü" diye topiği mi var bunlarda birbirini mi gaza getiriyorlar aceba??? :)))

gerçekten insanlar çok anlayışsız benim de düğün gecemi zehir eden birkaç kişi var çok ah etmişimdir Rabbim herşeyi görüyor...
nasılsın cnm?bebişin nasıl?
Valla o öksürük bizdede vardı hala daha broşları dolu akşamları az nane kaynatıp tatlandırıp veriyorumda öyle rahat uyuyo kuzucum...
iyiyim çok şükür sende özlettin kendini eskilerden böyle senin gibi girmeyen baya kişi var arada bir gel de senin de kafan dağılır hem... ben de deniyeyim çok saol
Zeynep diyince aklıma okuduklarından tabi ya misafir geliyo ya kabizlik;))
Benim esim gercekten iyi bı insandır iyi bir kocadir düşüncelidir, sinirleri alınmıştır hayatta eleştirmez ne versen giyer yer vs. Ama esim de ailesine cookkkkk,kkkkk duskundur. Bunu bildigim icin esime ailesiyle ilgili bugüne kadar tek bir laf etmememisimdir. Gercekten tek bir laf. Çünkü bunun aramıza girmesini istemiyorum. Biliyorum ki o arada kalcak.mesela Esim annesi ev haniminolmasinaragmen hadi yemekleri hazırlayalım sunu bunu yapalım gidelim orda yiyelim diyo .bebekle zaten zor .ben de niye ki annen genc kadın ev hanımı ben niye yemek yapıp goturuyorumki demiyorum hazırlayıp götürüyorum. Böylece ne tatsizlik ne sıkıntı. Ben yaparsam zaten oda benim aileme yapar. Sıkıntı artlarda artar napalim hic girilmicek mevzu kabul ettim ben bu konuyu

benimki de öyle çok düşkün ama tatsızlık çıkacak diye de her dediğine eyvallah çekemem çünkü taviz tavizi doğuruyor yani senin kocanı bilemem belki seninki bi iylik yapınca devamını istemiyordur ama genel koca profilinde verdikçe daha çok istiyorlar eee ben de aileme çok düşkünüm ne olacak şimdi ben burada bir başımayım herkesin bana şefkat göstermesi lazım asıl ben bebek uyurken nefes alamıyorum uyanacak diye kaldı ki herkese yemek yapacam ben daha yeni yeni kendi evime zar zor yemek sistemi geliştirdim üzgünüm! hee arada bir tabii olur yaparım tatlı kek bişiler çıkarırırm o ayrı ama sürekli olmaz. misafir gelme konusunda da habersiz misafirden hiiiiç hoşlanmam hele ki bebek doğduktan sonra daha da gıcık oluyorum arayın biz de bi kendimize çeki düzen verelim aaa ben neden bu kadar sinir yaptım ki şimdi durup dururken :52:

kızlar valla konu bu kaynanalar olunca herhalde kelimeler yetmiyor hepimizin anlatacakları cok cünkü.oğlumun bütün gece neden ağladığını soracaktım size güya:9::9::9:
:9:hayır bide neden evlat ayrımı yapılıyor anlamıyorum.kaynanam damadına bir davranır anlatamam 1 saatlik yerden giderler hazırlıklar gün öncesinden baslar.ben 1000 km öteden giderim hoşgeldin bile denilmez sanki komsu gitmiş muamelesi görürüm.kızına yeni bişey alınsa mutlu olur,kocası ona iyi davranınca kabarır,onun kocası cok iyidir der bir yerde anlatırken neymiş kzıını gönderirmiş hep kaynanama 1-2 ay kalması için...efendime söyliyim
kızının huzuru bozulurmus onun evinde kalamazmıs ,rahatını bozamazmış,masrafa sokamazmıs asla... o elin oğlu bizde elin kızıyız.. bizim evimiz bizim olmaz asla 'oğlumun evidir'olur.geline gelince oğlunun parasını yiyen el kızı .damat oluncada bal baklava olurlar.bizlerde evlat sahibiyiz rabbim içimizdeki merhameti almasın bizi kötü kaynana yapmasın inanın tek isteğim bu

canım kadının çalışması önemli çaresiz olmamalı tabiki ama sadece bu yeterli değil. Ben eşimle aynı meslektenim hatta eşimden daha iyi bir firmada çalışıyordum ama evlilik zor bende acemilik işte eşimin ailesini eleştirip duruyordum erkekler asla tahammül edemiyorlar bu duruma banada eşim sen kimsin 3-4 yıldır varsın ailemin yanında kim oluyorsunki sen demişti sonra çok pişman oldu özür diledi ama nafile.

canım eleştırme olayına bende karsıyım eşimin aıleını hıcbır zaman eleştırmem ama kendı evımde benım kurallarım vardır benım aılemde onun aılesıde karısamaz karıstırtmam. a birde ben evlendıgımde 27 yasındaydım ve evlenmeden oncede esımle nısanlıyken esımın ıstegı uzerıne 1 hafta onlarda kaldım sonuc mu tam fiyasko ayrılma noktasına geldık! annesı temızlık hastası bır kadın ne yapsam begenmıyo bırde esıme sıkayet edıyodu bende topladım esyalarımı yook dedım annenle yasayamam sen bıze gel ıstıyorsan o bıze tasınmıstı. oldum olası ınsanların hayatıma mudaha etmesı sevmem babamın bana verdıgı bır alıskanlık aslında hıcbır zamanbana karısmadı hep bana guvendı hep senın hayatın sen daha ıyı bılırsın dedı tabıkkı bu boyle olsa dahamı ıyı olur dedıgı oldu olmadı degıl baba sonucta. neyse bence evlılıklerde eşler cok onemlı eger bır erkerk annesı ıle esının arasını yapamıyuorsa o evlılık cook sınavdan gecer. kaynanamla olan catısmalarımızı esım yumusatıyor annesıne benı koruyor annesını de benden koruyor dengeyı saglıyor.

Sende kayserideydin dimi? Heeep aynı şeylerrr. Acaba onlarında " erkekler kulübü" diye topiği mi var bunlarda birbirini mi gaza getiriyorlar aceba??? :)))

evet canım kayserideyim.valla onlara kulüp gerekmez .çünkü anaları kadınlar kulübü zaten:9::9::9::9::9::9:

kızlar valla konu bu kaynanalar olunca herhalde kelimeler yetmiyor hepimizin anlatacakları cok cünkü.oğlumun bütün gece neden ağladığını soracaktım size güya:9::9::9:
:9:hayır bide neden evlat ayrımı yapılıyor anlamıyorum.kaynanam damadına bir davranır anlatamam 1 saatlik yerden giderler hazırlıklar gün öncesinden baslar.ben 1000 km öteden giderim hoşgeldin bile denilmez sanki komsu gitmiş muamelesi görürüm.kızına yeni bişey alınsa mutlu olur,kocası ona iyi davranınca kabarır,onun kocası cok iyidir der bir yerde anlatırken neymiş kzıını gönderirmiş hep kaynanama 1-2 ay kalması için...efendime söyliyim
kızının huzuru bozulurmus onun evinde kalamazmıs ,rahatını bozamazmış,masrafa sokamazmıs asla... o elin oğlu bizde elin kızıyız.. bizim evimiz bizim olmaz asla 'oğlumun evidir'olur.geline gelince oğlunun parasını yiyen el kızı .damat oluncada bal baklava olurlar.bizlerde evlat sahibiyiz rabbim içimizdeki merhameti almasın bizi kötü kaynana yapmasın inanın tek isteğim bu

yazını okudugumda aklıma gecen sene geldı hamıleyken esımle restoranta gıtmıstık. orda bır kac kadın turist yan masada oturuyordu ve sohbet edıyorlardı oyle sok olmusyum kı o konusmaları duyunca . sohbet soyleydı. o kadının oğlumun paralarını yemek ıcın evlendı ahh bır saygısız kı sorma buarda o kadın gelını olutyor ! diğeri ayyy bıde oğlumdan cocuk yaptı nasıl ayırıtıcambılemıyorum ahh gul gıbı oğlum kara kurunun elıne kaldı. diğeri oğlu bosanmak uzereymıs cook sukur kurtuluyoruz malları da benım ustume mı alsak bırsey alamasın o dıyorrr ayyy yıkıldım esım tutu valla laf soylıycektım bıde bırının oğlu aradı ayy oğlum nasılsın ay bırıcık gelınım nasıl dıye sordu yuhh dedım bırtanesı duydu donup baktı bende yuzune karsı bır yuh daha cekmıstım.

Back
X