Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

born,

ayşecik de bıraksam sadece sütle günü geçirir, doyuyor, yada doyduğunu sanıyor, yetiyor yani..
ama kahvaltıdaki tahin pekmezi çok güzel yiyor, sanırım tatlı olduğundan.
muhallebiyi de aynı şekilde..

ama yoğurdu, zorla yiyor. midesi bulanır gibi olunca bırakıyorum,
yediği de şu küçük mama kavanozları var ya,, onun yarısından biraz fazla.. :100:

eline ekmek ver, şapur şupur ısararak yiyor, hiç sorun yok..
elmayı armudu çatalla eziyorum küçük küçük ağzına veriyorum öyle yiyor..
küçük bir muz canavarı, koysan bir kg muzu önüne parçalaya parçalaya hepsini yer..

belki kaşığa gıcığı var bu bebenin?:44:

patates-havuç-pirinç, tarhana, balkabağı, yoğurt çorbası bunları imkanı yok yemiyor..
nasıl ağlıyor şıp şıp gözlerinden yaşlar damlıyor.:50:

öyle köfte, balık hiiiç vermedim..
dün et var tabakta, kv diyorki, suyuna batırıp verelim ekmeği..
verdirmedim. böbrek yağıyla yapılmış kavurma, en sade light sebze çorbalarını içmeyen bebe
onu yer mi? ne tadından hoşlanır, ne hazmedebilir, midesi bulanır, üff öyle işte yaa... :25:
bizim derdimiz de bu iştee:50:

Son düzenleme:
ay cena aşı dedin elim ayagım titredi yine dün doktor dedi ki 9. ayda gelin aşı yapıcam dedim ne aşısı bize sağlık ocagında 7. ayda yaptılar kızamık aşısını offf bi başladı bağrmaya dedi bana sormadan neden yaptırıyorsunuz dedim ne bagrıyosun o da doktor sen de doktorsun ben nerden bileyim bi bildiği var ki yaptı diye düşündüm dedim bi de öğretmen olucaksınız falan baya azarladı çok sinirlendim uykusuzluktan onu yazmayı unutmuşuum bgn fırsat bulursam sağlık ocagına gidip kızacam bu ne dicem herkese farklı zamanda mı yapılıyo bu aşı doktor hiç hoşlanmadı bişey olur mu bebeğime dedim yok falan dedi ama o zmn neden bu kadar kızsın :43::43::43::44::44:

born,

ayşecik de bıraksam sadece sütle günü geçirir, doyuyor, yada doyduğunu sanıyor, yetiyor yani..
ama kahvaltıdaki tahin pekmezi çok güzel yiyor, sanırım tatlı olduğundan.
muhallebiyi de aynı şekilde..

ama yoğurdu, zorla yiyor. midesi bulanır gibi olunca bırakıyorum,
yediği de şu küçük mama kavanozları var ya,, onun yarısından biraz fazla.. :100:

eline ekmek ver, şapur şupur ısararak yiyor, hiç sorun yok..
elmayı armudu çatalla eziyorum küçük küçük ağzına veriyorum öyle yiyor..
küçük bir muz canavarı, koysan bir kg muzu önüne parçalaya parçalaya hepsini yer..

belki kaşığa gıcığı var bu bebenin?:44:

patates-havuç-pirinç, tarhana, balkabağı, yoğurt çorbası bunları imkanı yok yemiyor..
nasıl ağlıyor şıp şıp gözlerinden yaşlar damlıyor.:50:

öyle köfte, balık hiiiç vermedim..
dün et var tabakta, kv diyorki, suyuna batırıp verelim ekmeği..
verdirmedim. böbrek yağıyla yapılmış kavurma, en sade light sebze çorbalarını içmeyen bebe
onu yer mi? ne tadından hoşlanır, ne hazmedebilir, midesi bulanır, üff öyle işte yaa... :25:

Canım durumumuza birebir aynı bebeler için üzüldüm ama kendi adıma sevindim çünkü birtek benimki böyle sanıyordum ve ben bazen zorlasam diye düşünüyorum dediğin gibi çocuk ağlamaktan bayılacak elini kolunu baglayıp da veremeyeceğime göre sanırım zaman var ben de daha hiç vermedim ne olacak bilmem halimiz :44:

busmai,

yaramaz çocuk fotoğrafları çok tatlı görünüyor..
ama anneleri olsak çıldırabiliriz :27:
hele o sondaki fotoooooooooo:30:

ay cena aşı dedin elim ayagım titredi yine dün doktor dedi ki 9. ayda gelin aşı yapıcam dedim ne aşısı bize sağlık ocagında 7. ayda yaptılar kızamık aşısını offf bi başladı bağrmaya dedi bana sormadan neden yaptırıyorsunuz dedim ne bagrıyosun o da doktor sen de doktorsun ben nerden bileyim bi bildiği var ki yaptı diye düşündüm dedim bi de öğretmen olucaksınız falan baya azarladı çok sinirlendim uykusuzluktan onu yazmayı unutmuşuum bgn fırsat bulursam sağlık ocagına gidip kızacam bu ne dicem herkese farklı zamanda mı yapılıyo bu aşı doktor hiç hoşlanmadı bişey olur mu bebeğime dedim yok falan dedi ama o zmn neden bu kadar kızsın :43::43::43::44::44:
ay kimmiş o doktor?:95:
saçını başını yoldurmasın banaa:47:

biri öyle biri böyle, biz bile takip edemiyoruz, hangisi doğru nereden bilicez?
gittiğin özel doktor, paranı alıp bi de böyle bi şeyden seni azarladı mı?
yok, bi de öğretmen olacaksın klişeleri..
ben olsam sağlık ocağından ziyade ona parlarım.:84:
madem bi şey olmuyormuş, niye çocuk gibi cilaladı seni, ne hakla ne argümanla?!:47:

Canım durumumuza birebir aynı bebeler için üzüldüm ama kendi adıma sevindim çünkü birtek benimki böyle sanıyordum ve ben bazen zorlasam diye düşünüyorum dediğin gibi çocuk ağlamaktan bayılacak elini kolunu baglayıp da veremeyeceğime göre sanırım zaman var ben de daha hiç vermedim ne olacak bilmem halimiz :44:
canım, herkes bi zaman bebekti.. şimdi büyüdü, herşeyi yiyor.. herşeyi olmasa da çoğu şeyi..
ne yapalım, biz de yavaş yavaş alıştıracağız, alışacaklar yani..
ben 11 gün emmişim, annem 9 ay sadece mama vermiş bana..
sonra başlamış ek gıdaya..
bak bugün herşeyi yiyorum..
döner, patates kızartması, köfteeee, makarna.. :1:

Son düzenleme:
Canımcım hiç görmediğim halde kanımın bu kadar kaynadığı nadir insanlardansın çok içtensin bi kere aile huzurunuz da hiç bozulmasın artarak bir ömür sürsün inşallah kocişine de eferim takdir ve tebrik ettim arada böyle şeyler çok iyi geliyor hediyeni de hiç tahmin etmedik emin ol :17::17::17: ama ben en çok borana bayıldım ben yerim o bıdığı yaa iyice büyüdü bunlar da yaramazlıkları başladı oyy kurban olduklarım tüm yorgunluğum herşeyim bir anda bitiyor kokularına şükürler olsun...

canım canım bende sana karşı aynı duygular içerisindeyim Özcan Deniz-Derin Duygular - YouTube :9::9: benden sana gelsin
açık kapı arsızı derler bana genelde yani pek çekinme utanma bilmem ortamlarda çabuk alışırım bukalemun gibiyim anlayacağın :35: tabi dezavantajlarınıda çok yaşamıyor değilim herkese hemencecik güvenirim potansiyel kazıklanacak insan tipiyim çabucak sırrımı anlatırım içimi dışımı dökerim sonra hopppp al başına bela sopalığım anlayacağın değişemiyorum bir türlü değişme anlamında ilk ve en sağlam adımımı eşimin ailesinden uzaklaşarak attım ilk kez birilerinden uzak kalmayı başardım sanırım iç huzurumuz içinde bu şarttı aman kv duysa eşim yemekler yapmış hazırlıklar yapmış hasetinden çatlar orta yerinden tası tarağı toplar yanımıza gelir başbaşa kalmayalım diye :41:

yavrum yasir neden böyle ya çok zordur tahmin edebiliyorum boranda 1 ay falan öncesine kadar öyleydi ölmüştüm yorgunluktan ayakta uyuyordum şimdide gece uyanıyor ama mızıldanıyor azcık sırtını okşa pişpişle dalıyor oda dişinden sanırım bencede eşin bir yol bulsun dayanılırmı sende insansın sanada günah çocuğada verimin olmazki böyle durumunuz elverişliye pedagog olayını bir deneyin nerde oturuyordun sen ist da değilmi istersen araştırıyım çevreden uygun fiyatlı pedagog

e bizimde yapıldı 6. ayın sonunda doktorda hiç tepki vermedi genel yazı gelmiş ist genelinde tüm bebeklere 6. ayda yapıyorlarmış zatürede yapıldı 1 yaşına kadar aşımız kalmadı ama yan etkiside olmadı aşının ben araştırdım netten ist da hemen herkese yapılıyor bende sesimi çıkarmadım bence kendini suçlama doktorlar fantastik tipler hepsi birbirinden farklı kötü birşey olacağını sanmıyorum benim kardeşim 8 aylıkken kızamık olmuştu çok ağır geçirmişti hastaneye yatırmışlardı o zorluğu yaşamasındansa erken aşı yapılması bence daha iyi nacizane fikrim tabi

busmai ciddimisin ben o detayı görmemişim yavrum çocuğum evladım ne anlıyorsunuz bezinizle oynamaktan boranda bir iki kez altını değiştirirken bezini kaptı elimden çocuğu resmen kırklamıştım :9:

bizim doktor 4,5 aylıkken haftada 1 çorba haftada 1 yoğurda başlattırdı 6 aydan sonra reddeder yavaş yavaş tatlarını öğrensin dedi bende tereddüte kaldım ama doktoru dinledim etkisi oldu sanırım çok çok iştahlı bir çocuk değil ama verdiğini yiyor genelde keyfi olmazsa reddediyor sütle idare ediyoruz peki kilo alımı nasıl yasirin kilo vermiyorsa sorun yok sütün doyuruyor demekki benim sütüm çok azaldı tek süte kalsa aç kalır yavrum gece bile yetmiyor bir emziriyorsam 2 kez devam sütü veriyorum yoksa saatte 2 kez uyanır açlıktan

busmai ciddimisin ben o detayı görmemişim yavrum çocuğum evladım ne anlıyorsunuz bezinizle oynamaktan boranda bir iki kez altını değiştirirken bezini kaptı elimden çocuğu resmen kırklamıştım :9:

dün annemlerde 16 aylık yeğenim de vardı.
ayşecik kaka yapmış altını temizledim, bezi kapattım, orada bıraktım.
içeri uyutmaya gittim.
kardeşim bi çığlıkla yeğenim kucağında koşturarak banyoya girdi.
ben de kalktım tabi. ne olmuş tahmin edersiniz?:27:

bezi tam açamamış ama aradan kirli ıslak mendili çekip çıkarmış..
onunla ellerini yüzünü silerken yakalamış kardeşim :30:

içeri uyutmaya gittim.

ayy yaramaz seni ne bilsin çocuk işte demekki herşeye dikkat edeceğiz artık çöplere varana kadar umulmayan şeyler yapıyorlar

ya kv lerin bir akrabası vardı haftasonu mevlütte kızı ağustosta kaçmıştı eşi bir sürü eziyet etmiş falan bırakmıyormuşta geri dönsün kız ailesinden yardım istemiş bir sürü alevera dalavera yaptılar kızı kaçırttılar kocasının evinden uçakla geldi adanadan o akşam kv lere geldi ordan evlerine gittiler ailesiyle neyse kız 2 aylık hamileydi az önce öğrendim bebeği aldırmış ayy içim bulandı elim ayağım boşaldı eskiden böyle olmazdım anne olunca içi acıyor insanın 2 aylık bebeği katlettiler :14: doğsada babasız olacaktı babası içkici adi herifin tekiymiş kızıda dövmüş eziyet etmiş ev bile kurmamış amcasında eltisinde vs kalmışlar aylarca yani o ortamda çocuk zaten büyümezdi kızı kınamıyorum ama içim cızz etti çok kötüyüm şuanda Allah affetsin işte gençlerin yaptığı anlık hata nelere mal oldu üstelik kız 22 yaşında ünv okuyodu hayatını kararttı

ya kızlar yemeğe gittim amma kaynatmışsınız ya cincon hediyen neydi çok merak ettim

eşimi mğgeyla aldatıyormuşum öyle dedi :27::27::9::9:

ama canımın içi o yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :16::16: Eki Görüntüle 650481

Eyvah eyvah :)

içeri uyutmaya gittim.

Aman Allah'ımmmmm :)

içeri uyutmaya gittim.

ay benimkide ıslak mendil yalıyorrrrrrrrr bezleri açmaya çalışıyor :53:

tövbe tövbe fantezilere bak :D

akşama fırında patatesüstüne kıyma domates var

yanına mercimek çorbası pilav salata siz ne yapcaksınız kızlar :56:

buda benim minnoşum :emir_bebek::nazar: $fotoğraf0147.webp ilk defa parka gittik çok sevdi :9:

Back
X