Günaydın hanımlar, hasta bebişlere geçmiş olsun, busmai eşine acil şifalar inşallah canım
canım bende bugün ilk kez kahvaltı verdim kızıma ama dediğin gibi öğüre öğüre 2-3 kaşık zorla yedirdim hiç sevmedi. Ben labne peyniri 1/4 yumurta sarısı bayat ekmek içi ve anne sütü karıştırdım ama kızım sevmedi bende bi süre vermiycem iyice alışsın ek gıdaya öyle vericem.
Arkadaşlar ekmek vermenizin özel bi sebebi var mı? Benim eşimin ailesi böbrek yetmezliği yaygın olduğu için her türlü tuz içeren gıdadan 1 yaşına kadar mümkün olduğunca uzak tutmayı düşünüyorum. Evde de yemeğimizi hep az tuzlu yaparız zaten. Geçen gün aşı için gittiğimde ebe ile kahvaltı konusunu konuştuk, tam tahıllı mamaları önerdi, mama derken su ile yapılmıyor, anne sütü ya da devam sütü içine ekleniyor, bi nevi tam tahıllı ekmeğin toz hali gibi, ama tuz içermediği için daha uygun geldi bana, hem tam tahıllı olduğu için besleyici ve sağlıklı bi seçenek diye düşünüyorum. Ben şimdilik bulamaç yapıyorum, çalıştığım için zor oluyor çünkü, bi annenin blogundaki önerisi hoşuma gitti, hafta içi bulamaç haftasonu ayrı ayrı vermiş, her türlü alışmış bebeği. Ben milupanın 8 tahıllı kahvaltısını aldım oğlum beğendi. İçine bi gün 1/8 yumurta + pekmez, diğer gün 1 kaşık labne ekliyorum, peynir ve pekmezi aynı anda verme dedi ebemiz. Birde labneyi özellikle önerdi, daha saf oluyor, katkı ekleyemiyorlar dedi.
Birde ebemiz bebe bisküvisi kullanabilirsin ama abartma, gün içinde hem meyvesine hem yoğurduna vs karıştırma, günde bikaç taneyi geçmesin dedi. Galiba onda da şekerden ötürü.
şimdiye kadar hep emdiği için bizimki de aynı tepkiyi veriyor..
ilk başta merak edip ağzını açıyor, bir iki keyifle yutuyor..
sonralarda zorluyor.. ben de tadımlık veriyorum..
yediği püre 2-3 yemek kaşığıdır..
sütlü pirinçli kaşık mamasına bebe bisküvisi ekleyince 60 cc anca..
arada bi meyve suyu veriyorum, ona bile temkinli..
zamanla alışacaklardır diye düşünüyorum..
birden öyle doyumluk yemeleri beklenemez..
kademeyle yedikleri ölçü artacaktır diye..
evet bende de var, rengi yavruağzı gibi 
Mini Bardak Set 30 ml 741 - Beslenme Vakti / Alıştırma Bardakları Ürünleri WeeBaby Kalitesiyle
kimsecikler yok, ben kaçanzii
yemeği fırına atayım, orucumu açayım.. görüşmek üzere slm ve dua ile.. 
cenacım sütlü pirinçliye bebe bisküvisi mi ekliyorsun, çok katı olmuyor mu? pilavı ekmekle yemek gibi bişi sanki, çünkü pirinç başlı başına doyurucu bişi bence, sulu mu yapıyosun muhallebiyi tam anlayamadım da :26: Bide bebe bisküvisi olarak hangisi daha güzel, herodansa eti sanki daha kolay parçalanıyor.
canım evet malesef bende bakıcıya bırakıyorum

ama ne yapalım mecburuz neyseki bakıcımız iyi ve bebeğimde çok seviyor teyzemizi allaha şükür şanslıyız o yönden ilk zamanlar bende çok stres yaptım nasıl olacak alışacakmı falan diye ben kızım 3 aylıkken başladım işe maşallah kızım alıştı ama ben alışamadım:26:
tabi ilk günlerdeki gibi değil ama işte çalışan anne sendromu bebeğime yetebiliyormuyum nasıl bir anneyim falan hep bunlar kafamda
hatta bizimki babasına çok düşkün bazen kıskanıyorum onu hatta bu aralar öyle bir huyum var ama sonra düşünüyorum acaba bana daha düşkün olsaydı
ben işe giderken sürekli ağlasaydı daha mı iyi olurdu diyorum hayır tabikide çocuğum mutlu olsunda gerisi önemli değil

sende zamanla alışacaksın merak etme içini ferah tut
Cnm bakıcın ev işlerine de yardım ediyor mu? Benimki öncelik oğlum olmak üzere ondan fırsat buldukça, o uyurken falan yardım edecek. Ama nasıl olcak henüz tam şekillenmiş değil, yani önceden işe yetişmek için bulaşıkları öyle bırakıp çıktığım çok olur, şimdi bırakırken ayy ayıp mı ediyorum diye düşünüyorum, siz nasıl anlaştınız, üstünde özellikle durduğun konular var mı?