Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

amma kv zede topikmişiz herkes için için yanıyormuş meğer

e bende geri kalmayayım bari :))

valla canım iyi sabretmişsin hemde hamile halinle yani helal olsun valla
neyseki şimdi düzene girmişsiniz allah bir daha yaşatmasın:34:

Selam kızzlarrr hava buzzz bu ne yahu dondummmm resmen. Selimin emziğini kaybettim evin içinde başım büyük belada:18:

Çok geçmiş olsun cnm. Öksürük fena ya bz atlattık çok şükür. Prospan die bitkisel şurup kullandık çok iyi geldi bze.

canım bizede balgam söktürücü pediatri mi n eöyle birşey vermişti ama içinde portakal varmış bize alerji yapıyor :26:

aynı aynı hepsi aynı bunların..:36:
hazır çocuğu herkes sever.. inan biraz daha büyüsün, sevimliliğiyle başarısıyla her türlü olumlu özelliğini kendilerine yontacaklar..
diyorum ya, hazır torun.. ama gün gelecek hesap dönecek bacım, aklı olan kv bunu düşünür, insan gibi davanır gelinine..

benim de anlatamayacağım, anlatmaya utandığım şeyler var!!!
hepsi yaşandı.. yara kapansa da izler gitmiyor.. unutmam unutmaaaam!

babam yakın zamanda bana araba almaya yeltendi, eşime söyledim, hoş karşılamadı.
bizim arabamız var, istersen bunu kullanırsın, ben şirket arabasını kullacağım zaten dedi..
başta biraz sinir oldum, ama düşününce haklı, durduk yerde masrafı da var..
ama eşim de az değil, istemiyor trafiğe çıkmamı başka türlü idare ediyor beni kerata:ssz:

eşim de doğum hediyesi, zümrüt yüzük almıştı bana.. takıyom arada bi, çok hoşuma gidiyo:69:

seninki de ayrı bi ..... mış!!!:19:
bu tip, oğlununu karısından kıskanan fesat kv..!!! :47:
hamdolsun kurtulmuşsun, kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş..
bak Rabbim yepyeni bi kapı açmış, hallolmuş herşey:16:

çok geçmiş olsun canım.. ama atlatmış heralde, günden güne daha da iyi olacak inş..
minita demişti sanırım, evden çıkmasa da bebe, eve gelip gidenler hastalık taşıyabiliyor diye :26:

ah bacıııııım!!!!
bu ne yaa?! okurken bi yanım dellendi, bi yanım üzüldü, bi yanım gözlerinden ateş çıkardı bi yanım mahsun öylece kalakaldı.. :50:
kimsenin hakkı kimsede kalmaz,, Allah size iyilik güzellik versin..

ben de aynı şeyi bir iki kere yaşadım, kısa süreli oldu, sonra hemen buldum.
ama ders oldu çıktım bi tane daha aldım, zaten kullandığım 3-6 ay emzikti..
şimdi 6-18 ay aldım:31:

anaaa kız senin koca da az değil haa
demek o yüzden istemiyor araba almanı :1: çokmu kıskanç kız kocan
ayy bak siz yazdınız buralara benimkide bana doğum hediyesi almadı yaa gerçi sorsam araba aldıkya der ruhsuz :19:
neyse canı sağolsun canım:34:

ayşecikten yeni inciler..

arkası dönükken ismi söylendiğinde hııııh!diyor :52:

ayy ben seni yerim ya yirim yirim :nazar:

canım çok güzel hazırlıkların ellerine sağlık herşey çok şık duruyor bu üzerlerinde nar olanlar diş hediği mi diyorlar ne ondan mı?

İkinize birden cevap vereyim..:42: Birincisi zaten pek anlatacağım insan yok çevremde arkadaşlarım da sizlersiniz zaten.. apartmanda bir yan komşum var çok görüştüğüm onunda benden çok derdi var.. Birde çok anlatıp insanların kafasında kötü bir profil oluşturmak istemiyorum..

Allah'a çok şükür k.validem çok iyi bir insan.. Severim kendisini.. Oda beni sever.. Ama yinede ufak sürtüşmeler oluyor tabiki.. Ben genelde teyzeme anlatırım derdimi.. O en çok k.validemi görüp tanıyandır çünkü... Ama çoğu zamanda ona anlattığıma pişman olmuşumdur..
:20:

Bu anlatma mevzuları yüzünden çok sıkıntı çektiğim için artık anlatmama taraftarıyım.. Doğum yaptığım zaman yanıma ilk k.validem geldi.. bir hafta yada 10 gün kalıp dönecek ve sonra bizimkiler gelecekti.. ama 10 günün sonunda eşim beni k.validemle eskişehir'e yollamaya karar verdi.. Tabii ortalık karıştı.. Bizimkiler darıldı.. Eşimle kavga ettim.. Ağlaya ağlaya Eskişehir'e gönderildim.. Ailem orda olduğu halde eşim izin vermediği için görüşemedim.. Onlarda suçu k.validemde bildikleri için olduğum yere gelmediler..

Ben ailemi daha yeni gördüm.. Ve dahası onlar kızımı daha yeni görüp sevdiler.. kokladılar kucakladılar.. Kavga esnasında herkes cebindeki taşları döktü.. Herkes birbirine (özellikle bana) düşman oldu.. Neyse olan oldu biten bitti.. Ama herkes ders aldı.. İki tarafta yeni yeni tekrar görüşmeye başladılar.. Artık kimse kimseyi kötü görmemeye karar verdi.. Özellikle ben nek.validemlere ve eşime ailemden bahsetmemeye, aileme onlardan bahsetmemeye karar verdim.. Böyle herşey daha iyi oldu..

Zaten birine "kötüsün,kötüsün" dersen kötüleşmesi, "iyisin,iyisin" dersen iyileşmesi çok vuku bulurmuş.. Alimler böyle söylüyor.. K.validen çokmu kötü? Sana iyi davranmıyor mu? sen vazifeni yap..Hakkında o hep iyidir de.. Kalpler Allah'ın elindedir.. O onun güzelleşmesini sağlayacaktır..

Sizi çok iyi anlıyorum.. Ama en güzeli o konulara hiiiiç girmemek ve gıybet etmemek.. En iyisi ona beddua değil de dua etmek.." Allah'ım sen k.validem ve görümcemin, k.pederimin kalbine merhamet ver" demeli..

Hakkınızı helal edin.. amacım bilmişlik yapmak falan değil.. Ne tecrübe ettiysem onu söylüyorum..
:17:

canım çok güzel yazmışsın belki de bende böyle bir karar aldığım için daha dikkatli okudum seni benimde başıma birşeyler gelmişti ve o zamandan sonra herşeyi herkese anlatmama kararı aldım birşey söyleyeceksem iki kere düşünüyorum şimdi ders aldım yani :34:

busmaicim benim kv doğumda vardı sonra evdede 2 gün kaldı gitti
ohh ne sevindim annecim ve kocacımla geçirdim lohusalık zordu ama kvsiz çok güzel

cincon sana maşallah diyorum bacııım maşallaahhh:nazar::nazar:

libyana cım sana da maşallah bu düşünce çok doğru ama
yutmak çok zor yaa

kızlar benim oğlumda nerdeyse 7. ayında ilk hastalığıyla tanıştı galiba
hapşuruyo öksürüyo ve burnu akıyo dra gidicez birazdan
burda herkes hasta ev mikrop dolu ev sobalı
ben ayağımda sallıyodum ama iki gündür sallanmak istemiyo
hastalıkla mı ilgigli acabaa???

hee bu kv var ya bana da çok çektirdi bebekten önceki yaz
ama bende öyle diyorum gün gelir devran döner
bana çektirdikleri onun da başındaa

Busmai Nasılsın şekerim..?:16:

İyiyim canım sen nasılsın
Akıllı telefon aldk eşim doğum hediyesine saydı ondan elimde surekli nete takıldım kaldım oğlan kucagımda yemek ocakta.. Guzel demişsin iyi diyelim iyi olsun herşeyler:)

canım çok güzel yazmışsın belki de bende böyle bir karar aldığım için daha dikkatli okudum seni benimde başıma birşeyler gelmişti ve o zamandan sonra herşeyi herkese anlatmama kararı aldım birşey söyleyeceksem iki kere düşünüyorum şimdi ders aldım yani :34:
İnsan bir şeyleri tecrübe etmeden öğrenip aklı başına gelmiyor.. sadece ben değil bunun yaşayan herkes ders aldı.. :34:

Benim k.validem kendi k.validesinden çok çekmiş..
:4: O yüzden kendi kendine karar almış ben gelinime karışmayacağım diye.. Allah biliyor ya çok karışmaz işime.. Sadece cahil olduğum bilmediğim konuda söyleyeceğini söyler ama bu söylediklerimi k.valide sözü gibi anlama ben aynısını kendi kızımada söylüyorum der.. Ki söyler de. Daha bu gidişimizde bana bir günde pileli etek dikti.. Kızıma da söz verdiği için bilezik aldı.. :16: Allah razı olsun ondan.. Ama yine de mesafeli olmak en iyisi..:31:

İyiyim canım sen nasılsın
Akıllı telefon aldk eşim doğum hediyesine saydı ondan elimde surekli nete takıldım kaldım oğlan kucagımda yemek ocakta.. Guzel demişsin iyi diyelim iyi olsun herşeyler:)

Bende iyiyim çok şükür.. Hayırlı olsun telefonun iyi günlerde kullan
:16:

İkinize birden cevap vereyim..:42: Birincisi zaten pek anlatacağım insan yok çevremde arkadaşlarım da sizlersiniz zaten.. apartmanda bir yan komşum var çok görüştüğüm onunda benden çok derdi var.. Birde çok anlatıp insanların kafasında kötü bir profil oluşturmak istemiyorum..

Allah'a çok şükür k.validem çok iyi bir insan.. Severim kendisini.. Oda beni sever.. Ama yinede ufak sürtüşmeler oluyor tabiki.. Ben genelde teyzeme anlatırım derdimi.. O en çok k.validemi görüp tanıyandır çünkü... Ama çoğu zamanda ona anlattığıma pişman olmuşumdur..

Bu anlatma mevzuları yüzünden çok sıkıntı çektiğim için artık anlatmama taraftarıyım.. Doğum yaptığım zaman yanıma ilk k.validem geldi.. bir hafta yada 10 gün kalıp dönecek ve sonra bizimkiler gelecekti.. ama 10 günün sonunda eşim beni k.validemle eskişehir'e yollamaya karar verdi.. Tabii ortalık karıştı.. Bizimkiler darıldı.. Eşimle kavga ettim.. Ağlaya ağlaya Eskişehir'e gönderildim.. Ailem orda olduğu halde eşim izin vermediği için görüşemedim.. Onlarda suçu k.validemde bildikleri için olduğum yere gelmediler..

Ben ailemi daha yeni gördüm.. Ve dahası onlar kızımı daha yeni görüp sevdiler.. kokladılar kucakladılar.. Kavga esnasında herkes cebindeki taşları döktü.. Herkes birbirine (özellikle bana) düşman oldu.. Neyse olan oldu biten bitti.. Ama herkes ders aldı.. İki tarafta yeni yeni tekrar görüşmeye başladılar.. Artık kimse kimseyi kötü görmemeye karar verdi.. Özellikle ben nek.validemlere ve eşime ailemden bahsetmemeye, aileme onlardan bahsetmemeye karar verdim.. Böyle herşey daha iyi oldu..

Zaten birine "kötüsün,kötüsün" dersen kötüleşmesi, "iyisin,iyisin" dersen iyileşmesi çok vuku bulurmuş.. Alimler böyle söylüyor.. K.validen çokmu kötü? Sana iyi davranmıyor mu? sen vazifeni yap..Hakkında o hep iyidir de.. Kalpler Allah'ın elindedir.. O onun güzelleşmesini sağlayacaktır..

Sizi çok iyi anlıyorum.. Ama en güzeli o konulara hiiiiç girmemek ve gıybet etmemek.. En iyisi ona beddua değil de dua etmek.." Allah'ım sen k.validem ve görümcemin, k.pederimin kalbine merhamet ver" demeli..

Hakkınızı helal edin.. amacım bilmişlik yapmak falan değil.. Ne tecrübe ettiysem onu söylüyorum..
sana maşallah diyorum..:nazar: başka da bi şey demiyorum..

benim anlatamayacağım bir kaç ufak dağ var.. ama haklısın, en doğrusu konuşmamak..:31:
lakin, ben söylüyorum, benim nefsim ku-du-ruuuuuuuuuk!:30:

kızlar benim oğlumda nerdeyse 7. ayında ilk hastalığıyla tanıştı galiba
hapşuruyo öksürüyo ve burnu akıyo dra gidicez birazdan
burda herkes hasta ev mikrop dolu ev sobalı
ben ayağımda sallıyodum ama iki gündür sallanmak istemiyo
hastalıkla mı ilgigli acabaa???
Allah Allah, hasta mı oldu orada gerçekten..:18:
ilerlemeden atlatır inş..
normalde sallanmaktan hoşlanıyor da şimdi onu da istemiyorsa, hastalıktandır.. :25:
yarın annene geçiyorsun di mi? orada daha iyi olur inş..

sana maşallah diyorum..:nazar: başka da bi şey demiyorum..

benim anlatamayacağım bir kaç ufak dağ var.. ama haklısın, en doğrusu konuşmamak..:31:
lakin, ben söylüyorum, benim nefsim ku-du-ruuuuuuuuuk!:30:

Allah Allah, hasta mı oldu orada gerçekten..:18:
ilerlemeden atlatır inş..
normalde sallanmaktan hoşlanıyor da şimdi onu da istemiyorsa, hastalıktandır.. :25:
yarın annene geçiyorsun di mi? orada daha iyi olur inş..
Hangimizin nefsi terbiyeli ki canım..:31:

doğumdan sonra ilk aylarda sabah kalkardım, gögüslerim taş..
akmış akmış her yanım ıslak.. geceye doğru sönmüş balona dönerdi..

şimdilerde ise hiç o sertlik yok, uykudan kalkınca bile..
yumuşacıklar :30:
kız emiyor, süt yok değil, ama niye böyle.. azalıyor sanırım artık:44:
sizinkiler de mi öyle?

aynen ole ya bende ek mamalara gecıs yaptım emınce gelıo ama elleyınce yumusacıklar komsular sen ac bırakıyorsun ondan durmuyor bu cocuk dedıler bende mamaya basladım:(

benmde öleedi şimdi yumuşaklar ama ozamnlar ufaklardı şimdi büyüdüler bi dikişte bitiriolar sütleri:9: belkide azalıodr ama onlara yeterli oo süt artık büyüolar başka şelerde yiycekler arayı kapatcaklar sıkıntı etme cenacım yumuşakta olsa gögüsler süt gelıo sonuçta:34:

ya bende aynı durumdayım aama benım oglum emmıyorkı bıtırsın sutlerı bı cekıo etrafa bakıo bı gecelerı bıraz emıo o kadar delı edıo benı

merhaba kızlar valla buraya takılmayı çok istememe rağmen zaman bulamıyorum gelen giden bu ara yoğunum birde kızım beni öldürcek hiç bişey yemiyor naapcağımı şaşırdım ek gıdaya alışacağına sanki dahada uzaklaşıyor. Sadece uykuda emiyor cenanın dediği gibi artık göğüslerde sünmüş şekilde dün bütün gün ne emdi ne yedi akşam üstü 4 den sonra biraz yoğurt ve meyve suyu verdim sonrada hep emzirdim ama göğüslerde süt yok sanki sağlam bir emdi sonrakilerde resmen fos göğsümü verdim allahım kafayı yiycem kızım biberon almıyor kaşıkla veriyorum meyve suyunu bile çoğunu akıtıyor çorba yemiyor kahvaltı yoğurt ve meyve suyunu çok az yiyor milupanın kaşık mamasınımı denesem diyorum pirinçlimi tahıllımı daha iyi acaba ?? hangisini denesek tavsiyesi olan varmı? En azından yatmadan önce yediririm (tabi yerse) biraz karnı doyar. O kadar üzülüyorumki hiç bişey yemeden içmeden aç oturuyor öyle

benımkıde bıberonu asla almıyor suyunuda dahıl hep kasıkla verıyorum tabı daha zor oluyor bende bımde hero b.nın 8 tahıllısı var ballı sutlu ırmıklı felanda yazıo ondan aldım bıde benım oglum ev yapımı yogurdu asla yemedı ıcıne muz elma portakal koysamda yemedı mecbur hazır meyvelı yogurt aldım onu yıyor sanda tavsıye edbılırım

Emziğimiz bulundu çok şükür. Kirlileriyle beraber toplayıp sepete koymuşum, iyiki buldum makineye atmadan

babam yakın zamanda bana araba almaya yeltendi, eşime söyledim, hoş karşılamadı.
bizim arabamız var, istersen bunu kullanırsın, ben şirket arabasını kullacağım zaten dedi..
başta biraz sinir oldum, ama düşününce haklı, durduk yerde masrafı da var..
ama eşim de az değil, istemiyor trafiğe çıkmamı başka türlü idare ediyor beni kerata:ssz:

eşim de doğum hediyesi, zümrüt yüzük almıştı bana.. takıyom arada bi, çok hoşuma gidiyo:69:
Benim bekarkenden var cnm, rahatlığı ayrı tabi işin oldu mu hemencecik çıkıveriyorsun. Hazırda araba varsa eşinin kullan sende:))
Pisss kocam bana almadı bişey:41::41:
Hayırlı olsun cnm herşey çok güzel gözüküyor. Bizim diş buğdatı da ertelene ertelene sömestr sonrasına kaldı, okullar açılsın yapıcam inşallah.
Süslerim püslerim herşeyim hazırdı benimde. Yapıyım bende fotolarımı paylaşıyım biran evvel çok özendim:))
canım bizede balgam söktürücü pediatri mi n eöyle birşey vermişti ama içinde portakal varmış bize alerji yapıyor :26:
Benim dediğim şurupta aynı pekmeze benziyor. Bir ağacın özünden yapılıyormuş, dene istersen cnm.

aynen ole ya bende ek mamalara gecıs yaptım emınce gelıo ama elleyınce yumusacıklar komsular sen ac bırakıyorsun ondan durmuyor bu cocuk dedıler bende mamaya basladım:(

ya bende aynı durumdayım aama benım oglum emmıyorkı bıtırsın sutlerı bı cekıo etrafa bakıo bı gecelerı bıraz emıo o kadar delı edıo benı

kızlarr kimimizin kii azlmış olabilir tabii ama benim kide çok yumuşukk eskisi gibi sert olmasını beklemeyin. bebekler büyüdükçe sütün hepsini çekiyo eskiden hemn doyuyodu ee hepside bitmeyin ce taş gibi oluyodu göğüsler.benimm kızım bii emdimii 2 saat duruyo.

kızlarr kimimizin kii azlmış olabilir tabii ama benim kide çok yumuşukk eskisi gibi sert olmasını beklemeyin. bebekler büyüdükçe sütün hepsini çekiyo eskiden hemn doyuyodu ee hepside bitmeyin ce taş gibi oluyodu göğüsler.benimm kızım bii emdimii 2 saat duruyo.
ya benım tek sorunum gecelerı hıc uyumuyo sureklı sallıorum ıkı uyku arası kesınlıkle bı saat olmuyor sabaha kadar kalk yat kalk yat cok fenayım ya sabır cekıom sabaha kadar dısımızde cıktı ıkı tane neden bole yapıo anlamıyorum yardım edın yaaa
kızlar kuzucuğum cuma günü anjio olacka :2:

çok gecmıs olsun yaaa

cnm çok güzel anlatmışsınn. benim de 3 yıldır pek sorunum olmaddı ama alt kata gelecekler bakalım o zamn görücez.ama ben pek susmam :27:

Back
X