HAKKINI HELAL ET BABA, YANINA GELEMEDİĞİM İÇİN KIRILMA BANA
Baba, uykunu böleceğim, ama seninle konuşmak istiyorum Uyan baba, uyan! Bak, sana neler anlatacağım Başucuna gelemiyorum ama sana böyle haykırdığımda gözlerini açıyorsun Biliyorum Beni dinliyor, belki de bana bir şeyler fısıldıyorsun, Biliyorum Ama gücüm, ne toprağı yenip gözlerine ulaşmaya yetiyor, Ne de fısıltılarını işitebiliyorum Yine de öğrettiğin gibi yüksek sesle konuşuyorum bak gözlerine bakarak !!! hayal ederek gözlerini Sen gideli günler oldu Bize hadi eyvallah demeden ilk gidişin Bizlere gülmeden kapıdan ilk çıkışın Arkandan bile bakamadık bu sefer ne zaman döneceğini bilemedik Kravatını bile takmamıştın bu sefer, Nereye gittin ki, bu kadar önemsizleşti alışkanlıkların? Soğuk mu oralar? Güneş bir nebze olsun dokunur mu gözlerine? En uzun, en anlamlı nutukları gözlerinden okudum hep. Hala, evin duvarında bana neler anlatıyor neler... Baba, buraları hiç merak etme Toprağın altındakinden daha karanlık bu dünya İki bebekte kıpırdaşıp duruyorlar artık Karanlığımıza aydınlık oluyorlar bilmeden Bir gün hepimiz geleceğiz başucuna Sağlığında tanımadığın torunlarınla kavuşturacağız seni Bir de, sakın telaşlanma, bu üç kardeş hep el ele ve tek yumruk Ne güzel dostların varmış baba, Seni anlatıyorlar Tam bir adamdı diyorlar. Övüyorlar, övüyorlar Sanki seni senden iyi tanıyorlar Yine söylüyorum Sen sağken de badem gözlüydün baba Yüksek dağlardaki uzak ağaç görüntülerine, Bulutların karmaşasına Dalgalara, yakamozlara inattı gözlerin Gece uzaklardan gelirken Yol kenarlarındaki çalıların garip şekillenişlerine, Minicik bir hareket eder mi diye baktığımız resimlerine, Uyumak üzereyken gelen tıkırtıyla irkilip Evin dört köşesine bakıyorum hep Karşıma çıkarsın diye. Ama yoksun! Bir gece rüyama gir baba, vedalaşamadık bile seninle! Hep hayal ettiğin gibi memleketi de tanıdık sonunda Şaşırmadım o toprakların samimiyetine Seni hatırlattı gördüğümüz her yüz atılan her adım Hani hep susardım ya yine susuyorum kimseye belli etmeden Biliyorum anlarsın içimi okursun gözlerimden Bana kırılmışsın öyle diyorlar Son günlerinde daha çok yanında olmak vardı ya Alışamadım o kızgın hırçın tavırlarına Sana kırılmamak için uzaktım senden Bilemezdim ki sonunu bilemedim yokluğunu Affet Baba! İkinci bir dal olmuştun tutunacak hayatta Ne şanslıydım hep arkamda sırtımı yaslayacağım iki dağım vardı korkusuzca Kim ne yaparsa yapsın adıma kötüyü kondurmayan iki Babam vardı Rabbim birinizi aldı yanına Dualarım sana Allahım ne olur sen Babamı bana bağışla İnsanın canının yarısını kaybetmesi neymiş şimdi anlıyorum Çocuklarının gözlerinden okuyorum yürek yangınlarını Bir acı var içimde tarifsiz ki ben dayanamıyorum Nasıl dayanılır ağaçsız gölgesiz bilmiyorum Özledim Baba! Bir gün sana bu sözü böyle içten söyleyebileceğime inanamazdım O gülüşünle bu kadar ısıtacağını içimi bu kadar alışacağımı sana Hatırlıyorum da gözyaşlarımı silip sana söz geçecek bu günler deyişini Haklıydın o günler geçti de yokluğun nasıl geçecek Nasıl alışacağız sesini duymamaya Ne çok kızardın aramıyoruz diye seni her an konuşsak bıkmazdın Arasam duyarmıyım ki sesini Yine avuturmusun bizi takma kafanı ya binliği boz kafanı bozma dermisin yine? Yanına gelemiyorum günahmış bebek beklerken öyle diyorlar Az kaldı birkaç aya torunun doğar ilk işim gelirim görmeye Sakın seni özlemediğimi sevmediğimi düşünme Sakın kırılma bana Sesimi duyuyorsan bir yerlerden Hakkını Helal Et BABA Ben ettim sana binlerce defa
.
sabah sabah ağladım be

babalarımızın kıymetini bilelim valla allah başımızdan eksik etmesin eşimin halini düşünemiyorum ben böyleysem