- 8 Ağustos 2011
- 11.727
- 8.904
- 448
çocuğu sallamak sallamamak çok önemli bi mevzu değil..Kv konusunda sabah sabah ben de çok dertliyim.Hatta bomba gibiyim.Dün kvlere gitmiştik.Kızımı uyuttum 40 dakikasonra uyandı.Ne zaman onlara gitsek çok mızmız oluyor.Yine mızmızlanmaya başladı.Kv, eltim ve ben oturuyorduk.İşte dedi bu çocuğu ayağında sallasan böyle olmaz uykusunu almadan uyandı onun için böyle yapıyor.Ben ki doğduğundan beri özellikle ayakta hiç sallamadım.Çoooook zor. Uyuduğu oldu, ağladı.Yine sallamadım.Ben hayır 6 aydır sallamadım bundan sonra da sallamam dedim.Ben işe başlayınca siz de sallamayın dedim.Ben sallarım dedi.Kendilerine yakın olsun diye girdiğimiz biz evden çıkıp baśka bir eve girmiştik.Ben de dedim ki valla sallayacaksanız ev sahibi falan olmak gözümde değil ücretsiz izne ayrılırım.Hala bana diyor ki bütün torunları salladık ne var.Bu sırada eşim başka odadaydı.Hemen çocuğu hazırladım sinirle.Eşime gidiyoruz dedim ve kalktık.Evde durumu eşime anlattım.Annesine kesin direktif verecekmiş ama yine de güvenmiyorum.Anneme söyleyeceğim o baksın.Yoksa gazetelerde okursunuz ben kv katili olurum.
Kadını boğmak istiyorum.Haaa bir de benim kız çok yaramazmış.Offfff ne yazdım ya...
mühim olan, anne 6 aydır bi düzen kurmuş, böyle de devam etmesini istiyor..
kv nin buna ukala bi şekilde muhalefet etmesi hatta meydan okuması.. sanki gelin düşman, çocuğu da ona karşı kullanıyo
diyorum ya, kaynananın kuma damarı diye. başka hiiiiçbi açıklaması yok

hayırlı olsun canım, Allah kolaylık versin..günaydınnnnn herkeseee.biliyosunuz artık bende çalışan anneyım giremıyorum sıksık.
ev iş bebek eş süt sağmak yemek okadar zorkı
işe başlayacaklar vardı
çok zor günler sizi beklıyo
kolay dersem kandırmıs olurum
sizi çok özledim geçmişi sondan başlayarak okuyabıldıgım kadar okuyorum :))))

aynı aynı hepsi aynı.. bilmiyrum biz de mi öyle olucazUuuu ozlemcr sen çok fenaymışsın:) o ne cevaplar vermişsin kadına. Nolcak şimdi ya küserse?
Cena aynen benim kv de haftalardır diş çıkarcak diş çıkarcak deyip duruyordu taa 4 aylıktan beri... 5,5 aylıkken diş çıkardı, gördünüz mü ben demiştim diyor:)

herkes bi zaman gelindi, ne çabuk unutup saf değiştiriyorlar

bu sabah sulandırılmış pekmezde bi tane bebek etimeği ıslattım veriyorum.
kv o sırada bize kahvaltıya geldi..
bana diyo ki, onun hepsini yiyecek mi,aaa!?
dedimki yediği kardır, toplasan bi tepeleme çorba kaşığı yani..
sonra dediki, emdi mi ki onu veriyorsun?
hayır şimdi uyandı, açken yediği kadar bundan vericem, sonra emziricem dedim.
bana ne dese beğenirsiniz..
ya emmeyi bırakırsa?

ne alakası var dedim, zaten hevesli değil yeni şeylere..
bi de tok versem, bundan bi lokma yer mi hiç, hem ne alaka neden bıraksın emmeyi?
ooo, çok örnek var böyle, önce emzirip sonra bunları vermezsen bırakır emmeyi diyo:99:
sabah sabah tüm neşemin içine edildi..:95:
kahvaltıdan sonra aldım, emzirdim belki on dakikadan fazla emdi..
bu sefer de bana diyoki, aa hiç beklemiyordum, ne kadar çok emdi, valla şaşırdım..
hiç olumlu bi şey yok dilinde. ağızdan çıkan şey dua niyetine bile geçer, menfi şeyler konuşmamak gerek..
güya bunların bilincinde, ama laf olsun diye apır sapır konuşuyor.
sonra bütün gün sebepsiz ağladı çocuk, eşim ne oldu buna dedi.
ben de dedimki annenin nazarı. olur mu öyle şey, sen de ne kadar kötü düşünüyorsun diyo bana:99:
Allah muhtaç etmesin ya..merhaba kızlarrr..
geceden beri biraz huzursuz kızım.azıcık azıcık kusuyor,ya çok besledim,ya midesini üşüttü ya da dişi çıkıyor ama bilemedim neden
kv konusu açılmış yine:)
biz de kustuğunu söyledik,
yok dişten olmazmış,ben sütümü üşütmüşümdür,soğuk su mu vermişim bebeğe.. vs
ya sanki o bakıyo 6 aydır bu kıza,ben bilmiyorum kendimi ve kızımı korumayı
neden soğuk su vereyim ki?
benim bebeğimi benden iyi tanıyormuş gibi kesin hükümlerle konuşmalarına sinir oluyorum..
ayakta sallama muhabbetini bnde yaşadım şşimdi bıraksam yine sallar eminim.
oyun parkını ilk aldığım gün,''bu çocuk hayatttaaa durmaz bunun içinde ben torunumu biliyorum'' dedi
''ben istersem orda durucak,alışıcak anne ''dedim.
nitekiiimm kızım şuan alıştı ve günün büyük bi bölümünü oyun parkında oyuncaklarıyla oynayarak geçiriyor..
geçen gün kahvaltı ederken kızım masaya uzanıyordu,''ne veriyim sana zeytin ezmesi veriyim '' diyo, tam ağzına götürmek üzere:s
anne bu masa da onun yiyeceği bişey yok dedim çekti elini..
aynı şeyi bi kere de çay da yaşamıştık, ''ben babasına biberonla çay veriyodum'' diyo.
onlarda kendi bildiklerinin doğru olduğunu sanıyorlar,çok takılmamak ama temkinli ve dikkatli olmak lazım..
ben kendim bakmak zorundayım bebeğime işten ayrılıp,
bunları görünce iyi ki de ben bakıcam diyorum...
bizimkinin bu anlattığın tarzda vukuatları bir değil bin!

artık uyarmaktan haya ediyorum,eşim mahsus mu yapıyorsun dedi annesine, o kadar yani!
bu sabah da hamur kızartmış çocuğun ağzına koyuyor,
ne yapıyorsunuz anne dedim, ne olacak temiz şey ben yaptım diyo,
sonre eşim gözlerini beletince geri çekti.
aa, siz de gerçek mi sandınız vermedimki, hiç verir miyim diyo:95:
başka zaman da çocuğu kandırmak çok büyük günahmış diyor.
ben de bu yaptığınız çocuğu kandırma olmuyor mu dedim. hiç ses etmedi
diyorum ya, bu çocuk benim yumuşak karnım, o da en zayıf noktamdan vuruyor..
bi şey desen olmuyor, demesen olmuyor..
yatıp kalkıp dua ediyorum, inş şu evden taşınırım, dua edin kızlar yaa!!!

anası yetmiyor kızları yetişiyor demek!Banada bekar görümcelerim tavsiye vermeye çalışmıştı ki ben çocuk gelişimi mezunuyum gülermisin ağlarmısın![]()
bizimki de 3 ayda bi geliyor, kötü niyetli değil de.. annesine demişki ayşeciği yan yatırsın annesi, kulakları biraz kepçe.
geldi bana söyledi. dedimki doğduğundan beri iki kez gördü ayşeyi, kucağına almaktan çekiniyor.
doğduğundan ben bi gece sağa bi gece sola yatırıyorum, buna rağmen öyle,
o yüzden biliyorsa başka akıl versin yoksa onun bildiğinden çok daha fazlasını bilirim dedim sustu.